Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV sürecinde TR'den ABD'ye gitmeden önce ve gittikten sonra yapılan masraflar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemyavuz92 Amerikaya gitmeden önce ve gittikten sonra harcanacak tutarlar içinde söyledi:

    Polisler neye göre muamele yapıyorlar anlamıyorum. Amerika'dan Türkiye'ye geldiğimizde 2 aylık olan oğluma almıştık (u.s citizen). Ben neden alındığını anlamadım ama şimdi anlıyorum ki kafasına eserse alıyorlar. Linkteki yazıyı okuyunca bunu anladım şuan!

    Harc, Turkiye'den cikarken aliniyor. ABD pasaportu veya GC sahibi iseniz odemiyorsunuz. Onaylanmamis gocmen vizesi tam olarak gocmen oldugunuzu gostermedigi icin bazi gorevliler sorun cikariyorlar. Bazen supervisor'i cagirmak da ise yaramiyor.


  • @rüzgar Bana da aylık emlak vergisi astonomi k geldi açıkcası


  • @orhancengizk hocam aylık olarak kesiliyor ama bahsettiğimiz tutarlar yıllık tutarlar . Zillow.com dan da verginin ortalama ne kadar olacağı gösteriliyor zaten.
    Ornek vermem gerekirse bu ev için yıllık vergi miktarı. 2832 dolar olarak belirtilmiş dikkat etmek gereken husus ise bu evin borcu veyahut başka vergilere konu olup olmadığı ve diğer vergi miktarlarını bilmekte yatıyor en kötü ihtimalle senelik 10 bin doları geçeceğini sanmıyorum


  • Öyle Bir evi neden alayım bu kadar vergi gerçekten çok fazla - düşünüyorum Türkiyede 400 bin tl ev ve aylık 1000 tl vergi olsa zaten insanlar hiç almazlar kira zaten 1000 1200 tl ise değilmi . Ciddi usa bazen anlayamıyorum 400 bin dolar verip bide aylık 1500 2000 dolar nasıl vereyim yani o kadar çok gelir olduğunu düşünmüyoum insanların bence - Sistem kirada otur diyor ki her ay bana para öde bence sistem bu oyle kurmuşlar sistemi. Vergi olduğunu biliyordum ama ben yıllık diyordum yanı yıllık 2000 dolar vergisi var zannediyordum ki AYLIK mış 🙂 ciddi ciddi sıkıntı.


  • 120 000 bin dolarlık evin yıllık vergisi 10 000 dolar yani …. Bilmiyorum ciddi zor bence benım aylık kazancım ne peki : Bakalım Yine Kiradeyiz desenıze:)


  • @serkanist serkan hocam ben abartarak yazdım lakin şöyle birşey var senelik ev için verginin linkini verdiğim ev için 4 bin doları bulmayacağını hesapladım . Şimdi şöyle düşünün senede 4000 dolar vergi olsa bile aylık 320 dolar civarına geliyor mortgage ile ev aldığınızı varsayarak söylüyorum ayni evin kira bedeli ile kendi fiyatını amerikada 10 senede amorti eder. Yani 10 sene vereceğiniz 40bin dolar dahil eviniz kendini amorti edecektir lakin Türkiye de evin kendini amorti etmesi vergiler dahil 25 30 yıl o da minimum . 220 bin liralık evim vae 160 metre kare 3+1 aylık kira getirisi bana 700 lira son % 10 zam ile birlikte ki aldığım kira semt ve diğer şartlar gözönüne alınınca benim için gayet yeterli ve aynı apartmandaki başka bir daireyi benimle ayni ay içinde alan şahıs 245 bin lira ödedi . Demek istediğim şu benim anladığım kadarıyla amerikada herşey hatta amerikanın kendisi bile borçlar üzerine kurulu bir ülke ve kültürel yapı. Ornek vermem gerekirse 100 bin dolarlık bir evin aylık kirası aylık ortalama 1000 1100 dolardır. Nakit aldığınızı varsayarak söylüyorum. Aylık 1000 dolara kiraya verdiğinizi varsayarak. Yıllık 12000 dolar geliriniz olacaktır. Her sene 4000 dolar vergi ödeyip . 2 bin dolarda evin tadilatı için bir köşeye koyarak her sene 6 bin dolar biriktirerek 20 senede evin fiyatını amorti eder . Evinizde size kalmış olur . Aynı durum o evi kiraya vermeyip kendinizin kalması durumunda da geçerlidir. Yani aslında amerikanın sa turkiyeden farkı yok ev sahibi olan kişi daima kazançlıdır. Tabi piyasada emlak balonu oluşmasını bekleyip balon patladıktan sonra nakit almak da gayet güzel bir çözüm olacaktır. Lakin o zamana kadar beklemek yerine idare edecek bir ev alıp mümkün olduğu kadar birikim yapılıp konut krizi zamanında çok ucuza evler alınabilir.


  • Anladım tabiki kendi evin olması güzel yoksa ortalama 1000 1500 arası kira vermek pek akıllıca değil usa ortalama fiyat sanrım 200 250 bin dolar arası olması lazım ev fiyatlarının , tam olarak bilmesemde.

    Vergi var o k dediğiniz fiyatlar ortaya çıktı zaten herşey. mantıklı olan kendi evinde oturmak tabi imkan olursa neden olmasın bazen çok uygun evler oluyor alıp biraz 10 15 bin dolar masraf edip kendi oturacağın şekle getirmek gerek ve belli bir dönem para biriktirmek en akıllıca, yer ve muhit onemli

    Usa gidersek bunları görürürz bir gün bakalım ne olacak bende bilmiyorum ama vergi çok önemli.

    Teşekkür ederim.


  • @serkanist hocam ev fiyatları eyaletten eyalete bölgeden bölgeye değişiyor . Şahsen ilgilendiğim 1 2 bölge var bu bölgelere bakınca ortalama 1500 feet kare alanlar 140 150 bin civarında iyi durumda olanları tabi bunlar okul puanlarının 7 ve üzeri olduğu yerler . Ama aynı özelliklere sahip tek farkı olduğu semt ve okul puanları öyle yerlerde ise evlerin fiyatı 50 bin doların altına düşebiliyor


  • 100 150 iyi olanlar hadi bakalım dostum güzel bir ev sahibi olursun işallah paylaş lütfen bizlede. 🙂


  • senelik 10-12k gibi rakamlar hatalı olabilir mi? ben smart asset'den property tax hesapladığımda, Austin, TX West University bölgesi için 250k usd değerinde bir ev için 4733 usd yıllık vergi çıkıyor.

    aşağıdaki adresten zip code ve property bedeli girilerek hesaplanabilir.


  • @serkanist bi çıksın da . Ev iş araba sahibi olmak kolay çalıştıktan sonra


  • @coder hocam valla ben zillowun yalancısıyım. 120 bin lik bir evin vergisine baktığımda 2800 usd civarı vergi görünüyor. Amerikan vergi sistemini tam olarak bilmediğim için hesaplanamayan vergilerle maksimum o fiyatları bulur dedim


  • Eşim ile birlikte 2 kişilik bir aile olarak kendimiz adına çıkabilecek masrafları yaklaşık olarak belirledim.(Bu masraflar eyalet ve şehirden şehire değişebilir, kişinin yaşam standartına göre de değişebilir.)

    -Türkiye'de ki giderler;
    Uçak biletleri-Greencard Masrafları-Sağlık Kontrolü Masrafları Bunlar Türkiye'de harcayacağınız paralar olacak ben eşim ve kendim için bunu yaklaşık 4000dolar olarak hesapladım,
    -Usa'e gitmeden ev bulana kadar airbnb evlerinden yaklaşık 15gün kaldığınızı düşünerek yaklaşık 800-900dolar,
    -Usa'da havalimanından kalacağınız eve giderken ki yol masrafı yaklaşık 100dolar,
    -Kiralık ev bulana kadar yiyecek giderleri 500dolar,
    -Kiralık ev bulunca en iyi ihtimalle bir depozito verirseniz tutacağınız evin kira bedeli değişkendir yaklaşık 1400dolarlık evde kalırsanız depozito+kira 1400+1400=2800dolar
    -Bu süreçte araç alma niyetiniz varsa ortalama iş görecek bir araba yaklaşık 6000dolar
    -Ev eşyaları yaklaşık 2000 dolar buda değişkenlik gösterir ilk etap için yaklaşık tutar (yatak,koltuk,mutfak gereçleri vs.)
    Şuana kadar 16.300 dolar yaptı zaten öngörülmeyen gideriniz illa ki olacaktır buna 17.000 dolar diyebiliriz bu tutar zaten ilk geliş yerleşme için gidecek ilk aylık gideriniz olacak.
    Birde iş bulamama durumunu göze alırsanız birde 5000dolar kenara ayırırsanız yaklaşık 22.000 dolar ile giderseniz rahat edebilirseniz.
    Ben bunu kendimiz için yaklaşık olarak hesapladım eşim ve kendim için en az 20-22bin dolar biriktirme planım var üstüne ne kadar koyarsak bizim için o kadar iyi olacaktır.


  • 2020'de Sağlık Muaynesinin ne kadar olduğunu bilen var mı 1 kişi için acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İsmail-Babalık, içinde söyledi: DV surecinde TR'den ABD'ye gitmeden once ve gittikten sonra yapilan masraflar

    2020'de Sağlık Muaynesinin ne kadar olduğunu bilen var mı 1 kişi için acaba?

    Mulakat deneyimlerinizi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Konuyu canlandirmaya ne dersiniz,malum edinilen tecrubeler herseyden kiymetli😊


  • 10/26/2021 giriş
    Virginia Sterling yerleşik hayat
    Eyalet şehre ve şahsi deneyimimize göre birden fazla kişi ile taşınacaklara tavsiyem lütfen en qz 20.000 USD ile gelmeye çalışın. Unutmayın bu tamamen benim tecrübemdir "yaa nerden bulcaz 20.000 usd, cokmuş, gitmeyelim" gibi düşüncelere kapılmadan önce diğer deneyimleri de dikkate alın.

    5600 USD İlk kira
    6000 USD araç
    2000 USD uber v.s. ulaşım (1.5 ay)
    13600 USD toplam

    Basement yani 2 odalı bir bodrum katını , elektrik su internet içinde
    1400USD ücret ile kiraladık (kredi notu olmadığı için kalacak yer kiralamak çok zor oldu)
    Kiralama esnasında 2x kira ve 2x kira bedeli depozito ödedik.

    2010 model Hyundai Santa fe, 100k milde 6000 usd

    20.000 USD getirmenizi şahsen tavsiye ederim yazdım çünkü burada bir kaç ay iş bulamadığınızı düşünürseniz 30 gün sonra yeniden kira ödeyeceksiniz, sıkışıp zorlanıp geri dönmek istemezsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Bende kısa süreli (1 haftalık) giriş çıkış yapmış 3 kişilik bir aile için baştan sona yapılacak masrafları özetleyeyim.
    Vize ücreti: 330x3=990$
    Sağlık muayenesi: 1050$ (Astım hastası olduğumu söylediğim için 100$'lık ekstra bir aşı yaptılar bana)
    Greencard bedeli: 220x3= 660$
    Uçak bileti : 2300$ (3 kişi Boston gidiş dönüş)
    Otel Konaklama: 700$ - 1000$ arası ortalama (1 haftalık)


  • Demekkı ortalama 20 bın dolar cepteolması lazım kabacaki zorlanmayalım degerlı bılgıler ıcın tşkler


  • @srhnkskn Case number'ınız muhteşem çıkmış bu kadar sıralaması az olan çok nadir gördüm size şansın şansı vurmuş baştan gerisi de gelecektir dertsiz tasasız güzel bir hayat dilerim size ve yanınızdakilere.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum