@TOK, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Merhaba,
Benim bir sorunum var. Bir süredir ev tutmaya çalışıyorum. Gitmeden hazır olması için.
Cosigner'ım var 825 kredi skoru ve $105.000 geliri var.
Yüksek depozito vermeyi kabul ettim.
Bank statement'ım var ve yeteri kadar meblağ da var.
Yasal statüm de var.
Fakat bir türlü onay alamıyorum sitelerden. emlakçı ile başvuru yapıyorum bu arada.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz.
Bunlara ek olarak Gittikten sonra SSN'in olması bana avantaj sağlar mı?
Gitmeme 20 gün kaldı bu arada
@charon Dediğinize katılıyorum bence de SSN sorun.
SSN sadece öylesine bir vergi numarası değil, sizin buradaki kimliğinizi gösteren bir numara. O numara ile background check yapıyorlar ve kabul/red işlemine o şekilde karar veriyorlar. Sorgulayamayınca kabul de etmiyorlar demek ki. Ayrıca paranız Türkiye’deki bir bankadaysa onun da pek bir geçerliliği yok.
Bilmiyorum emlakçının sizin durumunuzdaki kişilere ne kadar aşina, belgelere neler eklediniz ama. Ben de bu konuda uzman olmadığım için bilemem ama tahmin yürütüyorum kendimce. Bence bir taahhüt ekleyerek yapın işleminizi. Yaptığınız başvuruda henüz Amerika hesabınız olmadığı için Türkiye’deki hesabınızı gösterebildiğinizi (gelmediğiniz için hesabınız Türkiye’de diye düşünüyorum) ve SSN’inizin henüz üretim aşamasında olduğunu yazın. Amerika’ya giriş tarihiniz her ne ise onun üzerine 1 ay koyup, şu tarihe kadar banka dokümanımı ve SSN’imi size beyan edeceğimi taahhüt ediyorum, eğer taahhütümü yerine getiremezsem evi anında boşaltıp 3 kira ceza ödemeyi kabul ediyorum gibi bir şey yazın. Ayrıca normalden yüksek bir depozito vermeyi de kabul edin. Türkiye’den de adli sicil kaydı alıp dosyalarınıza ekleyin (onlar Amerika’da hiçbir geçmişiniz olmadığı için kabul edemiyorlar tabi).
Normalde co-signer ile kabul etmeleri lazım aslında. Benim hiçbir gelirim yokken (ama SSN vardı), cosignerımın yaşadığı ev için başvurumu kabul etmişlerdi. Ama dediğim gibi o hali hazırda yaşıyordu zaten orada.