Açık öğretim ön lisansı IRCC için akredite edebiliyor muyuz associate diploma olarak?
-
@XFatihX kanada 2014 turkiyesidir fiyatlarida alim gucude ne ise odur.Iyisiyle kotusuyle yinede saglikli risk alan caliskan biri icin guzel bir memleket ve prestijli bir vatandasliktir.hintliside olsa cinlide olsa secilerek elenerek vatandas oldugundan her yerde saygi gorur
-
@XFatihX yuzune guler ama ise almaz seni gerizekali gibi gorur yuzunden belli etmez ama hal ve hareketlerinden anlarsin senle direk konusur robot gibi ai gibi duygusuz yani notr
-
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@mrme12 herkes için en hayırlısı olsun dileğiyle
-
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-
-
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
-
@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler. -
@ikizbabasi Express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.
orta ve üst segment nitelikli kişiler bile 400 bandı puanlara zar zor ulaşıyor.
Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Marangoz, kasap, fırıncılık gibi işlerde ancak taban puanların düşük açıklandıgı zamanlarda şansı olabilir ama bu durumlarda istisnai durumlar. Her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur.CRS taban puanları ve açıklandığı tüm zamanlar :
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@Yusuf-5 sizinde çok geç kalmış hocam, umarım en kısa zamanda sonuçlanır.
-
Günaydın arkadaşlar TS2023 icin Kanada da bulunan, Federasyon ve parlamento calismalari icin olusmasini istedigimiz haklar ve talepler icin whatsup grubu kuruldu. Bilgi almak, paylasmak adina yer almak isteyenlere link paylasmak isterim
-
Arkadaşlar portal değişmiş sanırım. Formu dolduruyorum Purpose of Travel - Other (required) bu kısımda uçuş biletini istiyor. Eski portalda bu yoktu. Uçak bileti kesmeden nasıl yapabiliriz.
-
@zubeyira seyahat amacını kanıtlayacak uçak ,otel rezervasyonunu yada medikal tedavi amaçlı gidiyorsa tıbbi belgeleri sunulmasi isteniyor. Oteli netten rezerve yapabilirsin diye dusunuyorum
Bu kanıtlayıcı belgeler daha önce opsiyonlu olarak isteğe bağlı ekleniyordu galiba şimdi ise zorunlu yapılmış.
Bu arada eğer son 10 yil içerisinde kanadaya seyahat ettiyseniz veya Amerika vizeniz varsa detaylı belge talep edilmiyor
Örneğin finansal kanıtlar maaş bordrosu gibi belgeler istenmiyor. Başvuru yaparken kanadaya son 10 yıl icerisinde seyahat ettiniz mi diye soru var -
kanada eyaletlerinde hangisi yaşamak için en iyisi ? yaşam giderlerine bakıyorum hemen hemen hepsinde aynı masraflar kiralar yüksek ve pahalı.
Alberta
Britanya Kolumbiyası
Manitoba
Newfoundland ve Labrador
Ontario
Prens Edward Adası
Québec
Saskatchewan
Yeni Brunswick
Yeni İskoçya -
@diclombia, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
kanada eyaletlerinde hangisi yaşamak için en iyisi ? yaşam giderlerine bakıyorum hemen hemen hepsinde aynı masraflar kiralar yüksek ve pahalı.
Alberta
Britanya Kolumbiyası
Manitoba
Newfoundland ve Labrador
Ontario
Prens Edward Adası
Québec
Saskatchewan
Yeni Brunswick
Yeni İskoçya.....kendim bir hafta toronto sehrinde bir haftada vancover sehrinde tatil yaptim,her ikiside guzel sehir, vancouver deniz kenari oldugu icin cok ruzgarli gibi geldi.....misal olarak kanadanin bir eyaletine yerlesmek istesem kendi fikrim olarak toronta sehrini tercih ederim, guzel bir sehir,kocaman bir golu var tekneler isliyor,,insanlari cok saygili,tabi kendim sehir merkezinde kaldigim icin sehiri cok temiz gordum,ordada cok gocmen kokenli insanlar var.
-
@sir-altan önemli olan geçinmek.kiralar ve ücretleri.
-
@diclombia şu an uygun ucuz yer yok. heryerde kiralar pahalı. artık çoğu kişi kanadayı terk ediyor yeni gelenlerde bir süre sonra geri dönüyor. uber yemek dağıtım gibi işler boş işler. kısa süreli geçiçi olur. uzun sürede sizi geçindirmez çok bel bağlamayın bu işlere. gelince en az sizi altı ay geçindirecek para olmalı yoksa bayağı zorlanırsınız. kanada güzellemesi yapanlarada çok aldanmayın gelince gerçekleri görürsünüz , hayat burada gerçekten kolaymı yoksa zormu diye.
Uzaktan davulun sesi hoş gelir atasözü her zaman aklınızda olsun -
@diclombia Eyalet olarak bir yorum yapamam ama Toronto da 9 gün kaldım turist olarak dolayısıyla kiraları falanda bilmiyorum, yaşantı olarak beğendim güzeldi, dışardan yeme içme pahalıydı. Montrealde de 9 gün kaldım kesinlikle uzak durun derim, küçük paris diyebilirim her şey fransızca, bazı restorantlarda ingilizce menü bile bulamıyorsunuz, burda hayat fransızca üzerinden dönüyor. Kiraları falan hiç bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla da Toronto dan ucuz olduğunu söyleyemem.
-
@emirhan1 en yaşanacak yer vancouver ve çevresi. tabi yeterince paran varsa. %100 saf oksijeni hissediyorsunuz ve ayrıca pasifik okyanusunun temiz havası. En güzelide bisiklet ve sporun bir yaşam tarzı olduğu yer. Her yerde koşan spor yapan insanlar bisiklete binenler. Özellikle granville island ve kitsilano en güzel yeri
-
@pattaya vancouverdaki kiralari Torontodan daha yuksek.
+Cinli populasyonu cekilmez. Vangcouver deniyor -
@charon kanada genelinde zaten kiralar yuksek. hintli ve uzakdogulu populasyon her yerde ve cogunluk. kanadanın nufusu bu sekilde iyice artış gösterdi son zamanlarda. geçim zor ve kiralar yuksek oldugundan dolayı gidenler bir sure sonra terk ediyor resmen survivor adası gibi bir yer olmus kanada. Geçinemeyen parası biten adayı terk ediyor ve kalıcı oturum almak artık çok zorlaştırıldı mücadele vermek istemiyor insanlar geri dönüyor
-
.....ingilizlerin ayaklari degdigi yerlerde,ulke veya kolonilerde,hindistan ve chin kokenli insanlar coktur,australya yeni zellanda kanada gibi,chinliler ticareti yonetmeye calisirlar,genellikle ticaretle ugrasirlar basarili olurlar, hindistanlilar daha cok devlet , belediye islerine,taksi soferligine yonelirler.pilipinlilerde getir gotur otel hizmetlerinde calisirlar. pandemiden sonra dunyanin her yerinde ev kiralari ve ev fiatlari cok artti,australyada ayni durumda kanadada......
......dunyanin her ulkesinde ekmek genellikle buyuk sehirlerdedir, yani para kazanilacak is sahalari demek istiyorum........yeni bir ulkede yeni bir kulturde yeni bir yasama basliyacak insanlar icin zordur...kanadanin dolari australya dolarindan biraz daha yuksek, anladigima gore ekonomisi australyadan daha iyi olmali.......baska ulkelerden gelme gocmenlerle yasamaya alismis toplumda yabancilar kendilerini daha rahat hissederler..........kirasi ucuz yerlerde bulunur ama varos bolgedir,kimse kendini guvenlikde hissetmez..kendi gorusum olarak kanadaya yerlesmek isteyen sahis,amerika sinirlarina yakin olan sehirlere yerlesmelidir.yukari bolgeler daha sogukdur.
-
@sir-altan bahsettikleriniz tam anlamıyla uygun olmuş. çok iyi bir tespit. Kanadada kiralar aşırı derecede pahalandı ve ülkeye giren göçmen sayısında fazlaaca artış var. Bu durum yaşam şartlarını etkiliyor. Konaklama sorun, iş bulma sorun bunun neticesinde galiba devlet artık kalıcı oturum verme şartlarınıda zorlaştırdı ve çok zor bundan sonra kalıcı oturum almak. Diğer kısıtlamalarda yeni gelen öğrencilere yapıldı çalışma iznini kaldırdı herkese vermiyor. Bu nedenlerden dolayı kanadaya talep azaldı gelenlerde bir süre sonra geri dönüyorlar. Gerçekleri gören bir süre sonra terk ediyor.
-
Merhaba,
Bir arkadaşımın turist vizesi için birşey sormak istiyorum. Arkadaşımın vize tarihçesini ve karşılaştığı sorunu sizinle paylaşmak isterim:
Eylül ayında Kanada turist başvurusu yaptı, sonra ekim ayının basında ABD F1 için mülakata girdi. ABD reddetti arkasından kanada turist reddi geldi
Sonra ABD için geçtiğimiz nisanda tekrar F1 için mülakata girdi tekrar red aldı
Mayıs ayında bu arkadaşı darlardım, gel Toronto ya gidelim, kasımda oradayım dedim. (Beraber Atina ve Barselona yı gezmiştik) Tamam dedi ve tekrar kanadaya başvuru yaptı.
Şimdi gelelim soruna:
Arkadaşım bir mektup aldı ve 2 abd reddini vize niyet mektubunda neden bize söylemedin? Neden eksik/hatalı beyanda bulundun? açıklamasını30 gün içinde yap diye bir mektup. Açıklama yapılmazsa yada cvp ikna etmezse 5 sene yasağı gelebilir diye. Arkadaşım vize redlerini açıklaması gerektiğini bilmiyordu, ayrıca 2. Kanada başvurusunda ispanyaya gideceğini beyan etmişti, İspanyaya gitti geldi. Aslında vize niyet mektubunda gideceğim yada yaptım dediği herşeye uydu ve doğruydu. F1 vizesi ile ABD ye gittiğinde oraya gitmişken (Benim gibi) Toronto yu da gezeyim bir daha gelemem diye düşünmüştü. ABD ikimizi de harcadı vermedi vize orası da ayrı : )
Sizden ricam arkadaşıma bir yol göstermeniz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını rica etmekteyim
-
Herkese merhaba. Kanada'dan Amerika turist vizesine başvuru yapmak mümkün mü? Yapan varsa bekleme süresi Türkiye'ye göre daha mı uzun ya da kısa? Bu konuda bir bilgisi olan var mı?
-
@XFatihX kanada abd vizelerini gorur. Dogru Beyanda bulunmasi gerekiyordu.
Aciklasin bilmiyordum diye. -
Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağız ama anlamiyorum
2 ayrı şengeni var (Yunanistan İspanya). Şengen dışı 8 9 deneyimi var. Yediği redleri yazması mi lazımdı.
-
@r-ruby Mumkun tabikide lakin bekleme sureleri cok uzun maalesef.
-
Merhaba arkadaşlar. Şuan Japonya'dayım ve 2 yıllık oturumum var. Burdan Amerika turist vizesine başvurdum ve 1.5 ay sonra görüşmem var. Sorum şu eğer Amerika turist vizesinden red alırsam Kanada direk red mi verir? Yardımcı olurmusunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Benzer Başlıklar
99
46.2k
Users
4.6k
Topics
455.1k