Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Oncelikle Yesilkartforum ailesine ve takipcilerine selamlarim ile baslamak istiyorum forumdaki ilk icerigime.

    Ve belirtmek istedigim birkac sey olacak konuya girmeden once. Yazar degilim bundan dolayi dilbilgisi kurallarina uymadan yazdigim icin lutfen beni uyarmayiniz. Ingilizce klavye kullandigim icin buna da cok takilmanizi istemem. Ve harika yazi yazdigimi soyleyemem. Yalnizca kendi yasam tecrubelerimi hem yazmayi sevdigim icin hem de yazdigim konularin takipcilerine bilgi saglayacagi icin buradayim

    Cok uzatmadan direkt konuya gireyim.

    Master_HS_DistrictMap_Final-1_large.jpg

    Orange County uzerine yazacagim bugun ve ilk icerigim olacak. Sonrasinda bircok farkli konularda da yazmaya devam edecegim.

    Suraya Orange County'nin bir haritasini birakayim once neresi hakkinda konustugumuzu bilelim. Cok da Wikipedia tarzi icerik uretmeyi dusunmuyorum okuyucuyu sikmamasi acisindan.

    Map_of_California_highlighting_Orange_County.svg.png

    Aslina bakacak olursaniz California bircok kisinin bildigi basta Los Angeles, San Francisco, San Diego ve Sacramento sehirleri disinda bircok farkli sehirleri icinde barindiran buyuk bir eyalet.

    Bu eyalet icerisinde yer alan butun sehirleri bilmeniz pek tabi beklenemez. Ben bile yaklasik 3 yildir burada yasamama ragmen henuz bircoguna hakim degilim.

    Herneyse bugun benim de yasamis oldugum "Orange County" hakkinda konusacagiz. Cunku forumda bu sehir hakkinda belki birkac yerde ufak tefek bilgiler yer alsa da genel manada icerik eksikligi oldgunu gordum ve bir Orange County sevdalisi olarak buraya bu kutsal bilgiyi koymanin vakti geldi dedim.

    Haritada uzerinde de goreceginiz uzere acik mavi renkli 5 adet county isaretlenmis. Ve bizim konumuz olan "Orange County" ise Los Angeles ve San Diego County arasinda kalan kucuk gorunse de oldukca buyuk bir county.

    Daha once de belirttigim uzere California'nin ozellikle Los Angeles ve San Francisco sehirleri tum dunyada bilinen cok populer sehirleri. Bunlarin hemen ardindan ise San Diego gelir. San Diego tum dunyada pek de bilinen bir yer olmamakla beraber Amerika'da oldukca populer bir sehirdir.

    Butun bu sehirlerin ardindan gelen Orange County ise belki de California icerisinde bile pek bilinen bir yer olmadigini cok rahatlikla soyleyebilirim. Ama buna ragmen ne derece guzel, ne derece onemli bir yer oldugunu gelin birlikte gorelim.

    Master_HS_DistrictMap_Final-1_large.jpg

    Bu harita ise Orange County'nin haritasi. Cok fazla ilerlemeden su dipnotu geceyim de kafaniz karismasin. County denilince bizdeki sehir akliniza gelsin. Yani Istanbul sehrinin bircok ilcesi bulunuyor. Bu haritada ise Orange County'ye ait cityler yani ilceleri goruyorsunuz.

    Ayrica harita uzerinde gordugunuz 1 - 5 - 22- 55 - 57 - 91 - 405 gibi freeway (otoban) en onemli sehir hatlarini olusturuyor. Yani bu hatlar uzerinden California'nin bir ucundan diger ucuna gitmeniz mumkun.

    Orange County'nin en one cikan yani ise sahil seridinde bulunan yerleri. Bunlardan kuskusuz en onemlisi ve en populeri Newport Beach.
    newport-header.jpg
    San Diego tarafina yani guneye dogru indikce sahil seridinde yer alan sehirler birbiri ardina siralanir Laguna Beach, Dana Point, San Clemente, Ocenside vs.

    Newport Beach'ten Los Angeles tarafina yani kuzey yonune dogru giderken de sahil sehirleri birbiri ardina siralanir: Costa Mesa, Huntington Beach, Seal Beac, Long Beach vs.

    Orange County'nin sahili gormeyen ve sahil kesiminin arka kisminda kalan sehirleri ise ozellikle Anaheim, Santa Ana, Irvine vs.

    Bu sehri Los Angeles'dan ayiran en temel farklar homeless, yesil alan ve trafik farkliliklari olarak sayabilirim.
    1745-04_200-400-bld_dusk_Spectrum-1920x1280_v2-1080x720.jpg

    Elbette Orange County'de de homeless var ancak Los Angeles ile karsilastiramayacaginiz kadar az. Hatta ve hatta bazi sehirlerinde homeless goremezsiniz. Mesela Irvine'da.
    ocr-l-homeless-now-0602_21-1.jpg

    Yesil alan Irvine ve Irvine'in dogusuna gittikce artiyor. Ve inanilmaz guzellikler karsiliyor. Hiking alanlari, tepeler vs.
    qf6k8rp3n2z21.jpg

    Trafik ise genellikle 5 ve 405 freewaylerinde sabah ve aksam ise gidis ve donus saatlerinde yogunluk olusturuyor. Bunun disinda genellikle trafik yogunlugu kaza, yol bakimi vs gibi durumlar disinda yasanmaz.
    635470792543970000.jpg

    Orange County'nin bircok sehrinde buyuk universite campusleri de var, Fullerton'da California State Universitesi'nin Fullerton kampusu, Irvine'da UCI kampusu ve diger ozel universiteler. Bunlardan dolayi ogrenci nufusu da oldukca yogun sayilir.
    OCR-L-CSUFCORONA-0312-JAG-04-3.jpg

    Orange County'nin en zengin bolgesi Newport, Newport Coast, Corona Del Mar, Irvine, Laguna bolgeri.
    njnewportbeach.jpg

    Hatta Kobe Bryant'da Newport Coast'ta yasiyordu. Sehirde John Wayne International havalimani da bulunuyor. Kucuk ve oldukca islek bir havalimani.
    36afc808-8db6-4eeb-bbb7-e38b172abc4a_930104bc5592b0f48aa7a928055610d9.jpg

    Cocuklu ailelerin ilk tercihi Irvine bolgesi oluyor. Bunun en temel sebebi okul. Cunku bu bolgede yer alan okullara cocuklarini gonderebilmek icin buraya tasiniyorlar. Okullarun kaliteli olusu, temiz ve guvenilir bir sehir olusu ev fiyatlarini ve kiralarini nispeten yukseltiyor.
    portolaspringselementary_720x285.jpg

    Irvine'da ozellikle beyaz amerikalilar disinda asyalilar, iranlilar ve hintliler bulunuyor. siyahiler cok cok az. Hatta bu oran daha da zengin bolgelere gittikce azaliyor.

    Sehrin en olayli ve pek de guvenli olmayan yeri Santa Ana sehri diyebilirim. Burasi daha ucuz ve genellikle meksikalilarin yasadigi sehir.

    Anaheim ise icerisinde Disneyland, Knott Berry Farm, Honda Center ve Angel Stadium gibi yerleri bulundurdugu icin fazlasiyla otel ve turist barindiran bir konum.
    FImmnbcgftdrwe.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emankcinon elinize saglik.


  • @emankcinon elinize saglik.


  • Gayet faydalı ve güzel bilgiler, sayenizde gitmiş kadar olduk neredeyse 🙂


  • @emankcinon California içerisinde ve özellikle güneye doğru yerleşecek yer arayan birisi olarak çok faydalandım, elinize sağlık, teşekkürler.


  • Elinize Sağlık.

  • ⭐⭐⭐

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda Cnbc-e de çok sevdiğim bir gençlik dizisi vardı ‘The O.C.’ adı, bayılırdım yaşadıkları yere ve o hayata çok sonra öğrendim Orange County'nin kısaltması olduğunu. Şimdi de okuyunca yine o dizi geldi aklıma. Hayalimde hep CAda yaşamak var, belli mi olur belki bir gün biz de dizilerde gördüğümüz yerde yaşayabiliriz


  • Bilgiler için teşekkürler. İncelemeye değer bir yer olabilir.

    @dytmelek, içinde söyledi: Orange County (California)

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda Cnbc-e de çok sevdiğim bir gençlik dizisi vardı The O.C. bayılırdım yaşadıkları yere ve o hayata çok sonra öğrendim Orange County'nin kısaltması olduğunu. Şimdi de okuyunca yine o dizi geldi aklıma. Hayalimde hep CAda yaşamak var, belli mi olur belki bir gün biz de dizilerde gördüğümüz yerde yaşayabiliriz

    Sizin CA tercihinizin dayanağı nedir acaba? Öğrenmemizde bir sakınca var mı? Olanakları hakkında bilginiz var mı? Vaktiniz varsa olumlu olumsuz bildiğiniz yönleri sizce neler?

  • ⭐⭐⭐

    @kendinifavlayan Öncelikle Mersinliyim ve ılıman sıcak iklimi olan bir yerde yaşamak istiyorum. Onun dışında eşimin ve başka arkadaşların anlattıklarına göre insanların çok nazik, sakin ve huzurlu olması, yüksek puanlı ve güvenli okulların bulunması temel nedenler. Ama maalesef yaşam maaliyetleri de bu güzellikilerden sebep daha yüksek o yüzden ilk olarak orada yaşamak gözümüzü korkutuyor. Yine de bir fırsat bulur da Ca da bir yere yerleşirsem çok çok mutlu olacağıma inanıyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek Bir dizi vardı eskiden. O diziden hatırlıyorum burayı. O zamanlar çok hoşuma giderdi. Güzel yermiş. Umarım oraya yerleşirsin ve umduğun mutluluğu bulursunuz.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer aynı diziden bahsediyorsak The O.C. dizinin adı, sonradan Tr versiyonu çekildi Medcezir adıyla, kesinlikle çok güzel bir yer. Dileklerinize de amiiin diyorum 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek Evet hatırladım The O.C. 🙂 Esas oğlan evlatlık alınan fakir bir çocuktu sanırım.
    Bu arada ben de amin diyorum ve sizi iki amin ile Los Angeles'a yolluyorum 🙂


  • Irvine hayata baslamak icin guzel bir sehir. Oncelikle cocuklu aileler icin okullari cok iyi puanlara sahip ve guzel bir egitim veriyorlar. Cok guvenli bir sehir. Universiteler sebebi ile cokca ogrenci var. Homeless yok diyemem ama LA ile karsilastirinca burada cok ama cok az karsiniza cikiyor, cikinca da zaten bir sasiriyor insan. Biz 2021 basinda yerlestik, pandemi ortasi gibi. O zaman kiyasla kiralar ve gida, benzin fiyatlari cok artti. Yasam pahali . Irvine da bir suru yuruyus parkuru ve her tarafa gitmenizi saglayan bisiklet yollari mevcut. Bazi bisiklet yollari sadece bisikletler icin bazilari yollarda bisiklet seridi bazilarinda ise yolu araba ile paylasiyorsunuz. .bolgede herkesi birbirine karsi cok saygili . Baslangc icin masrafli olsa da, yasanilasi bir yer.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist 2 seneye geliyorum 😂 cocuk okul çağına gelsin hele bi..


  • @ahsenaydgdu gelin gelin buralar cocuk olmak icin cok guzel yerler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek şu kocanı ikna et artık Irvine a taşınalım😂 😂

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Orange County (California)

    @dytmelek şu kocanı ikna et artık Irvine a taşınalım😂 😂

    Ahahahah bu konuyu okuduktan sonra Irvine okul puanlarını yolladım gaza gelsin diye ama sonra Zillowdan ev fiyatlarına bakınca hevesim kursağımda kaldı 😂😂 ama gerçekten içimde kaldı Irvine. İkna çalışmalarına seni, @ahsenaydgdu ve @OrlandoGücü nü de davet ediyorum lütfen 😬 Bir de bence gidip tekrar görünce bişeyler daha kolay değişecek 😂😂🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek boş ver ev fiyatını ona göre kazanırız ona göre harcarız. 😉😎

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek Bu Irvine benim de aklımda olan yerdi ama zillow'dan ben de baktım ev kiralarına. Baya artmış kiralar. Gelin siz beni dinleyin bu Irvine yanında falan yeni bir köy kuralım veya mahalle artık bir statü buluruz. 🙂 Belediyeden tanıdığı olan yok mu , oralardan şöyle bir kaç dönüm parsellesek 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer, içinde söyledi: Orange County (California)

    @dytmelek Bu Irvine benim de aklımda olan yerdi ama zillow'dan ben de baktım ev kiralarına. Baya artmış kiralar. Gelin siz beni dinleyin bu Irvine yanında falan yeni bir köy kuralım veya mahalle artık bir statü buluruz. 🙂 Belediyeden tanıdığı olan yok mu , oralardan şöyle bir kaç dönüm parsellesek 🙂

    ahahahha California'nın Paterson'ını biz inşa edelim mi diyorsunuz yani😂 Şaka bir yana dün gece bizbuysell'den satılık iş yeri bakarken buldum kendimi🙏🏻 🙏🏻


Benzer Başlıklar

  • 109
  • 1
  • 10
  • 290
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum