Herkese Merhaba, bugün mülakatımız gerçekleşti ve vizemiz onaylandı.
29 Kasım Cuma günü Unganlar Sağlık kontrolümüz vardı. Saat 10'daki randevumuza tam zamanında gittik.
Pasaport ve aşı kartlarımız istendi. Ardından Kan vermek ve röntgen için yönlendirildik.
Bunların ardından yaklaşık 1buçuk saat sonra doktorla görüşmek için beklememiz söylendi. Unganlara çok yakın bir kafe var isterseniz orada vakit geçirebilirsiniz. Doktor görüşmemizde 4 aşı yapıldı. ve klasik sorular soruldu. Sigara içiyor musunuz? alkol kullanıyor musunuz? vs. vs. Toplam $775 ödendi.
Çıkışta tahlillerimiz sonucunda bir daha gelmemiz gerekirse yarın öğlen 12'ye kadar aranacağımız söylendi. Bilgilerimiz elektronik olarak konsoloslukla paylaşılıyormuş. O sebeple, sonuçları almak için bir daha gitmemize gerek kalmadı. Bütün bu işlemler 3 saat kadar sürdü.
Bugün ise vize mülakatımız vardı.
Önce en dışardaki görevliye pasaportlarımızı verdik. Sonra ismimiz okundu ve içeri geçtik. Güvenlik kontrolünde hiçbir elektronik alete izin verilmiyor. O sebeple her şeyi arabada bırakmıştık. sorunsuzca içeri geçtik. Görüşmelerin yapıldığı alana girdiğimizde ilk masada pasaportlarımız kontrol edildi. bir sıra numarası aldık ve evrak kontrolü için beklemeye başladık. Sıramız geldiğinde görevli kendi sırasına göre belgelerimizi istemeye başladı. İstenen belgeler:
Nüfus Kayıt örneği
Adli sicil kaydı
2 adet fotograf
CV
Job offer sordu ama yok dedim. Tamam dedi
Evlilik cüzdanın aslı
Evlilik cüzdanının 2 adet fotokopisi
Sağlık kontrolü sonucunu kendisi sistemde gördü
İsteme sıralaması tam olarak böyle olmayabilir ama istenen evraklar bunlardı.
İngilizce biliyor musunuz?
Evet ama mümkünse Türkçe tercih ederim.
Employment based olduğu için İngilizce konuşmanız beklenebilinir.
Tamam sorun değil. öyle de olur.
Bunun ardından, evrak kontrolü için aldığımız sıra numarasının aynısıyla bu sefer mülakat için beklemeye başladık. Açıkçası bu tahmin ettiğimden uzun sürdü. Yaklaşık 1 saat sonra mülakat numaramız yandı.
Yemin eder misiniz?
Ederiz.
Parmak izinizi alabilir miyim?
Evet
Ne iş yapıyorsunuz?
Daha önce farklı bir ülkede yaşadınız mı?
Evet, öğrenciyken ABD
Hangi Üniversite
Eşinizle de orada mı tanıştınız?
Nerede yaşamayı planlıyorsunuz?
Orada akrabanız var mı?
Yok
Neden orayı tercih ettiniz?
Her şeyiniz tam. Vizeniz onaylandı. 1 hafta içinde size ulaşır. İyi yolculuklar.
Böylece 8:15'teki randevumuz saat 11 gibi tamamlandı. Hiçbir ödeme talep edilmedi. Yanlışlık olmaması için çıkarken "ödeme yapmadan çıkıyoruz bakın. Emin misiniz?" diye bir kez daha sorduk. "Onaylandı denildiyse çıkabilirsiniz" denildi. Sürecin başından bu yana her adımda ödeme yapan bünyeler şaşırdı. 🙂 650 Metre ilerdeki Liva Pastanesinde güzel bir kahvaltı yapıldı.
Peki 2 kişilik bir aile olarak ilk günden bu yana bu iş için ne kadar harcadık?
Avukatlık ücreti: $5500
Peşin olsaydı $5000. Ben işin takibini bırakmamaları için 2 taksitle ödedim $5500 oldu.
Avukat ararken Chen, Ellis ve farklı birçok firma ile görüştüm. Kimilerinden ön değerlendirme aldım. Kimileriyle online görüşmeler de yaptım.
Chen ve Elis dosyamı reddettiler. Ancak, EB1A'den beklenen kriteler çok açıktı. 10 kriterden en az 4'ünü karşılamak gerekiyordu ve ben karşıladığımdan emin olduğum için gelen olumsuz cevapları pek umursamadım. Bence onay alınması görece daha zor olan EB1A dosyalarını almayarak Kendi istatistiklerini yükseltmeyi tercih ediyorlar.
En sonunda bir tavsiye ve online tanışma üzerine CamachoBridges ile çalışmaya karar verdim. Gayet memnun kaldım. Dosyanız hazırlanırken bence en önemli noktalardan birisi avukatınızla kuracağınız hızlı iletişim oluyor. David Bey'le biz tenis oynar gibi mailleşebiliyorduk. NVC sürecini kendim yürüttüm. Kendisiyle çalışmadık ancak, Hala gerektiğinde iletişim kurabiliyorum. Yani aslında ödemeyi bir kerede yapsaymışım da güzel hizmet alacakmışım. 🙂
İyi bir göçmenlik avukatı arayanlar için:
[email protected]
Başvuru ücreti (PP): $3200
DS260: $690
Sağlık kontrolü: $775
USCIS immigrant fee: $440 (Henüz ödenmedi. ABD'ye girmeden önce ödenecek)
6: Toplam: $10,605
Bu süreçteki yoldaşlıkları için tüm forum ahalisine teşekkür eder, herkese en kısa zamanda güzel mülakatlar dilerim.