DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

• @mehmetizmirli

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

Olurda bir gün GC kazanır gidersem en çok çekindiğim korktuğum DİL di çünkü tr dışına hiç çıkmamış İngilizceyi kullana bileceğim bir ortam olmamıştı

Temmuzun başında ilk yurt dışı deneyimi mi yaşadım italya fransa ispanya'ya gittim orada ingilizce kullanmak zorundaydım kendimi anlattım korkulacak birşey yokmuş anladım sadece yemek konusunda çok zorlandım oda lüks bir yere gitmiştim internet çekmiyor çeviri uygulamasını açamamıştım menüde neyin ne olduğunu bilemediğim için ''italian-style seafood salad'' bunu direk italyan usulu balık salatası ne olabilir ki dedim onu istedim hayatımda asla yemem denilen hayvanları yemek zorunda kalmıştım 🙂 buda benim için bir anı oldu hayvanın neresinin yeneceğini dahi bilmediğim için bir kaç şeyi kabuğu ile yemişim 🙂

dbe5ff83-d013-4218-9eea-f234f30c2a54.jpg

• @Hamuchera faizler bir dusun millete kredileri bir bassinlar bakalim sen yemek yemegi bile unutacaksin .Deli gibi adam arayacakalar az sabir

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@mehmetizmirli

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim

Olurda bir gün GC kazanır gidersem en çok çekindiğim korktuğum DİL di çünkü tr dışına hiç çıkmamış İngilizceyi kullana bileceğim bir ortam olmamıştı

Temmuzun başında ilk yurt dışı deneyimi mi yaşadım italya fransa ispanya'ya gittim orada ingilizce kullanmak zorundaydım kendimi anlattım korkulacak birşey yokmuş anladım sadece yemek konusunda çok zorlandım oda lüks bir yere gitmiştim internet çekmiyor çeviri uygulamasını açamamıştım menüde neyin ne olduğunu bilemediğim için ''italian-style seafood salad'' bunu direk italyan usulu balık salatası ne olabilir ki dedim onu istedim hayatımda asla yemem denilen hayvanları yemek zorunda kalmıştım 🙂 buda benim için bir anı oldu hayvanın neresinin yeneceğini dahi bilmediğim için bir kaç şeyi kabuğu ile yemişim 🙂

dbe5ff83-d013-4218-9eea-f234f30c2a54.jpg

Yemek guzelmis 🙂 Burada herhangi bir open buffet restauranta giderseniz, istediginiz kadar seafood yiyebilirsiniz. Ortalama kisi basi $20 civari odersiniz.

• @MySea bir daha yiyeceğimi düşünmüyorum istakoz ameliyat ettim neresini yiyeceğimi bilemediğim için 😀

• @T-C-Kubilay-Dikici inşallah Greencard kazanırsınız yurt dışı tecrübeniniz güzelmiş😀😂 korkulacak hiçbir şey yok kervan yolda düzülür derler ama yinede basic bir dil lazım 😂😅

• @Hamuchera Flex i ben soyle actım bizim eyelatte dediğin süreler bekledim baktım acılmayacak hemen boston uzerınden actırdım

• @Irmak-Deli ben hic beklemedim,evrKlari yukledim. 5 saat sonra hesaplarim acildi ama bolgeye gore degisir bu durum

• @baran-bozdogan o kurum tam bir maldi.bir daha muhattap bile olmam diye dusunuyorum. Baska bir firmada task force general manager olarak basladim,hatta ilk haftami bitirdim

• @dkagan55 bir duzene girdim.insallah burdan tutturur giderim

• @serel biz de sizin ve @Hamuchera gibi iki memur olarak ayrılış vaktimizin gelmesini bekliyoruz. Zaten bildiğim kadarıyla sizinle aynı vize türü için beklemedeyiz. Hakkımızda hayırlısı olsun.

• @Hamuchera çok güzel anlatmışsınız. Umarım sürecinizin devamında da işleriniz yolunda gitmiştir ve çevrenizde hep iyi insanlar olmuştur.

• @mehmetizmirli ne güzel yazmışsınız. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın..

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi:

Bir diğer konu ise cebinize ne kadar çok para koyup gelirseniz başlangıcınız o kadar kolay ve az stresli olur. Gerekiyorsa evinizi de dağıtın, eşyalarınızı satın ve maksimum miktarda parayı cebinize koyun da gelin. Hem geri dönecek hazır bir eviniz olmadığı için buraya adapte olmak da kolaylaşır çünkü aklınızda sürekli geri mi dönsem fikri dolaşmaz. Kısaca eski hayatınızın üstünü çizin eğer gerçekten buraya yerleşmek ve adapte olmak istiyorsanız.

Ne kadar da dogru bir ifade.

• Üzerinizde ne kadar bir meblağ olabiliyor, bizimde orada şuan banka hesabımız olmayacak buradakine orada yönetebilir miyiz bilmiyorum. Nakit çekip üzerimize alsak sorun yaşar mıyız acaba girişte

• @Didem-G estagfurullah sizleride güzel insanlar yolunuzdan eksik olmasın kazasız bir şekilde vizenizi almanız dileğiyle 🙏

• @Demetkaragöz teb bankası hesabı açarsınız kaç kişi iseniz ne kadar çok kart o kadar günlük çekim limiti günlük 300 dolar bank of Amerika’dan çekebilir siniz ilk ATM’de sorun var gibi olursa şifrenizi güncelleme yaparak aşarsınız kişi başı yanında 10.000 dolar diye biliyorum fazlası sorun olur yinede teyit edin derim

• @Demetkaragöz TEB ile Bank Of America ATM'lerinden TEB 'in Türkiye'deki günlük para çekme limitinizin USD'ye karşılığını ücretsiz şekilde çekebilirsiniz. Bankanız ile konuşarak günlük para çekme limitinizi maksimum tutara çıkarmanız gerekmektedir. Ayrıca yine TEB şubesi ile görüşerek Amerika'da yaşayacağınızı beyan etmeniz ve muvafakatname imzalamanız gerekmektedir. Bunu mutlaka bankanız ile konuşun ileride problem yaşamamak adına. Ayrıca Türkiye'den en ucuz (Benim tecrübe ettiğim ve yine zamanında forum aracılığı ile öğrendiğim) para transferi TEB üzerinden yapılıyor. TR hesabından çok düşük bir meblağ çekiyor. (En son hatırladığım 150 TL gibi bir şeydi.) ayrıca ben Amerika'daki Chase Bank Hesabıma para gönderdiğimde sadece 15 USD ödedim. Arada başka bir aracı banka olmaması nedeni ile şanslıydım sanırım. Bazen 2 kere 15 USD çekiliyor ama çoğu arkadaşımız 15 USD'yi geri aldı diye hatırlıyorum.

Edit: 10.000 USD kısmını atlamışım. 9.999 USD'ye kadar (Ben 9.950 USD ile girmiştim ülkeye) beyan etmeniz gerekmiyor. Tabi ki gümrük memuru sorar ise ne kadar nakit olduğunu söyleyin. (Bana sorulmadı bende beyan etmedim. Zaten Legal sınırlarda gelmiştim.) 10.000 USD üstüne bir form veriyorlar onunla rahatlıkla beyan edebilirsiniz. Yada gitmeden o formu internet yada forumda bulun. Doldurursunuz ve yanınızda götürürsünüz ve beyan edersiniz.

TEB'in aşağıdaki linkini bir inceleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐

@Demetkaragöz, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Üzerinizde ne kadar bir meblağ olabiliyor, bizimde orada şuan banka hesabımız olmayacak buradakine orada yönetebilir miyiz bilmiyorum. Nakit çekip üzerimize alsak sorun yaşar mıyız acaba girişte

Yanınızda getirdiğiniz para yasal olduğu ve kaynağını ispatlayabildiğiniz sürece istediğiniz kadar para getirebilirsiniz. 10bin doları geçen tutarları ülkeye girerken beyan etmeniz gerekiyor sadece.

Geldiğiniz gibi toplu bir para ihtiyacınız yoksa ilk başta yeteri kadar cash getirip, daha sonrasında banka hesabınıza transfer yapabilirsiniz. Ya da transferle uğraşmak istemiyorum derseniz tüm paranızı getirip burada hemen bir banka hesabı açıp yatırabilirsiniz.

• @mehmetizmirli çok teşekkür ederim

• @EzgiLera Çok güzel kitap yazarı olursunuz benden tavsiye. Yeni bölümün gelmesini bekliyorum. Çok akıcı sürükleyici.

Benzer Başlıklar

• 2120
  • 88
  • 18
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38

46.2k
Users

4.6k
Topics

455.1k

| | | |