Selamlar. Green Card sahipleri USA'de yaşarken Türkiye'de elde ettikleri ve vergisini Türkiye'de ödedikleri gelirleri için USA'de beyan verirler mi? Bu gelirler vergilendirilir mi? Teşekkürler.
-
Az önce aklıma bir soru takılmıştı;
Örneğin evimiz New Jersey'de ama işimiz New York'ta olursa vergi uygulaması nasıl oluyor şeklinde.
Corporate Suites Staff / Eki 6, 2022 What Taxes Will I Pay If I Work in Manhattan and Live in NJ? What Taxes Will I Pay If I Work in Manhattan and Live in NJ?
Biraz araştırınca aşağıdakini buldum, burada paylaşmak istedim:You will not pay taxes in both states, but you will be required to file taxes in both New York and New Jersey. Click to read more.
Kısaca şöyleymiş;
Genel kural, ikamet ettiğiniz eyalette vergi beyanında bulunmanızdır.
New Jersey'de yaşamayı ve New York'ta çalışmayı seçerseniz, vergilerinizi New Jersey sakini olarak beyan edersiniz.
Ancak, New York'ta gelir elde ettiğiniz için, o eyalette yerleşik olmayan biri olarak vergi beyanında bulunmanız gerekecektir. -
@tugceayilmaz GC gelince SSN o zamana kadar gelmemişse tekrar SSA ofise gidip Green Cardınızı gösterip SSN i öğrenin. Oğlumun ilk seferde benim üçüncü seferde eşimin 4.ncü seferde geldi SSNler.
-
-
@michalejones Merhaba, kısa ve öz yazınız için teşekkürler. Benim sorum Türkiyedeki hesaplarımızdaki birikimlerimizle ilgili olacak. Sanırım bu 3.maddedeki FATCA ile ilgili (ve hatta CRS). Türkiyede birden fazla yıldır çalışıp biriktirdiğimiz ve kazanırken vergisini de ödediğimiz TL, döviz, altın vs gibi mevduat hesaplarından vergi kesilmesi söz konusu oluyor mu? Belli sınırı aşan tutarların bildirilmesi gerektiğini okudum ve hatta bankalar bu konuda müşterilerinin vergi mukimlik bilgilerini güncellemeye zorluyorlar ki bu hesapları rapor edebilsinler. Bu konuyla ilgili genel bilgiler olsa da net bir şekilde vergi ödenip ödenmeyeceğiyle ilgili sadece forumda değil yabancı kaynaklarda da pek bişey bulamadım.
Bu konuda bilgisi yada geçmiş tecrübesi olan birileri aydınlatırsa çok faydalı olacağına inanıyorum. Teşekkürler. -
@DonTurcos Tekrardan teşekkür ederim, araştıracağım.
-
çok teşekkür ederim, cevabım gecikmeli oldu kusura bakmayın, uzun süre sayfaya girip bakamadım...
-
-
Merhabalar, eşimle birlikte Nisan ayında Amerika'ya turist vizesi ile giriş yaptık. BOFA'dan hesaplarımızı açtık ve saving hesabımıza yanımıza getirdiğimiz parayı yatırdık. Hatta daha rahat harcama yapabilmek için yetmediği yerde TEB hesabından günlük 300 dolar çekip yine hesaplarımıza yatırdık. 1 ayın sonunda hesapta 3 bin dolar para oldu. Sonra eve W-8BEN formu geldi. Araştırdığım kadarıyla bu form ABD üzerinden gelir elde edenlerin doldurması gereken bir formmuş. Ben burada turist olarak bulunuyorum forma yazabileceğim SSN ve ITIN yok maalesef. 1 ayda 3 bin dolar hesaba parça parça para girmesi gözlerine mi battı acaba ? Neden böyle bir form göndermiş olabilirler. Gelen zarfın üzerinde tax return yazıyordu. Bilgisi olan varsa desteğini rica ederim.
Şimdiden teşekkürler -
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var.
Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim. -
a TurboTax Expert Tax Filing Requirements for Children Tax Filing Requirements for Children
The IRS requires that all taxpayers file a tax return, regardless of age.
-
Merhabalar
COS yapıp E2 sürecine girdiğimizde; şirket kurulumu yapıp EIN aldıktan sonra ITIN almak gerekir mi? yoksa EIN yeterli midir?
Şöyle ki: Şirket harici şahsım için söylüyorum. SSN benim olmayacak, şirket için EIN olacak tamam. Tax return şirket EIN ile olacak tamam. Şirket hesapları falanı filanı hep şirket EIN kullanılacak. Ben şahsi olarak, şirket harici bir gereksinim duymayacak mıyım?
(Olmaz olmaz da ya olursa) Borsada hisse senedi alım satımı yapar para kazanırsam? -
@MySea anladim,tesekkur ederim
-
Merhabalar,2023 yazında work and travel programına katıldım ve w2 formum geç de olsa şu an elime geçti fakat Abd'deki banka hesaplarım kapanmış durumda. 2 gündür internette araştırıyorum ve birçok yöntem gördüm fakat hiçbiri sağlıklı değil. Tax refund için çeşitli siteler mevcut ve arkadaşlarımın en çok kullandığı site freetaxusa buraya mesaj gönderdiğimde çek olarak alabileceğimi adresi türkiye olarak veremeyeciğimi söylediler. Diğer sitelere çok fazla güvenemedim en az kesinti yapan ve arkadaşlarımın da kullandığı bir site olduğu için.Online banka hesabı açmayı veya diğer banka hesaplarıma girmeyi denedim fakat telefon numaram da kapandığı için yapamadım. Paypal ile de hesap açamıyorum fakat payoneer ile denediğimde banka hesabı açtım sanırım ama tam çözemedim bana ait mi vesaire routing ve account number var fakat emin olamadım. ırs in sitesine baktığımda çekleri yurtdışına yolluyorlar fakat sitelerde bunu tercih etmiyorlar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu herhangi bir çözüm yolu izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
-
@Ozan-1 alacağınız hizmete istinaden tekliflendirme yapıyorlar, web sitesinden iletişime geçmenizi ve teklif almanızı tavsiye ederim
-
Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
-
Bu konuda yeni bir güncelleme var.
IRS, yeniden bir erteleme yaptı. 2023 yılı için bir değişiklik yapılmayacak ve eski sınırlar devam edecek yani $20.000 veya üstü kazanç ve 200'den fazla sayıda işlem. 2024 yılı için kazanç sınırı $5.000 'e düşürülecek. 2025 yılı ve sonrasında ise yasadaki $600 sınırı uygulanacak.
IRS announces delay in Form 1099-K reporting threshold for third party platform payments in 2023; plans for a threshold of $5,000 for 2024 to phase in implementation | Internal Revenue Service IRS announces delay in Form 1099-K reporting threshold for third party platform payments in 2023; plans for a threshold of $5,000 for 2024 to phase in implementation | Internal Revenue ServiceIR-2023-221, Nov. 21, 2023 — Following feedback from taxpayers, tax professionals and payment processors and to reduce taxpayer confusion, the Internal Revenue Service today released Notice 2023-74 announcing a delay of the new $600 Form 1099-K reporting threshold for third party settlement...
-
-
@lucky2022 TR’de gelirim olmadigi ve tum varligimi cektigim icin herhangi bir beyanda bulunmadim.
-
Gelir vergisi / beyani
-
@knnrn Tamamdır teşekkürler
-
Farkli bir soru da benden. Diyelim maasli islerde calisiyor, ustune doordash yapiyor ustune de komsunun cimlerini biciyorsunuz. Sirasiyla 4k$, 1.5k$ ve 100$ aylik gelir elde ediyorsunuz. Ilk ikisinde formlar var ve kaynak net oldugundan giris nispeten kolay peki yilda 1.2k$ cim bicmeyi, parasini elden alinca nasil, cek ile alinca nasil, zelle ile alinca nasil beyan ediyoruz?
-
@caglaror Kaynak belirtmenize gerek yok. Çim biçme de self-employed sayılır ve Schedule C ile beyan edilir. Komşuya fatura kesmeniz lazım ama teslim etmeniz gerekmez eğer istemiyorsa, sadece elinizde bulunmalı.
-
@isik Tesekkur ederim. Peki sahis olarak fatura bastirmam gerekiyor mu yoksa ayni isi gorecek bir kayit bildirimi var mi?
-
@caglaror Gerek yok. Çok basit bir Word/Excel dosyası PDF olarak kaydedilirse iş görür. Kağıda basmaya da gerek yok. Amaç bu para nereden geldi dediklerinde (audit vs) elinizde bir kayıt olması.
-
@isik Eger nakit olarak elden almayip banka araciligiyla aldiysak o zaman banka kayitlarinin bir kopyasi da delil sayilir. Peki bu kayitlari kac yil saklamak gerekiyor bilginiz var mi?
-
@caglaror Banka kaydı paranın nereden geldiğini kısmen gösterir, doğru. Biraz eksik yazmışım, neden geldiği de önemli. Faturada bu yazar, "çim biçme servisi" gibi. Parayı gönderenin ve alanın ismi ve adresi de yazar, bir de tarih. Ne kadar saklanması gerektiğini bilmiyorum.
-
@caglaror Normalde en az 3 yil.
-
-
Credit karmanın sisteminden tax return yapmayı deneyecektim ilk baştaki sorularda aklımı karıştıran şöyle bir nokta oldu.
“ I took a disaster distribution at anytime between 2019 and 2022”
Böyle bir soru var ve daha önce pandemi döneminde verilen stimulus checklerden almıştım. Ama disaster distribution olarak bahsettiği bu mu bilemedim, internette ikisinin farklı şeyler olduğuna dair yazılar buldum ama resmi kaynak değil diye güvenemedim o bilgiyede
-
@mutlu234, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@knnrn Bu arada bu child tax credit'ten vs nonresident alienler faydalanamiyormus hocam. Benim j1 vizem var ve maalesef cocugumu dependant olarak gosteremedim.
selam
1 cocuk icin ne kadar tax credit veriliyor? bilginiz var mi bu konuda? -
@Emre-Kurtulmuş Disaster distribution ile pandemi arasinda alaka yoktur. Bu dogal afetler sonrasi baskan tarafindan disaster bolgesi ilan edilen yerlerde yapilan yardimlari kapsar.
-
@hasbelkader 17 yas ve altindaki cocuklar icin $2,000'e kadar. Yeni tasari kanunlasirsa, $3,600'e kadar cikabilir.
-
@MySea tesekkurler
-
Herkese merhaba,
Greencard sahibiyim ancak eşim henüz değil. Vergi beyanı yaparken eşime de W7 form doldurup itin numarası başvurusu yapacağım ancak başvuru için istenen belgelerin orijinal kopyalarını (original copies of the documents from the issuing agency) Türkiye'den nasıl temin edeceğimi bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?
Sertifikalı muhasebecilerin bu belgeleri onaylayıp adınıza başvuru yapabildiğini biliyorum ancak şimdiye kadar görüştüklerim yüksek ücretler istedi. Makul bir ücrete yardımcı olabilecek muhasebeci tanıyanların da yardımını rica edeceğim.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
This post is deleted! -
Turbo taxden doldurmaya çalıstım w2 tamam ama 1099-nec doldururken en son kısımda schedule c review ettiriyor oraya ne yazacagımı bulamadım bir türlü.
-
@reportkowalski @mysea ile görüşebilir misin. Sana yol gösterecektir. Şifan burada başka yerlerde arama
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@reportkowalski @mysea ile görüşebilir misin. Sana yol gösterecektir. Şifan burada başka yerlerde arama
-
Merhaba Bofa'dan sene icinde aldigim 100$'lik bir reward icin 1099-INT evragi geldi gecen. 1099-INT evragini TurboTax ya da benzeri bir uygulamanin FREE versiyonunda girebiliyor muyuz? Ya da girebiliyorsak hangisiyle girebiliyoruz? Tesekkurler herkese.
Benzer Başlıklar
97
48.7k
Users
4.7k
Topics
467.3k