merhaba,
ben yeşilkartlıyım eşim ise turist vizesine sahip. Türkiyede maaşı bir yıl 30.000 dolar civarı benim maaşım da 50.000 dolar. vergi beyanını "Married filing separately" yada
"Married filing jointly" olarak mı doldurmam gerekiyor. eşimin greencardı yok henüz. jointly olarak doldurursam daha fazla mı vergi ödemiş olurum, yani eşimin kazandığı 30.000 dolar türkiye gelirinin de vergisini ödemem gerekir mi? İki seçenek de yasal ama hangisi benim için daha avantajlı olacak karar veremedim Teşekkürler.
-
6.5 yasindaki oglum icin ITIN alma maceramiza basladik.
Oncelikle calisma izni olmadigi ve bu sebeple SSN alamayacagini kanitlamak icin Social Security officeden bireysel basvuru yapip buna dair belgeyi almak gerekti. Daha sonra acceptance agents yolu ile almayi denedim ama aradigim 3-4 tanesi konuya cok hakim olmadigi icin direkt IRS'den randevu aldim.
2022 Tax Return Dokumanimizi (esimle joint sekilde dolduruyoruz) alip W-7 formunu doldurmus bir sekilde oglani alip randevuya gittim. dokumani imzaladik ve ssn'lerimizi soyledik. bundan sonra IRS'dan 7 haftaya cevap gelecegi soylendi. 3 ihtimalli bir durum.
Basvuru kabul edilip ITIN numarasi verilecek. Basvuru reddedilecek. Basvuru icin ek belgeler istenecek.Ileride guncellerim durumu.
-
-
@snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar.
Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz!
Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
-
Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.
-
-
Vatandaslik bazli vergilendirmeden dolayi Amerikan vatandasligindan cikan tanidiginiz Turk var mi?
Normalde nerede yasarsaniz orada vergi veriyorsunuz fakat Amerika istisna.
Amerikan vatandasiysaniz olene kadar Amerikada vergi mukellefisiniz. Amerikadan ayrildiktan sonra hic Amerikaya ayak basmasaniz bile bu boyle.
Bundan dolayi vatandasliktan cikan tanidiginiz var mi?
-
@hasbelkader, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@isik, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@teqnoloq o da gelir sayılır. Hatta self-employment sayılıcağı için vergisi de daha fazla olur. İşverenler IRS'e bildirim yaptığı için IRS o yılki kazancınızı önceden biliyor, bankaya girdiği için değil. Nakit verse de aynı sıkıntı olur. O işi veren IRS'e bildirirse ama siz beyan edip vergisini vermezseniz sonucu kötü olur. Gelirinizin tamamını beyan edin.
seytanin avukatligini yapayim 🙂 peki teqnoloq cash para alarak is yaptigi musterisine fatura vermezse ne olur? bahsettiginiz durumda musteri istedigi kadar teqnoloq dan hizmet aldigini iddia etsin ama elinde belgesi olmadigi icin bir kaniti olmayacaktir. Dolayisiyla teqnoloq isterse IRS e itiraz edebilir. Dogru mu?
Yasadışı bir şeyi tavsiye etmeyeceğim tabi ki ama suçluluk kanıtlanana kadar suçsuzsunuzdur. Böyle bir durumda nasıl kanıtlarlar bilmiyorum (miktar çok ufak olduğu için uğraşmazlar büyük ihtimalle) ama $200 gelirin vergisi için böyle bir riske değer mi, asıl soru bu. Ben belgesi (1099 vs) olmadığı halde en ufak gelirimi de beyan ediyorum, böyle risklere değmez. Tabi düşebileceğim tüm masraflarımı da düşüyorum.
-
-
@uaa491, içinde söyledi: GC ile Giriş Sonrası İlk Sene Vergi Beyanı
Selamlar,
Tax filing sezonuna girdik bildiginiz gibi. Bu sene ben ilk defa tax filing yapacagim ve dual-status alien olma konusunda teyide ihtiyacim var. Daha once Amerikada hicbir sekilde bulunmadim. 2022 Nisanda GreenCard ile geldim. Dual Status alien olmuyorum diye biliyorum ve dolayisiyla standard deduction yapabiliyorum. Greencard ile benim gibi Ameirkaya gelip daha onceden vergi bildirimi yapan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
Tesekkurler
Hayır, dual status değilsiniz. O durum örneğin J-1 ile ABD'de yaşarken green card aldığınızda oluyor. Normal bir şekilde vergi beyanı yapacaksınız.
-
merhaba,
ben yeşilkartlıyım eşim ise turist vizesine sahip. Türkiyede maaşı bir yıl 30.000 dolar civarı benim maaşım da 50.000 dolar. vergi beyanını "Married filing separately" yada
"Married filing jointly" olarak mı doldurmam gerekiyor. eşimin greencardı yok henüz. jointly olarak doldurursam daha fazla mı vergi ödemiş olurum, yani eşimin kazandığı 30.000 dolar türkiye gelirinin de vergisini ödemem gerekir mi? İki seçenek de yasal ama hangisi benim için daha avantajlı olacak karar veremedim Teşekkürler. -
Arkadaslar merhaba benJ-1 vizesi ile 1 yil amerikada calistim vergi iadesi icin basvurdugumda 268 dolarlik bir iade cikti halbu ki yaptigim para 36 k odedigim vergi 2900
Ayni sekilde j-1 ile gelen 2 arakdaslarim %75 ini aldilar nerdeyse fakat ben ve diger arkadasim bu kadar az bi miktarla karsilastik . Herkesle gorustuk konustuk fakat bir cozum bulamadik w2 formlarimiz da o arkadaslarla ayni yani -
@mahves
Registered agent tutarsanız ücreti Eyaletten eyalte değişen şirket yenileme ücreti ve/veya gelir beyanının ücretleri Ruhsat gerekti ise (eyalete/şehre vs. bağlı) bunun ücretleri LLC banka vs hesaplarının ücretleri
LLC için:
Aklıma gelenler bunlar.Ben sole propreitor olarak, Texasta bunların hiçbirini vermiyorum ama yine de kaşınıp LLC kuracağım sanırım. Kurma evrak ücreti dışında tek maliyeti registered agent olacak gibi. Ücretsiz banka hesapları almak mümkün ve benim işim için ruhsat vs gerekmiyor. Texas'ta şirket yenilemek ücretsiz ve benim gelir seviyem için franchise tax yok. (Yine de beyan vermek gerekiyor ama damga vergisi saçmalığı yok)
Türkiye'de dediğiniz gibi masraflarım vardı şahıs işletmesi (sole prop.) olmama rağmen:
Damga vergileri (en çok sinirime dokunan bu, ne damgası?!). Yanılmıyorsam yılda 20 beyan veriliyordu, hepsi damga vergili. Muhasebe ücreti Bağkur Benim işim için ruhsat Türkiye'de de gerekmiyordu. -
Bu konuda bir guncelleme var:
IRS announces delay for implementation of $600 reporting threshold for third-party payment platforms’ Forms 1099-K | Internal Revenue Service IRS announces delay for implementation of $600 reporting threshold for third-party payment platforms’ Forms 1099-K | Internal Revenue Service
Updated January 3, 2023: Frequently asked questions about Form 1099-KPDF IR-2022-226, December 23, 2022
IRS bu uygulamanin baslangicini 1 yil erteleme karari aldi, yani karar 1 Ocak 2023 itibariyle uygulanacak ve 2023 ve sonraki yillarda "third party payment processor"lardan alinan miktarlari ilgilendirecek.
Eger onumuzdeki aylarda bu yasalarda hicbir degisiklik olmazsa 2023 yilinda PayPal, eBay, Venmo gibi platformlardan $600 veya ustu odeme alan herkes icin bu platformlarin 1099-K formu hazirlamasi gerekecek. 2022 yili icin ise gerekli miktar bir onceki sinir olan $20.000 veya ustu kazanc, ayni zamanda 200'den fazla sayida islem.
-
-
Arkadaşlar selam iyi günler ABD'de yaşayan türk de olabilir yabancıda olabilir önemli değil mevzuatı bilen mali müşavir yada muhasebeciye ihtiyacım var lütfen bildiğiniz kişiler varsa bana iletişim bilgilerini atar mısınız?
Zahmetiniz için teşekkür ederim -
@tolgasatir Rica ederim, umarim ise yarar 🙂
-
@DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik.
Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor.
Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden.
Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor.
Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur.
Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir.
Kolay gelsin! 🙂
-
@ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması
Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.
Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz.
Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir.
ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum.
"identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
-
Estimated tax yılsonunda toplam olacak vergi borcunuzun (Uber sizin adına devlete vergi vermiyor) 4 taksitte ödenmesi. Bu verginin hesaplanmasında self-employment tax ve income tax hesaplamanız lazım. Bunların hesaplamasında vergiden düşülebilen (mesela schedule C içinde yakıt, personal income için standard deduction) kısımları da hesaba katmalısınız. Bu hesap için daha çok bilgi Income Tax Return başlığında var.
Normal maaşlı işlerde de bu vergiler ödeniyor (self-employment yerine payroll tax) ama bu vergileri işveren maaşınızdan kesip devlete ödüyor. Buna witholding deniyor. Estimated tax de bu ödemenin sizin tarafınızdan yapılması.
Normal şartlarda her çeyrek bu beyannamenin ve verginin ödenmesi gerekiyor. Gerekmeyen durumlar:
Yılsonunda varsa withold edilen meblağ düşüldükten sonra kalan toplam vergi borcunuzun $1000 altında olması. Diğer withold edilen meblağnın vergi borcunu en az 90% karşılaması. Diğer withold edilen meblağnın geçen senenin vergi borcunun en az 100% kadarı olması.Bu vergileri ödemeniz gerektiği halde ödemezseniz vergi borcunu faizi ve cezası ile ödemeniz gerekir.
Son olarak bu hesaplar zor olduğu için self-employed vergi yazılımlarından birini kullanmanızı öneririm eğer meslek olarak böyle devam edecekseniz. Ben QuickBooks Self-Employed kullanıyorum.
Estimated Taxes | Internal Revenue Service Estimated Taxes | Internal Revenue Service
For recent developments, see the tax year 2022 Publication 505, Tax Withholding and Estimated Tax.
Estimated Taxes: How to Determine What to Pay and When
-
Selamlar arkadaşlar umarım gününüz güzel geçiyordur.
Benim bir arkadaşım 2018 yılında ABD’de Work and Travel programıyla bulundu. Arkadaşım o zaman bazı nedenlerden dolayı vergi iadesini alamadığını belirtti.
Bu arada arkadaşım iş ile akakalı belgeleri hala sakladığını söyledi.
Arkadaşım için hala şans var mıdır? Ben olduğuna inanıyorum ki nasıl yol izlemeli neler yapmalıyız nerelere başvurmalıyız bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa gerçekten bizleri çok memnun eder.

Gelir vergisi / beyani
-
@MySea, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
1-Yilin en az 330 gunu ABD disinda bulunduysaniz, physical presence test secmelisiniz.
2- 2020 yili icin tax return yaptiginiz icin retroactive olarak onceki stimulus cekleri alabilirsiniz diye dusunuyorum. Zaten ilk girisinizi de 2020 de yapmissiniz.
3- IRS bu yil icin tax return icin deadline son yapma tarihini bireyler icin 17 Mayis'a uzatti.
1 numara için; Fiziken ABD'de isek ancak remote olarak TR'ye çalışıp orada vergilendiriliyorsak nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
-
@srhnkskn Eger greencardli iseniz, ben her turlu durumda tax returnlerinizi her yil yapmanizi tavsiye ederim. Ileride vatandaslik surecinde bunlari sorabilirler.
Evet soruyorlar. Linkteki "Application for Naturalization" formda 7. ve 8. sorular.
-
@hasbelkader Olsa iyi olurdu tabii ama emekli maaşı vergiden muaf değil. Evli çiftler için toplam gelirin 28700 dolara kadar kısmı vergiye tabi değil sadece.
-
@srhnkskn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@MySea Yani 2022 yılı için vergi bildirimini yapmazsak/yapamazsak (şuan Türkiye'de olduğumuz için) ve evli bir çift olarak 25900$'ın altında gelirimiz olduğu için (Türkiye'de). Bunun vergi beyanını önümüzdeki sene geriye dönük yapmamıza gerek yok doğru mu anlıyorum?
Geliriniz 25900 altında olduğu için beyan vermenize gerek yok. Geriye dönük olarak da bir şey yapmanıza gerek yok. Ben şahsen vatandaşlığa olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum, çünkü mevzuata uygun bir şekilde hareket ediyorsunuz.
-
@hasbelkader "If you answered "Yes," did you consider yourself to be a "non-U.S. resident"? cevap olarak buna yes deriz o zaman.
-
@knnrn Teşekkürler. Artık çocuğun ssn'i olmadan yapabiliyorsak yapıcaz yoksa kalacak. Yapacak bir şey yok.
-
@srhnkskn evet ancak kisisel olarak ilk soruya "no" diyerek soru isareti yaratmamayi tercih ederdim.
-
@knnrn, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@hasbelkader Olsa iyi olurdu tabii ama emekli maaşı vergiden muaf değil. Evli çiftler için toplam gelirin 28700 dolara kadar kısmı vergiye tabi değil sadece.
Bilgi icin cok tesekkur ederim. Emekli maasina uygulanan bu tax kurallarinin "pension from a foreign country" icin de gecerli oldugunu farzediyorum.
-
Merhaba @crazycells @knnrn
Formda arattım ama net bilgiye ulaşamadım . Sormak istediğim 10 bin dolar üstü hareketlerin bildirimi ile ilgili , bu bildirimi ABD giriş yaptıktan yani Greencard sahibi olduktan sonra olan yabancı ülkelerdeki 10 bin dolar üstü hesap hareketleri için mi yapıyoruz ? Örnek veriyorum Temmuz 2022 de Greencard sahibi değildim ama hesap 10 bin dolar üstüne çıktı diyelim . Kasımda giriş yaptım greencardı kasımda aldım ancak bu sürede hesabımda 10 bin dolar üstü hareketlilik olmadı . Bu durumda bildirim gerekmektemi yoksa greenkart sahibi olduktan sonra olan 10 bin dolar üstü hesap hareketini mi bildiriyoruz ? Şimdiden cevabınız için tşk ederim. -
@xbens, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhaba @crazycells @knnrn
Formda arattım ama net bilgiye ulaşamadım . Sormak istediğim 10 bin dolar üstü hareketlerin bildirimi ile ilgili , bu bildirimi ABD giriş yaptıktan yani Greencard sahibi olduktan sonra olan yabancı ülkelerdeki 10 bin dolar üstü hesap hareketleri için mi yapıyoruz ? Örnek veriyorum Temmuz 2022 de Greencard sahibi değildim ama hesap 10 bin dolar üstüne çıktı diyelim . Kasımda giriş yaptım greencardı kasımda aldım ancak bu sürede hesabımda 10 bin dolar üstü hareketlilik olmadı . Bu durumda bildirim gerekmektemi yoksa greenkart sahibi olduktan sonra olan 10 bin dolar üstü hesap hareketini mi bildiriyoruz ? Şimdiden cevabınız için tşk ederim.ABD'de vergi mükellefi olduktan (green card veriliş tarihi sonrası) sonrası için geçerli.
-
J1 programi ile gelip kaldim.
Ocakta vergi iadesine basvurmali miyim?
Basvurursam ve alacagim iade cikarsa neye gore cikiyor?
Vatandas degilim sonucta yani neden odedigim vergiyi Geri aliyorum
Yardimci olup kisaca anlatirsaniz sevinirim
Neden odedigim vergiyi Geri aldigimi anlamiyorum -
@Batuhan-Catalkaya 2022 yilinda yasal bir sekilde para kazandiysaniz evet basvurmalisiniz. Vergi iadesi vatandaslik ile ilgili bir durum degil, ABD'de yasal olarak calisamak, vergi odemek, vergi iadesi almak icin vatandaslik bir sart degil sonucta.
Peki siz neden vergi iadesi aliyorsunuz? Cunku siz aslinda 2022 yili boyunca vergi odemediniz. Sadece sirketiniz sizden 2022 yilinda yukumlu olacaginiz "potansiyel" vergi tutari kadar parayi sizin hesabiniza "tuttu" (IRS'e gonderdi tutmalari icin).
Sizin 2022 yilinda ne kadar vergi odeyeceginizi 2022 yilinin en son paycheckine kadar kimse bilmiyor. Son gelirinizi de elde ettiginizde odemeniz gereken vergi tutari belli oluyor.
Bu surecte eger sirketiniz sizin paycheckinizden "potansiyel" vergi tutarinizi duserken eger "gercek" vergi tutarinizdan fazla tuttu ise, o fazla tuttugu tutari geri aliyorsunuz. Cunku zaten en basindan beri o para sizin paranizdi, vergi degil. Siz sadece o parayi bir sure devlete "odunc" verdiniz.
Yok isvereniniz sene icinde sizin "potansiyel" verginizi aslinda "gercek" vergi yukumlulugunuzden az hesap etti ve az tutar tuttu ise, bu sefer sizin odemeniz gereken "gercek" vergi, tutulan "potansiyel" vergiden az olacagi icin ustunu tamamlamaniz gerekecek.
Yani evet, bu subat ayinda (vergi iadesi takvimi subat 15'te basliyor yanlis bilmiyorsam), vergi iadesine basvurmalisiniz. Eger sizden az "potansiyel" vergi tutuldu ise ustunu tamamlamali ya da tam tersi ise, fazladan tutulan miktari geri almalisiniz (almak zorunda degilsiniz tabi size kalmis ama eksik kismi tamamlamak zorundasiniz tabi)
-
@eire
Gayet aciklayici
Belli bir kismini biliyordum Lakin simdi garantilesti
Cok tesekkurler
Saygilar -
@diclemre, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
1-Yilin en az 330 gunu ABD disinda bulunduysaniz, physical presence test secmelisiniz.
2- 2020 yili icin tax return yaptiginiz icin retroactive olarak onceki stimulus cekleri alabilirsiniz diye dusunuyorum. Zaten ilk girisinizi de 2020 de yapmissiniz.
3- IRS bu yil icin tax return icin deadline son yapma tarihini bireyler icin 17 Mayis'a uzatti.
1 numara için; Fiziken ABD'de isek ancak remote olarak TR'ye çalışıp orada vergilendiriliyorsak nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Bu durumu bilemiyorum. Bir vergi uzmanina sormaniz gerekir diye dusunuyorum.
-
Türkiye'de beyan verip vergi ödedikten sonra ABD'de de beyan verilmeli. ABD beyanında Türkiye'de verilen gelir vergisi Foreign Tax Credit olarak ABD vergisinden düşülebilir.
-
knnrn
-
ayvalik10
-
Merhabalar,
2023 Ocak ayında US’e greencard loto talihlisi olarak ilk girişimi yaptım. Buna istinaden Şubat başı SSN zarfım bana geldi. 2022 yılı için yine de beyanda bulunmalı mıyım? Yoksa ilk beyanımı 2024 yılında mı yapabilirim? -
Merhabalar,
Saglik harcamalarimizi beyan ederken sene icerisinde bize fatura edilmis ucretimi beyan ediyoruz? yoksa odemesini yaptimiz kismimi beyan ediyoruz? Soyle ozetleyeyim 2022 yilinda toplam 3500$ fatura cikti (out of pocket) bunun belli bir kismini odedim (1000$ kadarini) geri kalan 2500$ i 12 aya taksitlendirdim aylik 250$ seklinde oduyorum. 2023 yili icerisinde balance sifirlanacak. Vergi beyaninda 3500$ i saglik harcamasi olarak gosterebilirmiyim? yoksa odemesini yaptigim kadarini mi gostermeliyim?
Tesekkurler. -
@neutrinos 2022 icin yapamazsiniz cunku ABD de degildiniz. Seneye 2023 yili icin yapacaksiniz.
-
@Muharrem-Gülbahar, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Merhabalar,
Saglik harcamalarimizi beyan ederken sene icerisinde bize fatura edilmis ucretimi beyan ediyoruz? yoksa odemesini yaptimiz kismimi beyan ediyoruz? Soyle ozetleyeyim 2022 yilinda toplam 3500$ fatura cikti (out of pocket) bunun belli bir kismini odedim (1000$ kadarini) geri kalan 2500$ i 12 aya taksitlendirdim aylik 250$ seklinde oduyorum. 2023 yili icerisinde balance sifirlanacak. Vergi beyaninda 3500$ i saglik harcamasi olarak gosterebilirmiyim? yoksa odemesini yaptigim kadarini mi gostermeliyim?
Tesekkurler.IRS web sitesinde bu konuda bilgi var: https://www.irs.gov/taxtopics/tc502
Bu ifadeye göre sadece ödemesini ilgili yılda yaptığınız giderleri dahil edebilirsiniz."You can only include the medical expenses you paid during the year."
Ayrıca sadece yıllık gelirinizin %7,5'ini aşan sağlık harcamalarınızı gider olarak düşebileceğinizi unutmayın.
"You may deduct only the amount of your total medical expenses that exceed 7.5% of your adjusted gross income."
-
knnrn
-
Herkese merhabalar,
Tax return icin bir muhasebeci ile calistim. Sadece kendim icin dolduruyorum es/cocuk yok. W2 ile calistim ve her ay saglik sigortami odedim. Bunlara ragmen 500 dolardan fazla geri odemem cikti. Muhasebeci bu durumun saglik sigortasi ile igili oldugunu soyledi. Bu konuda bilgiyi ne getcovered nj den ne IRS den bulabildim. Nereden bakabilirim ya da bilginiz var mi? Bu normal bir borc mu yoksa fazla mi anlamak istiyorum.Tesekkurler
Benzer Başlıklar
119
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k