Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Tracy 18 Mart'tan bu yana forumda duyulan ilk randevu tüm yurtta ve dış temsilciliklerde coşkuyla karşılandı. 🙂 Hayırlı olsun.

• @graffiti Harika! hayırlı olsun. Listeden gördüğüm kadarıyla PD'niz 6 Ocak 2023, DQ ise 18 Eylül 2023. Benim PD ve DQ tarihleriyle karşılaştırınca Randevu için DQ'dan çok PD tarihi önemli sanki...

• @Ceycey-0 @MyWay-0 Çok teşekkürler 😄😄😄. Hakikaten bu süreç sabrımızı fazlasıyla zorluyor. Bazen gerçekten değermi diye de düşünüyorum. Ama çocuklarımıza bir fırsat yaratmak adına da katlanıyoruz bu zorluklara. Bürokratik uygulamalar açısından Amerika'ya göre çok daha önde olduğumuzu düşünüyorum. Neyse girdik bir yola bakalım sonu inşallah istediğimiz gibi olur. Hepinize bol sabır diliyorum değerli arkadaşlarım.

• @Tracy tebrik ederim.

• @graffiti cok sevindim inanin. Umarim sag salim green cardi alirsiniz.

• @planning-and-cc ABD çok kafa kırılacak bir yer değil 🙂 . Gelenlerin %50 den fazlası hayal kırıklığı yaşıyor. Seçeneklere gelince F1 vizesi ile gelsen senin ve eşinin çalışma izni olmaz. Hem okul hem geçinme ağır olur. EB-2 NIW için doktora derecesi ile yayın ve atıf sayılarına bakarlar. Yüksek Lisans Türkiye'de bitirirsen burslu doktora programlarına J1 visesi olarak başvurabilirsin J1 de eşine çalışma izni çıkar. Seçenkler uzun zaman alıyor dersen kaçak yoldan 6 ay sonra çalışma iznin olur.

• Arkadaşlar merhaba. Bu soruyu daha önce de sordum ama tam net cevap alamadım. 16 Eylül de visa randevumuz var. Amerika'da F1 vizesi ile okuyan oğlum da bu görüşme için gelecek. Sorun şu ki biz vizemizi alırsak birkaç ay işleri yoluna koyup ondan sonra Amerika'ya giriş yapmayı düşünüyorduk. Oğlumun ise hemen dönmesi gerekiyor okuduğu için. Vizemiz onaylandıktan sonra onun F1 vizesi iptal olur mu? Eğer iptal oluyorsa bizim de hemen Amerika'ya giriş yapmamız lazım ki o da immigrant vize ile giriş yapabilsin. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olup burada paylaşırsa çok seviniriz. Teşekkürler

• @graffiti Tebrikler.Gözünüz aydın 🙂

• @meli çok teşekkürler

• @Tracy Aynı durumdayız, ben de sorunuzun cevabını buradan biri yanıtlar diye ümit ediyorum

• @pelinoaydin Büyük olasılıkla nonimmigrant bütün vizeler iptal oluyor ama emin değilim.

• @Tracy oğlunuzun dosyasını çıkarmışlardı sizin dosyadan diye hatırlıyorum. Değişiklik mi oldu ?
    Size bağlı değilse onun f1 vizesi kalır sanki.

• @mugedeniz En büyük oğlum şu an 22 yaşında dosyadan elenen o. O F1 vizesi ile Amerika da okuyor onu ilgilendiren bir durum yok. Ondan küçük diğer oğlum Amerika da bu sene lise 3 okuyacak F1 vize almıştı. Onun okulu başladıktan sonra tekrar immigrant vize görüşmesine gelmesi gerekecek. Hem 2 hafta okulundan olacak heme de vizeyi alırsak F1 i iptal olacağı için benim hemen Amerika'ya giriş yapmam gerekir ki okuluna geç kalmasın. Anlayacağınız bayağı sıkışık bir takvim var önümüzde.

• Bizim üniversite de Internatıonal office F1 öğrencilerinin belirtilen başlama tarihinden sonra en geç 15 içinde amerika giriş yapıp okuluna başlaması gerekir. Lisede de aynı durumun olduğunu tahmin ediyorum. Özel durumunu lisenin ilgili ofisine iletirseniz onlar size çözüm üretebilir. İleri tarihli I-20 formu düzenlenebilir. Benim J1 de idari işleme kalınca öyle yapmışlardı. İkinci seçenek green kart ile vizeniz kesin çıkarsa o vize ile dönem arasında da başlayabilir.

• randevu tarihi alan iki arkadaş için de (@Tracy, @graffiti )burada önemli olan nokta PD'leri daha çok yakın zamanda current olmuş olması; bildiğim kadarı ile NIW'de şubat 2023, Temmuz'da current oldu. Yani DQ olduktan sonra 12 ve 16 ay beklemişler ama zaten current değillermiş. daha önce zaten randevu gelemezdi. hem current hem dq olduktan sonra ne kadar bekleniyor benim kafamı kurcalayan esas soru bu.

• @Mcngz merhaba, başvuruyu kendinimiz mi yapmıştınız yoksa aracı bir kurum ile mi ?

• @Tracy tebrik ederim. Süreci hızlı ve sorunsuz bitirmeniz dileğiyle.

• @finalhope çok teşekkürler hocam

• @pointcloud PD miz current olduktan 1 ay sonra randevu mailimiz geldi. Haziran başında temmuz bültenini öğrendik. Temmuz bülteninde current olduğumuz için 1 ay olarak hesap etmek gerekir.

• Günaydın. Bu sabah mail geldi, randevumuz 16 Eylül olarak planlanmış. Geçen gün de bir forum üyemize randevu gelmişti, konsolosluk randevuları vermeye başladı diye düşünüyorum, umarım diğer tüm arkadaşlar da en kısa zamanda bekledikleri maili alırlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96

51.0k
Users

4.8k
Topics

474.9k

| | | |