DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

• Konu basligi bulamadigim icin burada sormak istedim. Green card basim surecinde kart durumum "card is being produced " sizce ne kadar surede basilip, elime ulasir?

• ⭐⭐

@eray26 benim tecrübemde "card is being produced" tarihi ile adrese teslim edilme arasında geçen süre 10 gün oldu

• ⭐⭐

@eray26 turizm veya konaklama sektöründe iş bulabildiniz mi?

• @eray26 eminim aşacağınızdan sadece hızlıca ve kolayca olsun demek istedim 🙂 3 sene sonra hala hayat sizi orada tutmuş olursa görüşürüz 🙂

• @ATS16 o zaman diger hafta ici carsamba ya da persembe elime gecer kart

• @ATS16 otelde asistan onburo muduru olarak is bulabildim ama fiziki green card olmadigi icin alim yapamiyoruz diyerek sacmaladilar. Kartim gelsin tekrar kendileriyle gorusecegim

• @mesut1905 Florida eyalet siniri icerisinde olurum diye umid ediyorum 🤣

• @eray26 Pasaportunun vize basılmıs yerinin altında green card gelene kadar 1 yıl geçerli bir yazı olması lazım ben ups e oyle gırmıstım zamanında ı-551 diye bir madde vardı o yazıda onu gosterın onlara

• Sevgili @eray26 , bütün zorlukların üstesinden geleceksindir, umutsuzluğun bünyeye bulaşmasına izin vermeden inşallah. Bizden önceki dönemde giden bir çok deneyimli arkadaşımızın dediği gibi bu zor günler geçip iyi kötü bir düzen kurulduğunda " Vay bee bunları da yaşamıştık" diyeceğimiz günlerde gelecek inşallah.

• arkadaşlar buraya bir gün uzun uzuzn yorum yazacağım lakin öncelikle diyeceklerim şu ki...
    1)yaklaşık 2. yılımı doldurdum ABD de(arada turkiyede yaşama süreci var)
    2)ilk veeee EN ÖNEMLİ KURAL buraya asla dil bilmeden gelmeyin derim..bu maddeyi bir kere daha yazasım var.
    3)gelir gelmez ilk işiniz ehliyet ve araba almak olsun,Türkiyede aktif araç kullanıcısıyım,burada ehliyet sınavını 6.girişimde geçtim:)sabırlı olun
    4)İlk başlarda Türkiyedeki konumunuz ne olursa olsun yaşamınız alt üst olacak bunu bilin
    5)Türkiyedeki evinizi hemen dağıtmayın,ben ABD ye geldikten 7 ay sonra Türkiyeye geri döndüm ve evimi nasılll özlemiştim anlatamam.
    6)herkes buraya ilk başta bir tanıdığa sığınarak geliyor,ilk gelişimde hayatımda ilk defa yüzünü gördüğüm uzaktan bir akrabamın yanına geldim aman allahım bir daha görmeyeyim yüzünü...ikinci girişimdi şu an ki patronumun yardımıyla düzen kurdum,işi gücü bin rast gitsin adamın ....
    devamını bir gün uzun uzun yazacağım ama hikayenin ana teması şu LÜTFEN BURAYA GELİRKEN DİL BİLEREK GELİN benim yapabileceğim en önemli öğüt bu dostlar

• ⭐⭐⭐

@aze, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

arkadaşlar buraya bir gün uzun uzuzn yorum yazacağım lakin öncelikle diyeceklerim şu ki...
    1)yaklaşık 2. yılımı doldurdum ABD de(arada turkiyede yaşama süreci var)
    2)ilk veeee EN ÖNEMLİ KURAL buraya asla dil bilmeden gelmeyin derim..bu maddeyi bir kere daha yazasım var.
    3)gelir gelmez ilk işiniz ehliyet ve araba almak olsun,Türkiyede aktif araç kullanıcısıyım,burada ehliyet sınavını 6.girişimde geçtim:)sabırlı olun
    4)İlk başlarda Türkiyedeki konumunuz ne olursa olsun yaşamınız alt üst olacak bunu bilin
    5)Türkiyedeki evinizi hemen dağıtmayın,ben ABD ye geldikten 7 ay sonra Türkiyeye geri döndüm ve evimi nasılll özlemiştim anlatamam.
    6)herkes buraya ilk başta bir tanıdığa sığınarak geliyor,ilk gelişimde hayatımda ilk defa yüzünü gördüğüm uzaktan bir akrabamın yanına geldim aman allahım bir daha görmeyeyim yüzünü...ikinci girişimdi şu an ki patronumun yardımıyla düzen kurdum,işi gücü bin rast gitsin adamın ....
    devamını bir gün uzun uzun yazacağım ama hikayenin ana teması şu LÜTFEN BURAYA GELİRKEN DİL BİLEREK GELİN benim yapabileceğim en önemli öğüt bu dostlar

Dil konusunda, ehliyet-araba konusunda kesinlikle katılıyorum.

Tanıdık konusunda sizin adınıza üzüldüm ama açıkçası şaşırmadım çünkü maalesef çok duyduk bu tanıdıkların fos çıktığı hikayeleri. Ama buna alternatif olarak verebileceğim tavsiye, tanıdığınız yine olsun, elbet yardımı dokunanlar da olur ama siz tanıdığı B planı gibi düşünün. A planınız gelene kadar kendinize yatırım yapmak olsun. Gerek dilinizi geliştirmek, gerek bölge ve kültüre dair araştırmalar yapmak, gerekse yapabileceğiniz iş alanları ve imkanları konusunda araştırmalar yapmak. Mesela siz soğuktan nefret ediyorsunuz ve cebinizde de yeterli miktarda paranız yok ama tanıdığınız Boston’da diye Amerika’da yaşamın en pahalı olduğu yere, Boston’a gitmeyin, hem birikiminiz çok hızlı tükenecek hem de iklimi dolayısıyla bir türlü alışamayacaksınız. Ya da tanıdığınız Florida’da ama siz daha çok üretim sektöründe çalışmak istiyor, turizm gibi bir sektörde çalışmak istemiyor ve üretim sektöründe iş arıyorsanız oraya değil, kuzey eyaletlerine gidin.

Bir diğer konu ise cebinize ne kadar çok para koyup gelirseniz başlangıcınız o kadar kolay ve az stresli olur. Gerekiyorsa evinizi de dağıtın, eşyalarınızı satın ve maksimum miktarda parayı cebinize koyun da gelin. Hem geri dönecek hazır bir eviniz olmadığı için buraya adapte olmak da kolaylaşır çünkü aklınızda sürekli geri mi dönsem fikri dolaşmaz. Kısaca eski hayatınızın üstünü çizin eğer gerçekten buraya yerleşmek ve adapte olmak istiyorsanız.

• ⭐⭐⭐

@aze Ezgi hanıma katılıyorum dil ve araç konusunda haklısınız tanıdık konusuna gelince tamamen şans oluyor o iş, onun için güvenmemek en iyisi ki siz çok uzaktan bir tanıdığınıza güvenerek bunu tercih etmişsiniz ama yakın bir akrabanız bile olsa genelde güvenmek yerine kendi başınıza idare edeceğinizi bilmek en iyisi.
    Evi dağıtmamak konusunda ise şahsen biz yeni evlenmiştik onun için hiç düzen kurmadan 1 seneye yakın ailelerimizin yanında idare ederek geldik ve bizim için daha iyi oldu boş yere türkiyede ev kirası ve eşya gibi masraflarımız olmadan direk amerikada yerleşik düzen kurmaya odaklıydık ve bence çok işimize yaradı.

Umarım ilerleyen süreçte her şey sizin için daha da iyi olur 🙏

• @EzgiLera hepsini bir cirpida okumami saglayan yazi tarziniza hayran kaldim ! Ilerde gulerek hatirlayacaginiz su anki bu zorlu bir o kadar da eglenceli hayat anekdotlarini yasiyor olmaniz bizlere umut sagliyor 🙂

• ⭐⭐

@aze altına imzamı atarım.
    dil yoksa işiniz çok zor. İngilizce varsa gayet rahat, üstüne ispanyolca varsa daha da rahat 🙂
    new yorkta ehliyete gerek yok, diğer her yerde ehliyet yoksa adam yerine koyulmazsınız.

• Herkese merhaba bugün itibariyle tam 1 yıl oldu Amerika’da herkesin hayat tecrübesi farklı olabilir geldiği zamanki konumu maddi varlıkları Amerika’daki çevresi Amerika yada daha önceki yurt dışı hayat tecrübesi olan diye ayırt edilebilir hong kongtan mülakatımı olunce ve vizemi alınca Türkiye’ye gelmeden direk Amerika’ya gelmeye karar verdim tekrardan pandemi olabilir haberleri bu kadar emeklerimizi zayi olmasını istemedim daha önceden bir planım olmamasına rağmen amerikada yaşayan arkadaş ve tandıkları aradım dayımın arkadaşı floridada yaşıyordu restorant işletiyordu bir dönem. Orda kalırım diye düşündüm rotayı ora çevirdim fakat orda tanıdık direk benim muhattabım olmadığından zorluk olmaması adına orda kalmaktan vazgeçtim üniversite yıllarımdan tanıdığım arkadaşımın yanına geldim Chicago iyikide o şekilde yapmışım kendisi Pittsburgh şehrine taşınma kararı alınca beraber geldik ve tam bir yılım geçti.Kendimce bazı gözlemleri mi yazacağım
    1 - Benim ilk olarak kesinlikle bir tanıdık ve güvenilir bir arkadaş akraba yanında hayata başlamalısınız tabiki herkes şanslı olamaz ve her daim bir yedek planınız olmalı çünkü geçen seneden irtibatlı olduğum Greencard kazanan arkadaşlarda bunu gördüm önce tamam diyip iş ciddiye binince telefonları açmama yanıma gelme demeler en yakınlarından darbe yediler onun için plansız bir şekilde yola çıkamamalı diyorum
    2 - Gideceğiniz şehirde kalacağınız yeri iyi belirlemelisiniz genelde şehri bilmeden tutulan Airbnb hayal kırıklığına yol açabiliyor bir arkadaşımın tecrübesi şu şekilde oldu fiyatı uygun diye Chicago da bir oda kiralamış ve o bölgeye gidememiş bile Amerikalı arkadaşı bile o mahalleye gitmek istememiş ve arkadaş bu kötü deneyimi yüzünden Amerika fazla kalmadan geri dönmek zorunda kaldı çünkü plansız gelmişti pes etmişti 3 4 ay sonra ülkeye alışmış düzenimi oluşturmuştum tekrar geleceğinde yanıma gelebilirsin demiştim
    geldi ve oda burda bir düzen sağladı sonuç olarak plansız adım atmamalı
    3 - Büyük şehirlerden başlamamalı tanıdık akraba güvenebilecek kimse yoksa deneyimlerden yola çıkarak küçük şehirlerden başlanmalı büyük şehirler hem pahalı hemde iş bulmak adapte olmak zor bir arkadaşım los angeles tan başlama kararı aldı ama tanıdığı kişi oda kirasını 2000 dolar olduğunu söyleyince vazgeçti oda benim gibi küçük bir şehirde başladı yanıma geldi şanşlıydıki zorluk çekmedi 😂 ilk aylar bir çok kişinin ssn ve Greencard gelmesi zaman alıyor bu dönem bütçe meselesi çalışana kadar o dönem cepten gidiyor
    4 - Kredi kartı ilk yapacağınız iş olmalı ve discover karta başvurmanızı tavsiye ederim secure card olarak aldım ama keşke direk kart olarak başvuru yapsaymışım bir çok arkadaşa direk 3000 dolar verdi
    5 - Ehliyet ertelemeden başvuru yapın bir çok eyalette dil seçeneğinde var bir arkadaş los angles taAirbnb kaldığından ev sahibi adresini bu şekilde kullanma dediğinden ehliyeti hala alamadı adres kanıtı istiyorlar
    6 - Araba almayı düşünüyor sanız eğer araba alacak bütçeniz yoksa dordash yapacaksanız ilk planda bir çok eyalette bu iş için kiralama yapan dealer var
    Ben kredi ile almak istedim kesinlikle ilk planda kredi puanınız oluşmadan denemeyin derim çünkü büyük firmalar umurlarında değil ve kredi puanınızı her taramada etkiliyorlar ne yazıkkı bu şekilde oldu 2 ay sonra yerli dealer ikinci el satan galeriden denedim çünkü bu firmalar banka harici finans şirketleri ile çalışıyorlar kredi çıktı ve aldım
    7 - Dil konusu önemli çalışmaktan fırsat bulamıyorsunuz😂 gelmeden ne koyarsanız kâr alt yapınız varsa geliştirebilirsiniz yoksa öyle gidiyor
    8 - Jerry diye uygulama var araç sigortası teklifleri alabilirsiniz

Son olarak ilk 2 ay zor alışmak düzen kurmak daha sonra herşey normalleşiyor elinizden geldiğince bu düzen kurmak isteyen yakınlarınıza yada zorda olduğuna inandığınız size zarar vermeyecek insanlara el uzatın hiçbir şey unutulmuyor iyilikte vefa da vefasızlık ta iyi anılmak herşeyden değerli🤚

İyilik yap Halik bilmezse malik bilir 🤚

• @eray26 doordash ve uber eats de bekleme listesine alıyorlar diye biliyorum, eğer sizde beklediyseniz kaç gün sürdü ve beklememek için ne yapmalıyız? Şimdiden yolunuz açık olsun

• @Irmak-Deli, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@eray26 doordash ve uber eats de bekleme listesine alıyorlar diye biliyorum, eğer sizde beklediyseniz kaç gün sürdü ve beklememek için ne yapmalıyız? Şimdiden yolunuz açık olsun

Bu konuyu ben de merak ediyorum çünkü en hızlı ve kolay para kazanma yöntemi bu işler sanırım. Geldiğimizde bekleme süresi ne kadar olur hesap açılması için en hızlı hangi uygulama hesap açıyor bilgisi olan var mı ?

• @erenist bu arada yazın bu işleri yapacak arkadaşlar için konusuyorum Ocak ayı geldiğinde işler bıçak gibi kesilmişti millet tatil dönemi deli gibi para harcadıgından ocak ayında işler yarı yarıya duşmustu haziran bası itibaren summer slowdown diyorlar buadakiler yani yazın da işler düştü nedeni millet tatiler gidiyo öğrenciler yok ve havalar güzel oldugundan cogu kişi yemeğini dısarda yiyor. Para kazanmak isteyen eylül ve aralık ayı arasında kazanılıyor.

• @baran-bozdogan eyaletten eyalette göre değişiyor tabiki, sırf kışın daha çok kazanan arkadaşlar oldu.

• @Irmak-Deli Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte ubereats ve doordash genelde kısa sürede aktif oluyor. Beni en uzun bekleten ve hala bekleten amazon flex oldu. 7 aydır bekleme listesindeyim. Ama bu işler artık birçok bölgede ev geçindirecek parayı kazandırmıyor. Lyft-uber yapan arkadaşlar biraz daha iyi kazanıyor ama şu son aylarda onlarda işlerin durduğundan bahsediyor. Bu tarz işleri ek gelir kapısı olarak görüp en kısa sürede düzenli gelir elde edeceğiniz işlere yönelmekte fayda var.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

65

46.2k
Users

4.6k
Topics

455.1k

| | | |