@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
@ahmetty Kanada Toronto icin açıklayayım. 1 bedroom evler bile (basement) 2000 cad doların altinda yok. Kiralar suan aldi basini gidiyor. Is konusunda suan asiri zor bulmak. ts2023 ile work permit alanların çoğu iş bulamıyor. İş bulsan bile asgari ücret veya bir üzeri olur bununla ev bile kiralayamazsın.
Cocuk parasi falan alırım falan dersen 18 ay kanadada yaşamış olman lazim. Ve vergi yaptırmak gerekiyor. Onuda hemen alamazsın. Gelirine göre veriyorlar ve en yükseği $600 civarı..
Sana gel yada gelme demem. Herkesin deneyimi farklıdır ve bana göre suan zor. İnsan gibi yaşamak için $5000 altinda kazanmaman gerek.( ev kirasi dahil) zaten ev almak cok zor.. en kötüsü 1 odali evler $600 bin dolardan başlıyor. O da condo ve aylik aidat $700 dolardan başlar.. Hayat suan cok zor dünyanın her yerinde ama kanada extra zor ve böylede gider düzelmez.
Son zamanlarda Kanada ya giriş yapan arkadaşlar varsa girişte ek evrak talebi oluyor mu vize başvurusunda bulunduğumuz evrakların hepsini yanımızda taşımamıza gerek var mı sadece dönüş biletine mi bakıyorlar?
TS2023 ile open work permit alıp yakın zamanda PR kalıcı oturum başvurusu yapan oldu mu ?
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
@summer-vacation bir tane erkeksen kadin kadin isen erkek escinsel isen partner artik ne diyorsaniz bul evlen yada common partnership ol.Yoksa nanay,isin ozeti bu gerci artik her ulkede en rahat vatandaslik orali biriyle evlilkten geciyor
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans.
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor.
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ?
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Benim vize kabul oldu passport istendi ama daha yeni 10 yillik passport aldim. Vize basvurusunda yazdigim pasaportumda 3 yildan az bir sure kaldi. 10 yilligi verirsem be olacagini garanti edemiyorlar, digerini verirsem 4 gun ila 6 hafta dendi. Bu konuda tecrubesi olan var mi?
@Nezzst, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Benim vize kabul oldu passport istendi ama daha yeni 10 yillik passport aldim. Vize basvurusunda yazdigim pasaportumda 3 yildan az bir sure kaldi. 10 yilligi verirsem be olacagini garanti edemiyorlar, digerini verirsem 4 gun ila 6 hafta dendi. Bu konuda tecrubesi olan var mi?
Hayırlı olsun, ne zaman parmak izi vermiştiniz?
@StrazneK
Temmuz 3. Client Information kismini doldurmamistim. Yurt disina daha once cikmadim. Kisisel olarak ben umudu kesmistim birkac aydir.
Neyse eski pasaportu verdim. Umarim 3 yildan kisa sure kalmis olmasi calisma iznini etkilemiyordur.
@Nezzst Etkiler. Pasaportta kalan süre kadar verirler en fazla.
@deepblue35
O zaman 3 ay falan eksik olacak herhalde. Bir sekilde 3 yildan erken PR almaya bakacagiz artik.
@eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@eray96, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@0xumut, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
@cruelboys selamlar, ben deprem bölgesindeyim ve evet dediğiniz gibi olabilir. Çünkü aynı gün yaptığımız başvuru bende 4 temmuzda parmak izi verdim ve 20günde onaylandı fakat arkadaşım istanbulda yaptığı halde henüz sonuç gelmedi.
Hocam Merhaba, ben de bu hafta Çarşamba günü biyometriği verdim ve GCkey sistemine ertesi gün no'su ve tarihleriyle düştü. Fakat aynı GCkey sistemi current status'e baktığımda hala "Your action is required" ve check full application status'e baktığımda "We need your fingerprints to process your application. Check your messages below for details." diyor. Bu normal bir durum mu sizde de böyle mi oldu?
Bir gelişme olmadı ve mektupta son biyometrik teslim tarihi 4 Eylül olarak görünüyordu. Şu an süre dolduğu için current status bölümünde "Submitted" check full application status bölümünde de "We have not received your fingerprints. Check your biometrics request message below for details." diyor. 15 Ağustos'ta VFS ile konuştuğumda bana kendilerinden kaynaklanan bir problem olmadığını söyleyip büyükelçiliğe yönlendirdiler. Ben de hem mail hem IRCC sistemi üzerinden durumu açıklayıp büyükelçiliğe yazdım. 25 Eylül'e yetişmeyecek gibi. Sizce bu olağan dışı bir olay mı? Ne yapmamı önerirsiniz?
Arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatabilecek var mı? 3 ay 6 gün geçti hala bu şekilde. Parmak izim 9 Ağustos'ta teslim edildiği halde niye hala IRCC tarafından onaylanmamış görünüyor? Eylül'de yazdığım webform ve büyükelçiliğe gönderdiğim maile de dönüş olmadı. Artık umudum bitme noktasına geldi. Bu durumu yaşayan başka arkadaşlar da var mı?
@bigthinks Selam, sizin başvurunuz onaylandı mı? Ayrica hangi tarihte başvurmuştunuz? Ben Toronto'dayim ve 2 Kasim'da başvuru yaptim, sonuçlar bu aralar ne kadar sürelerde geliyor bilginiz var mı?
@eray96 bende parmak izi verdim veriliş tarihi, biyometrik id bile var fakat konsolosluk onaylamamış bende mail attım ama geri dönüş olmadı
Merhaba Arkdaşlar,
bende 14 kasım itibarıyla onay aldım. Bugun pasaort teslim ettim. Şimdi uçak biletei vs işlemleri için bakıyorum. çalışma izni başvurusu için ekstra bir evrak gerekiyormu acaba? online form doldurmadığım için bilemedim
@eshat tebrikler.
lütfen sürecinizi aşağıdaki şekilde biraz daha detaylandırır mısınız?
xx.xx.xxxx - başvuru
yy.yy.yyyy - biometric
zz.zz.zzzz - pasaport talebi
vv.vv.vvvv - pasaport teslimi
geçerli abd vizesi: var / yok
depremzede: evet / hayır
@eshat hayırlı olsun. Bio tarihi ne zamandı acaba?
@eshat, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Merhaba Arkdaşlar,
bende 14 kasım itibarıyla onay aldım. Bugun pasaort teslim ettim. Şimdi uçak biletei vs işlemleri için bakıyorum. çalışma izni başvurusu için ekstra bir evrak gerekiyormu acaba? online form doldurmadığım için bilemedim
Harika. Demek ki yavaş yavsş dönüyorlar. Heyecanlandık bu habere. Çalışma izni için vizeye başvurduğum ekranda visitor visa yerine work sekmesine tıklıyorsun orada bir tane imm formu gibi form var dinamik bi form, oradakileri dolduruyorsun. Youtubeda videolar var özellikşe ingilizce kaynaklar daha iyi anlatıyor.
Çok teşekkür ederim.
4 Ağutos
8 ağustos bio
14 kasım onay
15 pasaport teslim
USA vizem var
depremzede değilim
Merhabalar kanada turist vizesine başvurmuştum,hala sonuçlanmadı deprem bölgesinden başvurdum.128 gün oldu sonuçlanmadı için bir şey yapabilir miyim?
Bio:11 temmuz
@Ertugrul-2 Beklemek dışında yapacak birşey yok sanırım.Bu aralar sizin tarihlerde başvuranlara dönüş oluyor bu ay içinde yanıt gelir size de
@Ertugrul-2 normal işlem süresini aştıysa ki 128 gün oldu diyorsunuz, web form üzerinden e-posta gönderebilirsiniz. Aşağıda linkini bırakıyorum. Bol şans
https://secure.cic.gc.ca/enquiries-renseignements/canada-case-cas-eng.aspx
@Ghost teşekkür ederim
31.07.2023 - başvuru
03.08.2023 - biometric
13.11.2023 - pasaport talebi
15.11.2023- pasaport teslimi
geçerli abd vizesi: var
depremzede: hayır
arkadaslar 2 sorum olacak.
@bunebicimbahane hayırlısı olsun size bir sorun olacak aktif 2 tane Amerika vizem var , formu doldururken az evrak istendi ve ne istiyorsa onu yükledim. Sonra da içime kuşku düştü sgk, iş yeri yazısı , finans vs göstermedim. Bunlardan sıkıntı olur mu sizce? Siz eklediniz mi acaba?