Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhaba, benim sormak istediğim şey; mülakatta onay vermeme gibi bir durum oluyor mu?
    Ne tip sorular soruluyor ve bununla ilgili takip edebileceğimiz başka bir başlık var mı?

• @nimble teşekkür ederim dönüşünüz için, o zaman sizin PD Mayıs 2023 gözüktüğü için mülakat tarihiniz current oldu ve mülakat için mail bekliyirsunuz önlümüzde ki ay için.. doğru mu anlıyorum, benim de PD : 14.06.2023; DQ: 27.09.2023, o zaman ben de mülakat için current mi oldum acaba? Biz çünkü B1/B2 ile Amerikadayız. Mülakat maili gelince dönmeyi planlıyorduk. O zaman mülakat bu ay içerisinde mail olabilir mi ki?

• @nimble Hocam H1b ile ilgili size bir sorum olacak. Sanırım sizde postdoc veya researcher gibi bir pozisyondasınız.

Şuan bende bir hoca ile postdoc için anlaştım. Vize, maaş gibi konuları 1 ay sonra tatilden döndüğümde konuşalım dedi.
    J1 ile başlayacağımı düşünmüş olabilir. 1 ay sonra konuşalım dediğinden şuan H1b durumunu da soramadım.

Bu konuda sizce bir pürüz çıkar mı? Gerekirse masrafların bir kısmını kendim ödemeyi filanda teklif edebilirim.

• @gzdeky
    Burada yazanlar var mülakat deneyimlerini. Aşağıdaki başlığıda takip edebilirsiniz.
    Red verilen okumadım şimdiye kadar ama AP durumu olabiliyor. Bir hocamızın AP süreci oldukça uzun sürmüştü.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1368/employment-based-mulakat-randevu-tarihleri-gerceklesenler-ve-tahminler/671

• @begumm çok teşekkür ederim.

• @chemistontheroad çok teşekkürler.

• @clba Merhabalar I140 onayından sonra mı gırıs yaptınız Amerıka'ya acaba? Chen dosya gonderildikten sonra herhangi bir vize turu ile giriste sikinti olabilecegini iletmisti de. Ben de o nedenle merak ediyorum bekleme surecınde de gıdebılır mıyız dıye

• This post is deleted!

• @shinriyeon evet ben de chenle çalıştım, bana da aynı uyarı şeklinde belirtti, ama keşke dinlemeyip gelip burdan AOS yapsaymışım, I 140 onayı sonrası girdim ama ben Ameirka ya daha önceden gırış çıkış yapan biriydim. belki de onla alakalıdır. direk 6 ayı verdiler kalma süresi için.. bu girişim 6. Oldu.. Ama eşim doktorasını Harvard da yapmıştı, hep ilk görüşme için onu yolluyoruz, sistemden onu görünce hiçbişey sormadan direk basıyorlar. EB 2 ye benim üstümden başvurduk..

• @clba hocam ben Abd'de olduğum için AOS yapacağım, mülakat sürecine çok hakim değilim. AOS yapacaklar için dosyalarını gönderme hakkı doğdu Ekim ayı içerisinde. Mülakat konusunu ilgili başlıktan takip edin isterseniz.

• @chemistontheroad evet hocam postdoc olarak research yapıyorum. J1 evrak süreci oldukça kolay, tür belirtilmedikçe büyük ihtimal J1 düşünülmüştür.

H1B masrafını kurum ödüyor ama "prewailing wage(PW)" denen bir aşaması var, eğer departman elinde önceden onaylı bir PW tutmuyorsa bu kısım yaklaşık 6 ay sürüyor. Premium yapılsa dahi evrak hazırlığı vs. totalde 8 ayı bulan bir süreç. İyi ihtimalde 2 ay + vize süreci. J1 ilk geliş için çok daha hızlı ve sorunsuz. Önden netleştirmenizi öneririm.

• merhaba, Chen ile i-140 başvurusunu yapacağız, WES dökümanını bekliyoruz, aklınızda olsun WES baya geciktiriyor!

ds260 için karar vermem gerekiyor. 2500 USD karşılığı danışmanlık alsam mı?

DS260 Evrakları hakkında bilgisi olan ve randevuyu nasıl alacağımızı bilenler söyleyebilirse sevinirim. diplomalar apostilletilmeli mi? sadece doktora diploması mı isteyecekler yoksa tüm diplomalar, lisans ve lisansüstü, Türkçe olanlar çeviri yapılacak mı gibi sorularım var. ds260 için hangi evrakların lazım olduğuna dair bir web sitesi veya rehberlik yapacak kaynak var mı? veya ds260 formunu doldururken hangi belgeleri hazırlayacağımız yazılıyor mu? teşekkür ederim

• @mrkc
    Bende WES ile çalışmıştım genel hazırlık sürecini düşününce biz en çok referans için hoca bulmak ve referans mektubu kısımlarında oyalandık. 3 ay gibi sürmüştü.

DS260 için forumda gördüğüm çoğu kişi kendi yaptı. Bende yine kendim tamamlamayı düşünüyorum. Buradaki önceki sayfalarda oldukça detaylı bilgiler var.

• Merhaba. Bugün mülakatımız vardı. Görüşmemiz sorunsuz geçti, İyi bir dosyamın olduğu söylendi. Ancak 2024 mali yılındaki vizeler bittiği için vizemizi hemen issued etmeyeceklerini yeni mali yıl olan 1 Ekim i beklememiz gerektiğini söyledi. Oğlum Amerika da okuduğu için beklemenin çocuğun okuldan geri kalmasına neden olduğunu izah ettik. O zaman size pasaportları geri verelim vizeler tekrar açılınca haber vereceklerini söylediler. Vizeler hazır olunca pasaportları elçiliğe tekrar yollayacağım issued olması için. Yani sevinsek m üzüldük mi bilemedik. Çocuk tekrar Amerika'ya gidecek yarın. Çocuğun pasaportunun tekrar Ankara ya gelmesi gerekecek vize basılması için. Kendisinin tekrar gelmesi şart mı, yoksa pasaportunu yollasa yeterli mi, tekrar kendisine göndersek giriş çıkışlarda sorun olur mu? Bu konuda deneyimi olan varsa, özellikle forum yöneticileri sizden ric ediyorum paylaşırlarsa seviniriz. Bu sitemim de ABD konsolosluğuna. Vizen yoksa niye randevu veriyorsun. Çocuk zaten 10 gün uzak kaldı okulundan, bir daha gelmesi gerekecek bir 20 gün daha. Bu kadar vakit kaybı maddi harcamalar ayrı bir konu. Gerçekten bu süreçte bu kadar sabır nadir bulunur diye düşünüyorum. Hepinize sabırlar dilerim.

• @Tracy Öncelikle hayırlı olsun. Diğer yandan da sağlık olsun 2 hafta sonra kavuşacaksınız vizelerinize inşallah. Benim merak ettiğim bu süreçte normalde pasaportlar onlarda mı kalacaktı da siz geri aldınız. Yani sizin özel durumunuz olmasaydı pasaportlar onlarda kalacaktı ve konsolosluğa tekrar gelmek gerekmeyecekti. Vize kotası konusundaki siteminize de katılıyorum kesinlikle!

• @smtzn Teşekkürler.Evet oğlumun özel durumu olmasaydı pasaportlar 2 hafta onlarda kalacaktı . 1 Ekim de de muhtemelen onaylayıp postaya verirlerdi.

• @Tracy Merhaba, hayırlı olsun çok tebrik ederim sürecin sonuna gelmişsiniz. Mülakat sırasında dosyanıza özel bir soru soruldu mu? Yoksa genelde herkese sorulan rutin sorular mı soruldu? Teşekkürler.

• @Tracy bol şans...

• @gzdeky rica ederim. emek verip isteyen herkesin gitmesi ümidiyle...

Benzer Başlıklar

• 4
  • 1
  • 19
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70

49.0k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |