Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi...
Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
@Ayışığı Kanada için kalıcı oturum izniniz yoksa turist vizesi ts2023 ile alınan çalışma izni size çok bir şey kazandırmaz. İş daveti ile gitmeli veya öğrenci olarak minimum iki senelik eğitimler neticesinde iş hayatına bir süre çalışıp ondan sonra belki kalıcı oturum başvurusu olabilir.
Kanada için kalıcı oturum pr çok önemli ve olmazsa olmazlardan eğer kanadaya yerleşmek isterseniz onun dışındakilerin ts2023 çalışma izni turist vizesi filan geçiçi yaşam -
@sir-altan arkadaşımda amerika pasaportu var en son singapura girerken sorun çıkarmışlar bekletmişler.
-
-
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
@ayvalik10 o özelliği biliyorum🫣 da heyecan yaptım siz misiniz bu gibilerinden bir soruydu🙏🏻
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
-
-
@P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan ....
usa vizesi olanlara veriyorlardır
selamlar.
-
@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
@lupen Express entry kapsamında yer alan PNP eyalet aday programları için şartları bir inceleyin derim.
Tercih ettiginiz eyalette bir okula kayıt olma, bir süre çalışıp iş deneyimi elde etme veya lmia belgeli bir işverenden iş teklifi alma gibi şartları var. Bunlardan bir tanesini veya bir kaçını yaparsanız ancak o eyalet size adaylık daveti veriyor. Kolay işler değil. özellikle işverenden teklif mektubu almak zor. Ayrıca dil seviye ielts gibi test skoru lazım.
Ve bu eyaletlerde yaşam şartları ,sosyal yaşam kısıtlı küçük yerler gelişmekte olan yerler. -
@ikizbabasi Express entry programında taban puanlar yüksek görünüyor ve çok kolay değil bu puanlara ulaşmak. Dil seviyeniz, eğitiminiz, yaş kriteri gibi önemli etkenler var.
orta ve üst segment nitelikli kişiler bile 400 bandı puanlara zar zor ulaşıyor.
Kaldıki dil seviyesi iyi olmayan eğitimi nitelikli olmayan bir kişi için çok zor bu puanları almak. Marangoz, kasap, fırıncılık gibi işlerde ancak taban puanların düşük açıklandıgı zamanlarda şansı olabilir ama bu durumlarda istisnai durumlar. Her zaman olmuyor belki beş yılda bir kere olur.CRS taban puanları ve açıklandığı tüm zamanlar :
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
Yeşil pasaport avantajı var mı Kanada vize alırken
-
@beklee 14 yaş altı 100 dolar yetişkinler 100+85 biyometrik ücreti
-
@0xumut maaş bordro önceden eklediniz tekrar mı istediler
-
@Batın-Çolak ilk başvuruyu aldığına dair bir yazı geliyor, sonra 2. Bir mektup geliyor, zaten mektup biometric letter diye geliyor sanırım onun içinde yazıyor. Şimdi kontrol ettim bizimkini 2. Sayfada alt solda mevcut, biometric talebinin olduğu mektupta.
-
@Batın-Çolak Spesifik olarak avantaji yok, daha cok seyahat gecmisi onemli.
-
Ek belge neden istiyor acaba ? yüklenmeyen belgelerimi istiyor
-
Şuraya 3 yıllık bir OWP bırakayım.
15 Haziran' da Kanada da başvurup . 5 gün sonra Türkiye ye döndüm. Aynı zamanda Eşim içinde başvurduk ama o 2 gün Kanada da kaldı . Her ikimizde 3 er yıllık izin aldık.
-
@grounddreamer Hayırlı uğurlu olsun. 28 ağustos sonrası red alınmaya başlanmış bu saatten sonra acaba piyango mu oldu dönüş yapanlar için anlamadım
Bu arada göç edecek misimiz karar aşamasında mısınız? nasıl bir yol izleyeceksiniz önce iş başvuruları mı yapacaksınız mantıklı olan böyle gibi
-
@nbbyr Red konularına inanın yorum yapamıyorum. çünkü çok farklı kesimlerden var. Büyük belirsizlik.
Ben gideceğim evet. Ama büyük konuşmuyorum, hayat heryerde zor gidip görüp deneyimleyeceğiz.
Umut ediyorumki herşey güzel olacak
-
@grounddreamer yolunuz açık olsun umduğunuz her şey sizi ve eşinizi bulsun çok sevindim
-
@Batın-Çolak evet var, vfs görevlileri bu güne kadar hiç yeşil pasaport reddi görmediklerini söylediler.
-
@nbbyr 28 agustos derken? bundan önce nasıldı ? bundan sonra nasıl ?
-
@Seda-Uysal-Avcı Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
-
@grounddreamer posta işini nasıl çözümlediniz ? nasıl teslim alacaksınız belgeyi ?
Diğer önemli konu tekrar kanadaya girişte nasıl bir yol izlenecek ? Sorun olmaz mı kanada dışında work permit almanız
Yaş kriteri var mı ? -
Merhaba
Uçuşa 2 gün kala pasaportlarımız bu gün elimize ulaştı, buradan fikir edinerek yetişeceğini düşünüp başvurduğum için ben de tarihleri başkalarına yardımcı olması için ekliyorum:
Başvuru tarihi: 14 Temmuz
Parmak izi davet: 14 Temmuz Cuma
Parmak izi verme: 17 Temmuz Pazartesi
IRCC sitede parmak izi verildi bilgisi : 27 Temmuz
Vize onayı: 22 Ağustos
VFS elden pasaport teslimi: 23 Ağustos
Pasaport işlemde bilgisi : 24 Ağustos
IRCC sistemde vize basıldı güncellemesi: 11 eylül
Pasaport'un VFS'ye gönderim ve varış maili: 12 Eylül
Pasaport teslim alma: 13 EylülDilediğiniz gibi sonuçlanır umarım
-
@A-K-0 hayırlı olsun yolunuz açık olsun. Dönüş yapacak mısınız tekrar Türkiye ye
-
@nbbyr çok teşekkürler evet TS2023 için gitmiyoruz, 2.5 ay sonra döneceğiz.
-
@A-K-0 Doğru benim hatam kafa kalmadı kusura bakmayın
-
@A-K-0 Gitmişken başvuru yapın derim.
Zaman ne getirir belli olmaz elinizde OWP bulunsun.
-
@grounddreamer biz de öyle düşündük, başvuru kolay gözüküyor o yüzden yapıp döneceğiz. Dediğiniz gibi dünyanın 1001 türlü hali var.
Benzer Başlıklar
84
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k