Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @ozenrame Ozan Hocam merhabalar, ortalama gördüğüm 5 ay gibi bir sürede i-140 kabul oluyordu EB2-NIW için. Sizin bu kadar bekletilmeniz sebebi ne olabilir? yorumlarınız cok kıymetli benim icin.

• @okokok @finalhope kişi başı 345 dolar. ben üzerine avukatlık ücreti de verdim maalesef. çok riske atmak istemedim süreci. tercih meselesi tabi.

• @berdushan İnanın hiç bir fikrim yok. EB1 olunca çok da üstünde durmadım açıkcası. Evrak ve dosya hazırlıyorum I-485 süreci için. Onu gönderince avukatlara soracağım. Arada kaybolma durumu olabiliyormuş dosyanın diye duydum ama emin değilim.

• @californiapostdoc Hocam benimde I-140 başvurum var ve J1 ile post doc kabulü aldım. Avukatıma (Kulenlaw) sorduğumda verdiği cevap ise bu;

"Tebrik ederim cok guzel bir haber. I-140/NIW basvrusu yapmis olmaniz J1 almak icin tek basina bir engel teskil etmez. Fakat 140 basvurunuz oldugunu gorduklerinde 214b sorgulamasi olabilir. Yani Turkiye’ye geri donme niyetinizi sorgulayabilirler. J1 vizeleri cogunlukla 2 yil kuralina tabi oluyor yani J1 calismaniz bittikten sonra Amerika icerisinden statu degisikligi yapabilmek yada green card basvurusunun ikinci asamasi olan I-485 (Adjustment of status) basvurusunu yapabilmek icin ya Turkiye’ye geri donup 2 yil beklemek yada J1 waiver basvurusu yaparak 2 yil kuralini kaldirmak gerekiyor. J1 waiver basvurusu da sartlar saglandiginda cogunlukla kabul edilen bir basvuru."

• @caner1245 hocam sizin de 7 ay olmuş PD nizden. Anladığım kadarıyla approve süreleri min 7 ay şeklinde?

• This post is deleted!

• @pelinoaydin kara haber tez gelir diye boşa dememişler. EB1A artık şart oldu..

• @pointcloud teşekkürler. Yaşanmış ve tecrube edilmiş bilgi en değerli bilgi benim için. Siz doğru olanı yapmışsınız her "case" in kendine özel maddi ve manevi durumu var. Önemli olan sürecin aksamadan ilerlemesi.

• @caner1245 Aslında benim de bilidiğimle tam olarak çelişmiyor fakat bunun zor olacağı ve timingi buna göre planlamamı önermişti USCIS. Sanıyorum eve döneceğinize ikna oldukları sürece J1'ı veriyorlar. Yalnızca NIW başvurusu yapmanıza rağmen eve döneceğinizle iligli sağlam bir açıklama yapmak gerekiyor sanıyorum. Umarım kolayca hallolur vizeniz.

@berdushan Benim de NIW herhalde reddedilecek bu gidişle, Kasım 16 2023 PD im. Ve ilk başta 4-6 ay gibi gözüken I140 processing süreleri şu anda 12 ay gözüküyor USCIS sitesinde. Chen sakin olmamı, red ihtimaliyle hiçbir korelasyonu olmadığını, ellerindeki benimle aynı tarihlerde yollanmış bir sürü dosya olduğunu söylese de inanmak gittikçe zorlaşıyor tabi. Ben de sanırım alternatif planları değerlendirmeye başlayacağım.

• @californiapostdoc hocam cevabınız için teşekkürler. Acaba sizin ve diğer arkadaşların şu konudaki fikri nedir: i-140 approve zamanının ilgili dosya sahibinin mesleği, kariyeri ve akademik durumu gibi şeyleri baz alarak kısalıp, uzaması söz konusu olabilir mi? Dosya kaybolması gibi şeyler yaşanıyormus bunu nasıl tespit edebiliriz veya chen in daha önce bu konuda herhangi bir yorumu olmuş muydu?

• @berdushan Ben de 8 aydan fazla bir süredir bekliyorum. Sürecin uzamasiyla ilgili, benim de aklıma meslek (usa da gosterecegin çaba ve kapsamı, hitap ettiği sektörler ve sektorun ihtiyaci) ve yaş faktorunden başka bir neden gelmiyor.

• Merhaba, NVC'ye ileti gönderip başvurumun (EB2 NIW) ne durumda olduğunu sordum. ilk eposta aldığımdaki bilgiyi içeren bir yanıt göndermişer: "Due to the limit on the number of immigrant visas set by law, this petition is not eligible for further processing at this time. The NVC will keep it until an immigrant visa becomes available."

Şu kısmı ilginç: "If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process. "

Ben DQ aşamasına gelindiğinde, NVC'den gelen ücret yatırılması, form doldurulması ve belge göndeirimesi talebine 1 sene içinde yanıt verilmezse başvurunun yeniden yapılması gerektiğini biliyordum. Oysa burada bize 1 sene içinde bir şekilde ulaşın denilmiş, yanlış anlamadıysam tabii. Bekleyenleri bilgilendirmek istedim.

• Değerli Yeşilkart froum üyleri
    30 Ekimde başvuru yaptığımEB-1A Premium processing ile 14 Kasım 2024'te Approve oldu. Darısı bekleyenletin başına.
    Tüm bu işlemlerde yaklaşık 2.5 yıl süren aşağıdaki süreçlerden geçtim:

• Haziran 2022 de J1 Vize görüşmesine girdim. Administrative Processing ' kaldım Kasım 2024'te sonuçlandı 6 ay sürdü
    • Nisan 2024 'te J1 Waiver'e müraccat ettim 15 Agustos 2024'e sonuclandı. 5 ay sürdü.
    • Mayıs 13 2024'te EB-2NIW müracaate ettim devam ediyor. (Buna gerek kalmadı sanırım)
    • 30 Ekim 2024'te EB-1A Premium processing müracaate ettim Kasım 2024 Approve oldu. 14 gün sürdü.
    • Şimdi son aşama olan I-485 müracaatı olacak.

• Arkadaşlar merhaba, EB1A için recommender arayışındayım. 10 kişiye mesaj attım, 1 tane emekli bir Pakistan asıllı Avusturulya'lı bir hoca döndü. Daha önnceden recommender arayan arkadaşlarıma bir sorum var. Attığım mesajlardan cevap alamasam da 2. bir eposta daha atsam mı? 1 hafta sonra, yoğunluğunuzdan dönemediğinizi düşünüyorum, benim için çok önemli, lütfen yardımcı olabilir misiniz? şeklinde birşey yazsam faydası olur mu? Akıllı başlı insanlar, ikinci bir eposta nasıl olur?

• @Yuksel-Celik hayırlı olsun tebrikler

• @Yuksel-Celik tebrik ederim, güzel haber. PP ile tam zamanında onaylanmış. NVC welcome letter ve DQ öncesi süreçleri de zamanı geldiğinde yazarsanız çok mutlu olurum.

• Merhabalar, @kemalede @ozenrame ve @Yuksel-Celik hocalarıma bir sorum var. Zaman ayırabilirlerse yanıtlamak hepimiz için faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Siz hem EB2NIW hem EB1A başvurusu yapmışsınız. Size bir detay danışmak için yazıyorum. Bu iki kategori arasındaki farklılıkları ve gereklilikleri akıldı tutarak, her iki başvuru dosyasının ana unsurları benzer ya da yakın mıydı yoksa büsbütün farklı iki dosya mı hazırladınız? Chen NIW için diğer pek çok detayın ve ekin yanısıra, temel olarak proposed endeavor, substantial merit, national importance vb. önem vermişti benim dosyada. Bunları tekrar bir gözden geçirip EB1A başvurusu için düzenleyip yeni bir başvuru yapılabilir mi sizce? EB1A için diğer gerekliliklerin sağlandığını ve belgelendiğini varsayıyorum. Teşekkürler

• @mrkc Biraz süre geçtikten sonra hatırlatma için tekrar iletişime geçmekte sorun olmasa gerek hocam.

• @dandanakan01 Ben de aynı durumdayım ve şu anda EB1A başvurusu hazırlıyorum. Chen, sadece 10 tane hakemlik ve 4 recommendation letters eklememiz lazım dedi. Ek bir belge istemiyor.

Benzer Başlıklar

• 955
  • 2
  • 39
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63

49.0k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |