Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bizim devlet dairelerine kızardım ne kadar yavaşsınız diye 😃 lafımı geri alıyorum.


  • Merhaba, DV2022 mülakatından kısa bir süre önce, bir Avrupa ülkesinden çalışma vizesi almak ve o ülkeye yerleşmek green card sürecini olumsuz etkiler mi? Örneğin Ocak ayında yurt dışına taşınma ve Mart ayında mülakat olması durumu. Mülakat için TR ye gelebilirim.


  • Herkese iyi akşamlar. Bugün evrak talep mailini aldım. E mailde yapılacaklar detaylı şekilde anlatılmış ancak yinede konunun uzmanı kişilerin yardımına ihtiyacım var.


  • @Aeroexpres Tebrik ederim. Altta paylaşmış olduğum linkteki direktifleri dikkatlice okuyun lütfen.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri


  • Sayın @berke1998. Çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @hakan939 Etkilemez. Green Card’a güvenip planlarınızı ertelemeyin ya da iptal etmeyin.


  • Merhabalar, KCC nin istediği evraklar arasında boşanmış olanlar için "Boşanma Belgesi" de var. Bu belgeyi nerden alacağız? Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde evlenme ve boşanma tarihleride yazıyor. Bu kısmı higlight yapsam ve göndersem olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aeroexpres adliyeden alacaksınız elbette.
    sonuçta boşanma işlemi için bir dava görülmesi gerek ve karara bağlandıysa zaten dava dosyanız vardır.

    bahsettiğiniz diğer konu için de yapmanıza gerek yok.


  • @gucarslan Teşekkürler.


  • Merhaba. DV2022 Kazananlarından biriyim. Bana ağustos ayında kcc tarafından bir mail geldi ve istenilen evrakları atmam söylendi. Tüm istenilen belgeleri [email protected] adresine atmama rağmen mülakat tarihi verilmedi ve bende nedenini sormak için kcc'ye bir mail attım. Bana mailde istenilen belgelerin onlara ulaşmadığı söylendi. Ondan sonra belgeleri yeniden attım ve ulaştı mı diye bir mail daha attım ve bana hala belgelerin onlara ulaşmadığını söylediler. Mailimi [email protected] adresine attığım zaman bu şekilde bir otomatik yanıt aldım: Sıram 12 bin küsürlerdeydi. Şu anda ne yapmam gerekiyor ? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

    Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged."


  • @Nico backlog lar yani birikmis isler CSPA daki tanima gore Tier sebebiyle olusan magduriyetler 21 yas olayindaki cocuklari da kapsiyor. Yani Tier uygulanan sureleri de hesaplamada eklenmeli yani olumlu manada etkisi olacaktir. Her halukarda nihai hesaplamaniz evladiniz icin daha da musait olacaktir 🙂


  • Herkese merhabalar bir kaç sorum olacak ilki excel tablosunu incelediğimde genel mülakat mailinin geldiği tarihten yaklaşık 1 ay sonrasına mülakat vermişler benim merak ettiğim konu şu mülakat tarihleri ortalama olarak mülakkattan ne kadar önce bildiriliyor ya da bilebilirim, bunu sorma nedenim dubai'den bir iş teklifi aldım fakat olası erken bir tarihe son dakika bilgi verilip, GC sürecimi kötü etkilememesi için biraz çekimser bakıyorum. Diğer bir sorum vize verme aşamasında Birleşik arap emirlikleri mi daha fazla ve hızlı vize veriyor yoksa ankara mı bu istatistiği nasıl bulabilirim ? Diğer bir sorum ise amerikaya dil kursu vs ile gidip aos yapmak mantıklı mı ? (Kanadaya dil okulu vizeleri açık fakat amerika hakkında son gelişmelerden haberim yok). Değerli yardımlarınız için çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar bir kaç sorum olacak ilki excel tablosunu incelediğimde genel mülakat mailinin geldiği tarihten yaklaşık 1 ay sonrasına mülakat vermişler benim merak ettiğim konu şu mülakat tarihleri ortalama olarak mülakkattan ne kadar önce bildiriliyor ya da bilebilirim, bunu sorma nedenim dubai'den bir iş teklifi aldım fakat olası erken bir tarihe son dakika bilgi verilip, GC sürecimi kötü etkilememesi için biraz çekimser bakıyorum. Diğer bir sorum vize verme aşamasında Birleşik arap emirlikleri mi daha fazla ve hızlı vize veriyor yoksa ankara mı bu istatistiği nasıl bulabilirim ? Diğer bir sorum ise amerikaya dil kursu vs ile gidip aos yapmak mantıklı mı ? (Kanadaya dil okulu vizeleri açık fakat amerika hakkında son gelişmelerden haberim yok). Değerli yardımlarınız için çok teşekkürler.

    • Genelde mülakat notifikasyonları en az 1 ay öncesnden gönderiliyor, fakat DV2021 döneminde sıkışık zamanlarda 1 hafta öncesinden gönderdikleri de olmuştu .

    • Aklınızda olması gereken en önemli kural mülakat tarihinden en az 14 gün öncesinden Türkiye'ye giriş yapmak zorundasınız. Bu süreden daha az bir zaman kala Türkiye'ye giriş yapanların mülakatı olsa bile elçilik binasına alınmıyorlar. Bu yüzden verilmiş mülakatına giremiyenler oldu ve vize hakkını kaybetti.

    • Dünya çapındaki konsloslukların DV performansını şu linkte bulabilirsiniz >> SaveDiversityVisa

    • AOS başvurusu yapabilmek için 1) Numaranızın Cut-off içinde olması 2) başvuru tarihinden 90 gün öncesinde giriş yapılması gerekiyor.
      AOS işlemleri 3-4 ay sürdüğünden İlk girişten itibaren 7-8 aya ihtiyacınız var demektir, ucu ucuna yetiştirebilmek için. Son tarihin 30 Eylül olduğunu dikkate alarak Şubat sonuna kadar ABD'ye giriş yapıp 3 ay bekledikten sonra başvuru yapacak şekilde planlama yapılması gerekir. Mart ve sonrasında yapılan girişlerde AOS başvurusunun sonuçlanmasının 30 Eylül'e kadar yetişememesi riski vardır. Ayrıca AOS süresince ABD'de 7-8 ay boyunca harcama yapılacak olması + bankada gösterilecek para miktarı + Avukat parası gibi konuları da göz önünde tutmak lazım. AOS maliyeti başvuracak kişi sayısına göre 50-100 bin dolar arasında değişebilir.


  • @Atmosfer Teşekkürler. Dediğiniz gibi süre daha da uzatılabilir. Ancak bu konuda bir avukat bulup onunla süreci takip etmek niyetindeyim. Zira https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/child-status-protection-act-cspa adresinde CSPA nın tarifini ve kimlerin hangi limitlerde yararlanabileceğini yazıyor ama yapılması gerekenler ayrıntılı olarak belirtilmemiş. Kuru kuruya Ds260 formunun doldurulmasının ve vize ücretinin vakti gelince ödenmesinin yeteceğini sanmıyorum. Bu durumda muhatabın KCC olacağını da düşünmüyorum.


  • @Nico Iyi niyetli ve bilgili bir avukat ile elbette mantikli yaklasim olacaktir. DS-260 formunda mulakat zamani tahmini olarak hesaplasakta yasi musait olmayacak ama mulakata da ve Amerika ya da gelecek secenegini kabul edecegiz. Karar mulakattaki gorevlinindir. Normalde ekstra bir maliyeti yoktur egerki saglik muayenesi onceden yapilmamissa. Mulakatta velevki kabul edilmedi yasindan oturu digerlerin elenmesine de sebep olmayacaktir. Kabul edilirse onay verilirse zaten hemen saglik icin gerekli tahlilleri yapilir ve bu sekilde de surec tamamlanir. Bu yaklasimi Ismail sanirim onermisti . Verdiginiz bilinen adreste genel ifadeler var ama hesaplama fasli resmi web sitelerinde uzantisi ( .gov ) olanlarda malesef yok ve bu da bizi neden olmasin saglik muayenesi haric girebilir maddi yonden de bir sorun teskil etmeyecektir.

    Karar elbette sizindir. Dedigim gibi Tier gibi bircok engeller sureci kabaca uzatmasi da 21 yas sinirindaki cocuklara umittir ve bu hakki kullanmaliyiz 🙏 .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @OguzhanTarhan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. DV2022 Kazananlarından biriyim. Bana ağustos ayında kcc tarafından bir mail geldi ve istenilen evrakları atmam söylendi. Tüm istenilen belgeleri [email protected] adresine atmama rağmen mülakat tarihi verilmedi ve bende nedenini sormak için kcc'ye bir mail attım. Bana mailde istenilen belgelerin onlara ulaşmadığı söylendi. Ondan sonra belgeleri yeniden attım ve ulaştı mı diye bir mail daha attım ve bana hala belgelerin onlara ulaşmadığını söylediler. Mailimi [email protected] adresine attığım zaman bu şekilde bir otomatik yanıt aldım: Sıram 12 bin küsürlerdeydi. Şu anda ne yapmam gerekiyor ? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    "The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

    Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged."

    merhaba, ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    mülakat tarihi verilmemesi çok normal çünkü halen bültende cut-off içinde değilsiniz, mülakat alamazsınız.
    bülten nedir derseniz lütfen bu iletiyi okuyun.

    dv sürecinde işlemlerinizin nasıl ilerleyeceğini net olarak anlamak için de lütfen bu iletiyi okuyun.

    evrak onayı ortalama 6-8 hafta arası gelir eğer evraklarınızda bir sorun yoksa ve süreç normal ilerlerse tabi.
    tavsiyem, evraklarınızı başka bir mail adresi üzerinden (varsa iş maili) tekrar gönderin. merak etmeyin, başka bir mailden gönderebilirsiniz evraklarınızı. sonrasında [email protected] mail adresine mail atıp durumu sorun. eğer yine aynı cevabı alırsanız tekrardan kontrole deriz birlikte.

    bol şans


  • herkese merhaba arkadaşlar öncelikle 4XXX 'inci sıradayım hala daha evrak talebi bile gelmedi. nerelere başvurmalıyım ? beklemeli miyim yoksa bir mail atmalı mıyım? ayrıca şunu soracağım. mülakata giderken hesapta ne kadar para göstermemiz gerekiyor ? giden arkadaşların hesapları kontrol edildi mi ? para ile ilgili herhangi bir soru soruldu mu ? dolar oldu 12-13 halimize yazık gerçekten 😞


  • Merhaba DS-260 formunda gecmis adres bilgilerimi doldururken State/Province alaninda ISTANBUL yerine ISTANBIL yazmisim 🙂 Bu hata icin DS-260 formunu unlock ettirmeli miyim? Bazi kritik yanlisliklar icin unlock ettirmek gerekiyor diye bir youtube videosundan bilgi almistim. Bu kritik birsey midir, degil midir bilemiyorum.


  • @Şeyma-YILDIRIM Sakın yapmayın. Her iki şekilde de form doldurup işlemlerini tamamlayan, problem yaşamayan arkadaşlarım var. Yine de arzu ederseniz moderatörlerin de fikrini alın. Bu arada siz de CSPA ile ilgili araştırıyordunuz sanırım. Yol kat ettiniz mi acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @Şeyma-YILDIRIM, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba DS-260 formunda gecmis adres bilgilerimi doldururken State/Province alaninda ISTANBUL yerine ISTANBIL yazmisim 🙂 Bu hata icin DS-260 formunu unlock ettirmeli miyim? Bazi kritik yanlisliklar icin unlock ettirmek gerekiyor diye bir youtube videosundan bilgi almistim. Bu kritik birsey midir, degil midir bilemiyorum.

    Sakın böyle bir şey yapmayın. Evraklarınız onaylanmış, numaranız cut-off içinde ve her an mülakat maili alabilirsiniz. Oraya değil İstanbıl yanlışlıkla Mardin yazmış olsanız bile hiç bir şekilde problem çıkaracak bir konu değil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum