Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'de Tezli Yüksek Lisans Bitirdim ABD'de Doktora'ya Başvurmak İçin Uygun Fiyat/Burs Önerileri


  • Doktora başvurusu alanı, yüksek lisans alanıyla paralel olmak zorunda mı?
    En uygun fiyatlı doktora yapılabilecek üniversiteler ya da burs önerileri neler olabilir?
    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim, teşekkürler


  • Farkli alanda doktora yapabilirsiniz. Bitirdiginiz ve okumayi dusundugunuz bolumleri, ingilizce seviyenizi, vize durumunuzu bilmeden yorum yapmak cok zor. Su asagidaki linki kullanarak unuversitelerin fiyatlari ve daha detayli bilgileri bulabilirsiniz.
    https://www.usnews.com/best-graduate-schools

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sciencesea, içinde söyledi: Türkiye'de Tezli Yüksek Lisans Bitirdim ABD'de Doktora'ya Başvurmak İçin Uygun Fiyat/Burs Önerileri

    Doktora başvurusu alanı, yüksek lisans alanıyla paralel olmak zorunda mı?
    En uygun fiyatlı doktora yapılabilecek üniversiteler ya da burs önerileri neler olabilir?
    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim, teşekkürler

    Hayir, bambaska bir alanda doktora yapabilirsiniz.

    Onemli olan tek sey doktora programindan kabul almaniz. Eger o alanlara ilginiz varsa "statement of purpose"da bundan bahsetmelisiniz , ayrica o doktora programindan tanidiklariniz varsa da kabul almaniz kolaylasir. Burs olanaklari programdan programa cok degisiyor, bazen program bir kismini karsiliyor, bir kismi da danisman hocanizin basvuru yaptigi hibelerden geliyor; bazen de program sizi kabul ettikten sonra burslara basvuru yapmaniz gerekiyor.


  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Sosyal bilimlerde psikoloji-felsefe alanlarında düşünüyorum doktorayı, masterım da bu alanlardan. İngilizcem orta düzeyde şuan, C1 diye tanımlanabilir. Toefl için hazırlanıyorum, özellikle konuşmamı geliştirmeye çalışıyorum.
    Yabancı bir ülkede, ki para birimi bizimkinin 10-12 katı değerli bir ülkede malum yaşam masrafları yanı sıra bir de doktora eğitim masrafı burs destekleri olmadan ciddi sıkıntı olacaktır. Bu sebeple olası bursların araştırması önem taşıyor...


  • @sciencesea aynı yolda ilerlemekteyim, sizlere bol şans ve başarılar diliyorum. Aşağıdaki video serinin ilk videosu burada süreci adım adım anlatıyor. 2. videoda da mülakatı detaylandırıyor.


  • @runaslan iki sene geçmiş, rehber olması açısından nasıl deneyimler yaşadığınızı paylaşır mısınız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum