Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Rocky vallahi oyle dostum o zaman gitsem giderdim ama işi bırakamadım işte - değmez dedim - ama kafam çok dönmüştü o arada.

    gittikçe kötüleşiyor ama ciddi.

    y.lisans yada cc olabilirdi- yada en kötüsü dil kursu

    kısmet.


  • @serkanist, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Gc yoksa yollar belli

    • evlilik yapabilirsen tamam
    • b1 ile gidip turist vizesiyle - sonra eğitim vizesine cevirmek
    • yada ilk eğitim vizesiyle gitmek - dil okulu yada iki yıllık okullar cc yanı - biraz maliyetli ama başka çare yok

    bunlar hep içinde bulunduğun duruma göre dğişir 20 yaşında biri ile 37 yaşında biri bir değil hem para hem sosyal hem çevre hem dayanıklılık

    buna siz karar vereceksınız

    ben sadece ilk zamanlar 2014 ilk gittiğimde keşke gitseydim dil okulu o zamanlar dolar düşüktü 40-50 bin dolar çıkarabilirdim ama şimdi

    nerdeeeee !!!!

    o yüzden kafanıza koyduğunuz şeyi hemen yapın

    turist vizesini alın gidin gelin bir görün - ama şimdi insanları görüyorum o para yok millette inanın...:///

    Ah ah şimdiki akıl eskiden olsaydı keşke. Dil okulu ile gidip kalmaya çalışmak bütün birikimi riske atmak demek ama ya başarırsak 🙂 ayrıca turist vizesi ile gidip görmek istesek bile bir bilet olmuş en az 5 bin lira 2 kişi git gel yedin içtin derken en az 30 bin liralık olur insan. Tek atımlık kurşunumuz var tek 🙂
    E7PlpSyXsAIxZO9.jpeg


  • @Rocky, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @serkanist, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Gc yoksa yollar belli

    • evlilik yapabilirsen tamam
    • b1 ile gidip turist vizesiyle - sonra eğitim vizesine cevirmek
    • yada ilk eğitim vizesiyle gitmek - dil okulu yada iki yıllık okullar cc yanı - biraz maliyetli ama başka çare yok

    bunlar hep içinde bulunduğun duruma göre dğişir 20 yaşında biri ile 37 yaşında biri bir değil hem para hem sosyal hem çevre hem dayanıklılık

    buna siz karar vereceksınız

    ben sadece ilk zamanlar 2014 ilk gittiğimde keşke gitseydim dil okulu o zamanlar dolar düşüktü 40-50 bin dolar çıkarabilirdim ama şimdi

    nerdeeeee !!!!

    o yüzden kafanıza koyduğunuz şeyi hemen yapın

    turist vizesini alın gidin gelin bir görün - ama şimdi insanları görüyorum o para yok millette inanın...:///

    40-50 bin güzel paraymış, keşke yüksek lisans vs. yapmayı düşünseydiniz.

    Onun için bile toefl gerekiyor sanırım. İngilizceyi çok iyi konuşabilmek lazım.


  • dolar kuru 2 civarı - 110 bin tl para yapıyor

    şimdi yine şimdi 110 bin tl 13 000 dolar 😕 yapıyor


  • @serkanist valla dogru söze denecek söz yok


  • Umarım istekleriniz olur dostlar ama şunu diyorum hiç bir şey içinde geç değil ama zamanı boşa harcayacak durumda yok artık .

    kafanıza koyun yapın . !!!


  • @Corleone93 alttaki fotoya çok güldüm 😂 ama benim durumda nerdeyse aynı,
    bedelli yapıp parayı bozmayım amerikaya giderim belki dedim pasaport cıkaramıyom şimdi


  • @Sercinyo, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93 alttaki fotoya çok güldüm 😂 ama benim durumda nerdeyse aynı,
    bedelli yapıp parayı bozmayım amerikaya giderim belki dedim pasaport cıkaramıyom şimdi

    Daha ne fotolar var 😃 ters zamanda kalmışsın kötü olmuş valla. Eğer başvuramazsan ne yapmayı düşünüyorsun bir sene daha gc mi bekleyeceksin. Sanırım sen teskere aldığında başvurular bitmiş sonuçlar için bir kaç ay bekliyor olacak herkes.


  • @Corleone93 keske dediğin gibi teskere aldığımda sonuclara bir kac kalmış olsa, ben teskereyi aldığım günden 3 gün önce başvurular bitiyor kasım 11 askerlikten çıkıyom ben çok şansızım.


  • @Sercinyo, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93 keske dediğin gibi teskere aldığımda sonuclara bir kac kalmış olsa, ben teskereyi aldığım günden 3 gün önce başvurular bitiyor kasım 11 askerlikten çıkıyom ben çok şansızım.

    Kötü olmuş cidden. Sağlık olsun.


  • @Corleone93 yinede bastırıyom komutanları darlıyorum olursa çok iyi olcak bu yıl 4 kişi basvuru yapıcaz şöyle birşey var birimize çıkarsa hepimiz kardeşlikten falan greencard sahibi olabilcez 😂


  • İnşallah yapabilirsin. Bol şans 😃


  • Merhaba ben Emre foruma yeni katıldım yardımınıza ihtiyacım var umarım doğru yere yazıyorumdur .Atlantik gc danışmanlığı aracılığıyla greencard başvurusu yapıcaktım güvenilir hissetmediğim için vazgeçtim 250 lira işlemleri başlatmaları için ödeme yaptım . Pasaport bilgilerimi vermedim fotoğraf ta göndermedim sözleşme de imzalamadım daha işim başındayız yani . sormak istediğim soru ben bu adamlara pasaport bilgisi vermedim ve fotoğraf göndermedim yani benim adıma greencard başvurusu yapamazlar değil mi?
    Çünkü bir şikayet sitesinde gördüğüm kadarıyla bu adamlar sen vazgeçsen bile başvuru yapıyolarmış ki iki kişi başvurduğu için eleniyormuşsun yani parayı al önemli değil para sende kalsın kardeşim desen bile seni sabote ediyolarmış bu şekilde lütfen bana yardımcı olun bu konu hakkında hiçbirşey bilmiyorum adama her yıl başvuru yapıcamı da söyledim her yıl benim adıma başvurup sabote etmez umarım .

  • ⭐⭐

    Dil okulu çalışma izni vermiyor sanırım. Dil okulu ile gidecek arkadaşlar kaçak mi çalışmayı planlıyor? Eş çocuk gibi kişilerin durumunu bilmiyorum belki onlar çalışma izni alabilir. Ama öğrenim gören kişi çalışma izni alamıyor diye biliyorum. Hem eş dost için çalışma izni olsa bile dil okulu ile o da sonlanır kanaatindeyim. Ama orada iş bulup vize sponsorluğu bulursa o başka ama onda da yine sponsorluk alacak olan kişinin mühendis gibi kalifiye olması ve Mayıs ayında yapılacak h1b vize çekilişini kazanması lazım. Yani sponsor bulsa bile gidememe ihtimali var. Çok büyük şirketler (örneğin Amazon, Microsoft) eğer h1b çıkmazsa kişiyi Kanada, İngiltere gibi ülkelere geçici olarak yerleştirip 1 sene sonra L1 vizesi ile (Şirket içi transferi vizesi) ABD'ye transfer edebiliyorlar ama bu oradaki şirketlerin yüzde 99.99'u için geçersiz.

    Yani demek istediğim eğer kaçak çalışmak gibi bir amacınız yoksa dil okulu bence para israfı olur. Hatta eğer amacınız kaçak çalışmaksa turist vizesi alın. Dil okuluna para vermeyin.


  • @uzaysan Ben de öyle düşünüyorum. Dil okulu ile gitmek için ise öğrenci vizesine part time çalışma izni veren Kanada, Avustralya gibi ülkeleri değerlendirmek daha mantıklı geliyor bana.

  • ⭐⭐

    @JessePinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan Ben de öyle düşünüyorum. Dil okulu ile gitmek için ise öğrenci vizesine part time çalışma izni veren Kanada, Avustralya gibi ülkeleri değerlendirmek daha mantıklı geliyor bana.

    Haklısınız. Kanada'da mesela vatansaşlık almak çok daha kolay. Ve kalifiye eleman olarak çalışma izni almak yine daha kolay ve ABD gibi çekiliş olayı da yok. Yuksek lisans sonrası çalışma izni de veriyorlar sanırım avrupada olduğu gibi.


  • @emrebaba pasaport bilgilerini vermediysen aorun yok zaten fotografta göndermemişsin keske para vermeseydin ücretsiz yapardık biz


  • @uzaysan ben dil okulu ile gidersem Türkiye de en az 4-5 sektörde firmalar ile görüşme yapıcam ve onların ürünlerini örnek vermek gerekirse havlu orada pazarlamaya çabalıycam he bide iş belki ararım restoranlarda anlasırdam bulaşıkta bile çalısırım tabi mesai sonu günlül ücretimi alırım ben böyle düsünüyorum.


  • @uzaysan sadece çekilişe takılı kalmayıp diğer opsiyonları da değerlendirmek gerekiyor. Yoksa sadece çekilişle çok zor.

  • ⭐⭐

    @Sercinyo, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan ben dil okulu ile gidersem Türkiye de en az 4-5 sektörde firmalar ile görüşme yapıcam ve onların ürünlerini örnek vermek gerekirse havlu orada pazarlamaya çabalıycam he bide iş belki ararım restoranlarda anlasırdam bulaşıkta bile çalısırım tabi mesai sonu günlül ücretimi alırım ben böyle düsünüyorum.

    Gerekirse restoranlarda bile çalışırım diyorsunuz ama sorun zaten orada. Dil okulu çalışma vizesi vermiyor. Okul bittikten sonra çalışmak için sanırım vize sponsorluğu arayacaksınız. Ama burada şu sıkıntı var. Çalışma vizesi sponsorluğu sadece kalifiye eleman olarak giderseniz var. Akademisyen olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz, pilot olabilirsiniz ama garsonlukla, bulaşıkçılıkla bu vizeyi alamazsınız. Amerikan hükümeti sorar işverene, 'Burada garson mu bitti de sen dışarıdan adam getiriyorsun' diye. ABD yasalarına göre bir ABD vatandaşın yapabileceği işler için sponsor olamıyorsun. H1B vizesini araştırırken ben bayağı okumuştum. Ben yazılım biliyorum mesela ama üniversite diplomam hukuk olduğu için ben de alamıyorum bu vizeyi. Universite bitirmek şart. Ve bitirdiğin bölümün yapacağın işle alakalı olması da şart. Yetmiyor yıllık sponsorluk başvurusu kotanın 3 - 4 katı olduğu için bir de çekiliş var. Bütün koşulları sağlasan bile çekiliş çıkmıyor örneğin. Ama eğer ABD'de yasal olarak duruyorsanız belki çekilişe takılmadan mevcut vizeniz dönüştürülebiliyor sanırım. ABD'ye yüksek lisans için gidenler bu yolla kaldı hep. Eğer diplomanız varsa dil okulu yerine yüksek lisans sizin için daha mantıklı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum