@fikide T2023 size Kanadada Çalışma imkanı verir.
Pasaportunuzdaki vize ise ( Visitor visa ) Kanadaya girip çıkmanızı sağlayan vizedir.
Pasaportunuzdaki vizeniz devam ettiği sürece Kanada ya giriş çıkış yapabilirsiniz.
@ahmetty Kanada Toronto icin açıklayayım. 1 bedroom evler bile (basement) 2000 cad doların altinda yok. Kiralar suan aldi basini gidiyor. Is konusunda suan asiri zor bulmak. ts2023 ile work permit alanların çoğu iş bulamıyor. İş bulsan bile asgari ücret veya bir üzeri olur bununla ev bile kiralayamazsın.
Cocuk parasi falan alırım falan dersen 18 ay kanadada yaşamış olman lazim. Ve vergi yaptırmak gerekiyor. Onuda hemen alamazsın. Gelirine göre veriyorlar ve en yükseği $600 civarı..
Sana gel yada gelme demem. Herkesin deneyimi farklıdır ve bana göre suan zor. İnsan gibi yaşamak için $5000 altinda kazanmaman gerek.( ev kirasi dahil) zaten ev almak cok zor.. en kötüsü 1 odali evler $600 bin dolardan başlıyor. O da condo ve aylik aidat $700 dolardan başlar.. Hayat suan cok zor dünyanın her yerinde ama kanada extra zor ve böylede gider düzelmez.
Son zamanlarda Kanada ya giriş yapan arkadaşlar varsa girişte ek evrak talebi oluyor mu vize başvurusunda bulunduğumuz evrakların hepsini yanımızda taşımamıza gerek var mı sadece dönüş biletine mi bakıyorlar?
TS2023 ile open work permit alıp yakın zamanda PR kalıcı oturum başvurusu yapan oldu mu ?
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
@summer-vacation bir tane erkeksen kadin kadin isen erkek escinsel isen partner artik ne diyorsaniz bul evlen yada common partnership ol.Yoksa nanay,isin ozeti bu gerci artik her ulkede en rahat vatandaslik orali biriyle evlilkten geciyor
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans.
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor.
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ?
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Arkadaşlar Kanada vize başvurum onaylandı haftaya gidiyorum owp başvurusu için. Bekleyen arkadaşlar inşallah olumlu sonuçlar alırlar.
Başvuru: 02.11.2023
Bio: 06.11.2023
Bio onay: 28.11.2023
Başvuru onay: 29.11.2023
Bu arada 2 ABD ve 5 schengen vizem var
Başvuru sonrası abd ye gelip adres değişikliği bildirimi yaptım. Pasaportu VFS Los Angeles e gönderdim.
@Sozer tebrik ederim. Umarım hersey gönlünüzce olur
ts2023 başvurusu için mi gidiyorsunuz ?
@mr-brad teşekkür ederim tüm bekleyen arkadaşlara nasip olsun inşallah. Evet TS2023 başvurusu yapacağım bakalım hayırlısı artık
Merhaba arkadaşlar ben haftaya turist vizesi ile Toronto ya gideceğim giden arkadaşlara bir sorum olacak ne kadar sürede çalışma izni alınabiliyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@Sozer 03 ocak son tarih deniliyor başvuru için. Umarım yetişirsin bu zamana kadar ayrıca başvurduktan sonra geri dönmek neticeyi etkiliyormuş, netice belli olana kadar kanada içinde kalınması öneriliyor. Online onay çıktıktan sonra belgenin posta ile zarf içinde birde adrese gelme konusuda ayrı bir zamanlama oluyormuş. Bu belgenin teslim alınmasıda önemli deniliyor. Galiba bundan sonra işe girince gerekli olacak sin numarası gibi şeyler bu belge ile alınıyormuş.
@evre neticelenme süreleri değişkenlik gösteriyor deniliyor. başvurudan bir hafta sonra neticesi çıkanda var veya çok daha uzun süre sonra onay çıkanda oldugu söyleniyor. Standart kesin bir süreçin olmadığından bahsediliyor. Birde online onay çıktıktan sonra belgenin posta ile adrese gelmesi varmış. Bunun içinde bir sürelendirme konusu oluyormuş.
@evre 15-20 gün civarlarında sürüyor diyorlar son gidenler
@Ghost teşekkür ederim
Merhaba. Pasaport talebi geldiğinde, farklı bir şehirden pasaportlarımızı posta yolu ile vfs'ye nasıl gönderiyoruz, kurye ücretini ne zaman yatıruyoruz vs bilgisi olan var mı acaba?
TS2023 icin Kanada'ya gidiyorum. Online olarak TS2023 basvurduktan sonra Kanada beklemek yerine Amerikaya gecis yapip orada beklemek olabiliyormu.
Amerika vizem var orada tanidigim var bekleme suresinde kalmak icin.
@Sozer TS2023 basvurusunu Kanadaya girdikten sonra online yapinca, onay beklemek icin Amerika ya gecmek de bir sakinca varmi bildigin?
@mrme12 netice belli olmadan kanada dışına çıkmak neticeyi negatif etkiliyor yönünde söylemler mevcut. Genelde başvuruların ret nedeni bu deniliyor ve ret mesajlarında kanada dışında olma gerekçesi olarak gösteriliyormuş.
Netice belli olana kadar kanada içinde olmak öneriliyor genelde. Konaklama masrafları cok yüksek ve pahalı olduğu için kişiler geri dönmeyi tercih ediyorlarmış. Çünkü neticelenme ne zaman olacağı belli değil deniliyor. kimine kısa sürede kiminede cok uzun süre sonra netice belli olmuyormuş. birde onay cıktıktan sonra posta ile zarfı bekleme zamanı oluyormuş. bizde duyduklarımızdan söylüyoruz herkesin durumu farklı olabilir
@mr-brad tesekkur ederim cevap için. Kanadaya giris yapinca yapilmasi gereken online başvuru ve form sanirim danışmanlık almadan kolayca yapılan birsey
Merhaba konsolosluğa vize başvuru durumumu biraz hızlı değerlendirmesi için e-mail atmak istiyordum. E-mailin içine uci numarasınıda yazarsam iyi olur diyerek gckey hesabıma girdim. Maalesef final decision kısmında refused (red) görmüş bulundum. E-mail bugün 17:16 da gelmiş şimdi farkettim. Sağlık olsun
Profilim
Evli ve tek çocuk var
Eşim Polanya'da öğrenci ve Kanada vize başvurusu yapmadı, ben ve çocuğum birlikte başvuru yaptık
2 Amerika turist vize reddi
1 İngiltere Ankara ant. başvuru reddi
1 Polanya D tipi öğrenci vize reddi
1 Yunanistan turist vize reddi(oğlumunda reddi var)
9 vizesiz ülke seyahati(çoğunluğu Balkanlar)
Depremzede değilim
Seyahat tarihi Mayıs 2024 olarak planlamıştım
15 k bir para gösterdim
Başvuru tarihi :9 Ekim
Bio : 11 Ekim
Sonuç: 5 Aralık
Red Sebebi
-179b geri döneceğinize inanamıyorum
-Kanada dışında önemli aile bağlarınız yok
-Başvurunuzda belirttiğiniz ayrıntılar göz önüne alındığında, Kanada ziyaretinizin amacı geçici kalışla tutarlı değildir.
Başvuran herkese bol şans. Umarım kısa sürede hayırlı haberleri alırsınız.
@Muhtaradana Geçmiş olsun muhtarım. Üzüldüm.
@Muhtaradana hocam profiliniz kötü baya. Onay alsaydınız mucize olurdu öyle diyeyim.
Kasım başında başvuran arkadaşların sonuçları gelmeye başladı mı acaba? Son zamanlarda artık yetişmez diye başvuranların azaldığını ve daha hızlı sonuçlandığını söyleyenler oldu. Var mı gördüğünüz duyduğunuz 1 aydan kısa süren başvuru yanıtları acaba
@pirilparlak herkesin durumu farklı deniliyor. net standart bir süre yok deniliyor.
ortak söylenen durum ts2023 başvurunun neticesi belli olmadan kanada dışına çıkmak neticeyi negatif etkileme ihtimalinin olması. çoğu kişi bu şekilde söylüyor.
6 eylülde parmak izi verdim halen ses yok. ABD vizem mevcut
@kugutex ts2023 basvurusuda 03 ocak tarihinde son..umarım yetişir. bayagıda zaman olmuş. standart süre yok sanki. cogu kişinin farklı neticelenme süreleri. ts2023 başvurusuna yetişirse süper olur.