australya hukumeti yabanci talebelere kolaylik gosteriyor,dil ogrenmek isteyenler icinde problem cikacagini zannetmiyorum.tabiki dil ogrenmek icin gitmek istediginizi kanitlamak lazimdir,normal bir fabrika iscisi ben australyaya dil ogrenmeye gidiyorum derse red alir.
-
......geldik austos ayinin sonuna,resmen kis mevsimide bitmek uzere,,bu gun 28 austos carsamba hava hem rutubetli hemde cok ruzgarli,yaz geldi diye dun kisa kollu t-shirt ile dolastim..gecen hafta kitanin yukarlarinda northern territory veya west australya topraklari icinde hava sicakligi 41, dereceyi bulmus,bu kita boyle iste, amerika gibi bazi yerlerinde sicaktan kavurur, bazi yerlerini sel basar.
.......tam olarak hatirlamiyorum ama uzun yillar evvel turklerin kurmus oldugu bir cenaze fonuna uye olmustuk,uyelerin cenazeleri sirket tarafindan kaldiriliyordu,biz de her sene aidatimizi oduyorduk, bir muddet sonra aidat odemeyin,mahkemelik olduk dediler,tabi para ile cenaze defnetmeye devam ettiler,bende turk isi gitti bizim yillik uyelik paralari diye uzulmustum......gecen hafta eve mektup geldi-8-10 yil sonra mahkene neticelenmis ve kurumun uyelik sistemi reddedilmis,normal yollardan yine cenaze sahiplerinin parasiyla defin yapiyorlar,eh iste biz artik uye isi yapamiyoruz, isterseniz birikmis aidat paranizi banka hesabina gonderebiliriz , yada auburn bolgesinde camimiz var gelibolu camisi,burasida cenaze fonu kurmus GFF burdan devam edebilirsiniz diyor,
.....bu gun forumu aldim sirketin binasi cok uzakta degil gittim kapilari kilitli kimseler yok. oyleyse birde auburn camisine gidip durumu tam ogreneyim dedim.....musluman kiyafetli bir arkadas karsiladi, derdimizi anlattik,bize uye olmak istiyorsaniz once paranizi banka hesabina gondeririz,sonrada yeni uyelik islemlerini hallederiz, eh param size havale edilse ordan devam etmek olmuyormu,,,,, hayir efendim bizim sistemimiz baska.....eh hadi anlat bakalim nasilmis bu sistem.
..adam bir kitacik cikardi,efendim 75 ile 79 yas arasinda olanlar icin uye olma parasi $12,600 dolar, 36 ay icinde taksit taksit odiyebilirmisiz, hmmm cok guzel, tabi bu ucret iki kisi icin...yine kari koca icin yillik aidat 75-79 yas arasi 1,080 dolarcik.,,,giris ucreti tamamen odenmeden kisi vefat ederse geri kalan para mirascilarindan talep edilirmis..
....auburn bolgesine yakin lidcombe adli muhit var burda hemen hemen australyanin en eski mezarlarindan biri var, zamaninda cok buyuk araziyi cevirmisler,dindar, dinsiz veya her dinden olan insanlar icin bolge bolge ayrilmis,yalniz muslumalarda ayirim yok, pakistanli arap veya turk hep ayni kisma gomuluyor,mezarligin adi rookwood dur... eh eger bu mezarliga gomulmel istiyorsak tek kisilik mezar yeri 2500 dolar iki kisilik mezar yeri 4500 dolar extra odeme olacak. iki kisilik deyince cok derin bir mezar cukuru kaziliyor,vefat edenler akraba ise ust uste defnediliyor, buyuk beton havuz gibi bir sey.....
......iste boyle 80 yas ustu ve olumcul hastaligi olan kisi uye olursa tek kisilik uyelik ucreti $9.300 iki kisilik $15.150...yine 80 yas ustu olanlarin yillik aidat ucretleri 1,125 dolar...eski cenaze fonunda $ 2.010 dolarimiz birikmis,hesap numarami verdim hesabima aktardilar.
.....dusunuyorum uye olursam 3 sene icinde 12,600 dolar giris ucreti odeyecegim,yine 3 yil icinde 3240 dolar yillik aidat, eh 3 yil bitmeden olursem birde iki kisilik mezar yeri 4500 de 0.....
.........eski cenaze fonu defin islemlerine devam ediyor onlarinda defin ucretleri 11,000 ile 15.000 arasindaymis.kalin saglicakla.
-
@sir-altan Özbekistan bu olimpiyat cok basarılı oldu
-
Merhaba, 491 nolu vize için eş lerden de dil puanı isteniyor mu
-
australya hukumeti yabanci talebelere kolaylik gosteriyor,dil ogrenmek isteyenler icinde problem cikacagini zannetmiyorum.tabiki dil ogrenmek icin gitmek istediginizi kanitlamak lazimdir,normal bir fabrika iscisi ben australyaya dil ogrenmeye gidiyorum derse red alir.
-
teşekkür ederim.
-
Bu vize galiba yalan oldu bekleme süresi 1200 gün olmuş uzun süredir vize alan Türk yok.
Avustralya bilerek bu vize başvurularıyla ilgilenmiyor bakalım ne olacak ben hala başvurmadım artık başvursam mı eminde değilim. -
@Taurus bir bilgim yok o konuda
-
@sir-altan merhaba, aramıza tekrardan hoşgeldiniz.
deneyimlerinizi uygun başlıklarda aktarmasız bizler için de çok değerli.son dönemde cok fazla talep gören ülkelerin başında geliyor.
sizin yerleşme sureciniz nasil oldu acaba?
bu başlıkta aktarirsaniz cok memnun oluruz -
..derdinizi anlatacak ve karsinizdakini anliyacak kadar ingilizce bilmeniz yeterlidir,,,okul olarakda lise veya yuksek tahsil olabilir,tahsil disinda gecerli bir meslek sahibide olmaniz yeterlidir diye dusunuyorum,wat bir sefer verilir,zannedersem 30 yasini gecmis olmiyacak
-
-
Teşekkürler. İyi bayramlar
Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
-
10 dakika buraya yazi yazdim ve yalnis bir tusa basinca hepsi kayboldu,aceleciligim ve yaslilik olmali....simdi daha yavas yavas yazacagim. 9 haziran pazar sabahi,yarin resmi tatil, kralin dogum gunu, daha evvelki yillarda kralicenin dogum gunu olarak kutlanirdi,cok sevilen bir kraliceydi, allah rahmet eylesin, oglu charles kral oldu,ne yazikki oda prostat kanseriymis...
......evimin su sacaklari bayagi eskimis bazi yerlerinden sular akiyor yani bizi degistirin diyor, ev iki katli,bu isleri yapan bir kac is yeri cagirdim, ilk gelenin sistemi guzel,oluklarin uzeri kapali iceri ot yaprak ve baska seylerin girmesi onleniyor, gelen adam numuneleri gosterdi hosuma gitti ama fiati 12.000 doolara yakin soyledi,icimden bir ohaa cektim sonra dusuneyim dedim, daha sonra adam telefon edip fiati $9800 e indirdi biraz daha dusuneyim dedim, baska birini cagirdim normal su oluklari,oluklar ve asagiya inen borular yenilenecek borularin altindaki tahtaya facia deriz onlarin ustunede ayni renkte colorbond metal kaplanacak,bu vatandasda 7000 dolar dedi, onada biraz dusuneyim dedim...
......gecen hafta baska bir sirkete mail attim iki gun sonra elemani geldi olctu bicti.... bu sirketin malzemesi aluminum fena degil,catida birde canak anteni var 23 yildir duruyor pek kullandigimiz yok, okay bu antenide indireceksiniz dedim, tek katli bina olsa kendim indiririm, merdivenle 8 metreye kadar cikmayi gozum yemez,,, bu adamda 6600 dolar fiat cikardi eyu 400 dolar karimiz olacak dedim, iyi bir iki gun sonra seni ararim dedim,,,,,,catiya iki tanede doner havalandirmalar onlardan koymayi dusundum whirlybird deniliyor,ayni sirklet iki tanesi icin 1030 dolar istiyor,adami aradim su oluklari icin son fiat ne dedim . Adamda son fiat $6000 dedi okay dedim,havalandirmalar pahali geldi, alcak bina olsa yerlestirmesi cok basit sadece bir tane kiremit cikacak,, cuma gunu adam geldi 600 dolar deposit verdim ve kontrat imzaladim, iki hafta icinde gelecekler eski oluklari indirecekler ve goturecekler, bu adamlarin sistemi, kamyon geliyor, boru mesafesi olculup,kamyonda rula halindeki aluminyumdan pres ile su olugu yapiliyor ,ingilizcede guttering deniliyor.
.....gall bladder safra kesesi,benimkinde tas dolu,,, daha evvel uzman doktora gorunmustum, rahat birak dursunlar demisti,ama kafama takildi iste stress yapiyor, yine aile doktoruma gidip bu taslarin alinma zamani geldi beni uzman doktora gonder dedim.... referral yazdi yani tavsiye mektubu, uzman doktorun adresine gidip randevu aldim sekreter hatun daha evvel burda bulundunuzmu dedi yoooo dedim, sonra ofisi hatirladim, evet evet burda bu doktoru gormustum dedim,malum bilgisayarda her sey var,kadin gecmisi buldu ,iki hafta sonraya randevu aldik,aile doktoru havale etmezse doktorlar bakmazlar, yada masraflari cebinizden odersiniz,
..randevu sabah 10, 30 da sekreter hatun gelirkende 140 dolar getirin dedi,60 dolarini hukumet geri oduyor.iki hafta sonra yine ayni yere yarim saat evvelinden gittim ve doktorun gormesini bekledim benden evvel bir kac kisi vardi, sira bana geldi once doktor dosyayi alip odasina gitti,bir kac dakika sonra gelip beni cagirdi...
..hadi anlat bakalim bu oluyormu, yooo, miden bulaniyormu,,,yooooo yemeklerden sonra istifra ediyormusun,yoooo... burda agri varmi, yoooo,uzandik doktor sedyesine karnima saga sola bakti..... bak arkadasim bu taslarin sana zarari yok,,,,, dr vietnam asilli genc cerrah ama neseli adam,sen yaslisin seni bosu bosuna ameliyat etmek istemem, amleyiat masasinda kalp krizi gecirip olursen karin beni dovmeye gelir,,ya doktorum bu taslar bana stres yapiyor, bos ver stresi at kafandan unut taslari....iyi dedik, 4 yil evvel ayni yerde baska bir odadaki baska doktorda ayni seyleri soylemisti,,,, doktora tesekkur edip ciktim sekreterde karttan 140 dolar odedim,safra kesemdeki taslarida kafamdan attimmi bilemiyorum
..kalin saglicakla
-
..malum kis mevsimindeyiz 25 haziran sabahi disarsi 3 derece soguktu,disari cikip baktim arabamin on caminda buz var,KITIR KITIR,,iki haftada bir sehire inmeye alistik,soguk moguk gidelimmi gidelim, 8,15 otobusune bindik,tabi mevsim kis diye kalin seyler giydik.otobus,tren otobus, bondi plajina gittik,saat 9,30 bir suru insan denizde surf yapiyor,iyi dalga yakalayip surf yapanlara baktim,kimileri sona kadar gidiyor kimileri yari yolda dusuyor.,sahil kenarinda yuruyus yapan insan cok, bende kalin motgomer var kafamda kulaklarimi kapayan takke,kimileri yari ciplak kosuyor,kimileri daha ince giyinmis,...
...watsonbay adli bir bolge var,baska bir otobuse binip oraya gittik, ordan tekne sehir merkezine gidiyor,3 saat icinde hava sicakligi 17 dereceye yukseldi,20 dakika teknede liman kiyilarini izledim, istanbul bogazi gibi sahane guzelligi var,ne varki istanbul gibi gok delenler yok,varsada cok nadir.,tekneyle sehir iskelelerine geldik ordan baska bir tekneye binip bu defa manly plajina gittik sicaklik oldu 19 derece,bir kanapeye oturup ekmegimizi yedik biraz martilere ekmek attik,her ne olduysa martiler toplanip havada daire seklinde bagira bagira ucmaya basladilar, 10 dakika kadar durmadan ayni yerde donduler,cok garipti korktuklari bir seymi oldu anliyamadim.
.....manly plajida kalabalikdi ,yuzenler yoktu ama gezmeye gelip yiyecek yerlerinde bir seyler yeyip yuruyus yapan insanlar,, tekneden inince bir tabela var uzerinde harita var, baktim bir indiali aile haritatya bakiyor, nereye bakiyorsunujz dedim, adam plaj plaj dedi,kalabaligi takip et dedim,tekneden inilince tek yhurunecek yer ,5-6 yuz metre otedeki plajdir,bir taraf ic deniz korfezdir diger tarafi acik deniz okyanus,tekneyle geriye donduk bu defa sehir icinden gecip baska bir bolgeye giden tramvay var ona binip central istasyonuna gidiyoruz,guzel sehirin ana caddelerinden geciyoruz, kenardaki insanlara bakiyorum cogunlugu asyali,chinli, vietnamli....
..kalin saglicakla. -
.....ne derler yas kemale erdi gibi,bizim yasimizda bir hayli yuksek rakkamlara ulasti,yasadigim her gun bonus sayilir...,zaman zaman evimizde bulunan kullanmadigimiz esyalari toplayip hayir kurumuna birakiyoruz..bir kac hafta evveldi hatun biraz mutfaga gel dedi, gittim,kucuk merdiven seklinde tabure var, ona cik ve en yuksekteki dolabin kapagini ac, ve icindekileri bir bir bana ver.dolapta bir suru porselen tabak var,sahane bir yemek takimi hemde SIRLI cicekli tabaklar,sonra porselen caydanligi demligi, porselen cay bardaklari porselen kahve bardaklari,aman dusup kirilmasinlar diye itina ile tabaklari indirdim,,, eeeeee ne olacak, bunlarida gonderelim..garajimdan bir karton kutu ve bir suru gazete bulup getirdim,hepsini guzelce kutuya yerlestirdik,,bir kac gun sonrada yakindaki bir carsida bulunan hayir kurumunun shopuna biraktim..
...... eeee hatun biz bu tabaklarla hic yemek yedikmi, hic cay veya kahve ictikmi, hayir hatirlamiyorum onlar misafirler icindi,yani cok uzun yillar evvelinde iyi para vererek aldigimiz yemek takimi kullanmadan hayir kurumuna gitti,,,,,,bazi seyleri aman simdi kullanmiyalim ilerde kullaniriz diye dokunmayiz...... gecen hafta kizim hawaii ye gitti, gelirkende iki tane resimli uzerinde hawaii yazili porselen mug almis,biri anama biri babama diye... hatun bardaklari gosterdi sonra raftaki bardaklarin en arkasina koydu, bunlar burda dursun simdi eskileri kullanalim sonra bunlarida kullaniriz........insan oglu sanki hic olmiyecekmis gibi yasamaya calisiyor,iki gun sonra hawaii bardagini alip cay kahve icmeye basladim........hayat cok hizli geciyor haziran ayida bitti senenin yarisi gecti,bu gunun isini yarina birakmadan yasamaya calisalim ilerdeki yaslilikda neler olacagi hic belli olmuyor, sapa saglam gordugumuz insan bir anda kanser olabiliyor.bizim yaptigimiz gibi bu misafir tabagi bu misafir bardagi diye kullanmamak yapmiyalim.
..kalin saglicakla -
.......INR.....international normalized ratio.kisacasi INR.
.benim hatun iki defa kalp ameliyati gecirdi, son ameliayati 14 yil evveldi problem kalp romatizmasindan kapagin daralmasi ve duzgun calismamasi....ameliyattan 6 ay kadar evvel uzman doktorumuzun tavsiyesi ile aile doktorumuz hatunun kan sulandiriciya baslamasi lazim diyerek once 5 mg olarak gunluk coumadin diger adida warfarin dir, recetesi yazdi,ilk defa kullanacagi icin ilaci veren eczacida gidalar hakkinda bilgi verdi.
....hatun kan sulandirici almaya basladi ve her 6 haftada bir gidip kan verdi-boylece kanin incelme ve kalinlasmasi kontrol altina alindi,,,,,,ameliyatta madeni kapak takildi tek yol sadece yukari dogru acilan ve geriye donen bir kucuk alet,yapanlardan allah razi olsun.....kan sulanmasi veya pihtilasmasini kontrol altina alacak test icin INR Diyoruz, simdi her ay aile doktorumuza gidiyoruz ama doktoru gormeden hemsiresine INR icin geldik diyoruz, kadin kan alip labaratuara gonderiyor.durum kotuyse doktor telefon edip ilaci arttir veya azalt diyor, doktordan bir haber gelmezse bir iki gun sonra kendimiz telefon edip durumu doktora soruyoruz......
..kan 2.2 altina gecmisse kalinlasmis demektir,yani pihtilasmaya dogru gidiyor,normal olarak her aksam 3 mg lik bir hap aliyor,yine yapilan testte kan durumu 3 .v e ucun uzerine cikmissa buda kanin inceldigini anlatiyor,,,,, hatunun ameliyatindan sonra bu kan sulandiricinin hayat boyu kullanmasi gerektigi soylendi.
.....kalbin degisik hastaliklari vardir, bypass olanlar icin belki daha degisik kan sulandirici ilac verilebilinir.australyada kan sulandiricilar doktor recetesi olmadan asla verilmez.......................iste boyle 15 yila yakindir kan sulandiricinin ne oldugunu cok iyi ogrendik,....gecen seneydi, kendim kollestrol ilaci kullaniyorum, 6 ayda bir kan testi yaptiririm, benimde kolestrol ilacim hayat boyu, doktora gittigimde 6 repeat recete yazdiririm, nasil olduysa tum receteyi kullanmisim, o arada doktorumda tatile gitmisti, her zaman ilac aldigim eczaneye gittim,tum bilgilerimiz var, yahu emanet olarak bana kollestrol ilaci verirmisiniz,doktorum tatilde gelince hemen recete yazdirip size getiririm dedim,yok yok, iste butun kayitlarim onlarda olmasina ragmen eczaci hatun ilac vermedi, benim hatunda kolestrol ilaci kullaniyor ama baska marka mecburen bir kac gun hatunun ilacini kullandim..
.....hayat tecrubelerden ibarettir basina gelmeyen bilemez,,hatun kucuk bir operasyon gecirecekse bir kac gun evvelden kan sulandiriciyi durdurup, karindan yapilan antibiyotik igneler veriyorlar..ciddi kan sulandirici kullanan sahis yedigi gidalara cok dikkat etmelidir,bazi yesil sebze meyva gidalar kan sulandiricinin etkisini azaltiyor.
benim hatunun masallah kanida yo-y o gibi bir ay 2.2. gelecek ay 2.8.yiyeceklere ne kadar dikkat etsede oluyor iste.....kalin saglicakla.
-
..persembe gunu ogle saatlerinde telefonum caldi cevap verdim efendim, ....xxx sirketinden ariyoruz, yarin elemanlarimiz gelip catidaki su oluklarini degistirecekler, sevindim, eee, saat kacta gelirler, 7 ile 8 arasi.....ev iki katli 8 metreye yakin yuksekligi var,kendi dusunceme gore adamlar ya platform kuracaklar, yada cherry picker denilen,platformlu vinc diyelim seyler var,yuksek binalarda ekseri boyacilar kullanirlar, remork ustunde hidrolikle calisan bir nevi vinc diyelim tam tarifini bilemiyorum veya aklima gelmiyor,
..cuma sabahi erkenden kalktim iki arabayi sokak icinde bir yere park ettim,belki adamlar kamyonla filan gelirler...,7,30 da bir kamyonet yanasti, bir genc ozi indi,bekliyordum kapi zilini calmadan ben disari ciktim, gutter icin geldik, birazdan iki arkadasim daha gelecek dedi,,, bes 10 dakika sonra bir kamyonet daha geldi uzerlerinde merdiven.......havalar serin cati islak yerler biraz islak,,,, eh biz bir kahve icelim bu arada catida biraz kurusun deyip benzin istasyonuna kahve icmeye gittiler, sonradan gelenlerde genc ozi, devamli birbirleriyle sakalasiyorlar...kahvelerini icip geldiler, evimin arka kisminda ilave bolum var ordan yuksek catiya cikmak daha kolay oluyor. iki eleman ellerinde crowbar yani civi ,palet sokmeye yarayan demirler. masallah hic emniyet tedbiri almadan kedi gibi catida dolasip dort tarafin sacaklarini asagiya indirdiler,,,,, is icin fiyat vermeye gelen sahisla eski su oluklarini alip gotureceksiniz diye anlasmistim.... evimin sag tarafindaki downpipe su olugu tenekeden, bir ara miknatisla bakmistim.adamlar borulari indirdiler,birine baktim cok hafif tenekeye benzemiyor evde miknatis vardi aldim tuttum, oluklar aluminyum.genclerden birine bunlari goturmeyin ben hallederim dedim... bir hafta evvel malzeme getiren adam, merak etme bir gun icinde bitirirler, bitmezse ertesi gun gelip tamamlarlar demisti.eh bende uzun is diye dusunmustum.
... eski borular indi, bazilarinin ici simsiyah camur olmus camur boruya yapismis, zaten bir iki yerden su akiyordu delinmis olmali..... is uzarsa adamlara kahve ikram etmeyi dusunuyordum,,,,,,8,30 da basladilar, 11,30 da is bitti,uzun merdivenlerini sadece duvardan asagiya inen boruyu baglamak icin kullandilar.,genclerden biri asagiya inince hic yedek kiremitin varmi diye sordu,8-10 tane filan vardi, sorry 4 tanesi kirildi dedi,arka ilave kismin catisinda kirilmis ordan yukariya merdiven dayamislardi 4 tane kiremit verdim kirilanlari cikarip yerlerine takti ,..is bitti genclerden biri hadi eyvallah biz gidiyoruz dedi,,, dur ya parayi almiyacakmisin diye sordum.biz para almiyoruz sirketten sizi arayacaklar dedi ve arabalarina atlayip gittiler 3 saat icinde isi bitirdiler....yeni sacak su olugu dosendi aluminyum 30-40 yil curumezmis,gerci bizim ne kadar yasayacagimi allah bilir.
........dun eski su borularinin iclerini hortumla yikadim,bir kenara cektim hem teneke makasi hemde grinder ile birer metrelik olarak kestim, incecik alimunyum uzerlerine biraz basincada dum duz oldular.ilerde hurdaciya goturup satacagim.
..evde 25 inci yila girdim, aldigim zaman yeni driveway yaptirmistim 10.000 dolar harcamistim ondan sonraki en buyuk harcamis oldugum para su oluklari icin 6000 dolar oldu.ilerde 5-6 bin dolar daha masraf edersem kusurlu bir yer kalmiyacak.
..kalin saglicakla.
-
.bu gun yine biraz yillarin gerisine dondum.
.....bir arkadasimin oglu vardi, ticarete atildi basarili oldu, kadin erkek cuzdanlari kemer filansatiyir toptanciligini yapiyor bende pazar yeri alip onun mallarini satmistim,,bir ara delikanli abi yarin isin varmi diye sordu, yok dedim,yarin auburn carsisina gelirmisin bankadan turkiyeye para havale etmek istiyorum, bir miktar sizin uzerinizden gondersek filan,,,,genc adam kazandigi parayi turkiyeye aktariyor,,,,ertesi gun auburn bolgesinde onun soyledigi bankada bulustuk,.icerdeki kasadar kizlardan birini ayarlamis, kiz hosgeldin filan bizimki dolar ne kadardan gidiyor filan eh 50.000 gonderelim, verdik ehliyetimizi kiz benim adimdan ,arkadasin verdigi turkiyedeki isme parayi gonderdi,,tesekkur ederim abi cok saol, sende saol.... ya o zamanlar benim yillik gelirim 15,000 dolar bile degil,allah muhafaza birisi ya sen bu parayi nerden buldunda gonderdin filan.
...bu arkadasin cok samimi bir arkadasida var o da ticaret yapiyor,ilk sahis isini bu ikinci arkadasa satti ve turkiyeye temelli gitti, eh bende arasira mal almak icin depolarina gidiyorum...... o zamanlar bu 10.000 dolar disari cikarma meselesini kesin olarak kimse bilmiyor gibi,,,,,,mal almak icin ikinci sahisin deposuna gitmistik cay kahve sohbet filan, altan abi kayinbiraderimi bankalara gonderdim,hmmm ne kadar yabanci doviz bulursa alacak, o zamanlar euro avro yok, alman marki fransiz frangi filan,arkadas zannediyorki sadece australya dolari icin 10.000 limit var diger kur paralarindan istedigin kadar cikar, genelde hangi para olursa olsun toplami 10.000 australya dolarindan fazla olursa problem olabilir, bir muddet baska yabanci dovizler toplayip nakit olarak goturdu...
,baska bir gun yine mal almaya gidiyorum,,, abi bana bir yardim edebilirmisin,ederim tabi niye olmasin.ayni sey bu arkadasda turkiyeye yatirim yapiyorlar,australyada pek kalici degiller turkiyeden gelme damat,,,, eee ne yapacagiz ..abi turkiyeye bir miktar para cikartacam senin ismin uzerinden olurmu....... olsun dedik is yeri ana cadde uzerinde, yakindaki bir bankaya gittik, ayni sekilde verdik ehliyetimizi,australyada kimlik ehliyettir,,,bu arkadas icinde 50 uzeri para gonderdik.
....yine eski bir aile dostumde ticarete atildi temizlik isi yapiyor,isleri fena degil kisa zamanda iyi para yapti bazi islerini satti,,,eee altan hadi bana bir koltuk cik, napicagiz, turkiyeye para postalayacagiz,burda yasiyor ama turkiyeden akdeniz kiyilarindan buyuk bir tarla alacakmis. eh oburlerine yardim ettik bu daha samimi arkadasim bunun icinde bir hayli yuksek para havale ettik...zaman zaman dusunurum bir aksilik olsan vergi dairesiyle filan basim belaya girerdi icabinda polislede basim belaya girebilirdi, derdimizi anlatana kadar cok terletilirdik.
...en sonuncu arkadas sakacidir birbirimize takiliriz,,,,, gitti akdeniz kiyilarindami yoksa tepelerindemi koca bir tarla aldi,,,,,,bir zaman sonra eee bu tarlayi parsellere bolelim.abisinin kayinbiraderi var bu islerden anlarmis, konusup anlasiyorlar, arkadasim turkiyeye giden bir arkadasiyla nakit para gonderiyor,kayin birader gelen yolcuyu hava alaninda hurmetle sevgiyle yagcilikla karsiliyor gonderilen parayi aliyor. eh tarla parsellenecek aradan biraz zaman geciyor, arkadasim kayin biraderi arayip parsel islerinin nasil gittigini soruyor..verilen cevap.... sen hic merak etme abicigim kaziklari caktik,cok yakinda parsellere bolunecek..kayin birader parayi yiyor,ne isleme basliyor ne kazik cakiliyor, arasira aklimiza geldikce hey sam kaziklar nasil gidiyor derim,kazik yerine kayinbirader tarafindan kaziklandik der.
-
......maziyi hatirlamak guzeldir
...bu gun 5 temmuz cuma saat 10,00, saat11.00 de arjantine futbol maci oynanacak,australya ile amerika arasinda saat farkini gorun.
.....benden 10 yas buyuk abim var, yalnis bir kadin ile evlendigi icin hayati hep stress icinde gecti,,,,,ailesinden ayri yasiyor, uzun zaman evvvel turkiyeye tatile gitti, turkiyede aile ici kardes dedikodulari, sokaktaki kesmekeslik, bir iki hafta icinde adam yine stresse giriyor, ucak bileti aldigi sirketin istanbul burosuna gidip yahu ben rahatsizim ne olur donus tarihimi one almak istiyorum diyor,,,,,,,,bu gunlerde donus tarihi veya gidis tarihjni degistirmek zordur,ceza parasi alirlar diye dusunuyorum,..
.. ofisde iyi insanlara rastgelmis ayri bir ucret almadan en kisa zamanda donus tarihi vermisler. buradaki oglu beni aradi amca babam o gun donuyor.sag ol tesekkur ederim, ucak gece gec saatte iniyor,,eh biraderin oglu nasilsa almaya gelecek,donerken benide evime birakirlar deyip atladim otobuse sonra tren ve otobus,hava alanina gittim,ucagin gelmesin i bekliyorum,,,ucak indi biraz sonra yegen geldi,,, eee amca sendemi geldin. geldik iste evlat,.ya amca ben kucuk arabamla geldim sadece iki kisilik,,,,kucuk bir porsch arabasi vardi, bagaja ortaboy valiz bile sigmaz,eyvah eyvah bu saatte ben nasil eve giderim diye dusunmeye basladim, gelenler kapisinda biraderin cikmasini beklerken baktim diger yegenimde geldi, turkiyede yasiyan bacimin oglu, birader istek yapip onu australyaya getirmisti.....heyecanli bekleyisden sonra birader kapidan cikti,turkiyede ucaga binince biraz morali duzelmis,....gecenin o saatinde benim eve donmem cok zor, belki cocuklardan birini hava alanina cagiririm,ne sans ki obur yegen geldi,,,,,,biraderin oglu kuzenine- ben amcami evine birakirim sende babami eve gotur orda bulusuruz dedi.. turkiyedeki bacim ogluna telefon etmis oglum dayin geliyor cok stressli onu hava alanindan al demis......tesadufun boylesi gece yarisi sokaklarda kalmaktan kurtuldum, biraderin oturdugu bolgeye gitmek icin benim evin yakinindan geciliyor, neyse bindik yegenin porsch arabasina beni eve kadar getirdi ve babasinin evine gitti...eh porsch marka arabayada popomuz degmis oldu
..kalin saglicajkla.
-
..bir iki sene evveldi, bir gun hatuna elimiz ayagimiz tutarken bol bol gezelim demistim, hmm,hmmm demisti,aradan bir iki yil gecti, simdi hatun bana bak adam elimiz ayagimiz saglamken gezelim ilerde ne olacagimiz belli olmaz diyor benden aldigini bana satiyor,,,,,eh bizde rutin yaptik her iki haftada bir sydney icine ve yakin plajlarina gidiyoruz,deniz havasi iyi oluyor,cok sert kis da yok sicaklik 10 ila 18 arasi
.....dun sabah hava raporuna baktim fena degil o zaman 8,15 otobusunu yakaliyalim dedim,tostumuz suyumuz meyvamiz hazirlanip cantama kondu,,,,otobusle bankstown istasyonuna gittik, perona indik hemen tren geldi, bindik eski bir tiren,hay allah uzun zamandir boyle eski tirene binmemistim dedim.....baska istasyonda baska trene binip ,sonra otobus bondi plajina gittik yuruduk otobuse binip, watson bay bolgesine gittik,,,,otobusle iskele arasi 200 metre filan var, ferry gelmis yolcu bosaltiyor,hadi yetiselim ama hatun fazla hizli yuruyemiyor,teknenin kapisina geldik, iskeleyi kaldirdilar 30 saniye ile tekneyi kacirdik , guzel bir yer biraz oturduk yuruduk yarim saat sonra tekne geldi, sydney limanina gittik ordan manly ferry sine bindik,manly de biraz yuruduk tostumuzu , meyvamizi yedik,hadi yavas yavas geri donelim,galiba en cok vapur seferinin oldugu bolge manly olacak....millet denize girmese bile buraya gelip ya bira iciyor , ya dondurma yiyor,,,balik chips filan hareketli bir bolge
...vapurla sehir merkezine geldik,hatun tamammi devammi,hmmm biraz daha gezebiliriz hava fena degil,baska bir ferry ye binip darlingharbour a gittik,renkli bir yer cok cafe ve restaurant var ama fiatlar bize gore degil.burdan ya tekneyle geri donecegiz yada light train tramvay var. tramvayla central istasyonuna gidelim deyip tramvay duragina gittik, kirmizi yelekli bir hatun tramway icin yol tamiri var karsida otobus duragina gidin central istasyonuna goturecek dedi..
..burdanda otobuse bindik, allah allah adam central istasyonunu gecti gidiyor,eyvah otobus baska yere gidiyor dedim,kimsede bir kimildama yok, neyse bir kac sokak dolasip bizi central railway stationa getirdi... 22 nolu platformdan bankstown a tren var gittik iki dakika gecmeden tiren geldi,saatime baktim en fazla 4,30 da evde oluruz dedim,mubarek tiren ayni sabah bindigimiz tiren gibi iki
debir yuksek gicirti yapiyor,basladi kagni arabasi gibi gitmeye, o saatte tirenler cok SIKTIR bakiyorum karsidan gelen tirende yok.tirenimiz her istasyonda uzun dakikalar bekliyor 25 dakikalik yolun 4/3 ine bir saatte geldik, campsie adli istasyonda tren tamamen takildi kimsede bir sey soylemiyor.ondan sonra herkes insin tiren sehire dogru geri gidecek dediler, yan raylarda baska bir tren bekliyor, bir gorevli hatlarda bir seyler olmus bu tarafa tiren yok dedi,,, eeeeee, yolun karsisinda E nolu otobus duragina gidiniz,duraga gittik durakta belki 100 kisi otobus bekliyor, otobus geldi millet usustu,koltuklar ve orta kisim doldu, sofore yakin yerde doldu,sofer koltugundan kalkip 6-7 kisiyi asagi indirdi, on kapinin yani o bolgede durmak yasakmis zaten yaziyor....geride bir suru yolcu daha kaldi.itis kakis gelecek otobuse ya bineriz ya binemeyiz, boyle durumlarda kimse nazik olmuyor,,,,, parramatta tiren hatti var, baktim bir otobus geldi
tabelasinda stratfield yaziyor, bindik otobuse yarim saat kadar dolasip bizi stratfield istasyonuna getirdi,mevsim kis her taraf kapkaranlik oldu,auburn semtinden saatbasi kalkan bir otobus bizim evin yakinindan geciyor,burdanda atladik tirene auburnda indik,otobuse yarim saat var saat 17,30,neyse saat 6 da otobus geldi bindik 25 dakika sonra bizim bolgeye geldik,bu gezide macerali oldu dedim..turkiyedeki gibi buralardada yagmurlar cok,toprak su cekmez hale geldi, yakinlarda futbol sahalari var arasira gider mac izlerim, bu sezon yagmur yuzunden baslamadan bitti sayilir,,bu gun yine o tarafa dogru yuruyus yaptim, baktim bir suru insan kamyonlar makineler filan, sahalarin etrafina demir korkuluk parmakliklar fence koyuyorlar, bir adam arabasinin yaninda bir seylerle ugrasiyordu, ne oluyor burda diye sordum,sezon bitince kale direkleride cikarilir baktim direkler cikarilmis,,adam her taraf su icinde pompa sistemi kurup sahalardaki suyu yollara pompalayacagiz dedi.... cok yagmur olunca pek tat tuz olmuyor,tabi bizim icin degisik bir iklimde yasadigimiz icin fazla yagmurda goze batiyor.
..dun sehir ici cok kalabalikdi gecen hafta sonu okullar iki hafta ara tatiline girdiler,analar ve babalar cocuklarini alip gezmeyre cikarmislar..kalin saglicakla.
-
..1967 yilinda australya kapilarini dunya milletlerine acti..turkiyedende gocmenler almaya basladi,taninmiyan bir ulkeye tabiki cogunlukla anadolu insani geldi.universite mezunlari, doktorlar, muhendisler filan degil, benim gibi, orta terk,yani ilk okul diplomali kimseler.bazi sanatkarlar, ilk gelenler arasinda ve sonraki yillarda gelen kadinlar arasinda okuma yazma orani cok dusuk,kadin turkceyi okuyamiyorki ingilizceyi nasil okusun.......gazete yok televizyon yok,kulakdan duyma haberler.cocuk.larda okuma orani az.liseyi bitiren ise atiliyor yani ileri ogretim daha az.
..ne yapalim australyayi tanimak icinde ondan bundan ogreniyorduk, sahane bir ingilizcemiz yokki gidip kutuphanelerde bir seyler arastiralim, yahut ansiklopedilere bakalim......internet ciktiktan sonra bir seyler ogrenmeye basladik, ilk zamanlar internet almak ve kullanmak da masrafliydi,,benim gibi, benim kusaginda olanlarin australyada 50 yil yasayip bir seyler ogrenmemeleri cok normal......bazen kulakdan duyma seylere inandik ve cok zararimiz oldu.
.......australyada 20-30 yil kalip turkyeye temelli donen insan icin ya yasindan dolayi australyadan emekli olmustur,,,,, yasi emeklilik yasina erismemisse,malulen emekli olup turkiyeye gitmistir,eslerden biri ben onun bakicisyim derse ve sosyal servis onaylarsa her iki kiside malulen emekli olup turkiyede iyi yasarlar,,kimileride devamli caslisirlar saga sola israf yapmazlar turkiyeden ev aldilarsa, turkiye sosyal sigortalarindan emekli olabilirler,turkiyenin sosyal sigorta emekli maaslari hic bir zaman gunluk yasam standartlarina uymaz,....turkiyeye temelli olarak donen kisi muhakkak australyadan bir seyler kazanmistir gelecek guvenligini elde etmistir.
......australyanin baslica bir kac buyuk sehiri var bu gune kadar onlari gormek kismet olmadi, cunku ev aldim tek kisi calisip borc odemek icin gece 12 saat demirlerle bogustum..ticarete giristim,belki biraz kazanirizda daha iyi ev aliriz, sifirdan arabaya bineriz filan ama isler umdugum gibi gitmeyince is yerlerinde gres yagi temizledim, tuvaletlerinde baskalarinin pisliklerini temizledim, her sey ilerde daha rahat olabilmek icindi......ne yapalim cok calismakdan dis dunyayi goremedik herhalde,ama pisman degilim,iki cocugum universiteye gitti, biri avukat oldu, digeri birakti,cocuklarim fabrika iscisi olmadilar,bende cok mutluyum......meshur bir soz var. ne demis adam( on yargiyi onlemek atomu parcalara ayirmaktan daha zordur.diye.)
-
....arasira internet uzerinden hem kendi eyaletimde hemde baska eyaletlerde ev fiatlarina,satislarina bakarim,bazi evler auction acik arttirma ile satilir, bazi evlerede fiat konur.,bir kac hafta evvel kendi muhitimdeki satilik evlere bakiyordum,evimin sag tarafindan ikinci evin satilik oldugunu gordum,normalde ev onune satilik levhasi konulur,3 hafta sonrasi icinde 3 agustos, saat 14,30 da auction olacak yaziyor yani acik arttirma.boyle satilan evlere bir iki defa open house yapilir, dikkat ettim open house de olmadi.
...evin sahibi eski yasli australyaliydi hatunu kafayi yedi, 10 yil kadar evvel mecburen evi sattilar, genc bir lebanez aldi,iki odali bir ev,adam yavas yavas dokuntu evi topladi degisiklikler yapti, arkada garaj vardi onude granny flat yapip kiraci koydu.......acik arttirma evin arka bahcesinde olacak, 14,25 de ben ve hatun eylence olsun diye eve gitik,selamlastigim komsulardan bir hatun gelip yanima oturdu selam kelam, hmmmm bu ev 1,4 milyon eder dedim,biraz kafadan attim.
.....arttirma basladi biri 950 teklif etti 10,bin yirmibin 1,3 m oldu 4 kisi arttiriyordu, ikisi cekildi. bir genc lebanez ve bir asyali kaldi,beser,bin ikiser bin 500 dolar derken1,433 bine ev asyaliya kaldi.....iki yatak odali ev bir bucuck milyona yakin gitti,avukati pul parasi filan aliciya rahat birbucuk milyon ozi dolarina maal olacak.kafadan 1,4 milyon demistim fiat o rakkama yukselince kendimde sasirdim kaldim.
.evden ciktim biraz sokagin kosesine dogru yurudum baska bir komsu evinin onunde araba yikiyor oda hanimini satilan eve gondermis, ayak ustu biraz lafladik yahu her sey crazyy oldu diyor bu muhitte iki odali ev 1,4 milyon inanilmiyacak gibi,bende adama benim evi gosterip satmaya kalkarsam 2 milyon isterim dedim.
,,her seyler pahalilasiyor,ev fiatlari aldi basin i gitti,millet bahceli evlerde oturmak istiyor, belediyeler her sokaga apartman musaadesi vermiyor,eger ev arsasi genisse bitisik iki katli dublex yapmaya musaade ediyorlar..ev meselesi gercekten problem,politikacilar bazi devlet arazilerini iskana acmayi dusunuyorlar..bazen dusunuyorum,kendim ve cocuklarim ev sahibiyiz ama ilerde buyuyen torunlar nasil ev sahibi olacaklar...kalin saglicakla
-
..mail order bride...
..eski zamanlarda australyalilar icin yurt disindan evlenip es getirmek daha kolaymis,,,,,eski duyumlara gore,dul kalmis yasli erkekler genellikle, thailanda veya filipinlerden genc kadinlarla evlenirlermis,hatta hic birbirini gormeden ismarlama isi olurmus, onun icin filipinli ve thailanddan gelen gelinlere mail order bride denir.
....bosanmis erkekler veya hic evlenmemis erkekler, karisi vefat edip dul kalan erkekler cogunlukla flipinlerden genc kadinlarla evlenmeye devam ediyorlar......
...carsi pazarda alis veris merkezlerinde gezerken gorurum, eger adam yasli hatunu genc ise,adam genc gibi giyinmeye ozenir ve yanindaki kadinin elini hic birakmaz,tabi hatun flipinli veya thailand dan.... erkek orta yaslardaysa ve bir veya iki cocuk varsa,,,, adam bir cocugun elinden tutar diger eliyle arabadaki bebege bakar,genc kadin yanindaki kuzeni veya hemserisiyle, alisveris merkezlerinde o magaza senin bu magaza benim diye dolasirlar,eh orta yasli kocada cocuk arabasi iteklemeye alismistir,kenardan hatununu izler.
-
@sir-altan Almanya'dayken karsilastigim o sekilde uzakdogulu genc kadinlarla evlilik yapip, onlari Almanya'ya getiren orta yas ve uzeri Almanlar vardi. Hatta onlarin takildiklari ozel clublar ve barlar vardi.
-
.......austos ayi iyi geciyor diyebilirim.....ucuncu haftaya girdik,3 hafta icinde elektrik, su,belediye vergisi,internet ve telefon parasi faturalarini odedik.su ve belediye parasi 3 aydan 3 aya geliyor,elektrikde 3 ayda bir geliyor, bu defa elektrik faturasi iki misli geldi.......
..gelecek ayin ilk haftasinda arabanin regosu yenilenecek,ayni zamanda kaza sigortasi yenilenecek, bir ay evvelden bilgisayarima mesajlar geliyor,bir sirket greenslip satiyor,sigortaci mesaj gonderiyor trafik ofisi hem mesaj gonderiyor hemde eve rego belgesini yolluyor,,huyum kurusun hic bir seyi sona birakmam....arabam 10 yillik kilometresi 30,415 yani fazla gezdigimiz yok, frenlerin biraz yumusadigini hissediyordum on frenleri iki yil evvel degistirmistik arkalar eski-disk frenler.
.....rego ve sigortayi yaptiktan sonra arka frenleride degistiririm diye dusunuyordum, bu gun yakindaki tamirciye gittim( rego check),mekanik iranli delikanli, her seye bakti, birader senin arka frenler yipranmis degismesi lazim,birde arka silecek lastigi degismek ister,arabayi muayene edip bana pink slip verecek bir kopyasida on-line trafige gidecek,,, henuz erkendi okay dedim saat 1,30 a kadar yaparsan yap yoksa baska gun gerlirim,yok ustad bir saat bile surmez dedi,arabayi birakip eve gittim,tabi gitmeden evvel cam silecek lastigi frenler ve muayene parasi kac para olacak diye sordum 250 dolar dedi.eh her seyler pahalilasti, neyse bir saat sonra tamirci telefon etti,araba hazir birader dedi, gittim aldim 250 dolari toka ettim,gencligimde olsa disk fren degistirmek cocuk oyuncagi gibiydi,ama son 10-15 senedir sanki lanetlenmisim gibiyim neye el atsam aksilik cikiyor bu yuzden hassas seylere dokunmak istemiyorum.
.....pinkslip aldim eve geldim, bilgisayara gecip,greenslip mesajina girdim.uzun yillar NRMA sigorta sirketine yaptiriyorum fiati diger sirketlerden daha iyi greenslip 3uncu parti insan sakatlanmalari veya yaralanmalari icindir,tedavi masraflarini karslilamak icabinda tazminat almak.....greenslip fiati 628,25,on line uzerinden odedim,gecen seneki fiati.550.20 dolarmis,dedim ya her seyler artiyor,bunuda yaptiktan sonra motor trafik hesabina girdim evvelden RTA diye gecerdi simdi sadece service olarak geciyor,iki tane service var, biri motor trafik, digeride issizlere bakan emeklilere bakan sosyal servis....service ye girdim rego yenileme,diger bilgiler otomatik service ye girmis. emekli oldugum icin tasit vergisi yok, sadece plakam ozel,onun icin para oduyorum. gecen yil,121,58 dolarmis, bu defa 125,55 olmus..bunudas on-line uzerinden odedim ve arabamin bir yillik rego su basitce yapilmis oldu her sey basitlesdi ,kolaylasdi ama paralarida zorlasti.
..sigortanin son gununde gece yarisi sigorta sirketi debit kartimdan parasini alip policeyi yeniliyor.4-5 yildir ayni sigorta sirketindeyim,senede 3.000 km yol yapma anlasmam var ,guya ucuz..gecen yilki sigorta fiatina baktim $ 1272,61...bu sene istedikleri para,$ 1447,41,cent.sakin sakin herseyler pahalilasiyor her seye ufak ufak zam geliyor......cok mecbur olmadikca araba kullanmiyorum,, gecen yildan buyana sadece 1728 km yol yapmisim.eh benzin haric km basi $1,50 ye geliyor.
..kalin saglicakla -
@sir-altan Abi, olimpiatlardaki break dansciyi nasil sectiniz cok merak ettim?
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/sport/olympics/articles/cq82yjw5xelo.amp
-
.....olimpiat oyunlarinda bilhassa su sporlarina merakliyim onlari takip ederim,birazda haltercilere,bazi bayan haltercilere bayildim pazulari benim basim kadar var.benim damat bu olimpiyatlarda break dansi da var demisti inanmamistim.dans ci gercekten cok komik.ama turk tabanca aticisi dunyada cok meshur oldu,iki gun evvel televizyon izliyorum,galiba koreli sporcular evlerine donuyorlar, hava alaninda bir sporcu kiz bir elini cebine koyup diger eliyle ates eder gibi yapiyor yani bizim nisanciyi taklit ediyor.....yaslandikca bir cok sporlari izlemeyi birakiyorum zannediyorum, en cok sevdigim soccerdir,devamli ingiltere premier ligini izliyorum. optus app i gecen sezon la-liga yi da veriyordu,bu sezon la liga yi baska bir sirket uslenmis,para para para diyor yok para yok mac izlemek.....arabamin arka caminda liverpool logosu var,benim en ufak torun 12 yasinda filan o da manchester unitad destekcisi,, ya dede at o logoyu,manchester united logosu koy diyor...
....gecen yil oglum ailesiyle singapore ye tatile gitmislerdi, benim ufaklik manchester formasi giymis sokakta yuruyorlar,karsidanda baska bir cocuk geciyor o da liverpool formasi giymis, benim velet liverpool diye cocukla alay ediyor, cocukda parmaklariyla size 6 cektik isareti yapiyor.
-
......geldik austos ayinin sonuna,resmen kis mevsimide bitmek uzere,,bu gun 28 austos carsamba hava hem rutubetli hemde cok ruzgarli,yaz geldi diye dun kisa kollu t-shirt ile dolastim..gecen hafta kitanin yukarlarinda northern territory veya west australya topraklari icinde hava sicakligi 41, dereceyi bulmus,bu kita boyle iste, amerika gibi bazi yerlerinde sicaktan kavurur, bazi yerlerini sel basar.
.......tam olarak hatirlamiyorum ama uzun yillar evvel turklerin kurmus oldugu bir cenaze fonuna uye olmustuk,uyelerin cenazeleri sirket tarafindan kaldiriliyordu,biz de her sene aidatimizi oduyorduk, bir muddet sonra aidat odemeyin,mahkemelik olduk dediler,tabi para ile cenaze defnetmeye devam ettiler,bende turk isi gitti bizim yillik uyelik paralari diye uzulmustum......gecen hafta eve mektup geldi-8-10 yil sonra mahkene neticelenmis ve kurumun uyelik sistemi reddedilmis,normal yollardan yine cenaze sahiplerinin parasiyla defin yapiyorlar,eh iste biz artik uye isi yapamiyoruz, isterseniz birikmis aidat paranizi banka hesabina gonderebiliriz , yada auburn bolgesinde camimiz var gelibolu camisi,burasida cenaze fonu kurmus GFF burdan devam edebilirsiniz diyor,
.....bu gun forumu aldim sirketin binasi cok uzakta degil gittim kapilari kilitli kimseler yok. oyleyse birde auburn camisine gidip durumu tam ogreneyim dedim.....musluman kiyafetli bir arkadas karsiladi, derdimizi anlattik,bize uye olmak istiyorsaniz once paranizi banka hesabina gondeririz,sonrada yeni uyelik islemlerini hallederiz, eh param size havale edilse ordan devam etmek olmuyormu,,,,, hayir efendim bizim sistemimiz baska.....eh hadi anlat bakalim nasilmis bu sistem.
..adam bir kitacik cikardi,efendim 75 ile 79 yas arasinda olanlar icin uye olma parasi $12,600 dolar, 36 ay icinde taksit taksit odiyebilirmisiz, hmmm cok guzel, tabi bu ucret iki kisi icin...yine kari koca icin yillik aidat 75-79 yas arasi 1,080 dolarcik.,,,giris ucreti tamamen odenmeden kisi vefat ederse geri kalan para mirascilarindan talep edilirmis..
....auburn bolgesine yakin lidcombe adli muhit var burda hemen hemen australyanin en eski mezarlarindan biri var, zamaninda cok buyuk araziyi cevirmisler,dindar, dinsiz veya her dinden olan insanlar icin bolge bolge ayrilmis,yalniz muslumalarda ayirim yok, pakistanli arap veya turk hep ayni kisma gomuluyor,mezarligin adi rookwood dur... eh eger bu mezarliga gomulmel istiyorsak tek kisilik mezar yeri 2500 dolar iki kisilik mezar yeri 4500 dolar extra odeme olacak. iki kisilik deyince cok derin bir mezar cukuru kaziliyor,vefat edenler akraba ise ust uste defnediliyor, buyuk beton havuz gibi bir sey.....
......iste boyle 80 yas ustu ve olumcul hastaligi olan kisi uye olursa tek kisilik uyelik ucreti $9.300 iki kisilik $15.150...yine 80 yas ustu olanlarin yillik aidat ucretleri 1,125 dolar...eski cenaze fonunda $ 2.010 dolarimiz birikmis,hesap numarami verdim hesabima aktardilar.
.....dusunuyorum uye olursam 3 sene icinde 12,600 dolar giris ucreti odeyecegim,yine 3 yil icinde 3240 dolar yillik aidat, eh 3 yil bitmeden olursem birde iki kisilik mezar yeri 4500 de 0.....
.........eski cenaze fonu defin islemlerine devam ediyor onlarinda defin ucretleri 11,000 ile 15.000 arasindaymis.kalin saglicakla.
Benzer Başlıklar
110
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k