@Enes-Aydın Bildigim kadariyla, C corporation icin IRS form 1120 kullanmaniz gerekiyor, hem gelir hemde masraflari bildirmek icin. Corporation vergilendirmeleri diger LLC lere gore biraz farkli. Avantajli taraflari olabilir. Ama ortaklar eger dividends aliyorlarsa, ayrica ondan da vergi odeyecekler. Biraz karisik. Eger hic bilginiz yoksa, bir muhasebeci bulmanizda fayda var.
-
@eire Yıl sonununda kurumun vereceği W-2 formunda bunlar görünecektir muhtemelen. Paycheck'lerde de yazıyor olmalı. Eğer bu ödemeler orada görünüyorsa ilgili yerlere yazmak gerekir. Aksi halde giderler için verilen paraların bence gelir gibi beyan edilmesine gerek yok.
-
-
-
2023 cekislisinde kazananlardan biriyim, sorum su
green card asamalarini gecip vizeyi aldiktan sonra amerikada is ariyip eger gonlume yatan bir is olursa yerlesecegim bu sirada giris cikislar ile vizeyi canli tutmak istiyorum
cunku vergisiz bir ulkede iyi bir gelirim var ve daha iyisini bulmadan bir maceraya atilmak istemiyorum.vize sahibi olarak bu vergisiz ulkede kazanclarimdan vergi mukellefi oluyor muyum? yerlesmesem bile vergi yukumlulugum olacak mi?
tesekkurler -
@DonTurcos elinize saglik. cok faydali bir baslik bence de...
ilgili wikipedia sayfasindan su tabloyu da aktarayim:
alt metni
-
@kemal-toprak Eşim ve kızım için biz de senatöre başvuru yaptık ancak cevap vermeye bile tenezzül etmedi. Geçtiğimiz çarşamba günü ofise gidip sıraya girdik ve başvurularımızı yaptık. İki haftaya kadar adresinize ulaşır dediler. Bekliyoruz.
-
@ahsenaydgdu teşekkürler o zaman sana atayım da bi bak bakalım zahmet olmazsa
-
@Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.
-
@MySea beyannameyi en son eyaletten yapiyorsunuz Georgiada iki vergi sistemi oldugu icin Iki adet beyanname formu doldurdum. Form 1040 IRS giden Federal vergi icin Digeride Form 500 Georgia State vergisi icin. Form 1040 da problem yok Cunku tum eyalletlerin toplami olan Federal Taxable Income yaziliyor. Refund da IRS tarafindan size havale ediliyor. Form 500 olan esas sorun cikiyor. Ilk maddede tum toplam Federal Taxable Income yaziyorsunuz. 23 Maddede Sistem girdigin w2 lere gore Georgia income taxable Withhold on wages yaziyor. 24 madde ise sizin w2 lerden Georgia haric olan Other Georgia income Tax Withheld yazmaniz gerekiyor. Boylece Georgiadan Maasimdan kesilen vergiye gore refund alabiliyorum. Jackson Hewitt Tax office sisteminde bununla ilgili program hatasi yapilmasi nedeniyle ilk hesaplama yapildiginda borclu ciktim. Haklisin Form 1040 formunun doldurulmasi haricinde Eger Iki vergi sistemine bagli bir kac eyalette bulunmus iseniz Herbir Eyalet icin ayri form girisi yapilmasi lazim. Cunku herbirinden ayri ayri refund alman gerekir.
-
-
@ayvalik10 tesekkurler cevabiniz icin. Turkiye deki hesap benim adima acilacak ve bu paranin faizi olursa onun vergisini IRS e odeyecegim.
-
@crazycells, içinde söyledi: Vergi bildirim tarihini ertelemek icin yapilmasi gerekenler
@unborn, içinde söyledi: Vergi bildirim tarihini ertelemek icin yapilmasi gerekenler
Merhaba,
Öncelikle, bir süredir özel durumlarımdan ötürü aktif olarak katılım sağlayamadığım için üzgünüm.
2020 yılının pandemi ve trump GC kazazedesi olmaktan kılpayı kurtulan ve 2020 Şubat ayında vizesini alanlardanım. Umarım 2020 ve 2021 yılı talihlisi arkadaşlarımız da bir an önce mutlu haberler alıp hayallerine kavuşurlar.Pandemi seyahat yasakları sırasında vizeyle ilk girişimizi 2020 Temmuz ayında yapıp 5 gün kalıp TR'ye geri dönmüştük. Kartlarımız kısa süre içersinde ABD adresine ulaşmış ve sonrasında TR'ye gelen biri vasıtasıyla da fiziksel olarak elimize ulaşmıştı.
Bu süreçten sonra 2021 yılında resmi olarak boşandık; eski eşimin, benim ve oğlumun yeşil kartları var ve gerek pandemi gerek de bu durumlar özelinde şimdiye kadar burada ve telegram gruplarında çok aktif olamadım.
Sonunda 6 Temmuz 2021 tarihinde ABD'ye yerleştim; Houston Kingwood'tayım.
Yazı oğlumla birlikte geçirdik ama yaklaşık 2 ay kaldıktan sonra o da TR'ye döndü. Şimdilik durum bundan ibaret.Benim vergi bildirimi konusunda bir bilgiye ve tecrübelerinize dayanarak bir yönlendirmeye ihtiyacım var.
2020 yılının vergi bildirimini taxact.com sitesi üzerinden bir arkadaşımın yönlendirmesiyle yaptım ancak anladım ki "non-resident" olarak yapmak gerekirken "resident" olarak işaretleyerek ilerlemişiz. Married filling jointly olarak doldurdum ve dependant olarak çocuğu da bildirdim. Yani 2020 yılında ABD'de geçen gün sayısı çok az.O vakit banka hesabım olmadığı için GC'lerin gönderildiği adresi (arkadaşımın adresi) beyan etmiştim, vergi beyanı onaylandı ama adreste yaşamadığım için sanırım paycheck'ler geri döndü. Bu aslında iyi bir şey olabilir diye düşünüyorum, zira gerekli düzeltmeyi yapıp şu anki adres ve banka hesap numaram ile bir form doldurarak ilerlemem gerekecek sanırım.
Hangi formu nasıl doldurmalı ve nereye göndermeliyim, durum biraz karışık olduğu için ikinci bir yanlış yapmamak adına emin olmak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.Siz GC sahibi oldugunuz icin federal vergi bildirimini resident olarak doldurmaniz dogru olmus. Eger eyalet icin dolduruluyor olsaydi o durumda non-resident olarak doldurabilirdiniz ama sadece eyalet icin olan vergi bildirimini...
Alamadiginiz (veya geri donen) yardimlari vergi bildirimi yaparken alabilirsiniz.
Deneyimlerinizi su basliga aktarabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleriÇok teşekkür ederim @crazycells , düzeltme yapmama gerek olmaması içimi rahatlattı 🙂
O zaman sonraki yılın vergi bildiriminde yeni adres, hesap numaram vs. de olacağı için 2020 yılının ödemelerini de hep birlikte yapmış olacaklar anladığım kadarıyla.İlgili başlığı da inceleyip gelişmeleri orada paylaşırım.
Tekrar teşekkürler. -
@crazycells, içinde söyledi: Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
@selincikkk, içinde söyledi: Work travel, vergi iadesi, corona yardimi
@crazycells basligi inceledim ama turkiye adresime çek gelir mi kafam cok karisti. siz ne dusunuyorsunuz?
yukaridaki baslikta da yazdigim gibi, J1 WAT'cilarinin cogu hatali bir islem yaptigi icin bu ucreti alabiliyorlar; fakat normalde alamamalari gerekiyor. Resident olmadan resident gibi vergi bildirimi yaptiysaniz, o nedenle sitede yardim alabilir gibi gorunuyorsunuz...
Normalde kesinlikle stimulus almamalari lazim cunku resident degiller. Ama tax return yaparken, eyaletten refund alabilmek icin resident olarak sectikleri icin, IRS sistemi stimulus check gonderiyor.
Bu sekilde almis olanlarin ise, boyle bir haklari olmamasi nedeniyle, geri iade etmeleri lazim. Eger ahlaki olarak ve vicdanen kendilerine durustlerse!
-
@MySea konuyu canlandirmis olacagim ama turbotax doldururken bize de sordu. 2019 degerlerini kullanayim mi income icin dediginde yes dersek odeme 3k artiyor. Tax return islemlerinin geri kalani bundan etkilenmeyecektir deniliyor.
Ancak 2. soruda da "Do you want to use last years earned income?"
Gecen seneki gelirim bu seneye gore yuksekti. Bu sene ilk 3 ay calistigimdan gelirim dusuk, ancak sonrasinda issizlik maasi ile gecindik. Umarim bunlarin hepsini dogru hesapliyorlardir da bizi sonradan borclu cikartmazlar. -
@cesurcaner Siz Ocak 2021 de giris yaptiginiz icin, 2020 vergi beyaninda sizin 2021 yilinda elde ettiginiz gelirinizi gosteremez esiniz.
Seneye 2021 yili vergi beyanini yaparken, hem kendisinin 2021 yilindaki gelirini hemde sizin Turkiye'den olan 2021 yilina ait gelirinizi bildirmesi gerekecek. Sizinkinin dogal olarak foreign income seklinde beyan edilmesi gerekiyor. ABD ve Turkiye arasinda cifte vergilendirme konusunda antlasma oldugu icin, ABD'de tekrar sizin maaslarinizdan vergi kesilmemesi gerekiyor.
-
@Edelweiss normalde su belgeyi referans almak lazim ama bi tik agir kaciyor. Icinde bir suru de degisik senaryoda ornek var.
Publication 463 (2020), Travel, Gift, and Car Expenses | Internal Revenue Service Publication 463 (2020), Travel, Gift, and Car Expenses | Internal Revenue Service
Publication 463 - Introductory Material Future Developments What's New Reminder
Amy Fontinelle / Ara 21, 202115 Tax Deductions and Benefits for the Self-Employed 15 Tax Deductions and Benefits for the Self-Employed
Running your own business has perks but also poses a large degree of risk. Knowing where you can save money is imperative for success.
“ The lunch you eat alone at your desk is not tax-deductible.”
How to Deduct Business Meals in 2021: Ultimate Guide How to Deduct Business Meals in 2021: Ultimate Guide
All types of self-employed people should claim business lunches. In this guide, we’ll cover everything you need to know about writing off meals: what to claim, what to avoid, how to keep records, and which meals are 100% deductible in 2021.
“Getting lunch by yourself rarely counts as a business meal. Even if you work while eating or on a business call. This includes getting a latte while working at your local coffee shop. If you’re alone, it’s not deductible.”
-
@cnpist bu bildirimi yaparken soyle bir bolum var.
If this report is being filed late,
select the reason for filing lateBurada sebebinizi girebilirsiniz bence en azindan ben oyle yapmayi dusunuyorum. Altina da aciklama yapabileceğiniz bir bolum var. Benim gecen yillarda tr bankasinda 10k ustu param yoktu o yuzden bildirim yapmadim diycem.
-
@crazycells cok haklisiniz burayi biraz karistirmisiz! Ayni baslik ve icerigi yeniden olusturdum.
-
Yillik odenecek vergi hesabi yapilirken tax bracket in nasil kullanildigini ve odenecek vergiden deductible ve credit lerin nasil dusuldugunu net bir sekilde anlatan bir video tesadufen youtube da karsima cikti. Anlatim dili ingilizce ama ingilizcede problem yasayanlar da sanirim yapilan hesaplamalardan neyin ne oldugunu cikartabilir.
-
@Ist-to-NY, içinde söyledi: Greencard ile yasamaya basladiktan sonra taxrefund nasil yapiliyor?
Merhabalar herkese,
Temmuz da greencard ile ilk kez giris yapip kasim ayina kadar calismis bulunmaktayim. Normalde work and travel ile gittigim zamanlarda vergiyi tekrar alabiliyordum. Tennesse eyaletinda kaldim 4 ay boyunca , vergi konusunda ya da diger konularda yapmis olmam gereken seyler neler ? Nasil yapabilirim ? ( Vergi beyannemesi gibi ,yas 22)
Herkese tesekkurler
https://yesilkartforum.com/forum/topic/453/gelir-vergisi-beyani?page=1
Gelir vergisi / beyani
-
Bildigim kadariyla, Turkiye'de herhangi bir bankada hesabiniz varsa ve greencard/US vatandaslik nedeniyle adresinizi ABD olarak beyan ederseniz, o banka IRS'e sizin banka hesap bilgilerinizi bildiriyor. Bir arkadasimin Yapi Kredi'de hesabi vardi, adres beyani ABD'deydi ve gectigimiz yaz bankadan TC konsolosluk uzerinden mektup aldi. Mektupda kisaca banka hesabinin ABD vergi ve bankacilik mevzuatlari geregince, vergi mukkellefi oldugu icin IRS'e bildirildigi yaziyordu.
-
@MySea Ayni sekilde TR bankalarinin tamami da sizin buradaki guncel adresinizin bilgilerine ulasabiliyor, bunu da not duselim.
-
Bilgilendirme amacli;
-
-
Herkese Merhaba,
Yeni iş teklifi aldım.İşverenim sistem üzerinden W4 formu doldurmamı istedi.Form doldururken deductions kısımlarında takılı kaldım.Eşim çalışmıyor.Eğer standart kesintiyi seçersem yani bizim için 24800$ oluyor.Bu maaşımdan üzerinden bu kadar kesilecek ve kalan kısım net maaşım mı olacak anlamına geliyor?Tam olarak ne girmek gerekiyor.Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.1 Enter an estimate of your 2020 itemized deductions (from Schedule A (Form 1040 or 1040-SR)). Such
deductions may include qualifying home mortgage interest, charitable contributions, state and local
taxes (up to $10,000), and medical expenses in excess of 7.5% of your income . . . . . . . 1 $
2 Enter: { • $24,800 if you’re married filing jointly or qualifying widow(er)
• $18,650 if you’re head of household
• $12,400 if you’re single or married filing separately } . . . . . . . . 2 $
3 If line 1 is greater than line 2, subtract line 2 from line 1. If line 2 is greater than line 1, enter “-0-” . . 3 $
4 Enter an estimate of your student loan interest, deductible IRA contributions, and certain other
adjustments (from Part II of Schedule 1 (Form 1040 or 1040-SR)). See Pub. 505 for more information 4 $
5 Add lines 3 and 4. Enter the result here and in Step 4(b) of Form W-4 . . . . . . . . . . . 5 $ -
@evsna Formun sadece ilk sayfasını doldurmanız gerekiyor. Kalan kısım sizin kendi verginizi hesaplamak için sunulan bir araç sadece. İlgili sayfalarda zaten "keep for your records" diye açıklama göreceksiniz.
-
@evsna Sorunuza gelirsek. Eğer götürü usulü gider seçerseniz (standard deduction) bu tutar yıllık gelirden düşülecek ve kalan kısım üzerinden vergiye tabi olacaksınız.
-
@knnrn cok tesekkurler.
-
Merhabalar .yakında yapacağımız vergi beyanında devletden aldığımız işsizlik maaşının vergilerini nasıl yapmalıyız bu haqda bilgisi olan varmı?
-
@ilkin001 Tax return yaparken, federal income bolumunu yaparken, ek gelir olarak issizlik maaslarinizi gireceksiniz.
-
-
@MySea merhaba diyelim ki greencard ile abd ye yerleştik ama Tr de hali hazırda kredi borcumuz bulunuyor bu olay abd de kazanmaya çalışacagimiz kredi skoru etkileyecek mi o zaman ? bankalar bilgileniyorsa kendi aralarında ?
-
@İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@lynx merhaba diyelim ki tr den ailemiz bize para göndermek istiyor max.1000usd gibi ay lik , onu da vergi bildirimi yapmalı miyiz ? yapmamak için western union gibi yollara mi gitmeli ? @knnrn bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Tesekkurler
Vergisi ödenmiş paranın transferinden vergi kesilmez. Sadece gelirden vergi kesilir. Eğer bu para size yaptığınız bir iş karşılığında verilmiyorsa endişe etmenize gerek yok. Hangi yöntemle transfer edildiği de önemli değil.
-
@knnrn çok teşekkürler
-
@MySea merhaba diyelim ki greencard ile abd ye yerleştik ama Tr de hali hazırda kredi borcumuz bulunuyor bu olay abd de kazanmaya çalışacagimiz kredi skoru etkileyecek mi o zaman ? bankalar bilgileniyorsa kendi aralarında ?
Türkiye'deki kredi geçmişi ve hareketleri ABD'de herhangi bir etki yapmıyor.
-
@knnrn buna da çok teşekkür ederim
yani abd den tr ye gelince türk bankalarında ki hesabımiza para koyarsak bunun için abd de bir bildirim gerekmeyecek değil mi ? son sorum olsun
-
@knnrn buna da çok teşekkür ederim
yani abd den tr ye gelince türk bankalarında ki hesabımiza para koyarsak bunun için abd de bir bildirim gerekmeyecek değil mi ? son sorum olsun
Bankadaki parayı ABD'ye bildirmek gerekiyor, bunu bankalar sizin için yapıyorlar zaten. ABD'de vergi mükellefi olan herkesin hesap bilgilerini ABD'ye bildirme zorunluluğu var. Eğer faiz geliri elde ediyorsanız bunu vergi beyanında bildirmek gerekir.
-
@knnrn peki eğer faiz geliri elde etmiyorsak türk bankasına koyduğumuz para yi yine abd de vergi bildirimi yapacak miyiz ?
-
@knnrn peki eğer faiz geliri elde etmiyorsak türk bankasına koyduğumuz para yi yine abd de vergi bildirimi yapacak miyiz ?
Anahtar kelimeler "gelir vergisi"
Gelir elde ediyorsanız bildirim yapacaksınız. Gelir elde etmiyorsanız bildirim yapmayacaksınız. Bu formülü bu konudaki tüm durumlarda kullanabilirsiniz.
Bankadaki parayı, gelir elde etseniz de etmeseniz de banka ABD'ye bildirecek, bu durum gelir beyanından ayrı, vergi ile doğrudan ilgisi yok. -
@knnrn çok karmaşık olaylar hiç mi gelmesek acaba ? ilk etapta gelirsek muhasebeci bulsak orda bizim için halleder mi bunları ?
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
168
21.3k
Users
4.0k
Topics
282.3k