Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selam,

    Orta Avrupa'dan bir adam ve Amerika hakkında en çok bilgiyi eski hollywood'dan ve 90'ların filmlerinden bilen bir ülke olarak, ortalama bir ailede ortalama bir maaşla ortalama bir Amerikan vatandaşı için şu anda ABD'de yaşamak ne kadar stresli çok merak ediyorum? (en üst düzey seçkinlerden veya yoksulluğa yakın yaşayan insanlardan bahsetmiyorum, sadece gerçekten ortalama bir erkek ve kız)

    Bir şeyler duydum, ancak "işitme" genellikle gerçek bilgi için asla mükemmel bir kaynak değildir. Çoğunlukla ortalama bir Amerikalının yaşamak istediği zaman 2 hatta 3 işte çalışması gerektiği, tanrı korusun bir partner veya bir aile ile bile olsa, o gün için inanılmaz zaman çizelgeleri nedeniyle insanlar birbirlerini nadiren evde görürler ve her kaliteli beslenme, duygusal temas, arkadaşlar ve boş zaman gibi hayatın diğer yönleri, Amerikalıların okulun ilk günlerinden bile katlanmak zorunda kaldıkları şeylerin katıksız baskısı altında siniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    ABD de tam aralıksız iki senesini tamamlamış biri olarak bu konuda bir kaç fikir vermek isterim. ABD de iş hayatı fazlasıyla stresli ve yorucu . Öncelikle saat hesabına göre bi weekly (. 15 günlük) maaş belirlendiği için her maaş gününü ayrı ayrı planlaman ve gelir- gider dengeni iyi kurman gerekiyor. Özellikle retail (perakende) sektöründe isen düşük ve yüksek sezon meselesi yüzünden çalışma saatlerin devamlı değişiyor. Buda seni ikinci hatta üçüncü işte çalışmaya itiyor. Hepsinin zaman çizelgesini tutturmak ise ayrı bir meziyet gerektiriyor. Bu bir anlamda kendi yaşam standardındaki kota tutturmak açısından Sizi aşırı strese ne yazık ki sokuyor. Gelecek kaygısı ve beklentileriniz ,hasretlik durumlarınız ve verdiğiniz feragat /özveriler hayatınızı kaplıyor. Sonuçta gelecek ile kaygılarınız , ben kimim neyim niye burdayım gibi kendinize sorduğunuz sorular hep oluyor. Çalışma temposu ve şartlar ağır. Türkiye’den gördüğünüz yada düşündüğünüz tablodan daha ağır. Sizden beklenen ve istenen iş yükü her geçen gün artıyor. Çalışmayı seven ve yüksünmeden çalışan biri olarak burada bazen mızmızlandığımız çok oluyor. Devamlı Savaş halindesiniz. Eve geldiğinizde her gün en az 30 dk ayaklarınızı dinlendiriyorsunuz . İşim gereği 9 saat devamlı ayakta olmak kolay değil . Korona nedeniyle ekstradan maske ile yaşamak hiçde kolay olmuyor. Bütün mevkilerde çalışan insanlar için durum ne yazık ki böyle . Hayat ne yazık ki çalışma yeme ve uyuma üzerine kurulu. Nefesi dayanan , kendine güvenen , kuvvetli ve iyi bir iş disiplinine sahip olanlar gelsin buraya . Bu mecra bu temeller üzerinden işliyor.


  • Sayin @redsat2000 yazdiklarina katilmakla birlikte bu her meslek ve is alani icin gecerli degil. Beden gucune dayali isler icin daha cok gecerli. Yani ayakta fazla durmayi gerektiren, uzun saatler araba kullanmayi gerektiren, cok egilip kalkma gerektiren isler. Ornek, market/restaurant calisanlari, depo calisanlari, delivery yapanlar, soforler, insaat isinde olanlar, landscape isleri, ciftlik isleri vb...

    Ofis ortaminda calisanlar cok daha farkli. Genellikle gunluk calisma saatlari daha duzenli, maaslar daha iyi, calisma ortami daha rahat ve daha az stresli...


  • Türkiye'de 11 yıldır aralıksız olarak beyaz yakalı ve ofiste çalışan biri olarak bu tarz yorumlar biraz korkutuyor 🙂 1.5 yıldır evde çalışıyorum, muhtemelen çalıştığım şirket kalıcı olarak evden çalışmaya geçecek. Amerika'ya gelmek isteme sebebim ise Türkiye'de stresten uzaklaşmaktı. Elbette tek bu değil ama temel neden bu. Herkesin de bu bu arada, herkes bu yüzden Türkiye'den gitmek istiyor. Ama Türkiye'de 17:00'de iş biter, benim kafamda işle ilgili bir şey olmaz. Anladığım kadarıyla Amerika'da en azından kendi alanıma geçene kadar bu açıdan stres yaşayacağım.

    Peki sadece iş hayatıyla mı ilgili bu durum ? Ben Türkiye'de kafamı yastığa koyduğumda geceden sabaha kadar olan olaylara dayanamayacak hale geldim. Amerika ya da başka bir ülkede bu tarz düşüncelerden uzaklaşabilmek istiyorum. Çünkü yaşım 32, stres ve sıkıntıdan 20li yaşlarımda saçlarımı beyazlattım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    İş stresi farklı bir konu bu esasında yaptığınız işin nevisi kadar çalıştığın iş ortamın ve yöneticilerinle de ilgili . İş stresi mavi yakalı ve beyaz yakalılar için bazı yönlerden farklı. Mavi yakalının toparlanması ve bundan kurtulması daha hızlı iken beyaz yaka için aynı değil . İşini ve kazandığı parayı kaybetmeme adına iş stresi ve Mobinge ne yazıkki daha çok maruz. Bu durum üst ve orta seviye yöneticileri için ne yazık ki böyle . Beyaz yaka mavi yakanın ağır şartlarına ve o kabusa tekrar dönmemek ve mevcut rahat yaşamını tehlikeye sokmamak için çok çalışması ve oluk oluk gelen strese göğüs germesi gerekiyor. Buda saçlarınızı beyazlaştırıyor. Yada sizi erkenden tansiyon hastası yapıyor. O açıdan beyaz yakanın işi daha zor . Eğer rahatsanız bilin ki ya patronunuz/yöneticiniz çok iyi yada stressiz bir iş kolundasınız . Ancak ABD timing üzerine kurulu bu konu stresin ne yazık ki en yakın arkadaşı. Ayrıca korona dönemi birçok beyaz yakanın işten ayrılmak durumunda kalıp ya cepten yediğini ya yarı ücretle çalıştığını yada mavi yakaya dönmek durumunda kaldığını unutmamak lazım. Bundan iyi stres meselesi olabilir mi sizce ?


  • Tabi herkesin isi farklidir ama ben o kadar strestli oldugunu dusunmuyorum. Is yuku kesinlikle daha fazla burada ama soyle bisey var burada kendini daha cok gelistirebiliyorsun. Turkiyede mesela 1 senede ogrenceklerini buradaki tempo yuzunden 2 ay da ogreniyosunuz. Eger bence isinizi isteyerek yapiyorsaniz bu goz onune geliyor, herkes sizin calistiginizi biliyor ve ona gore ya maas zammi aliyorsunuz ya da tecrubelendiginiz icin daha iyi bir yere geciyorusnuz.

    Ben mavi ve beyaz yaka olarak calistim (insaat ve telefon teknik destek) bence ikisinded de durum ayni


  • H1-B li bir calisan olarak 5 aydir Amerikadayim. Gozlemlerime gore Amerikalilar her konuda rahat, Soyle bir ornek vereyim; dun fuarin son gunu Amerikali satisci abimiz ogle olmadan ben gidiyorum dedi karisiyla tatil planlamis. Fuari standini patronlarimla beraber topladik. Turkiye de bunu yapacak adam o tatilden dondugunde gidecek bir is bulamaz. Evet calisma saatlerinde siki ve disiplinli calisiyorlar ama mali verdik tahsilat yapabilecekmiyiz derdi yok cek karsiliksiz cikacak mi endisesi yok, isini duzgun yaptiktan sonra hicbir sorun yok.


  • Stres konusunda birsey diyemeyecegim ama calisma saati olarak yuksek saatler calismaniz gerekmekte. Hani o breaking badde kimya ogretmeni adam okul bitince araba yikamaciya girmesi durumu amerikanin gercegi. Ben ikinci isi ariyorum. Aksi halde aileden bagimsiz kendine ozel bir yasam insaa etmek zor olabilir.

    New school arastirmasina gore amerikalilarin maaslari 1970 yilindan beri reel olarak artmiyor ve 1970 yilinda calisan bir amerikalidan daha fazla calisiyorlar. Almanya ise tam tersi yolda ilerleme gostermis. Ama amerika ya gelen amerikali olur ama almanyada dislanma ihtimalin var.


  • Bu konuyu genelleyemeyiz. Isten ise, kisiden kisiye, calisma arkadaslarina, yoneticilerine gore degisir.

    Su farki net soyleyebilirim. Turkiye’de hayatin cogu alaninda stres oldugu icin ister istemez insanlarin kisilik yapilarina yansiyor. Burda ise tam tersi, sabah bir calisma arkadasim elinde kahvesiyle dans ederek ise gelip herkese pozitiflik sacabiliyor. Insanlar genel olarak rahat ve huzurlu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum