iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@hakan4259 Hakan bey merhaba, ben de sizin gibi İstanbul üzerinden başvurdum.Belgem geçen hafta geldiğini söylediler.Daha almadım ama muhtemelen sizin dediğiniz gibi pul olmadan göndermişlerdir.Kıbrıs’a gidip alacağım ama 1 yıl bile tam olarak kalmadım gir çık ile beraber 9 ay.Yine de her ihtimale karşı alacağım.Ben Girne’de kalmıştım oradan mı almalıyım Lefkoşa’dan mı? Ve kaç güne çıkıyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar herkese, belgeleri gönderdikten sonra sponsorun/ eşimin maddi durumuna karar veremedik diye RFE aldık. Dosyayı da öyle bir zamanda gönderdik ki Aralık sonu vs. 2023 yılının tax'ini koyduk. Maddi durumu yeterli aslında acaba vergi dönemi olduğu için most recent 2024'ü de mi görmek istediler sizce? Biraz kafam karıştı %125'in üzerinde gelirle RFE almak. Belki benzer bir durum yaşayan vardır? Buna rağmen biyometrik randevum da verildi.
@brkkrmz27 Kart basım süreci ABD'ye giriş yaptıktan sonra başlayacağı için bir iki ay önce ödemek ile gitmeden bir iki gün önce ödemek arasında fark yok.
Belgeler konsolosluğa ulaştıktan bir hafta sonra vize basili pasaportlarimiz elimize ulaştı böylece önemli bir step daha geride kaldı süreçte çok yardımını gördüğüm @gucarslan ve diğer forum üyelerine çok teşekkür ediyorum umarım bekleyen herkes güzel haberler alir
@gucarslan USCIS'in sitesinde detaylıca ifade edilmiş, kontrol ettim. Teşekkür ederim.
@crazycells Merhabalar efendim. Evlilik yolu ile 2018 de 10 yıllık uzun dönem green card aldım ama sonrasında boşandım ve 2019'da Türkiye'ye geri döndüm. 12 Kasım 2024 tarihinde I-131 Re-Entry formunu doldurdum (Türkiye'den) acaba doğru mu yaptım? Ya da şunu sormam lazım, tekrar giriş yapmam için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
PS: Eğer doğru formu doldurduysam bekleme süresi ne kadar sürüyor?
Kolay gelsin
Cem
Merhaba arkadaşlar benim K1 vizem 10 ocakta onaylandı ama CEAC ta hala ready yazıyor bu durum normal mi bilgisi olan varsa yazabilir mi şimdiden teşekkürler 🙏
@hypecorn34 ABD’de hali hazırdaki her türlü aktif işleminiz ve orada yaşamaya hevesli/destekleyen kanitlayabileceginiz tüm evraklar girişiniz esnasında sürecinize destek/kanit olabilir ancak yine de son karar/takdir girişteki CBP memurunun.
@serhank Simdi ABD'ye girerken iki ana noktada kontrol yapiliyor. Birincisi ucaga binerken havalimaninda Gozen guvenligin yaptigi kontrol, digeri ise ABD'ye giriste yapilan kontrol. ABD'ye girerken hic sorun yasamazsiniz, zaten hem greencard bilgileriniz var, hem de o oval stamp'in anlamini bilen polisler var. Sorun, ucaga binerken turkiye'de Gozen guvenligin yaptigi kontroller. Ben artik oradaki isanlarin da yillardir bu iste uzmanlastigi icin sorun yasamayacaginizi dusunuyorum. Ama zaten dogum tarihi hatali bile olsa esinizin elinde bir green card var. Gozen guvenlik zaten USCIS sistemine bagli terminallere pasaportunuzu okutuyor ve green card sahibi oldugunuzu goruyorlar. Onunla zaten her turlu ucaga bindirirler. Ayrica bir I-551 bastirmaniza gerek yok.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
@Beerat merhaba, tam karsilar mi bilmiyorum ama sanirim "expedite request" yapmak istiyorsunuz.
Eki 11, 2024Immigration benefit requestors or their authorized representative may request that USCIS expedite the adjudication of their application, petition, request, appeal, or motion that is under USCIS jur
su sayfalar isinize yarayabilir, daha tecrubeli arkadaslar bilgi verene kadar belki isinize yarar.
@rezanclz posta kutularinda isim yok. Dolayisiyla isme gore yerlestirmezler kutulara. Farzedinki cocuklarin okulunda cocuklar adina bir sey geldi isim tutmuyor diye gerimi gidecek:) Biz hala evin eski sahibinin maillerini aliyoruz. 🙂
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
Teşekkür ederim
@AYSY33 inşallah bugün kalan son 3 arkadaşımızda vizesine kavuşur, dv20-21 de ap süreci sonlanmamış arkadaşımız kalmamıştı, umarım dv22 dede kalmaz
31 Ağustos 2022 eşim ile mülakata girip AP ye kaldık. Mail'de gönderdikleri formda istedikleri bilgileri girerek 8 Eylül 2022 geri gönderdim. 21 Eylül'de işlemimizin tamamlandığına dair mail aldık. 26 Eylül'de pasaportlarımızı gönderdik. 29 Eylül'de durumumuz "APPROVED" olarak güncellendi. Darısı sabırla bekleyen tüm arkadaşlara....
ilgili başlık FY2023 - FY2024 olarak aşağıdaki başlıkta devam edecektir.
AP süreçleri bitenleri tebrik ediyor, devam edenlere de bol sabırlı beklemeler diliyoruz.
FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
@Hüseyin-Postacı sizin apye dusmeme sebebi nedir?yada hangi renk gorum aldiniz?Bende F2 statusundeyim ve gorusmem 27 eylulde oldu.maas bordromu gondermemi istedi sadece.
Merhabalar. Mülakat sonrası sarı renkli 221g formu alıp AP işaretlenmemiş, sadece CEAC e yüklenmesi gereken bir dökümanın işaretlenmiş olması, AP ye kalmak demek olmuyor değil mi? Bana mülakatta sadece eksik dökümanın yüklenmesi gerektiği sonrasında vizemin basılacağı söylendi ancak dökümanı iletmiş olsam da AP ye kalabilir miyim diye endişelenmiyor değilim.
@drserdar hayır eksik evrak sebebi ile kaldıysanız genelde bırakmıyorlar. Hatta pasaportunuzu gönderdiğiniz zaman vizenizi bassalar bile sisteme biraz geç düşebiliyor o yüzden gönlünüzü ferah tutun çünkü vizeniz eksik evragı gönderdikten sonra basılacak
@waterman Cevap için çok teşekkürler. Zaten CEAC'te askerlik durum belgesini göremediler onu da mülakat çıkışı hemen yükledim. Pasaportu ais.visa.info daki yönergelere göre, posta talimatının 2. sayfası ve sarı 221g dökümanı ile beraber postaladım. Cuma da ellerine ulaştı. Bakalım kaç gün sürecek.
Bu arada belgenin CEAC de civil documentsin optional documents kısmına yüklenmiş olmasına rağmen mülakatta görünmemesinin sebebi ne olabilir sizce? Sonuçta "accepted" olan bir belge. Açıkçası mülakattan sonra yüklediğim belge de görünmez diye endişeleniyorum. Belirsizlik yaratıyor.
@drserdar ilgili sistemler online çalışan sistemler biliyorsunuz. yüklerken yaşanan bir veri kaybı ya da buna benzer bir durum olabilir. ya da ilgili evrağın tarihi geçmiş olabilir, bilemiyorum.
bu tür konular için endişeli olmayın, bir daha yüklersiniz eğer yine görünmezse. önemli olan mülakat almanız.
dilerseniz [email protected] adresine ad-soyad, doğum tarihi, dosya numara bilgilerinizi içeren bir mail atıp ilgili eksikliği giderdiğinizi ve evrağı tekrardan yüklediğinizi bildirien bir mail atın. belgeyi görüp görmediklerini teyit edin.. eğer yine ulaşamazlarsa size dönüş yapacaklardır.
@gucarslan Cevabınız için çok teşekkürler. Mutlaka dikkate alacağım.
Benumbed onaylanmadı hala ap deyim ve çok sinir bozucu olmaya başladı dosyaya en son ekimde bakmışlar takip ediyorum bir sebepte yok ap ye kalmam için anlam veremiyorum @AYSY33
Merhaba
Doktoradan kabul alıp f1 vizesi aldım. Fakat eşim f2 vizesinden red aldı. Kendisinin daha önce yaralamadan cezası var 1 yıl 10 ay ve 88 gün ceza evinde kaldı. Mülakatta dosyaları inceleyeceğiz diye 221(g) kağıdı verdiler ve pasaportla birlikte dava dosyalarını istediler. Bugun red olarak gözüküyor sistemde. Daha önce böyle bir süreç yaşamış olan var mı? Ne önerirsiniz? Tekrar başvurmalı mı?
@bozel telaş etmeden önce bu başlığı okuyun lütfen; https://yesilkartforum.com/forum/post/240589
ceac statülerinin neden öyle göründüklerini burada detaylıca anlattım.
mahkeme evraklarını ve ilgili suçun kanun maddesini yeminli türcüme ettirip zaten mülakata götürmeniz gerekirdi, eğer götürmediyseniz zaten AP yaşamanız çok normal.
mail ile size bir DS5535 formu geldi mi, doldurdunuz mu bu formu?
Merhaba,
Aslında okudum ve yanımızda götürmüştük. Görevli bunları geniş zamanda okuması gerektiğini söylemiş. Sanırım bir iletişim sorunu da yaşamış eşim çünkü ingilizce bilmiyordu ve görevlinin de türkçesi çok iyi değilmiş. Sonrasında herhangi bir mail gelmedi, form da göndermedi konsolosluk. Bizi endişelendiren refused - ap - refused şeklinde güncellenen statü durumu oldu.
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.