Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror TR vatandaşlığı 1.000.000 USD'lik gayrı menkul yatırımı yapılana veriliyor, hatta yeni düzenleme (kabul oldu mu hatırlamıyorum) bu rakamı 300.000USD'ye çekmek istiyor.
    Tamam ekonomiyi canlandırmak ve sıcak para bulmak amaç ama , kardeşim vatandaşlık niye veriyorsun, oturma izni ver yeter. Ama "deveye boynun neden eğri diye sormuşlar, nerem doğru ki demiş" dimi...


  • Sosyal çalışmacı olarak staj yerim tam da bu yabancı uyrukluların olduğu bölümdü vatandaşlık kolay kolay verilmiyor yani en azından maddi kaynakları yetersizler için konuşursam vatandaş değiller ancak sosyal imkanların ve yardımların tümünden bir Türk vatandaşı gibi yararlanma hakları var. Sınıfımda Alman bir kız ve Ingiliz bir çocuk vardı ancak her ikisinin ailesi de oturumlarını sürekli yenileyerek kalıyorlardı vatandaşlığın çok da matah bir yanı yok vatandaşlık almak kolay olamayabilir ancak oturum ve çalışma izni dağıtılıyor gibi kaçak yaşayanları söylemeye bile gerek yok.


  • @caglaror Başvuru dosyaları periyodik olarak vatandaş yapılarak eritiliyor diye biliyorum. Özellikle bize denk veya bizden kötü durumdaki ülkelerin vatandaşlarına kolaylık sağlanıyor.
    Dediğim gibi Türk kökenliler ve savaş madurları hariç tutuyorum. Zira onlara zaten hızlıca veriliyor. Yatırımcı vatandaşlığını bilmiyorum ama bizde durum yine hızlı ve pratiktir diye düşünüyorum.
    Kıyaslamaları AUS, Canada, US gibi ülkelere göre yapmalı. Yoksa bizden çok daha rahat vatandaşlık veren ülkeler elbette vardır.


  • @crazycells Etik değerlere bağlı kurumlar olduğunu görmek sevindirici.

    ABD şartları istediği şekilde değiştirebilir, itiraz edemeyiz. Fakat etkimizin olmadığı bir kararda bile, aynı yolun yolcusu bizlerin , bazılarımızın hayallerine engel olma düşüncesini pek "sağlıklı" bulmuyorum. Dilim döndüğünce bunu anlatmaya çalıştım. Bir parça başarabiliysem ne mutlu bana.

    Bu vesile ile de size şükranlarımı sunmak isterim. Öncelikle çok iyi bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Verdiğiniz değerli bilgiler bana çok şey kattı. Ne kadar teşekkür etsem az kalır.
    İyi ki varsınız.


  • @AHAHAHA perdelerini değiştirmek için mayısı bekleyen bendim şimdi tost makinemde bozuldu onun içinde mayısı bekliyorum 😃 GC çıkarsa boşuna almış olmayayım 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahahaha Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz? içinde söyledi:

    @crazycells Etik değerlere bağlı kurumlar olduğunu görmek sevindirici.

    ABD şartları istediği şekilde değiştirebilir, itiraz edemeyiz. Fakat etkimizin olmadığı bir kararda bile, aynı yolun yolcusu bizlerin , bazılarımızın hayallerine engel olma düşüncesini pek "sağlıklı" bulmuyorum. Dilim döndüğünce bunu anlatmaya çalıştım. Bir parça başarabiliysem ne mutlu bana.

    Bu vesile ile de size şükranlarımı sunmak isterim. Öncelikle çok iyi bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Verdiğiniz değerli bilgiler bana çok şey kattı. Ne kadar teşekkür etsem az kalır.
    İyi ki varsınız.

    estagfurullah, ben tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror ABD sadece çekiliş ile göçmen almıyor. Benim EB-3 ile doğrudan green card alan arkadaşlarım var. Yani zaten bir "skilled migration" politikaları var, ancak bu şekilde çeşitlilik sağlanmıyor, sadece belli ülkelerden (Hindistan, Çin gibi) göçmen geliyor. Diversity/Çeşitlilik vizesinin amacını bilirsek bu tür tartışmalara gerek kalmaz.


  • @knnrn Biliyorum ama EB-3 tam zamanlı bir iş teklifi gerektiriyor. AUS ise önce puanlıyor sonra sana vize veriyor. İçeride iş bulup bulmamak sana kalmış. Sanırım Kanada da öyle. İş bulunca gidilmesi değil de gelenlerin (ve muhtemelen olası çocuklarının) nitelikli olabilecek yapıda olması. Ülkesel çeşitlilik her şekilde sağlanabilir, kota zaten bu yüzden var (DV Lottery'de). Ama DV'nin eksik yanı çekiliş aşamasında gereğinden fazla randomize olması. Çekiliş sonrası bir eleme var ama bu iki durum çok isteyip nitelikli olanların kazansalar dahi gidememeleriyle veya kazanma ihtimallerinin düşmesi ile sonuçlanıyor.
    DV kaldırılmasa bile elden geçecektir.
    Instagram'da info map yapan bir kullanıcı var, onun hesabında US'in kültürel köken- genetik köken dağılımının gelecek projeksiyonu vardı. US'de herhangi bir kültür/millet kökeni'nin baskın çıkmasını engellemeye çalışıyorlar. Bu yüzden de seviyorum Amerika'yı.


  • @caglaror aus yada yeni zelanda ikisinden biri iş bulmanı istemiyor ama şartları kolay değil puanlamada üstlerde olabilmek için. yani ben kendimden baktım sadece genç insan olduğum için 60-70'leri bulabiliyorum 100'ün üstüne çıkmayınca bir anlamı yok geri kalan neredeyse bütün ülkeler iş bulmanızı istiyorlar belki norweç farklı onunda dil zorunluluğu var. aus ya da new zeland için doktoradan aşağısı zor gibi 🙂


  • Genç arkadalara özellikle rica ediyorum şu 3 şartı sağlıyorlarsa şanslarını -GC'nin yanısıra- özellikle AUS ve Y.Zelanda da denesinler.

    1. Yaş (35 altı, mümkünse mezun olur olmaz.)
    2. Yayınladıkları meslek listelerinden bir meslek
    3. IELTS veya TOEFL'dan çok çok iyi puan. (Şu İngilizce işini gençken kökündne çözün artık, yaş ilerleyince kafa basmıyor haberiniz olsun 😕 )
      Bu üçü varsa önce uygunluk testlerini yapın internet üzerinden (ücretsiz ve basit). Yeterli puan alıyorsanız internetten okumaya başlayın. Göç Bakanlıkları var onların sayfaları inanılmaz yeterlilikte. Baktınız işin içinden çıkamıyorsunuz, sertifikalı danışmanlık firmaları var onlarla ön görüşme ayarlayıp bilgi alın. Sonra başvuru parasını denkleştirip başvurunuzu yapın.
      Bu arada GC'ye başvurmaya devam edebilirsiniz.
      AUS 120 olan puanı 130 yaptı sanırım ama bunun yanı sıra Eyalet sponsorluğu var, danışman firma kafanıza yatarsa sizin adınıza sponsorluk arıyorlar, burada ise meslek öne çıkıyor. Her eyalet açık pozisyon olan meslekleri kendi sayfasında yayınlıyor. Bunlara da doğrudan başvurabilirsiniz. Ama sabit oturum şartı arıyorlar. Yani sponsor eyaletten başka bir yere bir süre (sanırım 5 yıl) taşınamıyorsunuz.
      GC'yi beklerken uğraşmaya deymez mi?

  • @caglaror aynen en kötü ingilizce elden geçmesi gerekir her türlü kar çünkü. benim en çok hayıflandığım.


  • @caglaror
    Kanada da bir seçenek olabilir bu açıdan .


  • @trevorphillips Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz? içinde söyledi:

    Temsili bir rakam alınması 23-25 milyon başvuruyu milyonlara çeker diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

    temsili rakamdan kasıt 50-100 $ ise hiç yapmamak daha iyi biraz caydırıcı olmalı mesela 500$ eğer ki gerçekten Amerika'ya greencard ile gitmek isteyen varsa yukarıda belirttiğim tutar gözüne gözükmez diye düşünüyorum.


  • @gözde Green card çekilişi bence ücretli olmalı, siz ne düşünüyorsunuz? içinde söyledi:

    @AHAHAHA perdelerini değiştirmek için mayısı bekleyen bendim şimdi tost makinemde bozuldu onun içinde mayısı bekliyorum 😃 GC çıkarsa boşuna almış olmayayım 😃

    Bende Evi badana boya yapmak için Mayısı bekliyorum 🙂 işallah çıkarda ev sahibine cillop gibi ev bırakmam kıs..kıs..kıs 😉


  • @canerb hahahaha herkesin aklında mayıs ayı var eve 1 iğne bile alasım yok şuan mağazaların önünden gözüm kapalı geçiyorum valla eğer olurda kazanırsak nasılsa evi dağıtacağız diye dayan alma diye telkinde bulunuyorum kendime 🙂


  • Mayısta çıkıyor ama beklemesi de bir o kadar uzun oluyor biz geçen sene mayısta öğrendik hala bekliyoruz tam bir sene sonra randevu geldi kısa dönem her işinizi yapın bence 🙂 zaten çıksa bile vize dağıtımı ekimde başlıyor.


  • Çıkmaz ise evdeki aile üyeleri sıraya gecti beni bekliyor. Geçen bir sayfa buldum evde mayıstan sonra alınacaklar listesi, hiç bakmadan kaldırdım çıkmaz ise her türlü canim yanacak sanırım:)


  • @crazycells Ben 2018 yılında turist vizesine başvurdum. Başvurduğum yer İstanbul'da İstinye'deydi, zaten İstanbul'da başka yok. İzmir'de bir konsolosluk olsa iyi olurdu. Her neyse. Güzel bir kız vardı konsolos, siyah saçlı, galiba Türk, çok akıcı Türkçe konuşuyordu. Ama ben ona denk gelmedim, denk geldiğim adam Türkçe'yi biraz zor konuşuyordu ve beni eledi, hatta elerken tebrikler dedi ilk, sonra pardon yanlış söyledim dedi hayal kırıklığına uğrattı. Basit bir turist vizesi dahi alamamak ne kadar acı verici bir bilseniz 😢 o güzel kız olsaydı belki beni elemezdi.

    Ben mesleğimi yaparken işimle ilgili bir şeye bakarım mesela onlar da %10000 bakıyordur yani hiç olmazsa o kız bakıyordur 😃 😃 ama müdahale etme şansları yoktur ya kesin. müdahale etme şansları olmasa bile eleme şansları kesin vardır. çünkü 2017 yılında Özbek asıllı aptal bir Green Card'lı Abdu-Rasul adında hasta mı artık nedir bilemeyiz, 7 kişiyi kamyonla ezip öldürdükten sonra onlara böyle bir hakkın verildiğine inanıyorum çünkü kazananlar kesinlikle rastgele değil ve Green Card kazananlarla ilgili araştırmalar şeklinde birçok haber yayılmıştı.

    Mesela Muhammed diye bir talihli var ve ben onu inceledim, hatta bu forumda tepelerde. Tebrik ederim bu arada. Adam mesela iş makineleri ile ilgili paylaşımlar yapmıştı ve bunu tüm sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı. Onu kesinlikle inceledikleri, zararsız ve yararlı bir vatandaş olabileceği kanısına vardıkları düşüncesindeyim. Ben isimle ilgili problem yaşayıp yaşamayacağımı detaylıca araştırırken rastladım. Ayrıca kazananlara baktığımız zaman çok az sayıda bekar kişi görmekteyiz. Çoğusu evli ve bunu insanlar evli olup çifte başvuru sayesinde şanslarını artırdıkları için olduğunu düşünmekteler. Ben öyle düşünmüyorum çünkü başvuran çok bekar var. Evli insanların zararsız olacağı kanısında oldukları için bu kadar yüksek şansta olduklarını düşünmekteyim. Ancak tabii adaletli olması için araya bekar sıkıştırıyorlar fark ederseniz.

    Okan Serbes diye biri vardı mesela, onun kesinlikle araştırıldığını düşünüyorum. Ayrıca Youtube kanalında kız kardeşinin kazandığını söylemişti. Kız kardeşi 1998 doğumlu mesela. Peki o nasıl kazandı? Siz inanıyor musunuz araştırılmadığına. Ben inanamıyorum bu araştırmalarımdan sonra. Yani iki kardeş 1 sene arayla kazanıyorlar. Hmm. Mantıksız.

    Ben sosyal medyada kendini gizleyen, videoları olmayan, hesapları olmayan, sosyallikten izole erkek bir bekarın bu vizeyi kazandığını görmedim, varsa bize de söyleyin bilelim içimiz rahatlasın. Benim tipim pek hayra alamet olmadığı için :)))) yani tipsiz olduğum için pek fotoğraf atamıyorum :))

    Gidenlerden çoğusu "arkadaşlar bakınız, ABD'de Corona'da nasıl hayatta kaldım", "ABD'ye gelmeyin" gibi videolar çekip youtube'ye yükleyince kıl oluyorum ya, çekemiyorum yani, neden yaa, neden? Baktığımız zaman green card başvuru sahiplerinden de bu tipte insanlar çok görüyorum, bak ABD'ye geldim, zaaa, çatla, ohhh gibi videolar çekip yayınlama hayali kuruyorlar 🙂 Yazık yani ya.

    ABD'de olup dobra dobra video çeken Yeşo ABD, İbo ABD, Kadir Zora'dan başka işe yarar ve tebrik edilesi Green Cardlı içerik üreticisi bulamadım bir türlü.

  • ⭐⭐⭐

    @AHAHAHA hanfendi beyfendi bilmiyorum nasıl hitap edeyim ama bende bir şeyler yazmak istedim konuya yaklaşımınız burayı olmadığı bi hale sokmaya çalışır vaziyette, gerginlik olmasını istiyorsunuz benim anladığım,

    Green card şans evet! Belki kader de denebilir varsa orda yaşamak yaşanır, ben konuya isteyenler ve öylesineler olarak bakıyorum. Sembolik ücret 5-10-50 neyse bir şey olsun ki, zaten az olan ihtimal iyice kuş yemi kadar kalmasın.
    Sadece gerçekten gitmek isteyen orada başaracağını düşünen kendini maddi manevi bu sürece ve sonrasına hazırlayan insanlar arasında bi çekiliş olsun, yoksa ‘yeaaa kanka o ne ki yaa bana da başvursanaa ’ diye süreçten bir haberler kalabalık yapmasın..

    Yine olacak bana çıktı ben şimdi napıcam diye gelip süreci bitince buraya bir faydası dokunmadan çıkıp gidenler, heh onlar işte ‘öylesineler’ ve burdaki insanların gönlü öyle bol ki gelip gidici olduklarını kestirdiklerine bile eşit şekilde yardımda bulunuyorlar :))

    Neyse çok uzattım en son şunu diyicem, şahsım adına konuşuyorum. Çıkması halinde edindiğim tüm tecrübeleri aktaracağım, benim olduğum yere gelmek isteyen o eyaleti merak eden kim var kim yok onlara yardım edeceğim. Sözüm olsunn.. 🤓

  • ⭐⭐⭐

    Ay ben tarihin hiç farkında değilim mevzu 2018inmiş aşırı utandım şuan 😞 Puzzle yapmaktan gözler görmüyor ki ama kafam bir nebze olsun dağıldı nolucak diye düşünmekten uzaklaştım 💆🏻♀


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum