Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emreonline, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    Merhaba @crazycells bey Chase Sapphire Preferred Kredi kartı hakkında bilginiz var mı ?Benim için onaylandığını görüyorum fakat kart ücreti 95$ gözüküyor bu ücret aylık mı yıllık mı anlayamadım. 4000$ harcayınca 750$ bonus veriyor galiba bu bonusu sadece seyahat harcamalarında mı kullanabiliyorum

    Görsel

    $95 senelik ucreti... Bonusu icin alinabilecek bir kart; ama uzun sureli elde tutmaya gerek yok.

    Ilk yil bittikten sonra eger cok seyahat ediyorsaniz Chase Sapphire Reserve'e upgrade edebilirsiniz; veya Chase Sapphire (duz Sapphire), Chase Freedom kartlarindan birine downgrade edebilirsiniz. Bu sondaki kartlar ucretsiz, o nedenle ilk 95'i odedikten ve bonusu aldiktan sonra ikinci kez 95 odemenize gerek yok. Ama unutmayin ki bu degisikligi ancak 12 tam ay gectikten sonra yapabilirsiniz, eger 1 yil dolmadan degisiklik yaparsaniz bonuslari geri alirlar.

    Sapphire kartlarinin Preferred olani ile UR puanlariniz 1.25 kati olarak harcanabiliyor; Reserve olani ise (bunun yillik ucreti $550) 1.5 kati olarak harcanabiliyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    @emreonline yıllık ucret, ilk sene almıyorlar bildgim, esime yeni aldi cunku. Kazandiginiz puanlar ile de odeyebiliyorsunuz 95doları.

    Ilk sene ucreti odeyip odememeniz o anki promosyona bagli... Bazen boyle bir promosyon oluyor ve ilk yil ucret almiyorlar; ama her zaman durum bu sekilde degil...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emreonline, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    bu bonusu sadece seyahat harcamalarında mı kullanabiliyorum

    Bu kismi unutmusum... Hayir, sadece seyahat (ucus veya otel) harcamalarinda degil...

    Hem "pay yourself back" ile harcamalarinizi odemek icin kullanabilirsiniz; ayrica gift card'lar icin de kullanabilirsiniz. Burada onemli olan 1 puani 1 cent'ten asagida "redeem" etmemek... Minimum 1 cent olmali ama cogunlukla daha yuksek oluyor... Gift card'larda cogunlukla ozel promosyonlar da oluyor... %10 veya %15... bu sekilde 1 puani 1 cent yerine 1.15 olarak da redeem edebilirsiniz; Chase Sapphire Preferred'un 1.25'lik etkisini de karti "downgrade" etmeden once kullanirsaniz iyi olur, bu durumda 1 puani 1.25 cent olarak redeem etmis olursunuz...

    Eger hangi gift card'i alacaginizi bilmiyorsaniz, veya emin degilseniz, ayni anda pek cok yer icin gerekli olan happy cards'lardan alabilirsiniz:

    Uzun bir suredir seyahat etmek zor oldugundan su aralar ben en cok apple, amazon ve happycards gift card'lar icin harciyorum bu puanlari...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    @thementor capitol one hard inquiry yapmiyor gibi bir izlenim ediniliyor yazdiginizdan. Pre-approval surecinden sonra size verilen offer’i kabul ettiginizde hard inquiry olusmadi mi? Benim capitol one’dan aldigim iki kredi karti icin iki hard inquiry’im duruyor capitol one’dan.

    Hard inquiry'i basvuru yaparken yapiyor. Pre-approved kartlari gostermek icin soft inquiry yapiyor...

    Capital One'in tek kotu yani pek cok bankanin aksine 3 kredi burosundan da kredi gecmisinizi cekmesi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emreonline, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    @sono, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    @emreonline Yıllık ücreti 95 dolar. Kazanacağınız puanları da Chase Ultimate Rewards platformunda harcarsınız 750 dolara denk geliyor.

    Chase Ultimate Rewards platformu disinda harcayamaz miyiz bonuslari ?

    Direkt nakite ceviremiyorsunuz, ancak Chase'de harcayabilirsiniz bu puanlari... Eger odeme olarak geri almayacaksaniz veya seyahat da etmiyorsaniz, en makul yontem gift card almak olur... Nakite en yakini bu yontem oluyor sanirim... Ama nakite cevirmekten ziyade bence en cok getirisi nasil olur diye dusunmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sono tebrikler!

    Bu yazdiginizi vurgulamak lazim, ben de bunu defalarca gozlemledim... Eger checking hesabiniz o bankadaysa ve duzenli olarak maasinizi o hesaba aliyorsaniz, bu etkenler kredi karti basvurunuza oldukca olumlu yansiyor.

  • ⭐⭐⭐

    Discover kartı ihtiyacınız varsa ve aşağıdaki linki kullanarak başvuru yaparsanız, size ve bana ayrı ayrı $100 kredi veriyor
    (İlk 3 ay içinde en az bir harcama yapılır ise).

    670 kredi puanı ve 2+ sene geçmişi olan bir yakınım için $1500 limit onaylandı

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • İlk kredi kartımı BofA'dan almıştım ve $1500 limitle onaylanmıştı.
    2 ay sonra Capital One'dan da kart aldım ve $300 limit verdiler sadece. Üzerinden 3 ay geçti ve limitimi $2000 yaptılar az önce. Capital One'ın bir güzel tarafı siz başvuru yapmadan 6 ayda limit artışı yapmaları (ki bende 3 ay sürdü sadece).
    Birkaç gün önce de Credit One'dan $2500 limitli Amex teklifi geldi ama hiç bulaşmak istemiyorum o rezil bankaya. Benzer şekilde tefeci faizi ile kredi teklifleri de geliyor.

    Borcunuzu zamanında öderseniz ve toplam limit kullanımını az tutarsanız (ben 10% altında tutmaya çalışıyorum) kısa sürede düzgün birkaç kredi kartı almanız mümkün, ki henüz 5 ay olduğu için Fico puanım bile yok. Apple card ve Amazon Prime Rewards card (5% cashback veriyorlar) sıradaki hedeflerim.


  • Başka başlıklarda kredi kartı kapatmanın history ye kötü etki edeceğinden bir kartı mümkün oluğunca uzun süre kullanmak gerektiğinden bahsediliyor. Ama bu başlıkta sanki birini kullanıp kapatıp başkasına geçip sonra daha güzel bir "cash back"li kart olunca ona geçmek gerek gibi algıladım.

    Bunu TR de yaşayıp okuyarak yazıyorum. Başka yaptığım çıkarımda aşağıdaki şekilde. (Tabiki garanti değil ama yüksek ihtimal)

    1- Genelde gelindiği gibi BOA dan bir hesap açmalı.
    2- Burada 10k üzeri bir meblağ yatırılırsa direkt amex verme ihtimalleri yüksek.
    3- 5 6 ay bekleyip başka bir bankadan bir kart daha talep etmeli
    4- Daha sonra ihtiyaca göre 3 - 5 ayda bir cüzdana yeni bir kart ekleyip devam edilebilir.

    Bunları doğrumu anlamışım yorumlayabilirseniz sevinirim.


  • @wanti Eski kartı kapatmadan daha iyi karta geçmek lazım. En eski kartın aktif olması credit score için önemli.

    1. Evet. Telefon no ve adres lazım, SSN genelde gerekmiyor.
    2. BofA amex vermiyor, ama kart alabilme olasılığı yüksek. Ben hemen visa alabildim.
    3. Evet. 5-6 aydan da kısa beklenebilir ama FICO skoru gerekli ise 6 ay minimum.
    4. Evet.
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bofa da hesap açma ve kredi kartı alma tecrübemi aşağıda paylaştım

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5268/abd-ye-yeni-taşınmış-göçmen-olmayan-kişilerin-tecrübeleri


  • İlk girişi yaptıktan 2 gün sonra banka hesabımı BofA'dan açmıştım. Hesap açılış detayları için
    Bir hafta sonra SSN gelince tekrar bankaya gidip hem SSN numarasını kaydettirdim hemde BofA'nın Customized Cash Rewards kredi kartına başvurdum. (Kartın detayları için)
    5 dk. sonra 1000 dolar limitli kart onayı geldi. Bir hafta sonrada kredi kartını postadan teslim aldım. (5 ay sonra limit artış talebinde bulundum ve limit 3600 dolara yükseltildi.)

    İkinci kredi kartı olarak aklımda Apple Card vardı. Sebebi ise hem cash back veriyor olması, amerika dışı kullanımda kesinti yapmaması, apple ürümlerinde sıfır faiz ile 24 ay taksit yapıyor oluşu ve en önemlisi sanal kart gibi kullanabiliyor oluşu. Kartla ilgili detaylı bilgiler
    İlk önce state id sahibi olmanız gerekli. Çünkü başvuru yaparken ilerlemek için sistem sizden bunu isteyecek. İkinci önemli nokta, kredi geçmişiniz olmasa bile 3 kredi bürosunda skorunuzun çıkması. Çünkü ön başvuru sırasında sistem o an her hangi bir büroyu seçebiliyor ve eğer puanınız yoksa sizi tanımlayamadığı için hata veriyor. Tabii üst üste tekrar başvuru yaptığınızda (ben yaptım) sistem sizi Path to Apple Card isimli bir takibe alıyor. 4 ay boyunca kredi skorunuz ödemeleriniz takibe alınıp değerlendiriliyor. Bu değerlendirmenin kredi skorunuza bir etkisi yok.
    4 ay sonunda kart başvurunuzu tamamlamanıza izin veriyor.
    Bende bu süre bitince başvurumu tamamladım ve 1500 dolar limitli kartım onaylandı. Hemen iPhone'daki wallet uygulamasına kartım eklendi ve kullanmaya başladım. İsterseniz fiziksel kartı ücretsiz olarak talep edebilirsiniz. Ama en çok cash back yüzdesini Apple Pay ile yapılan ödemelerden aldığınızı unutmamak gerekli.

    İkinci kredi kartını aldığım da kredi geçmişimin ortalaması 6'dan 3 aya düştü. Burada sistem en eski ve en yeni açılan kartın aktif olduğu tarih ortalamasını alıyor. Bu sebeple biraz riske girip 3. kartıma başvurmayı erkene çektim. Hem taşınıp araç almayı düşündüğüm için mil kazandıran kartları araştırmaya başladım. Çünkü Türkiye'deki işlerimin bir kısmı hala devam ettiği için yıl içinde sık sık gitmem gerekiyor.

    Benim için en ideal olan Amex gold kart olduğuna karar verdim. Kararımda en etkili olan özellik, kazanılan ödül puanlarını 1'e 1 şekilde havayolu firmalarının sadakat programlarına mil olarak transfer edilebiliyor. Amex sitesinden pre-qualify kısmından baktığımda başvuru yapabileceğimi gördüm. Ancak tüm pre-qualify tekliflerde olduğu gibi bu kartınızın onaylandığı anlamına gelmiyor. Bu sebepten iyice düşünüp kendi durumunuza göre değerlendirmenizi tavsiye ederim. Aynı şekilde kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre hangi kartı seçeceğinize karar verin. Bu şekilde ödül puanı kazanıp seyahatlerinizde bu puanları harcayabileceğiniz başka karlarda mevcut, kart faydalarını iyice araştırıp kıyaslayın.
    Başvuru yaptığım sırada welcome bonus olan 60.000 mil yerine 90.000 mil çıktı sistemde ve böylece daha cazip oldu. Başvurumu tamamladım ve 2 dk sonra onaylandı. Ertesi gün de kart basılıp kargolandı.

    Benim kredi kartı deneyimim ilk 6 ay içinde bu şekilde gerçekleşti.


  • Eger mutfak alisverislerinizi genellikle costco'dan yapiyorsaniz Costco'dan basvurulan Citi Anywhere Costco kartini tavsiye ederim. Benim suan sahip oldugum iki karttan bir tanesi (digeri kala secured ilk kredi kartim ufak bir credit union'dan)

    Costco'dan yaptiginiz alisverislerinize executive member'in verdigi %2 uzerine %2 daha cashback, benzin alisverislerinize ise %3 cashback veriyor. Bunun haricinde baska herehangi bir yerde yaptiginiz herhangi bir alisverise %1 cashback veriyor.

    Ben ilk kredi skorum olustugu anda basvurdum, $5500 limitli verdiler esimle benim ortak kullanimimiz icin.

    BoA, Chase gibi kredi kartlariniz varsa onlarin yaninda guzel bir cesitlilik olabilir, ozellikle Costco alisverislerinizde kullanmak icin.


  • Gelir gelmez almanız zor olsa da, FICO skoru oluştuktan sonra (6 ay) alabileceğiniz güzel bir kart tavsiyem American Express Blue Cash Preferred. 680'li FICO skorum ile alabildim, YMMV. Bu kartın özellikleri:

    • Market harcamalarına 6% cashback (bildiğim kadarı ile en yüksek cashback veren kart bu)
    • Bazı streaming harcamalarında 6% cashback
    • Taksi, Uber vs. harcamalarında 3% cashback
    • Akaryakıt hacamalarında 3% cashback
    • Kalan harcamalarda 1% cashback
    • Amex benefitleri. Diğer bankaların benefitlerinden (indirim, puan vs) çok daha avantajlılar. Mesela Disney Plus inidiriminin karı $100a yakın, bedava shoprunnerın değeri de $100a yakın vs. Diğer bankalarda genelde $5-10 civarı genelde.

    Bu kartın tek dezavantajı yıllık $95 aidatı olması. Sırf 6% cashbackleri değerlendirince bile oldukça karlı oluyor bence (diğer en iyi kartım 3% veriyor sadece mesela).

    Bu linki kullanırsanız size ilk altı ayda $3000 harcarsanız $350, bana da $75 veriyorlar.


  • Daha önce yazan olmamış, başımdan geçen bir olayı yazayım;
    2020de wells fargodan hesap açtırdım turist vizesiyle. 2021 mayısında cruiselar geri gelince gemiye geri gittim ve şirketim maaş+komisyonları abd hesabıma yatırdı sürekli.
    2 ay önce wells fargo'daki bankerim mail atip kredi kartına başvurabileceğimi söyledi.
    başına böyle birşey gelen var mı?


  • Merhabalar

    Yeni bir telefon alacagim ( 1200 dolar ) Bunu taksitli bir sekilde almak istiyorum.

    Mevcut olarak bir banka kartim var ( bank of america )

    Kredi kartim yok.

    Kredi karti alacagim. Subeye gidip Unsecured bir kredi karti almayi deneyecegim.

    Sonrasinda Taksitli bir sekilde telefon almayi dusunuyorum.

    Alabilir miyim ?

    Taksitli bir sekilde almam icin ne yapmam gerekli ?

    Tavsiyeniz var midir ?

    Tesekkurler


  • @Megatron Geliriniz varsa unsecured kart almanız mümkün ama her bankadan alamazsınız malesef. Bank of America verebilir (ben aldım) ama biraz şans işi. Bu başlıkta alması daha kolay olan örnekler de var.
    Taksit Türkiye'deki gibi bolca olan bir şey değil. Çeşitli yollarla taksitli alışveriş mümkün ama şu aşamada yapmanızın en kolay olacağı şey 0% intro APR veren bir kredi kart almanız bence. Bu ilk x ay faiz ödememeniz demek ama tabi ki asgari tutarı ödemelisiniz. Azar azar ödeyerek borcu kapatırsınız. Bank of America'nın böyle kampanyaları mevcut. Ben gelir gelmez iş bile olmadan başvurduğum kartı yanılmıyorsam ilk 15 ay 0% APR ve $1500 limit ile alabilmiştim.
    Kredi geçmişiniz olsa Apple Card alıp 24 taksitte ödeyebilirdiniz (şu an telefon almayı planladığınız için iPhone istediğinizi varsaydım). Şansınızı yine de deneyebilirsiniz çükü Apple Card başvuruları reddedilince kredi skorunuzu etkilemiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @Meco Faydalı bilgiler gerçekten. Yeni gidenler için çok iyi bilgiler.

  • Başlık ayrıldı  crazycells crazycells 

  • Merhaba, benimde bir sorum olacak. Amerikan vatandaşıyım 20 seneye yakındır Bank of America kredi kartı sahibiyim, eşimle seneye Amerikaya taşındığımızda kendisinin credit history oluşumu için benim kredi kartıma ilaveten ek kart mı alması daha uygun olur yoksa secure credit card alıp onu kullanması mı uygun olur?


  • Merhabalar

    Once Bank of amerika sonra Discoverden kredi karti basvurusu yaptim fakat onay alamadim.

    Nedeni ne olabilir. Nasil ogrenebilirim.

    Tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum