Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba bu konuda tecrübeleriniz nelerdir acaba yada internet üzerinden bakıp bilgi alabileceğimiz bir site var mıdır? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.



  • Böyle bir video buldum fiyatları ve getirilerini kıyaslayınca gayet mantıklı geldi. Tabi ki Amerika'da yaşayanlar daha bilgilidir bu konuda.


  • Bu abimizin kafasi biraz karismis bence. Soyledikleri cogunlukla dogru ama yanlis anladigi seyler var. Mesela network+ sertifika programina devam edince o okuldan "katilim sertifikasi" aliyorsunuz ama bu sizi network+ certified yapmiyor, onun icin ayrica merkezi sinavlar var, bu sinava girip gecmeniz gerekiyor. Yani ikisinin adi da sertifika ama birbiriyle alakalari yok.

    Amerikaya gelince bence de mutlaka ilgi duydugunuz alanda bir certifika programina devam edin. Ben olsaydim su sekilde secim yapardim.

    1. Gidecegim sehirdeki community college'larin web sayfasindan certificate programs arastirirdim. Bu sayfalarda Programin kac saat oldugu ve fiyatini bulabilirsiniz.

    2. Videoda bahsedilen yer .com uzantili. Ben .edu uzantili kurumlara daha cok guveniyorum

    3. bu tur programlari olan kurumlar, her bir program icin "gainful employment disclosure" yayinlamak zorundalar. Yani, o okulda o programi kac kisi bitirmis, bitirenlerin yuzde kaci o alanda is bulabilmis.

    4. Amerikada milyonlarca sertifika programi ve bu programlardan milyonlarca mezun vardir. Sanki magazadan bir urun alir gibi butun detaylarini yuzyuze gorusup oyle karar verin. Universite de olsa community college da olsa, ve hatta non-profit de olsa, hepsi de ticari bir kurum mantigiyla isliyor. Siz musterisiniz, size urunlerini satiyorlar. Onun icin bu programi sizin okulunuzda kac kisi bitirdi ve simdi nerede calisiyorlar bu bilmek musterinin (!) hakki

    5. Bu kisa donem sertifikalar, is Bulmanizi kolaylastirabilir, kesinlikle tavsiye ederim, ama bunlar sadece baslangic, 2 aylik sertifika ile nursing assistant olarak baslarsiniz ama alacaginiz maas tabiiki de 4 sene okuyup RN olmus birininki gibi olmayacak. Videoda da bahsettigi gibi, basit bir sertifikayla o sektorde calismaya basladiktan sonra, alaninizda ilerlemek icin daha yuksegini okumaniz gerekir.

    6. Turkiyede zaten universite mezunuysaniz, alaninizi seviyorsaniz, amerikada da is imkanlari olan bir bolumse, burada ayni alanda 4 senelik universitelerden sertifika programlarina bakabilirsiniz.

    Turkiyedeki egitiminiz yukardaki tanima uymuyorsa, alaninizi tamamen degistirip farkli bir alanda calismak isterseniz de kariyer basamaklarina altlardan baslamis olacaksiniz, community college'dan daha uygun fiyatli baskamak daha mantikli olabilir


  • @Senay-Sirin çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için .

  • ⭐⭐

    Merhaba arkadaslar aranızda Türkiye'de aldığı meslek sertifikalarını denklik için austin 'e gönderen oldu mu? Benim spor bakanlığından massage therapist sertifikam var ve eyalette bulunan kuruma sordum onlarda bütün transcript, ingilizce ye cevrilmiş belgelerimi ve referans mektuplarım imzalı, kaşeli ve sarı zarfta istediler.

    Bir arkadas aynı sertifika ile basvuru yapmıs ve ücrette cok değişiklik olmasada sertifika programında sürede kısaltma yapmıslar.

    İyi hazırlanıp, basvurmak istiyorum. Bu işlem ne kadar sürüyor? Tecrübelerinizi duymak isterim.

    Tesekkür ederim.


  • @Senay-Sirin hocam,özel eğitim öğretmenliği mezunuyum. Amerika'da çalışabilmek için ne gibi sertifikaları almam gerekir? Kaynak gösterir misiniz ve rica etsem prosedür hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim.


  • @CanTarık, içinde söyledi: Meslek Kursları ve Sertifika Programları

    @Senay-Sirin hocam,özel eğitim öğretmenliği mezunuyum. Amerika'da çalışabilmek için ne gibi sertifikaları almam gerekir? Kaynak gösterir misiniz ve rica etsem prosedür hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim.

    Merhaba, mesajinizi yeni gordum. Yesil kart ciktigini veya calisma izniniz oldugunu varsayarak konusuyorum:
    Ingilizceniz iyi ise, ve turkiyede 3 sene ogretmenlik tecrubeniz varsa, yasadiginiz eyalette denklik icin basvurabilirsiniz.

    Bence ingilizceniz iyi olsa bile ilk etapta afterschool programs, summer camp, YMCA ya da kreslerde yardimci öğretmen olarak hemen baslayip, bir yandan calisirken bir yandan da denklik isleriyle ugrasmak daha mantikli. Bu bahsettigim isler icin lise diplomasi yeterli oluyor.

    Baska bir alternatif de, bu bahsettigim yardimci ogretmen islerini yaparken daha yuksek maas alabileceginiz, saglik ya da teknoloji sektorlerinde Community College 'dan bir sertifika alip, alan degistirmek.


  • Merhabalar,
    2021 talihlisi olarak seçim sonucunda Biden'da seçilmiş gibi durduğu için şimdiden planlarımızı yapıyoruz gelmeden kafamıza takılan bazı soruları çözmemiz için sizden değerli bilgileriniz ile yardımlarınızı bekliyoruz.
    Sertifika ile ilgili sorularım şunlar;
    Eşimde bende Yüksekokul mezunu İnşaat Teknikeriyiz, İnşaat sektöründe farklı ama yakın branşlarda yaklaşık 10 sene tecrübeliyiz, geldikten bir süre sonra mesleğimize uygun olan sertifikaları alarak kendi mesleğimizi yapabileceğimiz işlerde çalışmak istiyoruz.
    Örneğin Mimari çizimler ile ilgili tecrübe ve ilgili program(Autocad, Sketchup) kullanmayla alakalı bilgimiz var.
    Buna uygun Usa geçerli olan hangi sertifikaları almalıyız internetten de araştırmalarımı yapıyorum fakat daha net bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Bu sertifikaları almanın bize faydası olur mu ? İş bulmada faydası olur mu ?
    Sertifikayı alarak oranın şartlarını ve prosedürlerini öğrenmiş oluruz ve alışma evresini içinde iyi olur diye düşünüyorum tabi burada bakınca böyle görüyorum ama geldikten sonra neler yaşarız vs sizin tecrübelerinizce nasıl bir yol izlersek daha faydalı olur.


  • Arkadaşlar ben ortaokul mezunuyum Tır şöförüyüm acaba bilen varsa benim mesleğin svp puanı kaç bilen varsa bakabilirmi ayrıca tehlikeli madde mesleki eğitim sertifika da var yani akaryakıt taşıma belgesi gren cart başvuru yapabilirmiyim bu meslekle

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eyyupcakan, içinde söyledi: Meslek Kursları ve Sertifika Programları

    Arkadaşlar ben ortaokul mezunuyum Tır şöförüyüm acaba bilen varsa benim mesleğin svp puanı kaç bilen varsa bakabilirmi ayrıca tehlikeli madde mesleki eğitim sertifika da var yani akaryakıt taşıma belgesi gren cart başvuru yapabilirmiyim bu meslekle

    suradaki iletide nasil bulacaginiz anlatilmis:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/77897


  • Merhabalar, bi sorum var aklima takilan daha dogrusu forum disi bir dostumun meraki bende cevabi burda bulabilirim die dusunuyorum.
    MSA gibi uluslar arasi sertifika programlari olan birkac akademik mesleki kurslar var malum.
    Burdan alinan egitim sonucu ornek veriyorum bir pasta ekmekcilik programini tamamladiniz ve uluslar arasi sertifikanizida aldiniz.
    Bunun yurt disinda karsiti varmidir,gecerlimidir yada bunun denkligini sorgulamak adina nerden bilgi temin edilebilir.
    Programin sonunda 130 sterlin karsiliginda
    CTH sertifikasi (L2) veriliyormus.

  • ⭐⭐

    @gokhanbagatur Bu gibi soruların cevabı için iş ilan sitelerinde sertifikanın ya da çalışmak istediğiniz işin adını yazarak arama yapın. İş ilanında aranan özelliklere göz gezdirin. Çıkan sonuçlar fikir verecektir.


  • Merhabalar, Finlandiya'da tezli yuksek lisansimi Ingilizce olarak bitirdim ve video producer olarak yine calisma dili Ingilizce olan bir firmada calisiyorum. Ailem kisa sure once Amerika'ya yerlesti. Kendilerine yakin olmak adina, Finlandiya'daki hayatimi birakip mantikli bir yolla ABD'ye yerlesmek istiyorum. Ogrenci vizesiyle gelmem durumunda video producer olarak benimle calismak isteyen bir sponsorum da var.

    Amerika'da DC, Virginia ve cevresindeki tum okullarin video/film/dijital pazarlamayla ilgili sertifika programlarina baktim. Ancak iletisime gectigim okullar kendilerinin sertifika programlari icin F1 onayi olmadigini, sadece lisans programlarinda bu vizeye basvuru destegi verebileceklerini soylediler. Kimisi de master ve doktora programlarini onerdi. Akademiye geri donmeyi dusunmuyorum.

    Egitim seviyem sebebiyle dil okuluna yazilarak gelmek benim icin bir secenek degil. Benzer bir durumda olup sertifika programi ile Amerika'ya gitmis olan ve deneyimlerini paylasabilecek / varsa bir sertifika egitim danismanligi firmasi onerebilecek kimse var midir forumda?


  • @Senay-Sirin green cardlılara ücretsiz oluyor mu sertifika programları bir de IRS demiştiniz bir yerde vergi vermediğine dair belgeyi gösterip ücretsiz okuyabilirler diye hangi site nerden nasıl başlık altında bulucaz peki başvuracaz


  • @Senay-Sirin summer camp te kalici calismak icin nasil bir yol izlenebilir bir yaz calistim ve severek yapacagim meslek bu gibi ama sizin de tecrubeniz var gibi biraz arastitma yapip birsey ustunde calisip basvurmak istiyorum ama rededilemkten korkuyorum acikcasi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum