dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi.
böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu.
Arkadaşlar, Konsolosluklara dosya taşıma maili atacağınız zaman okundu bilgisi ve gönderildi bilgisi butonunu da aktifleştirin. Konsolosluklar sizin mailinizin okuduğu ve gönderildiği zaman size okundu ve gönderildiğine dair bilgilendirme maili gelecektir. (Bilgisayarda yaptım, telefonda oluyor mu bilmiyorum)
@cicek Merhabalar Cıcek hanım. Eskısı kadar yesılfart foruma gırmedıgım ıcın mesajınızı henuz yenı gorebıldım. Aslında mulakatta BRP gosterılmesı zorunlu dıye bır husus bulunmamaktadır. Ancak bızım mulakatta gorevlı sahıs UK'da bulunma ıznımız oldugunu ogrenmek ıstedı. Bız buna bınaen BRP'lerımızı gosterdık. Bıldıgım kadarıyla bızden sonra mulakata gırenlere boyle bır soru sorulmadı. Yanı bızımkısı bıraz denk geldı. Sız var olanları yanınızda goturun. Cocugunuz ıcınde dogum belgesı goturun her ıhtımale karsı.
Merhabalar benim vize basıldı Greencard için USCİS formunu mali yıl içinde mi doldurmam gerekti . Yoksa gitmeden mi?
@mrts00 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek ve surecinize maksimum fayda saglayabilmeniz icin lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
DV2024 Sureci ile ilgili konular icin uygun baslik; DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mulakat alip alamayacaginiz, ya da ne zaman alacaginizi kimse ongoremez.
@Gül-Kazancioğlu
Çok teşekkür ederim.🙏
@ezgida DV2022, gecen sene yani 30 Eylul 2022'de bitti.
@iyilikyapveiyilikbul çok geçmiş olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım taşımaktan başka çarem yok gibi.
@Semihmete Make America Great Again 🙂
Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .
Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.
Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .
Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .
1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .
Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .
Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .
Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.
@susadem zor görünüyor.
@gucarslan teşekkürler
@Emin-Mammad 1 yıl pasaportdaki damga ile giriş çıkır yapılabilir
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Öncelikle şunu söyleyeyim, 2. 3. şahıs olmaması için BABAM adına konuşuyorum. Yani burada ben diye bahsettiğim durumlar sayın babam için.
Ayriyeten, daha önceki bahsettiklerimin karışıklığa yol açabileceğini düşündüğüm için olayın aslını açıklıyorum. Normalde 2013 ten beri halı yıkama firmamızı işletip yönetiyoruz. Ancak bilirsiniz işyeri sahibi bağkur ödeyerek emekli olabiliyor. Biz de bağkur olmaması için son 4 yılda sgk dan prim ödemesi yaptık, muhasebecimizin yanında sigortalı gösterdik. Babamın lise diploması yok, halı yıkamadan da gidemeyeceğiz gibi. Tek umudumuz var o da bu muhasebe elemanı olma durumu. Son 5 yılın içindeki son 4 yılda MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak gözüküyor.
Babam 2024 green card talihlisi. Son 4 yıldır 4311.07 kodlu MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak çalışıyor. Kendisi lise mezunu değil, bu yüzden meslek ile gitmeye çalışıyor. Ancak bir sorunumuz var. Türkiyede 4311.07 olan meslek kodu onetonline da gözükmüyor. Bu mesleğin onetonline da geçerli olup olmadığına bakabilecek birisi var mı acaba?
Muhasebe meslek elemanı işkurun sitesinde böyle gözüküyor.
Meslek Kodu : 4311.07
Meslek Adı : Muhasebe Meslek Elemanı
Grup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
Meslek Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları
Meslek Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Büro Elemanları
Meslek Birim Grubu : Muhasebe Kayıtları Ve Defter Tutan Büro Elemanları
***bu arada ds260 formunu halâ yollamadık 😢
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
@omerars 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ogrenebileceksiniz, veriler o zaman paylasiliyor.
@Kushimekito bun cavab tapsanız mene de deyin zehmet olmasa
@umutcetnkaya, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
sayın @crazycells gorusme sagladım kendılerıyle ds-260 konusunda yardımcı olamıyorlarmıs sadece adres istersenız baslıgı guncelleyebılırsınız teşekkurler
Hatirlatma icin tesekkurler, Elif Hanim bana da birkac gun once ulasti ve bilgilendirdi. ABD'de halihazirda baslamis olan ve Turkiye'nin gelecegi icin onemli bu secimde aktif olarak gorev aldiklari ve isin Turkiye ayaginda da aktif olacaklari icin onumuzdeki haftalarda @Turquoise-Horizon DS-260 formu icin danismanlik hizmeti veremeyecek. Tekrar bu hizmeti vermeye basladiklari zaman konuyu guncelleyecegim.
@snowflake Birdaha kazanıp da yine gidemeyenler var diye biliyorum.Olmadımı olmuyor demekki.Kısmettten öte birşey yok.
@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
Sorgu mailinde ismimizi DS260 belirttiğimiz şekilde büyük harf ingilizce mi yazmamız gerekiyor. Türkçe karakterleri kullanabilirmiyiz.
@airyucel türkçe karakter kullanmadan yazın.
doğum günününü de ay / gün / yıl şeklinde yazın.
Merhaba, mailim 4.tip ancak dosyayı kontrol ettiğimde halen NVC de görünüyor, bu durumda süreci 3.tip DOCQ olmakla aynı mı kabul etmeliyiz ?
@TuRquality mülakat almadığınız sürece zaten dosyanız at NVC görünür.
lütfen bu iletiyi inceleyin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4847/ceac-status-check-visa-status-check-niv-iv
@gucarslan Dosya taşıma için bu durumda NVC (KCC) ye yazılmalı ilk olarak doğrumu ? Mülakat alınmadığı sürece DOCQ 3.tip veya 4.tip olmasının önemi yok olarak anladım, dosya transfer işlemi için KCC ye yazıyorum yani, teşekkürler.
@TuRquality dosyanız DOCQ olduysa kcc yapmaz taşıma işlemini, gitmek istediğiniz konsolosluk yapmalı.
Çok yararlı bi konu olmuş. Yeşilkart ailesine teşekkürler.
@gucarslan Merhaba Uğur bey dosyam DOCQ olmadı henüz, Sırbistan da çalışma iznim var dosya taşıma için 3 gündür KCC' ye mail atıyorum sürekli aynı otomatik maili cevap atıyorlar Aynı maili Belgrad Kons. da yolladım cevap yok
@burcugulsn sabırla denemeye devam etmelisiniz.
şuan dosyanız cutoff içinde değil, bu yüzden işlemi KCC'nin yapması lazım.
@gucarslan 4 defa mail attım malesef hepsine otomatik mail ile cevap yazdılar anlamadım
@burcugulsn birini buraya yollar mısınız?
@gucarslan Thank you for your inquiry.
Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to KCCDV@state.gov. You will need to include information that explains why you need the interview location changed. Unless they are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
The place of application, i.e., location of interview, for noncitizens seeking an immigrant visa will normally be in the consular district with jurisdiction over their place of residence, with limited exceptions. If you need to change your interview location because your residency has changed, you will need to include the new address in your email along with your case number, Principal Applicant’s name, and complete date of birth in the following format (MMDDYYYY). Also, you will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. (Please note that Post Office Boxes, general addresses without a fixed residence, and mailing addresses in care of another person are generally insufficient for purposes of this request, and that visiting family members, tourism, or vacationing do not justify a change of interview location.) These steps are not necessary if you are requesting a reassignment because your case is currently assigned to Embassy Kabul. For more information, please see https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-reassignment-procedures-for-kabul-and-baghdad.html.
If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it will accept your case for transfer.
For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/
Merhabalar,
17 binlerce olan case numaram ile alakalı henüz bir mülakat tarihi alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eylül'e kadar tarih verilmezse şansımın yanacağını söylüyorlar.
Acaba dosyayımı başka ülkeye aldırabilir miyim? Aldırabiliyorsam ne yapmam gerekiyor? Ya da ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Doğrusu ne yapacağımı bilmiyorum. Öylece her gün emaillere bakıp duruyorum.
@yakupkaplan bu başlığın ilk sayfasında dosya taşıma için işlem süreçlerini detaylıca anlatmıştım, inceleyebilirsiniz.
@gucarslan Selamlar, DOCQ 2023 te hala geçerli mi hocam?
Örnek olarak dosya taşımak için mülakat tarihi gelmeden zaten DOCQ olmamış olmuyor muyuz? DOCQ olmuş olmaktan kasıt nedir? ds260 formu mülakata kadar açtırılmıyor mu zaten maille. Teşekkürler.
@Furkan-Aydın evet geçerli.
DOCQ tamamen KCC'nin dosyanız ile ilgili sürecini bitirmiş olması demek. bunu da KCC'ye mail atarak öğrenebilrisiniz. eğer dosyanız bu statüdeyse dosya taşıma işlemi KCC tarafından değil, gitmek istediğiniz konsolosluk tarafından yapılır. dosyanın re-open olması da dahil..
@gucarslan Teşekkür ederim hocam bu ilgili konunuz ve yardımlarınız için. Elmas değerinde.
Dosyamın durumunu sorgulamada bana cevap olarak kcc böyle bir mail geldi.Thank you for your inquiry.
Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section wher you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-
visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions:
@Gül-Kazancioğlu bu mail artık KCC ile bir işiniz kalmadığınız, dosyanızın mülakat için hazır olduğunu ve sadece mülkat beklemeniz gerektiğini gösteren bir mail.