Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kingocali çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için dikkate alacağım hepsini 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

    @crazycells o zaman acaba çalıntıya karşı sigortalar mi var ,hemen sorgusuz iade edilebiliyor

    evet, eger "purchase protection" olan bir kredi karti ile alirsaniz (hepsinde degil ama bir cogunda var, kredi karti basvurusu yaparken iyice okuyun ozelliklerini) belli bir sure boyunca (sanirim cogunlukla 90 veya 120 gun oluyor) calinmaya karsi sigortali oluyor aldiginiz urunler...

    Benim o iletide bahsettigim calintidan cok sizin yapmadiginiz bir harcama icin gecerli... Kredi kartlarinin hepsinde "0 liability" oluyor genelde, bu ozellik sizin yapmadiginiz bir harcamayi size odetmiyor.


  • @crazycells ödetmedikleri için demek ki kurumlarda kendileri için çalıntıya karşı sigorta yaptırıyorlar,yoksa neden bu kadar kolay size ödeme yapsınlar kı...Belkı gidebilirsek kendı işimi de kurmak ıstıyorum o yuzden bu kadar detaylı soruyorum.Tesekkur ederım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

    @crazycells ödetmedikleri için demek ki kurumlarda kendileri için çalıntıya karşı sigorta yaptırıyorlar,yoksa neden bu kadar kolay size ödeme yapsınlar kı...Belkı gidebilirsek kendı işimi de kurmak ıstıyorum o yuzden bu kadar detaylı soruyorum.Tesekkur ederım

    Dogrudur, is yerlerinin sigortalarini bilmiyorum; ama hepsinin pek cok duruma karsi sigortasi oldugunu dusunuyorum.


  • @tugbafurkan

    Rica ederim. Giderayak, aklıma 3 madde daha geldi:

    1. Kiralama şirketinden aracı teslim alırken, kısa - uzun farların, sinyal ve stop lambalarının çalışıp çalışmadığını bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Polis, lambalarından herhangi biri çalışmayan araçlara karşı hassastır; durdurur.

    2. Yola çıkmadan önce, aracı teslim aldığınız görevliden, yakıt deposunun kapağının pratik bir şekilde nasıl açılıp kapandığını öğrenin. Benzinciler self servistir (California'da en az 20 yıldır öyle. New York'ta, 20 yıl önce pompacı olarak çalışan arkadaşlarım olsa da, şimdi orada da öyle olduğunu duydum. Diğer eyaletlerde de öyle olduğunu zannederim). Büyük ihtimalle, kendiniz açıp kapamak zorunda kalacaksınız.

    3. Belki Türkiye'den ayrılmadan önce, bir benzinciye gidip, pompanın nasıl çalıştığını öğrenmek de faydalı olabilir. Zira, dükkan kısmı kalabalıksa, ya da gece geç vakitse, kasadaki görevli, kasayı bırakıp, size yardımcı olmaya pek yanaşmayabilir. (Temel olarak, depo kapağını açıp, hortumu contaya kadar sokup, tetiğe basıyorsunuz. Dolum tamamlandığında, tetik otomatik olarak ilk konumuna dönerek, yakıt akışını otomatik kesiyor. Ödemeyi doluma başlamadan önce pompa numarası belirterek görevliye, ya da kredi kartıyla doğrudan pompaya yapabiliyorsunuz. Ama mobil teknoloji de entegre olduktan sonra, pompanın teknolojisi de illaki değişmiştir. Pompada mobil ödeme konusunda tecrübem yok. Elektrikli ve hibrit araçlar konusunda da tecrübem yok.)

    Tekraren, güvenli yolculuklar. Her şey gönlünüzce olsun... Ve, ihtimal düşük olsa da, darısı başımıza...


  • @kingocali @tugbafurkan


  • @crazycells teşekkür ederim ✨


  • Anladığım kadarıyla gençler orada daha çok sorumluluk sahibi. Türkiye'de üniversite sınavına hazırlanmaktan, aşırı ağır dersler ve ödevlerden başını kaldıramayan gençler liseden mezun olduktan sonra sudan çıkmış balığa dönüyor. ABD'de en azından gidecekleri kolej veya üniversite için para kazanmayı, ailelerinden destek almadan kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorlar.

    Reddit'e gezinirken 18 yaşındaki bir gencin kolej okumak için biriktirdiği parayla araba alıp delivery yaptığını okumuştum. TR'de bunu yapabilmek hayal gibi bir şey.


  • @Sharm Gercekten yararli ve bi okadar degisik gelen bilgiler tesekkur ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum