Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @pointcloud Teşekkür ederim cevabınız için. Sizin EB1A çok hızlı ilerlemiş. DQ işlemi tamamlandığına göre, ve current olduğunuz için sanıyorum interview tarihiniz yaklaştı. Siz RFE aldınız mı? Baya bir düşüncelerdeyim. EB1A için PP ile beraber 7K USD bir fiyat çıkardı avukatım. Ne kadar avantajı olur bilsem ve garantisi olsa harcardım ama akademisyen için az bir para değil!

• @mrkc bence fiyat uygun 🙂 Benimki premium ile neredeyse 9k rakama denk geliyor .

• Güncelleme
    Case number geldi ama vize no olmadığı için bekleme maili geldi. Vize başvurusu fazla olduğu için işleme başlamadılar. Bulteni bekliyoruz sanırım bu durumda.. İnşallah hızlı olur

• @mrkc Teşekkür ederim hocam. DQ olduktan sonra interview için 6 ay gibi görece kısa bir bekleme sürem oldu. Dosyanız hakkında en doğru değerlendirmeyi avukatınız yapacaktır ancak EB1A'nın mevcut durumda current olması bir avantaj gibi görünüyor.

• @mrkc Selamlar Hocam; hakemlik 20'den fazlaydı. Tubitak projesinde juri olduğum bir tane ayrıca hakemliğim ve 2 farklı dergi de editör kurulundaydım.

• Herkese merhaba, kaç aydır 15 MAR2023'te tıkanan randevular için ne düşünüyorsunuz? Acaba bu durum, mevcut süreci 2 seneden bile daha mı ileriye atacak? Bunu öğrenmemiz mümkün mü? Beklemekten başka çaremiz yok mu?

• NIW için konuşuyorum: olay randevu tıkanması değil Final Action Date'in current olmaması. FAD current olmadan zaten randevu gelmiyor. her ay monthly bulletin'i takip etmekten başka yapacak birşey yok. reddit'te başvuru, vize kabul sayıları ve yıllık kotalara göre tahminler yapılıyor. oralara bakabilirsiniz. yılda 3-4 ay civarı ilerliyor FAD bu aralar diye biliyorum.

• @pointcloud Teşekkür ederim değerli bilgiler için. Şu anda 4 yıldan fazla bir bekleme süresinden bahsediyoruz o halde. EB1A üzerinden işerlemekten başka bir çaremiz yok. Avukatım, 2 tane uluslararası düzeyde beni tanımayan biliminsanından referans almam gerektiğini söyledi. Ben de beni tanımayan birisi neden böyle birşey versin dedim. EB1A ya başvuran herkes bunu yqpıyor dedi. Acaba daha önceki tecrübelerinize göre bu referans mektupları nasıl alınıyor? Ne gibi zorluk veya kolaylaştırıcı yolları var. Bahsedebilir misiniz?

• @mrkc
    EB-2 için 3 adet beni tanımayan referans mektubu almıştım hocam, ABD'deki hocalardan. Sizinle yayın,okul vb. bağlantısı olmayan kişilerden referans bulmak oldukça zor.

Bunu yapabilmek için benim taktiğim şöyle oldu, WOS'da benim çalışmalarıma benzer çalışmaları aratıp ABD'deki üniversiteler olarak filtreledim. Burada çıkan tüm hocalara mail attım. Yine okulların websitesinden ilgili fakültelerin hocalarına tek tek mail atabilirsiniz. Bazı kişiler bu konuyu bildiği için yardımcı oluyor çünkü onlar için bir bağlayıcılığı yok.

Toplam 4 adet olumlu yanıt alabildim bunun için belki 300-400 mail atmam gerekti.

• @mrkc Eşim akademisyen değil. Kendi tecrübemizden bahsedeyim. Linkedin üzerinden bağlantılı olduğumuz c-level herkese mesaj attık. Bilindik, EB1-A başvurup giden kişiler dahil, "ne alaka senle çalışmadık" modunda dönüşler yaptılar. Oysa çok net biliyorlardı ancak yardımcı olmak istemediler.

Yılmadık mesaj attık, wp'den gerekirse darladık. Hatta şehir değiştirip evine kadar gittiğimiz oldu. Printer yok diye bahane bulmuştu 🙂 2-3 hafta cevap beklediğimiz, imzalamamak için komik bahanaler sunanlar vb. şeyler oldu... Sonuç olarak bir şekilde 8 mektubu tamamladık. Son 2 mektubumuz kaldı, onları da tamamlayıp kısmetse haftaya başvuru yapacağız.

• ..........

• @chemistontheroad çok sağolun cevap için. Ne soruluyor hocalara, nasıl bir referans isteniyor. Amerikanın gelişmesi için gerekli katkıları sağlayacaktır şeklinde mi yoksa genel olarak çalışmaları oldukça ilginç yenilikçi gibi mi?

• @chemistontheroad merhaba,
    benim b1/b2 için randevu tarihim şubat 2025. EB2 NIW başvurusu da yaptığım için göçmenlik niyetim olduğu apaçık. Acaba vize görüşmesini ertelesem mi? Konsolosluk zaten senin göçmenlik niyetin var diyerek ret edecek gibi geliyor.

• @mrkc Chen ile çalışmıştık, referans mektuplarını onlar hazırlıyor. Önce hocalara konuyu anlatıp referans mektubu için onay alıyorsunuz, sonradan chen in hazırladığı mektupları imza için ilettik. Çalıştığınız konular ve bunların amerikaya katkısı gibi oluyor genel olarak içerik.

• @mrkc Bu konudan hiç emin değilim. I-140 onayı öncesi sıkıntı yaratmayabilir vize almanız.

• @mrkc önemli olan iki nokta var referans mektuplarında: 1- sizin atıf aldığınız akademik çalışmalalarınızın alanında uzman bir hoca imzalamalı mektubu zira hocanın CV si ile mektuubu birlikte dosyanıza Chen ekibi koyuyor. yani fizik alanında uzmansanız biyolloji hocası sizin çalışmalarınızdan bahsedemez mektupta. 2- konu ise hocanın direkt aynı iş yerinden ziyDade bağımsız bir recommender olması yani eski hoca danışman veya aynı okuldan değil de.. mesela bir konferansta gördüğünüz biri Chenler en az 1 tane independent recommender istedi bu mektuubu imzalaması için

• @begumm Hocam cevap için teşekkür ederim. Bu mektupları almak gerçekten çok zor. Bir de Amerika'ya katkı sağlayacak gibi ifadeler yazdırmak başlı başına bir zorluk. Haddim olmayarak, bu mektupları alabilen arkadaşları tebrik ediyorum.

• @begumm Ben de sanırım makalelerime atıf yapan hocalara soracağım. Bir de kongrelerde tanıştıklarım var, daha sonradan da yazışmıştım. Onlara soracağım.

• Nacizane tavsiyem. Kendinizi ve çalışmalarınızı anlatan bir mail hazırlayıp alanınız da çalışan hocalara mail atıp başvuru sürecinde bu mailin sizin için önemini belirtebilirsiniz. Eşim için yapmış olduğumuz başvuruda alanı ile ilgili amerikada çalışma yapan 50 hocaya mail attı ve 2 tanesi dönüş yaptı. Tabi dönüş yapan kişilerin CV lerini istemeyi unutmayın.

• @mrkc amerikaya katkı kısmını allayıp pullayıp 🙂 Chen ekibi yazıyor. aslında sizin en çok atıf alan yayınlarınızı övüyorlar mesela data analysis ise bu konunun ABDde önemli olduğu vs anlatıulıyor mektupta ve size yapılan atıflara değinilip alanınızda uzman olduğunuzu vurguluyorlar tabi ki bunu imzalayacak hoca da o alandan olmalı...

Benzer Başlıklar

• 8
  • 2
  • 56
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92

51.0k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |