@nilfersev eski yazılarıma dönüp bakınca ne kadar çok şey değişmiş hayatımda vay ki ne vay...
-
Sizlerin kredi alma şansı varmış en azından,ben halihazırda öğrenci olduğumdan bana kredi de vermezler.Eşten dosttan borç alarak işleri bir sekilde raylara sokmaya çalışacağım gibi gözüküyor.Ya da başka bı ihtimal secim olduğundan ve gc sonuçları bu seçimden önce açıklandığından ötürü kredi verebilirler belki ki bu da düşük bi ihtimal.Ya da farklı bir ümit depremzede olduğumdan ötürü belki bana bankalar zorluk çıkarmaz diye ümit ediyorum.Her halikürda asıl mesele kartı kazanmak.
-
Çok teşekkür ederim.
-
@Mert-doğan merhaba, siz devamında imazanızı mı güncellemediniz, yoksa süreçte bir sorun mu çıktı CN de kötü değilmiş çünkü
-
@piriyatel mülakat deneyimleri konu başlığında detaylı bir şekilde var unganlar deneyimlerini inceleyin o başlıkta
-
@nejlakerim, içinde söyledi: Senatorden yardım hk
@Mihok öncelikle cok teşekkür ederim. Google dan aratarak mı buldunuz bilgileri yoksa herhangi bir site mi var?
Find Your Representative | house.gov
-
Merhaba,çifte vatandaşım. Greencard'a başvurumu Romanya pasaportu ile yaptım. Çıkması durumunda mülakat sürecinde nasıl bir yol izlemeliyim?
-
@FUAT-ARI, içinde söyledi: Greencard almis ve Amerikaya Gitmis olanlar
konu kimsenin ilgisini cekmedi sanirim.
Konu hakkında size gerekli cevabı zaten vermişim sorularınızı uygun başlıklar altında sormalısınız.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi
-
Hiv pozitifim ve vize sürecini etkileyen olumsuzlukla karşılaşmadım ve ds261 doldururken bulaşıcı hastalığım yok olarak işaretlenmesi gerekiyor. Hiv + bulaşıcı hastalık listesinden kaldırıldı bildiğim kadarıyla muayenede herhangi bir problem olmuyor sadece extradan Tüberküloz testi yapılıyor ve sonuçlar 8 hafta sonra çıkıyor.Aynı zamanda buradan bana ulaşıp bilgi almak isteyen bir arkadaşta şuan Amerikada.Hiv pozitif olanlar bu konuda biraz daha az endişelenebilirler
-
Merhabalar sevgili adminler bir şeyi merak ettim aslında bu başlığa uygun bir soru olabilir, DV mülakatında yanına gideceğimiz kişi (kuzen,ağabey vs.) zamanında out of status kalmışsa ama şu an yasal olarak yeşilkarta sahipse bir problem olabilir mi sizce talihli için veya bunu sormadan da görebilirler mi ?
-
DV2023 kazananiyiz ailecek ve ben 21 yaşındaki oğullarıyım, 4 haziran 2001 doğumluyum ve 16xxx cn, hesaplarıma göre ocakta current olmamız gerekiyordu fakat ocak ayında yayımlanan şubat bülteninde current olduk
Ve bu durumda şansım ölmüş oluyor 210 gün eklenince, ancak benden 9 ay büyük 31 ekim 2000 doğumlu arkadaşımın vizesi bugün basıldı ve 22 yaşında. Bu durumda bana yarın mülakat daveti gelse ben vize alamıyorken benden 9 ay büyük birisi alabiliyor
Hesaplamayı mi yanlış yapıyorum yoksa sistem mi eksik efendim
-
-
@crazycells Merhaba size başımdan geçeni anlatarak bu duruma düşenleri bilgilendirmek için yazıyorum .I-824 formuyla ilgili biz çok araştırdık zahmetli oldu başkaları böyle zahmet çekmemesi için anlatmak istedim .Öncelikle bizim başvurumuz F2A dı Yaklaşık 21 ayda Uscis dan onay aldık ancak bize gelen mail mektubunda NVC ye gönderdik değil de I-824 formunu doldurmamızı istiyor du bizde başta anlamadık bu nedir dedik araştırdıkça öğrendik ki I-130 formunu doldururken hata yapmışız 61-62. Soruların ikisini de cevaplamışız biri Ankara konsolosluğu biri Amerika konsolosluğu onlar da dosyayı nereye göndereceklerini bilemediği için bize Ankara için I-824 Amerika için I-485 formunu doldurmamızı istiyordu bende Türkiye de olduğum için I-824 formunu doldurdum(465$) ve yanında Uscisin onay formunun fotokopisi, ücret formu (G-1450 ) ve bize mail olarak bilgilendirmeleri için G-1145 formlarını doldurarak posta yoluyla sitedeki Uscis Adresine postaladık.1 hafta sonra ücretin hesaptan çekildiğine dair mail geldi ve bekleme süreci başladı yaklaşık 3,5 ay sonra Uscistan e-mail geldi dosyamız artık NVC ye gönderildi çok şükür sürecimiz normal akışına dönmüş oldu bu durumu yaşayacak kişiler için yol göstermek amacıyla yazmak istedim .
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
@charon her ev sahibi aynı değil ki. Ayrıca gideceğin eyalette ki fiyatlar da çok değişkenlik gösteriyor. Airbnb bile tutsan paraya ihtiyacın var. 3k - 5k dönemleri bittiğini anlatmak istiyorum.
Dediğiniz gibi 3-5K’ya 10-15 gün anca idare edilir bütün giderleri düşündüğünüzde.
Ancak apartman dairesi kiralamalarında 6 ay nakit ödeme yaparak anlaşma yaptıklarını duydum birkaç farklı kişiden. Bunun için de yaklaşık komisyon dahil ortalama 12-13k lazım.
-
arkadaşlar merhaba. Neredeyse 1.5 yıldır amerika'da öğrenci statüsünde yaşıyorum. Geldiğimden bu yana çalışıyorum. ilk ve ikinci çalıştığım iş yerinde ödememi cash olarak alıyordum ve sonrasında banka hesabıma (wells fargo) yatırıyordum. Şuan devam ettiğim üçüncü işimde ise ödememi şirket sahibinin bireysel banka hesabından Zelle üzerinden transfer alarak alıyorum. Geldiğimden bu yana ortalama tahminimce $50.000 dolar para kazanmışımdır. SSN'im veya ITIN number'ım yok. Dolayısıyla bu paranın vergisini hiçbir şekilde ödemedim. Bu paranın ortalama $30.000'ını banka havalesi üzerinden aldım.
Şimdi ise EB-3 sürecine girdim. Sorum ise şu; olur da interview olursam, vergi ödememiş olmam bana bir sıkıntı çıkarır mı? ınterview'de geçmiş banka hareketleri görebilirler mi? evet ise, green card'ı bu sebepten ötürü onaylamamak gibi durum olur mu ve ek olarak şuan da ITIN number basvurusunda bulunmam mantıklı olur mu?
Tecrübelerinizi ve bilgilerini aktarırsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.
-
@Canan-Biçer
Merhabalar bizde mülakat tarihi beklemedeyiz , tüp bebek tedavisi olacağız doktorumuz aşılar için bir sakıncasının olmayacağını , fakat akciğer röntgeni için koruyucu olsa dahi izin vermeyeceğini söylediği,için Şuan sağlık randevusunu geçene kadar tedaviye başlamama kararı aldık , adınıza hayırlısı olsun , bu başlığın açılması da çok faydalı olmuş , -
@bismail sal kendini gerisi gelir😃
-
Merhaba arkadaşlar benim kafama takılan soru şu, 4 kişilik bir ailem var, ben önden gidip ailemi 1 yıl yada daha uzun bir süre sonra ailemi de getirebilir miyim?
Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla vize süresi dolmadan yani ortalama 6 ay içinde ailenin tüm bireylerinin giriş yapması gerek.
Ben bu şekilde bir giriş yapıp ailemin olası sorunlarla karşılaşmasını istemiyorum, sonuçta çocukların okulları devam ediyor vs.. yani eğer başarısız olursam ve geri dönmem gerekirse aileminde bu süreçte yıpranmasını istemiyorum.
1 yıl yada daha üzeri bir zamanda ailemi getirmem mümkünmü? -
Herkese merhabalar. Benim bir sorum olacak. 24 aralıkta abdye giriş yaptım. 27 aralıkta Uscıs sisteminde ‘’case closed’’ olarak güncelleme yapılmış. Green card ve ssn numaramı aldım. Bu normal bir işleyiş midir? Davanın kapanmış olması.
-
Her sorunuz için forumda yeni bir konu açmayın varolan konuları kullanmanız lazım.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
-
@nilfersev eski yazılarıma dönüp bakınca ne kadar çok şey değişmiş hayatımda vay ki ne vay...
DV2023 Sohbet Odası
-
Bu sene sanırım 3ncu veya 4ncu olacak. Bakalım kismette varsa, herkese bol şans:) 4ncu senenin sonunda artık üye oldum. Büyük hissediyorum
-
ilginç şekilde açılır açılmaz başvurular, hem eşim hem de kendim için geniş geniş yazarak, kontrol ederek ki kontrol olayının suyunu çıkardım, önce ben, sonra eşim, sonra da kızım kontrol etti, başvurumuzu yapabildik sorunsuz. confirmation no'lar hem hard copy hem soft copy alınarak saklandı. gelecek mayıs ayına kadar da bu defter kapandı, evde konuşulması dahi yasak. açıklandığı tarihte muhtemelen ABD'de olucaz, baktım çıkmadı KCC'ye bizzat gider bi hadem eşu bu bulur "hadi dayı şu bizim işi bi2 hallediver" derim.
herkese gönlüne göre bir sonuç diliyorum... -
Lütfen bilgi sahibi biri cevaplayabilir mi? Birth City kısmına kimlikte veya pasaportta yazılı olan ilçeyi değil, ili yazdım. Town demiyor çünkü, city diyor. Bu bir sorun olur mu? Elenmemi sağlar mı? Örnek veriyorum, Pasaportta bornova yazıyor ama ben izmir yazdım. Bu elenmeme sebep olur mu?
-
@Cycraft, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@canulusoy kimlikte öyle ise evet sıralama o şekil
Evet ikiside ayrı birbirinden aynı o şekilde, ama ortanca isim denildiğini bilmiyordum ikisini de first name kısmına yazıyoruz sanıyordum çünkü middle name göbek adı diye geçiyor.
-
@vPhoenix, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Lütfen bilgi sahibi biri cevaplayabilir mi? Birth City kısmına kimlikte veya pasaportta yazılı olan ilçeyi değil, ili yazdım. Town demiyor çünkü, city diyor. Bu bir sorun olur mu? Elenmemi sağlar mı? Örnek veriyorum, Pasaportta bornova yazıyor ama ben izmir yazdım. Bu elenmeme sebep olur mu?
aynı sorun bende de vardı, direkt şehir yazdım ki pasaportta ilçe yazmasına rağmen. daha önceden araştırdım, ikisi de sorun değil. rahat olun.
-
@canulusoy middle name ikinci isim göbek değil forumda örnek doldurma fotoları da ikinci isim yazıldı hep
-
@Corona2023, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
aynı sorun bende de vardı, direkt şehir yazdım ki pasaportta ilçe yazmasına rağmen. daha önceden araştırdım, ikisi de sorun değil. rahat olun.
Amerikada, türkiyedeki gibi il, ilçe kavramı olmadığı için direkt istedikleri bilgiyi girmek istedim. Yine de daha önce başvuranlardan da teyit almak istiyorum içim rahatlasın.
-
Başvuru yapıp onay kısmına geldiğinde sayfadan otomatik olarak beni attı ve başvuru numaramın açılması gereken ekran gelmedi başvuru yapıldı mı yoksa tekrar giremeli miyim? Mükerrer olmasından korkuyorum. Bilgisi olan var mı?
-
@mars bununla ilgili yazım var görmedin mi
-
@Corona2023, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Amerikada, türkiyedeki gibi il, ilçe kavramı olmadığı için direkt istedikleri bilgiyi girmek istedim. Yine de daha önce başvuranlardan da teyit almak istiyorum içim rahatlasın.
@ayvalik10 rahatlatir simdi seni
-
@vPhoenix sen rahat ol çünkü adres eğitim ilişkiler farklı olduğu için normal karşılıyorlar bizde eyalet yok ondan yaz sen city ilçe yaz altına da ili bu kadar
-
@vPhoenix Sıkıntı olmaz diye biliyorum ama @ayvalik10 aydınlatır şimdi.
-
@ayvalik10 forumda arattım ama 50kb den düşükse photo enhance programıyla 50kb ve üstüne getirin diye belirtilmiş,aynı şekilde yaptım ama yine aynı hatayı alıyorum
-
arkadaşlar başvuruyu şuan yapıyorum harfleribüyük yazıyorum doğdum yeri "ISTANBUL" Olarak mı yazmam gerek yoksa İSTANBUL olarak mı ?
-
Benim pasaportta doğum yerinde ilçe yazıyor fakar ben ili yazdım, bir sıkıntı olur mu? çok önemli bir detay mı, bilgisi olan var mı?
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@vPhoenix sen rahat ol çünkü adres eğitim ilişkiler farklı olduğu için normal karşılıyorlar bizde eyalet yok ondan yaz sen city ilçe yaz altına da ili bu kadar
Yok ben orayı öyle yaptım, doğum yeri kısmına ama pasaportta ve kimlikte ilçe yazıyor olmasına rağmen il yazdım. Bu sorun olmaz değil mi?
-
@vPhoenix kayıt etmediysen içine sinmediyse geri dön bu kadar hassas değiller olsun bir sorun çıkmaz
-
@vPhoenix sonuçta yazılan hatalı bilgi değil, öyle düşünün. kaldı ki ispat edilebilecek bir durum, yine kaldı ki bunun kontrolü KCC'de yapılmıyor. son olarak ABD vizelerimde bu sorunu daha önce de yaşadım.
-
-
fotoğraf 300 dpi ve 600x600 olduğu sürece sıkıntı olmaz değil mi
Benzer Başlıklar
137
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k