Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben hem KKTC hem de TC uyrukluyum. Doğum yerim KKTC ama babam TC uyruklu. KKTC uluslararası alanda tanınmayan bir ülke olduğu için eğer Green Card kazanırsam doğum belgemi kabul ederler mi? Veya Türkiye üzerinden bir şeyler yapabilir miyim?

    Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @RTW, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

    Merhaba ben hem KKTC hem de TC uyrukluyum. Doğum yerim KKTC ama babam TC uyruklu. KKTC uluslararası alanda tanınmayan bir ülke olduğu için eğer Green Card kazanırsam doğum belgemi kabul ederler mi? Veya Türkiye üzerinden bir şeyler yapabilir miyim?

    Bilen birisi cevaplayabilirse çok iyi olur teşekkürler.

    Problem olmaz. Dogum belgeniz hala gecerli.

    Dogdugunuz ulkeyi Cyprus, province'i de North Cyprus olarak belirtebilirsiniz.


  • @crazycells Teşekkürler cevabınız için çok önemli bir soru sormak istiyorum izninizle. Ben KKTC de doğdum fakat TC pasaportu ile başvuracağım. Kazanmam durumunda doğum belgesi için KKTC belgesini mi yoksa TC elçiliğinden alacağım TC Doğum belgesini mi göndermem gerekir? Fakat orada da doğum yeri KKTC yazıyor bu bir sıkıntı yaratır mı? Doğrudan KKTC belgesini mi göndermeliyim yoksa doğum kktc olsa bile TC elçiliğinden alacağım doğum belgesi yeterli olur mu?

    Siz ne tavsiye edersiniz?


  • @RTW Tum islemlerinizde KKTC'den alinan dogum belgesini kullanabilirsiniz. Benim esim de Kibris dogumlu, o dogdugu zamanlar KKTC yoktu. Kibris'dan verilen dogum belgesini her turlu islemlerde kullanmisti. Simdi artik heryerde dogum yeri "Cyprus" olarak yaziyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @RTW, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

    @crazycells Teşekkürler cevabınız için çok önemli bir soru sormak istiyorum izninizle. Ben KKTC de doğdum fakat TC pasaportu ile başvuracağım. Kazanmam durumunda doğum belgesi için KKTC belgesini mi yoksa TC elçiliğinden alacağım TC Doğum belgesini mi göndermem gerekir? Fakat orada da doğum yeri KKTC yazıyor bu bir sıkıntı yaratır mı? Doğrudan KKTC belgesini mi göndermeliyim yoksa doğum kktc olsa bile TC elçiliğinden alacağım doğum belgesi yeterli olur mu?

    Siz ne tavsiye edersiniz?

    nerede dogduysaniz dogum belgesini oradan almaniz gerekiyor. Turkiye'deki bir bakima o belgenin sadece tescil edilmis hali oluyor, orijinali degil.

    O nedenle Kibris'tan alacaginiz belgeyi kullanabilirsiniz.


  • KKTC de doğan ve KKTC de yaşayan ve TC pasaportuyla çekilişe katılacak biri olarak, green card başvrurusunda doğum yeri olarak Cyprus yazınca, aslında Cyprus kontenjanından yararlanmış oluyorum değil mi? Kazanırsam TC pasaportu ile Ankara'ya gittiğim zaman orda bana katıldığım ülkenin kontenjanı için Kıbrıs pasaportu sorarlar mı? Çünkü ailem göçmen ve benim kıbrıs değil KKTC ve TC pasaportum var . Acaba ailemin doğum yeri üzerinden katılmak istiyorum seçeneğini mi seçsem daha doğrudur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tuğçe, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

    KKTC de doğan ve KKTC de yaşayan ve TC pasaportuyla çekilişe katılacak biri olarak, green card başvrurusunda doğum yeri olarak Cyprus yazınca, aslında Cyprus kontenjanından yararlanmış oluyorum değil mi? Kazanırsam TC pasaportu ile Ankara'ya gittiğim zaman orda bana katıldığım ülkenin kontenjanı için Kıbrıs pasaportu sorarlar mı? Çünkü ailem göçmen ve benim kıbrıs değil KKTC ve TC pasaportum var . Acaba ailemin doğum yeri üzerinden katılmak istiyorum seçeneğini mi seçsem daha doğrudur.

    Kibris uzerinden katiliyorsunuz, bu sekilde olmasi daha dogru olur.

    Vize almak icin Kibris pasaportu gerekmeyecek, TC pasaportuna da vizeyi alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum