Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle belirtmek istiyorum ki bu videoları paylaşma sebebim ''ameriga çok kötü yegenim bizim gurulu düzenimiz var" gibi sığ bir düşünce değil.
    Yaklaşık 2-3 senedir amerikaya gitme hayalini kuruyorum.Daha önce gitmediğim için toplumla ilgili vs yorum yapamıyorum.
    Sadece gördüğüm videoyu sizlerle de paylaşmak istedim.

    Sanırım bu profilin amacı zaten amerika'da ki sorunlu yerleri çekmek.

    Sohbet olması adına videoları paylaştım lütfen tartışma ortamı yaratmayalım 🙂

    Benim videolarda evsizlerden,bağımlılardan daha çok dikkatimi çeken şey bu kadar fazla çöp olmasıydı.


  • ....bir cok insan amerika icin ruyalar ulkesi der,bu soz gidip gormeden soylenen sozdur,gittikten sonrada ruya bambaska sekile donusur...amerikada soygun olaylari coktur, uyusturucu ticareti coktur,bazi toplumlarin mafialari vardir.cinayetleri coktur..cok sahane bir ulkeye gitmiyorsunuz......sokaklarda yatan insanlar coktur,ama onlari arastirirsaniz belli bir nedenleri oldugunu ogrenirsiniz......amerikanin meshur bir sozu..(working ass off).elde iyi para kazanacak bir meslek yoksa cok ama cok calismak lazimdir.

    .her sehirin iyi ve kotu muhitleri mahalleleri vardir, sabahleyin belediye elemanlari copleri alirlar,ogleden sonra millet yine cop yigar,bazi bolgedede millet sigara izmaritini yere atmaz yakindaki cop bidonuna atar....amerika chin,ve hindistandan sonra nufusu en kalabalik 3 uncu ulke,devletin 300 milyondan fazla insanla ugrasmasi kolay degildir.

    ..teksas eyaleti silah tasimayi, silah alimini cok kolaylastirdi,bazi maddeleri kaldirdi,herkes belinde tabanca ile eski vahsi bati gibi istedigi yere girebilecek gidebilecek..

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu tip görüntüleri Amerika’daki metropol olan bir çok yerde görebilirsiniz . Yada dünyanın herhangi bir şehrinde . O açıdan yadırganacak , korkulacak veya şaşırılacak bir durum değil . Eğer Öyle bir bölgede yaşıyorsanız , zamanla Sizde oranın bir parçası olabilirsiniz. Sonrasında da yadırgamazsınız. Her gün kabus ve cennet arasında gider gelirsiniz. Birde başka pencereden bakalım . Aynı çekimi sabah veya gece saatlerinde Taksimde çektiğimizi düşünelim. Farklı olmayacaktır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda Normalde Türkiye’de ne yapıyorsunuz ? Evinize emniyetli bir şekilde gidiyorsunuz. Sabah tekrar işe gidiyorsunuz. Sözün özü Kendinizi emniyete alıyorsunuz. Amerika’da da durum aynı. Böyle bir paranoyası olanlar için tavsiyem küçük emniyetli bölgeleri seçmeniz. Yada Şehrin gürültüsüne ve akışına bırakmanız. Tercih sizin.

    Homeless konusu korona öncesi vardı. Ancak korona sonrası biraz daha arttı. Daha bir koloni halinde yaşamaya başladılar. Bizdeki çorba parası yerine quarter istiyorlar. Devletin kamburu durumda. Ama yapacak bir şeyde yok. Bu görüntüleri görmek ve yaşamak istemiyorsanız çok çalışmanız lazım çok. Bu sözüm ister Türkiye’de olun ister Hayal ettiğiniz dünyanın bir köşesinde.

    Birde bu olumsuzluğu motivasyona da dönüştürebilirsiniz. Alınacak bir ders yada buranın küllerinden yaratılacak başarı hikayelerine çevirebilirsiniz. Bir çok ünlü kişinin hayatında kesinlikle buna benzer hikayeler vardır. Gerçekleri görerek kendi hikayenizi yaratmak Sizin elinizde. Onun için boşa dememişler Macera dolu AMERİKA


  • Gocmen psikolojisi en guclu silahtir gurbette... Insani ayakta tutar... Ailesini ayakta tutar...

    Homeless Turk gormedim henuz Hayrettin gereksizinin cektigi kurgu video disinda...

    Hintli, Pakistanli, Cinli homeless falanda cok gormuyorum...

    Aslina bakarsaniz, Houston'da hispanic homeless'ta cok gormuyorum...

    Varin gerisini siz sorgulayin...

  • ⭐⭐

    Bir kısa belgeselde izlemiştim. Eyaletlerde evsizler için fon ayrılıyormuş. Ancak gelin görün ki yolsuzluklar dünyanın her yerinde mevcut. Birileri bu fonu evsizlere ulaşıyormuş gibi göstererek cebe atıyormuş. Bu fön öyle küçük bir fön da değilmiş. Gerçekten evsizlere ulaşsa her evsize bir ev yapacak kadar bir fon. İşin iç yüzü çok farklı. Galiba new york eyaletiydi. Videoyu bulursam paylaşırım.

  • ⭐⭐

    Bu evsizlerin çoğu madde kullanan bağımlılar. Sokak onlar için özgürlük demek. Devletin bakım merkezlerinde durmuyorlar. Çünkü rahatca uyuşturucu kullanmak istiyorlar. Bakım merkezlerinin kuralları onlara ters geliyor. Kendi istekleri ile sokaklarda yaşıyorlar. Diğer taraftan bakım merkezleri de pek hevesli değiller evsizlerle uğraşmaya. Sen sağ ben selamet durumları yani. Bu arada işte birileri fonları cukkaliyor amiyane tabiri ile. Yani bakım merkezlerinde evsiz durmuyor, zaten durmamaları için gayret ediliyor. Ve ayrılan fon evsizlere harcanıyor gibi gösterilerek hatırı sayılır birilerinin cebine iniyor.


  • @quikless Amerikanin farkli eyaletlerinde 20 kusur sene yasadim ve her eyaleti arti ve eksileriyle sevdim. Philadelphia'da 8 ay kaldim, alisamayip ayrildim. O sokaklar pandemiden once de aynen oyle cop doluydu. Amerikada bu kadar pis baska bir downtown gormedim (muhtemelen ben gormedim, eminim ki vardir daha kotu yerler 🙃)
    North Carolina iyidir bence. Ozellikle de aileyle geliyorsaniz. Hem hesapli hem is imkani bol. 3-5 sene yasayip amerikadaki duzene alistiktan sonra, daha kaliteli yerlere tasinmak zor bir sey degil. Bazi okullar cok kotu yalniz. Okula gidecek cocugunuz varsa ev kiralarken dikkat etmek lazim.


  • Maalesef uyusturucu cok yaygin ve bunun bir sonucu olarak bu tarz goruntuler cok yaygin buyuk sehirlerde. Ayrica bunun gocmenlik psikolojisiyle de bir ilgisi oldugunu sanmiyorum. Gocmenlerin her zaman ikinci bir opsiyonu vardir, hic olmadi tekrar ulkesine geri doner ancak burada dogup buyuyen amerikalilarin boyle bir sansi yok.
    Uyusturucu batagi ve bireysel yasamin bir sonucu olarak bu problem var. ilginc olan ise kimsenin bu konu hakkinda bir aksiyon almamasi. The elephant in the room diye bilinen bir tabir var, yani olaydan herkes haberdar ancak kimse herhangi bir aksiyon almiyor.


  • Homeless olayi cok bambaska bir toplumsal sorun ve cozumu malesef yok gibi birsey.

    Normalde bircok sehirde homeless insanlar icin gece kalacak yer ve gunluk iki ogun sicak yemek hizmetleri vardir. Hatta bu insanlari is sahibi yapmabilmek adina hazirlanmis program ve calismalar da vardir.

    Gelin gorun ki bu homeless insanlarin cogunlugu calismak istemeyen, uyusturucu/alkol bagimlisidirlar. Gunluk bir miktar uyusturucu veya 1-2 sise alkol onlar icin yasamin tek amacidir.

    Bana bazen benzin istasyonlarinda denk gelirler. Para isterler. Karnin ac mi diye sorarim. Evet diye cevap gelirse, bekle burada iceriden sana yiyecek birsey ve hatta birde kahve alip getirecem derim. Ya para ver yada f*ck off derler!!! Yani mesele karin doyurmak degil, mesele icki veya uyusturucu parasi toplamak.

    Bu arada bu homeless ve cevredeki copler falan hemen hemen her buyuk sehirde var. Belediyeler bazen gunluk bazen haftada birkac defa temizlerler ama hemen birkac saat sonra yine ayni manzara olur. Avrupa sehirlerinde de ben ayni benzer seyleri gordum daha once.

    O yuzden hep yazarim. Yasayacaginiz yer sehirlerin downtown bolgesinden ne kadar uzakta olursa, o kadar iyidir. 😀


  • Türkiye'de de kenar mahallerde de benzer görüntüler var. Sadece bizde sokakta iğne vs kullanana nadir denk geliriz sanırım. Yoksa parklarda bile bali çekenler, çeşitli uyuşturucu kullananlar tabii ki fazlasıyla mevcut. Bizzat kendi yaşadığım maddelerin semtte satışına denk geliyorum 🙂
    Çöp konusu garibime gitmişti sağ olsun @MySea abimiz açıklık getirmiş ona da 🙂
    Ben Adana'da yaşıyorum bazı kenar mahallelere gece belli saatler de girmemek gerekiyor. Orada da benzer durumlar var mı merak ettim? Yani burada o semtlerde durduk yere arabanın önünü de keserler,yürüyorsan yolunu da keserler sorun yaşama ihtimalin fazla. Aynı durum orada da geçerli mi?

  • ⭐⭐

    Bahsettiğim polemiğin yer aldığı video.

  • ⭐⭐⭐

    The Wire dizisinde “Hamsterdam”ı hatırlatan görüntüler. İnsanlık ayıbı. Kaybolmuş ruhlar. Evsizlik ayrı, uyuşturucunun bu denli serbesti çok ayrı.

    Kimsenin umurunda olmaması ise en ilginç olan tarafı bence de.


  • Amerika'nın her yerini tozpembe görenler için bilgilendirici bir paylaşım olmuş.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Özetle, Batının iyi yanlarını alacaksın, Batının iyi yerlerinde yaşayacaksın.. Bir diğer konu, zaten aile düzenindeki insanlar bu madde bağımlısı topluluktan uzak yerleşmekle birlikte, bağımlı ve evsizler de ailelerden rahatsız olup ayrı yerlerde gruplanırlar. Görüntüler tabi bize göre içler acısı ama herkes kendi tercihini yaşar. Adam yaşam tarzından mutluysa karışamazsın adama. Hele sana karşı bir tehdit unsuru oluşturmuyorsa hiç ilişemezsin. Bir de ben NY gibi yerlerde sokaklarda homeless görürsem tırsarım diye düşünüyordum ki Shameless dizisi sayesinde, onlar da bizden biri görüşü ile, evsizlere, ufaktan madde kullanıcılarına falan sempati duymaya başladım. Diziler ahlakımızı mı bozuyor ne 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum