Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Telegrama katilmak istiyorum. Bulamadim nasil olacagini, yardim rica ediyorum. @crazycells @gucarslan


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @murat-avcı inşallah inşallah umutlanmayayım ben yine ama ah keşke 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dolcederya sorunuzu özel mesaj yoluyla cevapladım.


  • Merhabalar aranızda konsolosluğu dava eden varmı? Varsa kaç gün içinde vizenizi aldınız?


  • Merhabalar,
    Öncelikle İdari işlem’de bekleyen herkese şimdiden sabır diliyorum.

    15 Kasım 2021 Tarihinde Abim ile ABD Turistik vize başvurusu için konsolosluğa gittik. Yaklaşık 30 saniye süren mülakatın ardından ikimize’de Vizeniz Onaylandı Kağıdı verildi. Tabi o zaman mutluluktan uçmuştuk çünkü 30 saniyede resmen 10 yıllık abd vizesine sahip olmuştuk. Ardından ertesi Gün Abimin Pasaportunun PTT’ye verildiğine dair mesaj aldık. Dedik pasaportlar geliyor. 2 gün sonra PTT Şubesine gittik Paketin içinden abimin pasaportu Çıktı benimki yoktu ve vizesi basılmıştı. Ve o zamana kadar benim pasaporttan haber yoktu sonra CEAC sitesine vizemin hangi aşamada olduğunu görmek için girdim ve o zaman hayal kırıklığına uğradım. Koskocaman Ekranda
    ( Adminstirave Processing ) yazıyordu ertesi gün pasaportumun PTT’ye teslim edildiğine dair mesaj aldım. Sonra şubeye gittim teslim almak için paketi açarken ulan acaba vize basılı diye mi açtım sonra bi baktım Sarı Kağıt. Araştırdım sordum idari işleme kaldın dediler ama ( Merak etme uzun sürmez ) demişlerdi. Tamam dedim her işte bir hayır vardır. Ertesi gün konsolosluk bir mail attı idari işlem formunu doldurmam için aynı günden doldurdum yolladım. Aradan 1 Ay geçti sonra Turkey-Visasupport Center diye bi yerden 2 mail aldım ( İlk mail de Annenin herhangi bir göçmen olma durumu var mı veya herhangi bir suça bulaşmış doğum tarihi yeri gibisinden sorular sordular ) ( İkinci mail de yine aynı sorular ama bu sefer babam içindi ) istenilen bilgileri doldurdum yolladım ve mailin başında şöyle bir şey yazıyordu. İdari işlemini bitirebilmemiz için bu bileğilere ihtiyacımız var en kısa sürede dönüş yapılacaktır yazıyordu. Veeeee
    Aradan 9 Ay geçti 270 Gün geçmesine rağmen hiçbir haber yok. Pasaportumu aldım konsolosluğa gittim halen idari işlem devam ediyor dediler. Yüzlerce mail attım sürekli aynı Cevap.

    Yani Arkadaşlar sizce ne zamana kadar devam edecek bu olay? Bu konuda ne yapmam gerekiyor. Yani artık keşke red alsaydım da tekrardan başvursaydım diyorum artık. Cidden çok sıkıcı bi durum . Ve Olay şu Ailemdeki herkesin ( ABD Turist vizesi var )
    Ben de halen idari işlemdeyim :)))


  • @Huseyin-Aslan Ben 10 aydır bekliyorum. Burada 6.5 senedir bekleyen de var. Genelde 6 ayda idari işlemler sonuçlanıyor. Ama 6 ayı geçince ne zaman sonuçlanacağı belli olmuyor...


  • @Huseyin-Aslan Hüseyin bey, gerçekten çok şaşırtıcı bir o kadar da can sıkıcı bir durum olmuş. Size verilen sarı kağıtta bir süre verilmiş miydi? Örneğin benim kinde minimum 6 ay gibi bir ifade geçiyordu. Tabii biz hiç inanmak istemedik. Herkes 3-4 haftada bilemedin 2 ayda çözümlenir dedi ama olmadı. 3 ay oldu sayılır ben de bekliyorum. Bir de maillerinize otomatik cvp mı atılıyor sizce? Benim en son attığım maile idari işleminiz devam ediyor. Konsolosluğumuzun işlemi hızlandırma gibi bir işlevi yoktur yazmışlar. Böylesi bir devirde inanmak istemiyor insan.. 7 sülalemizin şeceresini çıkarırlar isterlerse 1 saatte.. parmak izi vs herşey var. Ama mail trafikleri anlaşılan kaplumbağadan bile yavaş!
    Size ve bu durumdaki herkese bol sabır diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Huseyin-Aslan 9 ay, 10 ay ve de 6,5 yıl çok uzun süreler. İnsanı ciddi derecede üzecek bir zaman süresi. Gerçekten çok geçmiş olsun. Çok üzücü ve yıpratıcı bir durum. Umarım daha fazla sürmeden sonuçlanır ve vizelerinizi alırsınız.


  • @Programmer En yıpratıcı olanı da 10 ayda bir güncelleme olmaması, yani dosyaya 1 kere bile bakılmaması...

  • ⭐⭐⭐

    @SUV2019 Tüm samimiyetimle söylüyorum, gerçekten sizin adınıza üzüldüm. İnsan bu sürelerde çok şey yapabilir. Yeni düzen kurma, ortama alışma, iş konusunda bir yerlere gelme gibi. Suistimalleri anlıyorum ama bu kadar uzun süreçler insanı çileden çıkarır. Hiç güncelleme yapılmaması da belirsizlik oluşturur, ki bu da çok yıpratıcıdır. Dilerim tüm bekleyenler en kısa sürede olumlu sonuçlar alır.


  • K1 vizesi için 9 aydır sonuç bekliyoruz bekleme stresinden dolayı ilişkimiz zarar görmeye başladı


  • @Huseyin-Aslan Bunların sistemine kafa yormak boşuna. Aynı anne, baba abinizin de annesi babası ve sorunsuz aldı. Siz ise güvenlik soruşturmasına kaldınız. Büyük ihtimalle sizin isim benzerliğinizden kaynaklanan bir durumdur.

    Bu devirde isim benzerliği araştırması nedir. Parmak izi var, fotoğraf var, digital çağda her belge onaylı ve kontrolü kolay.

    Bu arada abiniz abd’ye giriş çıkış yaptı mı?

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry Evet, bu da ayrı bir saçmalık. Sonuçta ABD'ye giren herkesin fotoğrafı alınıyor. Parmak izi de alınıyor. Ellerindeki veri tabanı eminim ki hiçbir ülkede yoktur. Boş yere insanları yoruyorlar.


  • @Programmer Teknoloji yeni fakat kafalar eski. Eskiden bu dijital doldurduğumuz formlar elle doldurulup görüşme günü götürülüyordu. Pasaportlar çipsiz, sahtesi yapılması kolaydı sanırım. Bir defterdi sadece. O zamandan kalma uygulamalar işte.


  • Arkadaşlar şöyle bir email aldım dün,

    We would like to confirm that we received your DS-5535 form.

    Daha yeni mi aldılar acaba formu?

    Bu arada konsolosluk randevum 1 Haziran 2022 bu güne kadar yaklaşık 11-12 kere güncelleme aldım. En son 25 temmuz güncelleme tarihim. o günden bu yana bir hareket yok. Vize türüm ise K1 evlilik

  • ⭐⭐⭐

    @rashcarter Gelen maile göre yeni almışlar. Sanırım beklemeye devam. Nişanlınız Amerikan vatandaşı mı yoksa Green Card sahibi mi ?


  • @gamefry Evet abim şimdiye 2 defa gitti geldi. Aynı zamanda büyük abim green card sahibi.


  • maalesef konsoloslukta cok yavas isletiyor sureci. Ben DS-5535 formlarini geldigi gibi gonderdiklerini dusunmuyorum.

    4 ay 6 gun oldu biz bu formu gondereli, hala guncelleme yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum