Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da turistler için en iyi sağlık sigortası hangisidir?


  • merhabalar suan orlandodayim turist vizesi ile giris yaptim ve biraz uzun kalicam, size danismak istedigim hangi saglik sigortasi yararlidir bir turist icin ve ortalama odemesi kac dolardir aylik?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AhmY, içinde söyledi: Amerika da turistler icin en iyi saglik sigortasi?

    merhabalar suan orlandodayim turist vizesi ile giris yaptim ve biraz uzun kalicam, size danismak istedigim hangi saglik sigortasi yararlidir bir turist icin ve ortalama odemesi kac dolardir aylik?

    Soyle kapsamli bir "visitor insurance" yaptirmaniz iyi olabilir:

    Surada bazi kriterlere gore en iyi 5 siralanmis:

    https://www.path2usa.com/insurance/top-5-visitors-insurance-plans-for-visiting-usa

    Genelde sitelerinden kendi bilgilerinizle "quote" alabilmeniz mumkun, pek cok faktore gore odeyeceginiz ucret degisecektir. Hazirlanacak quote icinde ne kadar odemeniz gerektigi yaziyor olur... Listedeki 2-3 siteye bakarsaniz fiyat araligi konusunda fikir sahibi olursunuz.


  • Merhabalar ben abd deyim annemin topuk dikeni (heel spur) rahatsızlığı var Türkiye'de bunun ameliyatı yapılmıyor ama burada operasyonu yapan birçok hastane klinik vb var texas da florida da bu tedavi için nasıl biir sigorta yaptırmaliyim anneme buraya getirip yada sigortasız yaptırabilir miyim bu operasyonu Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells hocam Türkiye den sigorta yaptırmak ile sizin paylaştığınız siteden yaptırmak arasında fark var mı?? fiyat açısından ciddi fark var da ondan sordum. teminat olarak demiyorum onlarda fark vardır elbette ama başımıza bişey geldiğinde sigortadan para almak açısından söylüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 Türkiyeden yaptırman için 3 ay içinde tekrar Türkiye giriş yapman gerekiyor. Yani tüm seyahat sigortaları 90 günlüktür. Ayrıca yurtdışında yaptığın faturaları önce cebinden ödüyorsun sonra Türkiye gelince ödemeyi alıyorsun. Fakat amerikada yaptırırsan antlaşmalı olan yerlere gidip ücretsiz bir şekilde her bir sorunun çözülür.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 güzel bir ayrıntı. ama amerika da 180 gün kalabiliyoruz 90 günlük sınır olmamalı çok saçma olmuş açıkçası. acaba oradaki sigortalar da mı önce öde sonra iade al şeklinde çalışıyor??

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 amerikada kendi ülkenin içinde olduğun için dediğin gibi olmaz. 180 gün dolaşacağın için sende senelik yaptırmazsın 180 günlük 6 aylık yaptırırsın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 teşekkürler. hemen bakıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10, içinde söyledi: Amerika'da turistler için en iyi sağlık sigortası hangisidir?

    @crazycells hocam Türkiye den sigorta yaptırmak ile sizin paylaştığınız siteden yaptırmak arasında fark var mı?? fiyat açısından ciddi fark var da ondan sordum. teminat olarak demiyorum onlarda fark vardır elbette ama başımıza bişey geldiğinde sigortadan para almak açısından söylüyorum.

    Saglik sigortasi ile seyahat sigortasi (veya seyahat saglik sigortasi) birbiriyle ayni kavramlar degil, bilginize. Sanirim siz bu ikisini karistirarak sorunuzu sordunuz. Bu basligi olusturma amacimiz ABD'de -turist olarak- mumkun oldugunca kapsamli bir saglik sigortasina sahip olmak idi...

    Eger sadece seyahati ve cok acil durumlari kapsasin istiyorsaniz, o durumda su basligi incelemeniz daha dogru olur:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2599/seyahat-sağlık-sigortası

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells şimdi anladım hocam. teşekkürler. bunu o zaman temelli geldiğimiz zaman yaptıracağız. O zaman son bir soru daha sormak istiyorum. bunu abd ye geldiğimiz zaman mı yaptıralım yoksa gelmeden türkiye den de yaptırsak olur mu? bunu hem hukuki olarak soruyorum hem de mantık açısından. teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci10 yurtdışı teminatı olmadığı sürece her ülkeden yaptığın sigorta sadece o ülke de geçerlidir. Amerikaya gitmeden sigorta yaptırdın daha gitmeden her gün kayıp olur. Boşu boşuna para ödemiş olursun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 çok sağol. Ben de öyle düşünmüştüm.


  • Bu firmanın alternatifli ve kapsamlı "ziyaretçi " poliçeleri var. Pahalı gibi ama kişiye göre fiyat belirneceği için kontrol etmeniz gerekiyor. https://www.imglobal.com/travel-medical-insurance


  • Malum turist ile gidip F1 e hatta sponsorluga kadar uzanabilecek bir sürec için en azından gc alana kadar ki süre de çocuk için kapsamlı sağlık sigortası ücreti ne kadardır acaba ortalama ve bunu ABD icindemi yaptırmak yoksa tr den mi yaptırmak daha makul ve hesaplı olur? (Aile bireyleri içinde fiyat verilebilirse kişi daha iyi olur.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mexido 3 aydan fazla kalacaksanız Türkiye yaptırmayın. Çünkü 90 gün sürelidir kapsama süresi olarak


  • @ayvalik10 ,
    Haklisiniz. En iyisi orda yaptirmak ozaman. Tesekkurler.👍

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido Kesinlikle. Az önce annemle de onu konuştuk. 100bin dolar teminatlı sigorta yaptırırsınız. aylık kişi başı 100 dolar civarı. dilerseniz teminat miktarını da artırabilirsiniz. tabii ücret de ona göre artacaktır.


  • @denizci10, içinde söyledi: Amerika'da turistler için en iyi sağlık sigortası hangisidir?

    @mexido Kesinlikle. Az önce annemle de onu konuştuk. 100bin dolar teminatlı sigorta yaptırırsınız. aylık kişi başı 100 dolar civarı. dilerseniz teminat miktarını da artırabilirsiniz. tabii ücret de ona göre artacaktır.

    Teşekkürler bilgilendirme icin.


  • merhaba yukarıdaki bilgileri okudum, bana acil destek olabilecek var mıdır ? özel bir sağlık durumu ortaya çıktı, tahlil ve görüntüleme yapılması gerekecek muhtemelen.
    kendi bütçemle doktor ziyaretim oldu ancak uzman hekim görmeli.
    belki bir görüntüleme ya da biyopsi gibi oluşabilecek koşulları sağlayan sigorta var mıdır biz burada seyahat eden konumundayken ?
    bana bilen biri bir sigorta önerebilirse yaptırmak istiyorum


  • Merhabalar, Amerika'ya gitmeden önce yaptığınız sigortalar hakkında görüşlerinizi rica edicem. Hangi sigortalar iyi, güvenilir ya da uygun fiyatlıdır bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Birde Papara'nın Akbank ortaklığı ile yaptığı uygulama üzerinde 90 günlük seyahat sağlık sigortası var, 800TL civarı bir fiyatta denk geliyor. Daha önce yapan var mı ? Güvenilir mi? Çünkü çok fazla sayıda Close(madde) var geçersiz olunacağını söylediği. Ondan dolayı çok güvenesim gelmedi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum