Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @cem-güngör, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba. Benim pasaportumun süresi bu yılın sonunda Aralıkta bitiyor. Benim sorum DS-260 formunu doldurmadan yeni pasaport söyleyip onun bilgilerini mi girmeliyim yoksa eski pasaport bilgilerini girip mülakattan önce yeni pasaport alıp iki pasaportlamı gitmeliyim

    Yeni pasaport ile formu doldurmanız daha doğru olur. Eskisini saklamayı unutmayın. Resmini ve kendisini.

  • ⭐⭐

    @Akif-Sanlı, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar sıram 8xx olarak kazandım aklıma takılan bir kaç sorum var ilk önce kazanan arkadaşları tebrik ederim . Greencard mülakatın da red yeme şansı var mıdır ve ihtimali diğer vize türlerine göre nedir ? Ve de ds260 formunu ne zamana kadar doldurmak gerekir

    Ankara’nın red oranları çok çok düşük. Sabıka kaydı, güvenlik soruşturmasında çıkabilecek sakıncalı bir hal, başvuruda aile bireylerinin yanlış beyan edilmesi, geçersiz pasaport ile başvuru, diploma şartını karşılamama gibi bir durum olmadıkça red yemezsiniz.

    Mülakat esnasında evraklarınızda eksiklik ya da mali şartlarda yetersizlik görülürse, tamamlamanız/sponsor bulabilmeniz için vizeniz rezerv edilir ve AP’ye bırakılırsınız. Tabi bu durumda da yine 30 Eylül son gün.


  • Merhaba Arkadaşlar. DV2022 Talihlisiyim. DS-260 Formunu doldurmaya başlayacağım fakat aklıma takılan bir kaç soru var deneyimlerinden dolayı cevaplayabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.
    Benim 2 Adet şirketim var. yaklaşık 2000 yılından beri de kendi şahıs firmam ve şirketlerim oldu.
    Sahip olduğum şirketlerden birisi 2010 yılında kuruldu diğeri ise 2019 yılında

    Ayrıca danışmanlık hizmetleri verdiğim firmanın birinde yaklaşık 7-8 aydır SGK li görünmekteyim. (Bu firmaya şirketimden bağımsız danışmanlık verdiğimden dolayı bu firmada SGK lıyım)

    şimdi ben formu dolduruken daha şuan ve daha önce çalıştığım firmalarda hangisini göstermeliyim. Sahip olduğum şirketler LTD. olduğundan bunları formda nasıl ifade etmeliyim. Bilgi verecek olan arkadaşlar varsa sevinirim.

    Saygılarımla.


  • merhabalar, ds260 formunu doldurmaya çalışıyorum ama askerlik kısmı kafamı karıştırdı. Ben 21 gün bedelli askerlik yaptım bu durumda rütbe birim gibi kısımları nasıl doldurmamız gerekiyor. PDF'te aşağıdaki şekilde yazılmış ama bize askeri uzmanlık yok, none olarak geçebilir miyim? Rank kısmına da bedelli er yazmam lazım ama infantry by payment gibi bir şey mi yazmalıyım yoksa alternatif nedir?

    Branch of Service=birlik (ornegin:the turkish air forces, the Turkish
    land forces vb.)
    Rank/Position=rutbe (ornegin: infantry, captain)
    Military specialty=uzmanlik alani (ornegin: electrical technician)

    Ayrıca ben şuan da hem çalışıyorum hem de okuyorum. Aşağıdaki bölümde başka bir mesleğiniz var mı kısmına yes seçip, öğrenci olarak mı ilerlemeliyim? Örnek verilen pdf de okula devam ediliyorsa "previous work/education/training" kısmında okul bilgisi yazılmış ve okul bitmediği için dünün tarihi bitiş tarihi kısmına yazılmış. Hangi uygulama daha doğru? Şuan da aktif olarak iş ve öğrencilik bilgileri "present work" kısmına yazılsa, geçmiş bilgiler ise previous kısmına yazılsa daha doğru olmaz mı?
    e46770f7-4222-4689-8895-083d9ec20aad-image.png


  • Hala üniversite okuyorum date of tarihini forumdaki gibi bügün tarihini giriyorum hata alıyorum ne yazmalıyım


  • @Burooo07 bitiş tarihi kısmından bahsediyorsunuz sanırım, dünün tarihini yazarsanız form kabul ediyor. Ama hala okuyorsanız bu bilginin present work/education/training kısmında olması gerekmez mi?


  • @iguven evet dediğiniz gibi oluyor birde şu sorum var 4 5 kez part tıme günlüş işlerde çalıştım şirketlerin e devlette kaydı gözüküyor hepsini yazmak zorundamıyım.


  • @Burooo07 yazmanız lazım diye düşünüyorum.


  • @darth000, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar DS260 formu açıldı mı? Bende hata veriyor. Dolduran var mı? Henüz çok erken ama bende mi sorun var diye merak ettim. Şimdiden teşekkürler.

    Saat saat değişiyor. Bazen açılıyor bazen açılmıyor. Yoğunlukla alakalı galiba. 5 er defa peş peşe deneyip yarım saat mola verip 5 kere daha deneyerek aralarda girerek formu doldurup göndermeyi başardım ben. İçerdeyken dikkat etmeniz gereken kısım şu: 15 - 20 dk da bir sistem sizi atıyor. Her bölümü doldururken bir sonraki bölüme geçmeden önce kaydet sonra devam demeniz lazım. Böylece sistem atsa bile bir sonraki girişinizde kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gaye, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, lottery başvurusunu yaptığımda kızım 21 yaşını doldurmamıştı ancak bir ay önce 21 yaşı bitti.Ds 260 formunda ismi çıkıyor.Bu durumda başvuruya onun adına da devam edecekmiyim?

    merhaba, bu durum için lütfen şu iletideki hesabı yapın;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi?_=1620622556310

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    rum. Umarım yeni bir hayata başlangıç için doğru adımları doğru bir şekilde atabiliriz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Kazanamayan arkadaşlarımada şimdiden seneye çıkması dileklerimle
    DV2020: Has not been sellected

    eğer şuan evli olarka dolduramıyorsanız, süreç devam ederken evlenip, eşinizi daha sonradan forma ekleyebilirsiniz. ama bunun için geç kalmamanızı öneririm.

    aldığınız hata d asistemden kaynaklı, kısa süre sonra düzelecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smith17, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Tuğberk-Çalışkan Peki pasaport kısmını "other travel document" işaretleyip yenisini mülakata kadar alsam olur mu?Normalde hemen alırdım ama malum kapanmada olduğumuz için 10-15 gün geriye atacak beni,o kadar beklemek istemiyorum.

    asıl talihli için bu şekilde yapmayın. asıl talihli için formda pasaport bilgilerinin olması gerek. 10-15 gün sizler için çok geç bir süre değil merak etmeyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bayram-Denktaş, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smith17 kesinlikle çok doğru bir konu. Tecrübeli bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olanibilir mi?

    ilgili iletide bilgi verdim;

    https://yesilkartforum.com/forum/post/207156

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @robbie, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi geceler. Sorum su universite okurken ikametgahimi okudugum sehre aldirmadim. mezun olduktan sonra da baska sehirde yasamaya basladim.simdi ben yasadigim adresler kismina universitedeki adresimi yazmali miyim?yazmazsam sen orda yasamadan nasil diploma aldin demezler mi?

    normalde yaptığınız (ikametgah aldırmamak) hatalı bir işlem ancak türkiye'de bu durum hep böyle.

    siz, DS260 formuna yaşadığınız bütün adresleri yazın, üniversite dahil. zaten mülakata ve KCC'ye ikametgah göndermeyeceksiniz. sizden beklenen doğru bilgileri vermeniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar arkadaşlar .Benim sorunumu daha önce deneyimleyen oldu mu bilmiyorum ama daha net olması için tekrar sormak istiyorum. İkinci başvurumda case number 23xxx olarak kazandık .Ben başvuruyu yaparken oturum izni ile hali hazırda Rusya Moskova'da ikamet ediyordum .Başvuru formunda Türk pasaportu bilgilerini yazdım.Şimdi ise Rus vatandaşlığınıda alıp hem Türk hem Rus vatandaşı oldum .Eşim ve bir çocuğum sadece Rus vatandaşı diğer çocuğum ise benim gibi çifte vatandaş.Benim Türk pasaport sürem subat 2022de bitecek ve kotayı Türkiye kısmından kazandım foreing state chargeability TURKEY yazıyor. Acaba benim bu 2022 subat tarihinde bitecek Türk pasaportum ile ds260 belgesını doldurup göndermem mi daha iyi bir seçenek daha sonra yeni 10 yıllık pasaport almam ve bilgileri güncellemem mi yoksa direk 10 yıllık türk pasaportu çıkartıp onun ile ds 260 formunu doldurmam mı ya da Rus pasaportu çıkarıp bilgilerime Rus vatandaşı diye değiştirip devam etme şansım var mı ? Bu sanki yanlış bir bilgi vermişim izlenimi mi verir Rus pasaportu çıkartırıp onun ile doldursam . Ve bu başvuruyu Moskovada hangi pasaport olursa olsun mülakat yeri olarak seçebilir miyim ? Çok uzun oldu ama net bir cevaba çok ihtiyacım var yanlış bir şekilde doldurmaktan çok korkuyorum .Teşekkürler

    ikisi ile de yapabilirsiniz ama tavsiyem türk pasaportu ile devam edin sürecinize.
    çünkü şuan rusya-abd siyası gerilimi yüzünden, rusya'daki abd büyükelçiliği kapanma aşamasına geldi diyebiliriz. DV2021 vizelerini basmıyorlar ve ne olacakları da belli değil. ankara sizler için daha iyi olacaktır. ileride rus vatandalığınız olduğu için mülakatınızı rusya'ya aldırma şansınız da var bu arada. o konuda sorun yaşamazsınız..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @unalkuru, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba Arkadaşlar. DV2022 Talihlisiyim. DS-260 Formunu doldurmaya başlayacağım fakat aklıma takılan bir kaç soru var deneyimlerinden dolayı cevaplayabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.
    Benim 2 Adet şirketim var. yaklaşık 2000 yılından beri de kendi şahıs firmam ve şirketlerim oldu.
    Sahip olduğum şirketlerden birisi 2010 yılında kuruldu diğeri ise 2019 yılında

    Ayrıca danışmanlık hizmetleri verdiğim firmanın birinde yaklaşık 7-8 aydır SGK li görünmekteyim. (Bu firmaya şirketimden bağımsız danışmanlık verdiğimden dolayı bu firmada SGK lıyım)

    şimdi ben formu dolduruken daha şuan ve daha önce çalıştığım firmalarda hangisini göstermeliyim. Sahip olduğum şirketler LTD. olduğundan bunları formda nasıl ifade etmeliyim. Bilgi verecek olan arkadaşlar varsa sevinirim.

    Saygılarımla.

    merhaba, sizden beklenen doğru bilgileri vermeniz.
    yani çalıştığınız işleri doğru şekilde formda belirtin, şahıs şirketleriniz de dahil.
    firmanızın ltd olması sorun değil, statüsü ne ise o şekilde yazın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Guesswho, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar, pasaportumun geçerlilik süresi eylül başında sonlanıyor. Bu sebepten ds-260 formunu yeni pasaporta başvurup, pasaport geldikten sonra mı doldurmalıyım?

    şimdiden yeni bir pasaport çıkartıp doldurun, hiçbir sorun olmaz. eylül ayına kadar beklemenize gerek yok ki.. zaten her türlü yeni bir pasaport çıkartmak zorunda kalacaksınız. sadece eski pasaportunuzu saklamayı unutmayın yeter!


  • Merhaba bir sorum olucak yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Dv2022 talihlisiyim. Eşimden ayrıyız ve oğlumun velayeti annesinde. Ben Green kart başvurusunda çocuğunuz var mı kısmına oğlumuda yazdım ve şimdi ds260 doldurmam gerekiyor. Fakat velayet annesinde. annesiyle konuştuğumda velayeti verebileceğine dair konuştuk. Fakat ds-260 formunu submit etmeden önce velayeti alamıyorum çünki Rusyada çalışıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler şimdiden.


  • @gucarslan cevabınız için çok teşekkürler. farklı bir sorum daha var cevaplarsanız çok sevinirim. Eşimden ayrıyım ve oğlumun velayeti eşimde. Green kart başvuruda oğlumuda gösterdim 1 çocuğum olduğuna dair. şimdi ds-260 formunu doldurmam gerekiyor. burada oğlumunda green kart almasını istiyorum. Boşandığım eşimle görüştük ve velayet konusunda sorun olmayacağını bana verebileceğinde hemfikir olduk. bu durum oğlumun green kart almasını etkiler mi ? yani ben ds-260 formunu doldururken oğlumunda bilgilerini girmeliyim değil mi ? tek sıkıntı şu. şuan rusyada çalışıyorum ve velayet için eylül ekimden önce türkiyeye gidemiyorum. çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum