Web tasarım bölümü Meslek lisesi mezunuyum.Aynı zamanda uzun yıllar müşteri hizmetleri işinde çalıştım. Grafik tasarım konusunda iyiyim hangi alanlarda iş bulabilirim?
-
@redsat2000 chatgpt ile konuşmaya çalışıyorum gerçekten çok faydalı oluyor
-
@FreeWoRLD vay maşallah yaa siz vatandaş olmuşsunuzdur sanırım. Benim tek sıkıntım dil konusunda onun dışında zorluk yaşayacağımı sanmıyorum. Dil konusunda bazı deneyimleri okuyorum izlediğim YouTube videoları var dili çok iyi olmayan insanlar öğretmenlik vs yapabiliyor ama buradaki arkadaşlar dil olmadan iş yapamazsın kötü işerde çalışırsın işsiz kalırsın şeklinde telkinler de bulunuyor haklı olabilirler bu şekilde insan biraz özgüven kaybı yaşayabiliyor dil bakımından ama bazı örnekleri gördüğüm zaman dil konusunda çok yeterli olmayan ama kendi işlerini öğretmenlik bile yapabilen insanları görünce motivasyon artıyor
Dil ne kadar geliştirilebilirse okadar iyi tabi ama süreçte herşey dörtlük olmayabiliyor heryönden bir uyum söz konusu benim kafamdaki tereddüt bu şekilde dil konusu biraz soru işareti şuanda vize onaylanana kadar ilerleterek en hazır şekilde giymeyi planlıyorum hayırlısını diliyorum herkes için -
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi Tolga Savacı - Vikipedi https://www.instagram.com/magazindizigundemi/p/C4D6ZsytB4i
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
-
@halilarda60 herkes 4 kisilik aile degil yalniz 😉
Herkesin durumu farkli. -
Merhaba ; Kucuklugumden beri hep yabanci, ingilizce sarkilar ve filmlere ilgi duyardim onlarla buyudum 90 larin cocuguyum. Cocuklugum Modern talking,Michael Jacson' Billy holiday' Gene kelly vb ile gecti ..tum hayatim boyunca hic ama hic bir zaman ne dusuncelerim ne de hayallerimde bir gun TC den ayrilmak ve USA yada baska bir yabanci ulkeye gitmek ve yerlesmek gibi bir plan ve dusuncem ,hayalim yoktu aklimdan bile gecmedi..Sonra bir gun tanri bir sekilde yolumu buraya yoneltti ve bende sadece isaretleri takip ettim kalbimin sesini dinledim.Hatta bir ara oluruna (olmasaydida olurdu )biraktim gitti ama ne gerekiyorsa (evrak islemleri vs ) da yaptim evraklarimda eksikler vb olmasina ragmen eksikleri tamamladiktan sonra bir baktim buradayim zaten islemlerden 6 ay sonra hemen geldim.Kulaga garip gelebilir ama sanki hep burada olmam gerekiyordu gibi oldu hersey garip bir sekilde cok yolunda ve hizli ilerledi.Bazen arkadaslarla sohbet ediyoruz daha onceki hayatinda sen burada yasamis olabilirsin diyorlar gulumsuyorum nedense bende hep oyle hissettim hayatim boyunca, (pass life) kimbilebilir ki ?.Bu nedenle herzaman (Ruhumun Amerikali ama Kalbimin Turk oldugunu dusundum hala oyle hissediyorum)
Yani soylemek istedigim o ki sunu cok iyi ogrendim ; bazi seyler sen istesende istemesen de olacaksa zaten olacak...Simdi TC de hayalini bile kuramayacagim herseye burada sahibim .TC de cok guzel insanlarimiz var iyi yasamayi hak eden cok degerli ozel insanlarimiz var ben cok gordum ve onlarin burada olmalarini cok isterdim 'kulaga nasil gelir bilemiyorum ama bence keske burada cinliler ve meksikalilar degilde turkler daha cok olsaydi.Bence burada azinligiz.Bir kac zaman once turklerin oldugu bir markete gittim geldikten 3 yil sonra kesfettim orayida bu arada 2015-2016 dan beri burdayim .Arada bir kisa sohbetlerimiz oluyor gecenlerde yeni bir turk daha goc etmis buraya seviniyordu o da benim gibi ,o bile bana cogalmamiz lazim diyor...Katiliyorum ; Cogalmamiz dilegiyle...Sevgiler..Not ; Kusura bakma bir kac defa editledim klavyem farkli oldugu icin bazi yazilarimin hatali oldugunu fark ettim.
-
Eger icinde korku yoksa kendinin ya da baskalarinin bir kahramani olamazsin..Eger sadece icindeki korkuya degil de amaclarina ve hayallerine odaklanirsan geriye endiselenecek bir sey kalmiyor.. Neredeyse 9 yildir USA yasiyorum ilk 1-2-3 yili yasadigim bolgede hic bir tanidik olmayarak gecirdim..Sonra zamanla tanidiklarimi kendim olusturdum.Herseyden once sen bu dunyanin insanisin bu dunya senin evin ,her nerede olursan ol evdesin zaten bunu hatirlayarak yasarsan bu konudaki endiselerinden uzaklasirsin cunku dogal olarak gercekte olan bu ...Asla endiselerinizin sizi vazgecirmesine izin vermeyin dogru adimlar atip saglam kararlar aldiginiz surece varilan nokta hep guzel olacak..
-
Ben de bir çok kişi tanıdım sahte evlilik yaoan.gc gelir gelmez askere gidip hemen vatandas oldular. Yolunu bulam her türlü buluyor..
-
@pnktr evet katılıyorum. Aslında buraya geldiğimden beri görüyorum ki bizim halkımızda yüksek bir kaygı var. Bunun bir sebebi ekonomi siyasi etkenler evet fakat diğer tarafta da yine bu kolektif yapının getirdiği özgüvensizlik sorunu var. Özgüvensiz deyince anlaşılmıyor bazen, ben güç gösterisini özgüven olarak görmüyorum. Burada yapamadım diyebilmekte başaramadığın şeyleri kabul etmekte bir özgüven istiyor. Amerikalıların bu konudaki esnekliği sanki onların önünü açmış ve devlet onlara yardım etmeye başlamış gibi. Bunu söyleyince aklıma Türkiye’deki 2022 yangını geldi. Tüm halk ormanlarda yangın söndürmeye çalışmıştı, hiçbir eğitimi bilgisi olmadan ateşe atladılar. Devlet herhangi bir sorumluluk almadı, almasına gerekte kalmadı. Çünkü bizim her şeyi yaparız sandığımız birbirimizi gaza getirdiğimiz bir cahilliğimiz var. Burada gerçekten yapamayacağı yapmak istemeyeceği şeyleri dile getiren bir sistem var ve bu sayede herkes huzur içinde yaşıyor. Toksik bir ilişki gerçekten ve ben bu ilişkiden kurtulduğumda iyileştim, ilerledim. 😅
-
Uzun bir yazı sizleri bekliyor, çaylar kahveler hazırsa bir bardaklık yazıma başlıyorum. 🙂
Hayallerimin hayalden ibaret olmayacağı bir çevre istiyorum. Ve sadece benim değil çevremin de refah seviyesinin yüksek olduğu bir alan hayal ediyorum. Türkiye’de misyonumu doldurduğumu ve arzuladığım hayatın burada yeşeremeyeceğini düşünüyorum. Kısaca hayatımdan bahsedersem, eşimle ben öğretmeniz, yabancı dilimiz native-like İngilizce, evimiz kira sanayii yüzü göstermeyen bir arabamız var ve istersek aylık 50-55bin kenara atabiliyoruz, lakin enflasyon o 50bini 6ay sonra 5-10bin yapacağı için hiçbir anlamı kalmıyor. Ne diye biriktiriyoruz desek yiyelim içelim gezelim tozalım da nereye kadar, çevremizde böyle diyen arkadaşlarımız eşimiz dostumuz olmayınca bir yerden sonra o da sarmıyor. Kazanıyoruz da paylaşacak kafadar insan yok, bir yaştan sonra burada da sosyal çevre Amerika gibi yüzeysel kalıyor. Zaten fikir olarak da bir tezim var “İnsan ergenliğini paylaştığı insanlardaki ve ortamdaki samimiyeti, dostluğu ileriki yaşlarda ne kadar uyumlu, özverili olsa da bulamıyor.”
Diğer bir husus ise hobiler. Benim en sevdiğim hobilerden biri, izlemelere doyamadığım bıçak üretim videoları. Hem memleketimde manda boynuzu saplı çakı üretimi konusunda çekirdekten bilgimin olması, hem kişisel olarak reel bir metanın üretiminden aldığım zevk bir araya gelerek bende böyle bir hobi isteği oluşturdu. Ama ne maddi yönüyle kurulumu kolay olmaması ne de alan olarak bir atölye fırsatının olmayışı, hepsini bir kenara bırakır bu atölyeyi kurarsam el emeği üretilen metanın ülkemiz insanı nazarında fuzuli ve pahalı olması sürekli zarar yazacağından beni vazgeçiriyor.
Bir diğer hobim ise basit araç modifiyesi. Bıçak konusundaki tüm etkenlere ek olarak toplum gözünde modifiye işinin hitap ettiği, pazarını oluşturan kitle hepimizin malumu ve ne kadar kaçınsam da o malum kitleyle eninde sonunda muhatap olacağım. Kısa bir sürelik deneyimim sonucunda hiç bana göre bir ortamları ve zevkleri olmadığına kanaat getirerek bu hobiyi de bıçak atölyesi gibi zarar hanesine kaptırıp izleyerek yetiniyorum.
Bireysel olarak eşimi, çocuğumu katmadan bu kadar örnek hedef ve isteklerimin onda bir sayılır. “Niyetimiz kimseyi kırmak değildir, şurdakini buraya koymak değildir” özlü sözüyle sizlere veda ediyorum. Selametle. -
-
-
Kisisel goruslerim:
Eksileri:
Uzak olmasi
Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin.
Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka).
Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada.
Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten.
Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum.
Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki.
Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:)Artilari:
Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum.
Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek.
Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip.
Sisteme ayak uydurma daha hizli.
Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi).Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
-
-
Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği
Ben maddeler halinde incelemek istiyorum. Dayanışma eksikliğinin düşüncesi bile üzüyor beni. Fakirlik, salt maddi fakirlik değildir. Dayanışma ve birlikte hareket etme olanağından yoksun olmak en büyük fakirlik sebebidir.
- Kendisiyle aynı fikirde olmayanı direk karşıt olarak tanımlamak.
- Herkesi kendi gibi bildiğinden, insanların menfaatçi olduğuna yönelik peşin hükümlü olmak.
- Başkalarının başarısını hazmedememek.
- Tutarsızlık, ani ve ölçüsüz karar değiştirmek.
- Sevgiyi samimiyet kurabilme cetveliyle ölçmek.
- Çabuk samimi olmaya çalışmak, çabuk sır vermek.
-
- kişiler hakkında dedikoduya eğimli olmak.
- Kişilerin yüzüne karşı eleştiri yapamamak, kendi yüzüne yapılan eleştiriye tahammül edememek.
- Hızla başarıya ulaşmak istemek. Başarıya ulaşanların kayırıldığına olan inanç.
- Aceleci olmak.
- Tembel olmak.
- Grup işlerinde kendisinden fazla şey beklendiğini düşünmek.
- Grup içinde ön planda gözükmek için göz boyamaya çalışmak.
- Grup içinde gayretli kişileri ön planda görünmeye çalışmak ile itham etmek.
- İnsanların kendisinin parasından, mevkisinden, olanaklarından faydalanmaya çalıştığını düşünerek bu imkanları paylaşmama yönünde belirgin çaba içinde olmak.
Aklıma gelen başlıca bu sebeplerden ötürü Türkiyede de verimli bir topluluk olma becerisini gösteremiyoruz zaten.
-
Amerika’da aile ve sosyal ilişkiler ilgili son haftalarda ilginç anılar biriktirdim. Ve bu anılardan kendime hayata dair dersler çıkardım.
- Mahallemdeki Yedek Kilise Papazı bu Pazar ayinde iken apar topar kiliseden ayrıldı. Geri geldiğinde kendisine Hayırdır Ne oldu diye sordum ? Oğlunun arabası arıza yapmış . Baba olarak oğluma yardım için gitmek zorunda kaldığını söyledi. Bazen Hayatın akışı Tanrıya ibadetten bile önce gelebiliyor. Aile Babası olmak herşeyden daha önemli .
- Bu hafta eşyalarımı yeni eve elde taşırken ismini bile bilmediğim bir komşum arabası ile geçerken bir anda yanımda durdu. Onun sayesinde kolayca işlerimi hemen hallettim. İyiliğin nereden geleceğini bilemezsin . İyilik yap ve unut . İyi ilişkiler kur çevrenle . Bir gün birisi de seni görür ve elini uzatır.
- Savannah ‘ta tanıştığım arkadaşım ile iki hafta önce görüşürken yeni taşındığım eve ait eşyalardan konuşuyorduk. Bende evimin küçük olduğunu ve ufak bir masa ve 2 sandalye satın alacağımdan bahsettim. Kendisi evinde böyle bir şeylerinin olduğunu ve bana hediye edeceğini söyledi. Bugün Arkadaşım küçük şirin masamı ve 2 sandalyemi bana teslim etti. Kendi imal etmiş ve güzelce boyamış . Bu durum Çok hoşuma gitti ve gururlandım. Bu Arkadaşımı ve mahalle komşumu sadece 4 aydır tanıyorum. Hediyesi benimle birlikte yaşıyacak . Yeni yaşadığın bir ülkede İnsanların içinde kendini sevdirmek ve iyi ilişkiler kurmak güzel bir duygu. Buradaki yardımlaşma bizim böbürlenerek anlattığımız ama unuttuğumuz eski ananelerimizin bir yansıması bence .
Eski adetlerimizi unuttuğumuz ve insan olma özelliğini kaybettiğimiz bu dönemde , Yaradanın çocukları olarak doğruya tekrar dönmemiz gerekiyor. Paradan da önemli bu meziyetlere ve özelliklere tekrar dönmek şart.
İyilik , güzel arkadaşlık , dostluk , karşılıksız sevgi ve yardımlaşma
Yarın Ramazan Bayramı ! Herkese iyi Bayramlar
-
Bizim insanımızın herşeyi maddiyat olmuş.Türkiye almanya ABD farketmez öncelikle akrabalar asla iyi olmanı iyi kazanmanı iyi arabaya binmeni çekemez.menfaati olmazsa aramaz sormaz aradığındada mutlaka bir işi düşmüştür. Yüzüne gülerler ama senin olmadığın bir ortamda hep senin dedikodun yapılır. Onun için akrabalardan nekadar uzak okadar iyi. Kuzenim Almanya’da bişey ayarla bende geleyim diyorum ne yapacan burda almanya eskisi gibi değil Türklerden nefret ediyorlar müslümanlara hakaret ediyorlar bisürü bahane uyduruyor.sen dön diyorum ne iş yapacam Türkiye’de diyor
-
Ben kendi adıma henüz ABD'ye gidememiş birisi olarak başta @semavi Kadir abi olmak üzere orada yaşayan bir çok Türk ile (mail üzerinden tanışma/görüşme) fırsatı buldum.
Sağolsunlar hepsi de mesajlarıma geri dönüş yaptılar, benimle sohbet ettiler ve "bu daha ABD'ye bile gelmemiş, cevap vermesem de olur" düşüncesiyle hareket etmediler. Hiçbir beklentisi olmamalarına rağmen, oradan kilometrelerce uzak bir insana bile vakit ayırdılar.Sanırım, bahsedilen kesim daha çok eski jenerasyon olabilir. oraya giden son 20 yıl içerisinde ki bir çok Türk'ün yardımsever olduğu kanısına vardım.
Avrupadakiler hakkında ise pek bir fikrim yok. Fakat Almanya/Hollanda'da yaşayıp Türkiye'ye geldiğinde, "sakın gelmeyin, durumlar orada da çok kötü" diyen kesime acayip gıcığım.
-
yahu başlık altındakileri okuyunca bi içim karardı...
İnsanlar çok haklılar sitem ettikleri konularda dibine kadar.
Bizde toplum olma bilinci yok maalesef. Eğer öyle olsaydı ükemizin başındaki en büyük sorunu seçim dönemine bırakmaz gerekli protestoları tertip eder, derhal çözüm isterdik. Daha doğrusu istediğimiz çözümü uygulatırdık. Dışarıda da Türklerin tutumu maalesef gevşek birbirlerine pek yardımcı değiller. Zira psikolojik mastürbasyon yapma hevesiyle daha çk kazanıp daha ucuza aldığı arabasıyla gelip burada hava atma ihtiyacı içinde olan Türk vatandaşı, başka bir Türkün kendi gibi yükselme ihtimalini kıskanıyor. Sonra buraya gelip @stardium kardeşimizin değidi gibi aman Avrupa'ya gelmeyin durumlar çok kötü diye insaımızı kandırabileceğini sanıyorlar. Maalesef armızda böyle kaypaklık yapanlar haddinden fazla. Bırakın bunlar kendi gelişsin ama siz sürünün, adam bundan zevk alıyor. Böyle olmasını istiyor. Allah sonumuzu hayır etsin ve umarım hak eden herkes istediği yere göç edebilsin. Kim ister ülkesini terk etmeyi fakat şartlar insanları maalesef buna zorluyor. -
Merhaba, ben Ağustos ayında Amerika'ya gideceğim. Bana herhangi bir konuda(bankada hesap açma,kira vs) yardımcı olabilecek insanlarla nasıl tanışabilirim acaba? Foruma baktım ama hiç öyle bir konu bulamadım varsa yardımcı olabilir misiniz?
-
@Laçin-Boz, içinde söyledi: Yurt dışındaki Türklerin dayanışma eksikliği
Merhaba, ben Ağustos ayında Amerika'ya gideceğim. Bana herhangi bir konuda(bankada hesap açma,kira vs) yardımcı olabilecek insanlarla nasıl tanışabilirim acaba? Foruma baktım ama hiç öyle bir konu bulamadım varsa yardımcı olabilir misiniz?
Boyle birilerini aramak yerine, direkt forumdaki ilgili basliklarda bu isin nasil yapildigini ogrenmenizi tavsiye ederim. Bu sekilde, baska hickimseye muhtac kalmadan bu islemleri kendiniz halledebilirsiniz.
-
İnsanların yardım etmemekte çok haksız olmadığını düşünenlerdenim ....Örneklersek bir bayan arkadaşımız zor durumda oldukları için 3 kişilik bir aileyi cüzi ücretle oda kiraladı sadece oda kullanmaları gerekirken tüm evi zapt edip tehditler savurdular en son polise gidip şikayetçi olmasını öğütledik , yine genelde yardım edilmeyen kesim kaçak gelenler kimse haliyle illegal olarak ülkede bulunana yardım etmek istemiyor neden kendini riske atsın ki....Yine BOFA da özlem hanım herkese yardım ederken saçma biri anlamsız sırf takipçi edinmek için kişiyi karalma yoluna gitti ki şimdiye kadar bir kişi bile kendisi hakkında kötü yorum yapmamıştı şimdi biz bu insanı yardım etmezse suçlayabilirmiyiz hayır.......Kendi adıma yeşil kart forumda zaten çok fazla konuya dair soru ve cevap var bunlardan faydalanıyorum acilsede DV grubumuzda sorup cevap alıyorum....Amerika için yerleşen arkadaşların tek başına olduklarını bilmeleri gerekiyor buna göre yol alsınlar kaldı ki türkiyede bile kapı komşumuzu tanımıyorken başka ülkede yardım beklmek hata çok çok yakın arkadaşınız yoksa......Yine bir çok konuda muhatabınız olan kurumlara mail yazdığınızda bizden farklı olarak mutlaka geri dönüş yaparak sorununuzu çözmeye çalışıyorlar yada biz küçük bir yerde hayata başladığımızdan da olabilir tabi....
Benzer Başlıklar
53
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k