Merhaba herşey yolunda giderse ve green card ı eşim ben ve büyük kızım için alıp ailecek ( küçük kızım zaten amerikan vatandaşı)amerikaya yerleşirsek kızım şuan 12 yaşında, green card sürecinin tamamlanıp oraya yerleştiğimizde 13 yaşında olacağını varsayarsak vatandaşlık için en iyi ihtimalle 5 yıl gerekeceği için kızım 18 yaşını doldurmuş olacak, bu durumda bizim vatandaşlık almamız onu vatandaş yapamayacak mı, onun vatandaşlığı alması için nasıl bir süreç işleyecek bilgi alabilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler
-
@hilalk hayir, Virginia
-
Merhaba herşey yolunda giderse ve green card ı eşim ben ve büyük kızım için alıp ailecek ( küçük kızım zaten amerikan vatandaşı)amerikaya yerleşirsek kızım şuan 12 yaşında, green card sürecinin tamamlanıp oraya yerleştiğimizde 13 yaşında olacağını varsayarsak vatandaşlık için en iyi ihtimalle 5 yıl gerekeceği için kızım 18 yaşını doldurmuş olacak, bu durumda bizim vatandaşlık almamız onu vatandaş yapamayacak mı, onun vatandaşlığı alması için nasıl bir süreç işleyecek bilgi alabilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler
-
@patriot, içinde söyledi: Amerikan Pasaportu Basvurusu
@Ryback benim yeni bir Turkiye kimligim yok. Eski huviyet(nufus) cuzdanim var. Buyuk bir kagit ve rengi mavi. Uzerine baktim TC kimlik number var. Vize almadan American passport ile girebilir miyim?
TC vatandasisiniz, o nedenle vize vermeyeceklerdir zaten. Vizeyi genelde sadece yurtdisinda yeni dogmus ama kayitlara gecirilmedigi icin TC vatandasi olmayan bebeklere veriyorlar.
Guncel bir TC kimligi veya TC pasaportu sahibi olmanizi da tavsiye ederim.
-
Merhabalar. Green card çekilişine katıldım yalnız soyadımı farklı yazdım. Şimdi çekiliş bana çıkarsa çekilişten sonra soyadımı değiştirirsem sorun olur mu ? Yada çekiliş sonuçları daha gelmeden mi gidip soyadımı değiştireyim
-
@zeynep-atuk Turkiye'deki konsolosluklarin bu gibi durumlarda noter hizmeti veriyor olmasi lazim. Ama belki sadece ABD vatandaslari icin verilen bir hizmet olabilir.
https://in.usembassy.gov/ds-3053/#:~:text=Please note%3A U.S. embassies and,by a local notary public.
-
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
-
@Eren-Çelik-0, içinde söyledi: Vatandaslik Basvurusu Hangi Durumlarda Reddedilir?
Merhaba, haftaya Naturalization interviewim olacak. Bir sorum olacak sizlere. Son 3 yilda tax return yaptim fakat ondan onceki 2 yilda gelirim olmadigi icin tax return yapmadim. Gecmise donuk yapmam gerekir mi. Bir sorun olusturur mu. Tesekkurler simdiden
hayir, onemli olan IRS'e borclu olmamak... eger neden vergi bildirimi yapmadiginizi sorarlarsa -ki buyuk ihtimal soracaklardir- cevabinizi verirsiniz.
ama forumda genel olarak zorunlu olmasa da vergi bildirimi yapilmasini tavsiye ediyoruz, bu sekilde hicbir ek aciklamaya gerek kalmadan islerinizi halledebilirsiniz.
-
@samuraisamet, içinde söyledi: Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
Merhabalar 31 Mart ayinda Amerikaya cekilisle geldim maddi durumum iyi degil suanda haftada 40 saat calisiyorum ayda 2000 dolar net yapiyorum. kira otobus yemek etc giderlerim var medicaid icin basvurdum red verdiler 5 yil olmadigim icin ve gelirim 1500 dolardan fazla oldugu icin indirimli otobus kartina basvuracagim bu gun ama onun disinda hangi yardimlari alma hakkim var? bu konu beni cok sikintiya sokuyor bana yardimci olur musunuz?
1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?Colorado Low-income Energy Assistance Program (LEAP)
Transit
cash assistance
SNAPVe baska hangi yardimlar var 24 yasindayim bekarim
Yardımlar genelde aileler veya çocuklar için veriliyor. Bekar biri olarak fazla bir şansınız olduğunu sanmıyorum. Başvuru yapıp göreceksiniz.
Başlangıçta kısa süreli olarak yardım almak vatandaşlık sürecini etkilemez.
-
-
@crazycells bu entryi gorunce Turkiye'deyken yaptigimi anlatayim, ihtiyaci olan arkadaslar faydalanir. Yine https://www.idphoto4you.com/ yada herhangi bir appden(ben passport-photo.online kullanmistim, ucret iade garantili ve review ediyorlar fotografi. Uygun degilse neden uygun olmadigini soyluyorlar, tekrar cekip sisteme yukleyebiliyorsunuz olana kadar ) telefondaki fotoyu yukluyorsunuz ve size cikti alabileceginiz formatta mail olarak atiyorlar. Sonra media marktan(her subesinde cikti makinasi yok sanirim) 2.5 liraya(fiyat artmis olabilir) ciktisini alip siz kesiyorsunuz.
-
@Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu :
ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
-
merhaba. benim de vatandaslik sureci ve bu donemde evlilik durumu hakkinda sorum olacak sizlere.deneyimleri olan arkadaslar bilgi verirse cok mutlu olurum 🙂
vatandasliga ilk basvuru yapildiktan sonra pasaporyt un size gelmesi ne kadar sure aliyor guncel bilginiz var midir ? vatandaslik basvuru surecinde 2 kez cagiriliyormusuz gorusme icin. biometrik randevusu, ve sinav. boyle midir ? turkiyede yasayan esimi (evlilikten sonra) buraya getirmek icin, ben green kartli iken mi basvuru yapmaliyim yoksa vatandasligi alip ondan sonra mi basvurmaliyim? eger vatandasligi aldiktan sonra basvurursam k1-k2 nisanlilik vizesi icin de uzunca bir sure bekleme surem olacak diye okumustum.
4,5 yildir green kartli olarak abd de yasamaktayim,bu yaz vatandasliga basvuracagim.
bu yil evlenmeyi dusunuyorum, kiz arkadasim turkiye de yasiyor, evlendikten sonra esimi buraya getirmek istiyorum. sorularim asagidaki sekilde :en hizli sekilde bu surecleri halledebilmem icin nasil bir yol izlemeliyim ?
cok tesekkur ederim!
-
@lordbolton, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığını Kaybetmek
Hiç vatandaş olduktan sonra vatandaşlığını kaybeden birini tanıdınız mı veyada duydunuz mu?
Eger Green Card veya vatandaslik basvurunuzda yalan, yanlis veya yaniltici bilgi verip bu haklari kazandiginiz tespit edilirse vatandasliginizin iptali icin mahkeme davasi acilabilir.
Neticede, vatandasliginizi kaybedip kaybetmeyeceginize bir hakim karar verecek; yani bu islemler tek bir gorevlinin inisiyatifiyle otomatik olarak olmuyor.
-
@gul_bencee, içinde söyledi: Vatandaslik suresi uzadi
Selam lotodan green card var vatandaslik hakkim geldi ve 2020 eylulde basvurdum temmuzda parmak izini verdim ama uscis’in sayfasinda sure hala 12 ay gosteriyor. Ayrica bu sure icinde iltica eden biriyle evlendim ama immigration’a henuz bildirmedik. Surec neden uzamis olabilir. Son olarak California’da sinava giren var mi nasil gecti Merck ettim
sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin.
-
@dontoliver Abd pasaportunu alamayacak olmak çok büyük bir eksiklik bence
-
@crazycells cok tesekkurler boyle seyleri duymak icimi rahatlatiyor. Burada egitim aldim, evlendim, araba aldim ev alacagiz hayirlisiyla, evladimiz gibi 2 tane kopegimiz var bunlardan ali koyacaklarina oldursunler daha iyi 🙂
-
@patrick2dev, içinde söyledi: ABD Çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu?
selamlar öncelikle.
konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.ABD vatandaşlığını aldığımızda Türkiye vatandaşlığımız kalıyor mu yani geri dönebilme şansımız var mı?
Siz birakmadiginiz surece Turkiye vatandasliginiz kaliyor.
Su an icin hem Turkiye hem de ABD cifte vatandaslik konusunda sorun cikarmayan ulkeler listesinde. Ama ABD devletinin gozunde "Amerikan vatandasi" gibi islem gorup o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz, Turkiye devletinin gozunde de "TC vatandasi" gibi islem gorup yine o sekilde sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz.
Coklu vatandaslik konusunda su basligi da inceleyebilirsiniz:
-
@Calibraturbo aynı skor 🙂
-
@Baran-Sönmez, içinde söyledi: Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim?
Amerikan passcard dan bahsetmiyorum.ben önceden amerikaya girdim ve Amerikan kimliği aldım.ama Amerikan pasaportum hala yok.şu anda türkiyedeyim.sadece amerikan kimliğimle amerikaya gidebilir miyim?
"Amerikan kimligi" diye bir kimlik yok, kimlik yerine gecen pek cok farkli kart var. Yukarida da yazdim, diger arkadaslar da yazmis zaten, oncelikle bu sorunun net bir cevabini vermelisiniz sorunuza net cevap almak istiyorsaniz.
Devletin gorevlendirdigi biri degilseniz (aktif ordu gorevlisi vs.) yani normal bir vatandassaniz ABD pasaportu ile giris yapmalisiniz. Eger pasaportunuz yoksa en yakin ABD konsolosluguna gidip pasaport basvurusu yapmalisiniz.

Vatandaslik suresi uzadi
-
Selam lotodan green card var vatandaslik hakkim geldi ve 2020 eylulde basvurdum temmuzda parmak izini verdim ama uscis’in sayfasinda sure hala 12 ay gosteriyor. Ayrica bu sure icinde iltica eden biriyle evlendim ama immigration’a henuz bildirmedik. Surec neden uzamis olabilir. Son olarak California’da sinava giren var mi nasil gecti Merck ettim
-
@gul_bencee, içinde söyledi: Vatandaslik suresi uzadi
sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin.
Benzer Başlıklar
118
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k