Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2022 Green Card Lotosu Talihlilerinin Dikkatine!


    DV2022 sureci ana hatlariyla su asamalardan olusmaktadir:

    1. DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermek
    2. KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklari tarayip dijital olarak gondermek
    3. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek
    4. Forumdaki “Mulakat Deneyimleri” konularini ve “ABD’de Yasam" kategorisindeki konulari okumak
    5. KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek
    6. Mulakata Hazirlik ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi
    7. Vize basili pasaportlari PTT'den almak
    8. Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)


    DV2022 Zaman Cizelgesi:

    alt text


    DV2022 Asamalari ayrintilariyla soyledir:

    1. DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermek

    dvprogram.state.gov adresinden kazandiginizi ogrendikten sonra buradan DS-260 formunu kendiniz ve Green Card alacak aile fertleriniz icin ayri ayri doldurmaniz gerekiyor. Eger cekilise basvurduktan sonra bilgilerinizde degisiklik olduysa (evlilik, bosanma, dogum vs.) bilgilerinizi guncellemeyi unutmayin!

    Kazandiginizi ve daha sonra mulakat tarihinizi ogrenebileceginiz tek yer dvprogram.state.gov adresidir. Ayrica her yil uygulamalarda ufak tefek degisiklikler oluyor, bu nedenle hicbir hata yapmamak icin bu surecte sadece forumdaki DV2022 baslikli konulardaki bilgilerle hareket etmelisiniz!

    Bu formlari yesilkartforum.com/cekilis adresindeki hazirlamis oldugum yonergelere gore doldurun (Bu pakette DS-260 formundaki her sorunun turkce olarak aciklamasini bulacaksiniz, eger yonergelere cep telefonu ya da tabletlerden ulasmaya calisiyorsaniz su linki kullanabilirsiniz). Ayrica formlari doldururken Youtube Kanalimizdaki su video'dan da yararlanabilirsiniz:

    Formlari hizli bir sekilde dolduran arkadaslarin cogu daha sonra formlarda yanlislik yaptigini farkediyor. Bu nedenle formu hemen doldurmanizi tavsiye etmem, lutfen formu doldurma isini birkac gune yayin ve sonrasinda ayri bir gunde tum cevaplari tekrar kontrol edip formlarinizi gonderin. Formlari bir kere gonderdikten sonra mulakat tarihi alana kadar cevaplarda degisiklik yapmamanizi tavsiye ederim. Ayrica surecte hicbir gecikme yasamamak icin en yakin zamanda DS-260 formunu Green Card alacak herkes icin doldurup gondermenizi oneririm.

    Forum kaynaklari:

    Formlari online olarak doldurduktan sonra en sondaki 'confirmation page' yani barkodlu onay sayfasinin ciktisini alin ve bu ciktiyi vize gorusmenizde beraberinizde goturun (Formu gonderdikten sonra herhangi bir gun siteye girerek cikti alabilirsiniz).

    2. KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklari tarayip dijital olarak gondermek

    Formlarinizi doldurduktan ve online olarak gonderdikten sonra yapmaniz gereken tek sey KCC'den email gelmesini sabirla beklemek. Size ve aile uyelerinize ait DS-260 formlariniz KCC ‘ye ulasip islendikten sonra, gerekli destekleyici belgeleri tarayip dijital ortamda gondermenizi isteyen talimat alacaksiniz (e-mail basvuru sirasinda verilen veya DS-260 formuna yazdiginiz e-mail adresine gonderilebiliyor, karisiklik yasamamak adina tum surecte sadece ana e-mail adresinizi kullanmanizi tavsiye ederim). Bu surecle ilgili ayrintili bilgiyi DV2022 Mulakat Deneyimleri basliginda bulabilirsiniz.

    3. Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek

    Talimatlara uyarak istenen belgeleri KCC’ye yolladiktan sonra dosya numaranizin aktif (current) olmasini bekleyeceksiniz. Dosya numaraniz aktif olduktan sonra dvprogram.state.gov adresindeki sayfaniza girerek (cekilise basvuru yaparken aldiginiz confirmation number ile giris yapiyorsunuz) mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz. Mulakat tarihiniz siteye aktarildigi zaman KCC'den dvprogram.state.gov sayfanizi kontrol etmenizi soyleyen bir e-mail alacaksiniz. Bu e-mail de cekilise basvuru esnasinda yazdiginiz e-mail adresine veya DS-260 formunda belirttiginiz e-mail adresine gonderilebilir, karisiklik yasamamak adina tum surecte tek bir e-mail adresi kullanmanizi tavsiye ederim.

    Formlariniz islendikten ve belgeler KCC'ye ulastiktan sonra, yani bilgileriniz database 'e aktarildiktan sonra, size mulakat tarihi verilmesi icin numaranizin "aktif" olmasi gerekmektedir. Numaralar formlarin gonderilis ve islenmis oldugu tarihlere gore ayrilir ve bu formlar "dosya numaralari"na gore siralandiktan sonra o ay dagitilacak vize sayisina gore bir “cut-off” yani “sinir” belirlenir. Dosya numarasi sizin cekilisi kazanma siranizdir ve degistirilmesi mumkun degildir. Vizelerin dagitimina kucuk dosya numaralarindan baslanir, bu nedenle dosya numara(case number)niz cok buyukse -30.000 gibi- formunuzu ilk siz gondermis olsaniz bile, dosya numaralarina gore siralamada arkalarda kalacaginiz icin size ilk aylarda mulakat tarihi verilmeyecektir!

    O ay hangi "dosya numaralarinin" aktif oldugu her ay aciklanan vize bulteninde yer almaktadir. Eger numaraniz aciklanan numaradan kucukse sizin de dosya numaraniz aktif olmus demektir. Bu bultene suradaki "visa bulletin" adresinden ulasabilirsiniz. Her ayin 15'ine dogru bir sonraki ayin bulteni aciklanir. Ve aciklanan bultende "B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY..." basliginin altindaki EUROPE bolgesindeki 'aktif' (current) numaraya bakmaniz gerekmektedir. (Her bolge icin ayri sayida kisi DV icin sans kazanmaktadir, dolayisiyla her bolgenin dosya numaralarinin ilerleyisi birbirinden farklidir(bagimsizdir). Turkiye ‘Europe’ kategorisinde bulunuyor.)

    Bunun disinda her ayin bulteninde bir sonraki ay aktif olacak numaralar da "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." baslikli kisimda on bilgi olarak verilir. Yani su an icinde bulundugumuz Mayis ayinda, gelecek ay olan Haziran'a ait vize bulteni aciklanacak ve bu Haziran bulteninin icinde hem Haziran'a ait hem de Haziran'dan bir sonraki ay olan Temmuz'a ait aktif numaralar aciklanacak.

    Fikir vermesi amaciyla gecen yilda ve bir onceki yilda hangi dosya numaralarin ne zaman aktif olduklarina su sayfadan bakabilirsiniz:
    http://yesilkartforum.com/bulten/

    Kimin dosyasina ne zaman mulakat tarihi verilecegini ogrenmek ve ABD'deki yakin sehir veya eyaletlere gidecek forum uyelerinin birbirlerine destek olmalarini saglamak icin DV2015 zamani forum uyesi mario'nun Turkiye'den DV2015’i kazananlar icin hazirladigi excel tablosundan yararlandilar. Benzer tablolara her yil devam ediyoruz. Son 3 yila ait tablolar surada:

    DV2019 tablosu: https://bit.ly/2L0H2pM
    DV2020 tablosu: https://bit.ly/2V0zMOz
    DV2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ

    Bu da bu yilin tablosu: https://bit.ly/3ep3byM

    Lutfen bu tabloyu bu foruma uye olsa da olmasa da; bu satiri okuyan butun DV2022 kazananlari doldursun. Bu cizelge, butun DV2022 kazananlari icin faydali bir dokuman olacak.

    4. Forumdaki “Mulakat Deneyimleri” konusunu ve “ABD’de Yasam" kategorisindeki basliklari ve konulari okumak

    Bu surecte islemlerin gerceklesmesini beklerken, bilgi ve deneyim dolu forum konularini ve gecmis yillarin mulakat deneyimlerini incelemeyi unutmayin. Maalesef pandeminin etkisiyle henuz DV2021 vizeleri verilmedigi icin onceki yillara ait konulari inceleyebilirsiniz.

    DV2020 Mulakat Deneyimleri
    DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Not: Sadece deneyimlerin aktarildigi su konuya da ayrica goz atabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri

    5. KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek

    Sizin dosya numaraniz aktif olduktan, form ve belgeleriniz islendikten sonra size bir mulakat tarihi verildiginde, dvprogram.state.gov sayfaniza girip oradan mulakat tarihinizi ogrenebileceksiniz. dvprogram.state.gov sayfaniz guncellendigi zaman KCC'den size bir e-mail gelecek ve siz de siteye girip mulakat tarihinizi ogreneceksiniz (Bazen email’den hemen sonra sayfaniz henuz guncellenmemis oluyor, email geldikten sonra 3-4 saat bekleyip tekrar siteye girebilirsiniz!).

    Mulakat tarihleri KCC tarafindan belirlendikten sonra dosyalariniz formlarda belirttiginiz konsolosluga gonderiliyor, yani eger Ankara'daki Amerikan Konsoloslugu'nda mulakata girecekseniz belgeleriniz oraya gonderilecek. Turkiye'de gocmen vizeler icin sadece Ankara ABD Konsoloslugu'nda mulakata giriliyor.

    6. Mulakata Hazirlik ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi

    Mulakat oncesi belgelerinizi nasil hazirlayacaginizi ve mulakatlarla ilgili tum ayrintilari DV2022 Mulakat Deneyimleri basliginda bulabilirsiniz! Ayrica forumdaki gecmis yillarin mulakat deneyimlerini de incelemenizi siddetle tavsiye ederim!

    7. Vize basili pasaportlari PTT'den almak

    Mulakattan sonra AIS’ten secmis oldugunuz PTT subesine uzerine gocmen vize basili pasaportunuz gonderilecek. PTT, pasaportunuzu konsolosluktan aldigi zaman telefonunuza bilgi gonderecek.

    8. Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden)

    Green Card almak istiyorsaniz size verilen vizenin son tarihine kadar (yaklasik 6 ay sureniz olacak) ABD'ye ilk girisi yapmak zorundasiniz. ABD'ye girdikten sonra Green Card'iniz ve doldurdugunuz formlarda istediyseniz SSN(Social Security Number)'niz DS-260 formunda verdiginiz adrese gonderilecek.

    DV2022 mulakat deneyimleri konusunun ilk iletisinde de acikladigim uzere, vize paketi geldikten sonra ABD'ye giris yapmadan $220 USCIS Gocmenlik ucretinizi odemenizi tavsiye ederim. Bu USCIS ucretini odemeden Green Card'iniz size gonderilmeyecek. Bu konudaki ayrintili bilgiyi su baslikta bulabilirsiniz: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

    Ayrica ABD’ye seyahat ve ABD disinda kalis sureleriyle ilgili sorulariniz icin su konuyu da incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Onemli not: Foruma kayit olduktan sonra lutfen imzanizi uygun sekilde guncelleyin. Hangi kullanicinin hangi surecte oldugunu gorunce sorularinizi ve sorulma amacini anlamamiz ve dolayisiyla cevaplamamiz kolaylasiyor.


    Lutfen DV2022 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2022 Mulakat Deneyimleri" adli konuda, DS-260 formu ve surecle ilgili diger sorularinizi "DV2022 (2022 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun. DV2022 sureciyle ilgili baska bir baslik acmaniza gerek yoktur.

    Ayrica konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Diger notlar:

    Not.1: ABD'de yasayanlarin dikkatine! Eger cekilisi kazandiginizi ogrendiyseniz ve su anda ABD'de yasiyorsaniz vizenizi almak icin iki yolunuz var: Consular Processing (CP) ya da Adjustment of Status (AOS).

    Yukarida bahsedilen asamalarin hepsi CP ile ilgilidir, CP yapacaksaniz mulakatiniz sirasinda Turkiye'ye geri donup vizenizi Ankara'daki Amerikan Konsoloslugu’nda almaniz gerekiyor. Yani Turkiye'den basvuranlarla ayni seyleri yapacaksiniz.

    Eger AOS yapmak isterseniz, yapmaniz gerekenler 3 asagi 5 yukari benzer olsa da AOS'nin buyuk farkliliklari vardir. AOS daha uzun ve masrafli bir surectir, CP gibi tek mulakatta bitmez. 3-4 ay surebilir ve case numaraniz buyuk ise AOS yaparken Eylul 2022'e kadar islemleri yetistiremezseniz vize alma sansinizi kaybedebilirsiniz. Eger dosya numaraniz cok buyuk degilse ve ABD'yi terketmek istemiyorsaniz o zaman AOS sizin icin daha makul olabilir. Bu konudaki ayrintili bilgiyi su konuda bulabilirsiniz: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
    Ayrica su linki de inceleyebilirsiniz: Adjustment of Status in the U.S.

    ABD'de yasamayan kisiler ise Green Card gocmen vizesini almak icin yukarida ayrintili bir sekilde anlatilan CP'yi yapmak durumundalar.

    Not.2: Green Card'i alabilmeniz icin verdiginiz tum bilgilerin tam ve dogru olmasinin yanisira, cekilisin temel sartlarini da sagliyor olmaniz gerekmektedir.

    Cekilisi kazanan kisi ya lise egitimini tamamlamis olmali ya da eger lise diplomasi yoksa kazanan kisinin is deneyimi olmak zorunda. Yani;

    • lise egitimini tamamlamis ve diplomasini almis olmali (diplomanin mulakat sirasinda sizde olmasi yeterli)

    ya da

    • Eger kazanan kisi lise egitimini tamamlamamissa, o zaman son 5 yilin en az 2 yilini, en az 2 yillik egitim ya da tecrube gerektiren bir iste calisiyor olmali. Ve bu is ABD devletinin meslek database'i olan http://online.onetcenter.org 'ta bulunan mesleklerden Zone 4 ya da Zone 5'te bulunan bir meslek olup SVP'si en az 7.0 olmali.

    Eger bu sartlardan birini saglamiyorsaniz, dosyanizin ve dolayisiyla basvurunuzun cok buyuk bir ihtimalle reddedilecegini hatirlatmak isterim. Eger hali hazirda acik liseye gidiyorsaniz, acik lise diplomasi da kabul goruyor. Bu durumda onemli olan mulakat gunune kadar diplomanizi almak.

    Not.3: Formlar ya da surec hakkindaki tum sorularinizin kesin cevaplari olmayabilir. Bu nedenle soyle soyle bir durumum var soruyu nasil cevaplamam gerekiyor, bu durumda ne yapmam gerekiyor, paketteki formlarda soyle yazilmis ama ben boyle yapsam olur mu diye sorulan sorular sorulacaktir. Bu tur sorularin cevaplari da cevap veren kisiye gore degisebilir. Herkes sorulari kendi nasil cevapladiysa size onun bilgisini verecektir. Bu nedenle israrla sorulariniza kesin ve net cevaplar beklememenizi oneririm. Sorularin sizin formunuzda nasil cevaplanmasi gerektigini sizden daha iyi kimse bilemez.

    Not.4: Bu konuyu okuduktan sonra bu surecin de kendine ait bir jargonu oldugunu farkedeceksiniz, bu nedenle ilk seferde okudugunuzda her maddeyi cok net anlayamayabilirsiniz. Boyle bir durumda bu konuyu tekrar tekrar okumanizi tavsiye ederim. Konuyu okudukca surece ve terimlere asina olacaksiniz ve yazilanlari cok daha rahat anlayacaksiniz!

    Not.5: Ayni cinsiyet es icin Green Card almak:

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel bireyler artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik 2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program

    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.

    Not.6: Cekilis basvurusundan sonra evlenenler ya da yakin zamanda evliligi dusunenler su konuyu okuyabilirler:
    ABD Yolunda Evlilik

    Diger aile uyelerinin Green Card durumu icin su konuyu okuyabilirsiniz:
    Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Not.7: Lutfen DV2022 sureciyle ya da ABD gocmenligiyle ilgili sorulari sadece ilgili konularda sorun. Halihazirda forumda konusulup tartisilan bir konu icin yeni bir baslik acmayin. Eger israrla sorularinizi yeni baslik acip sorarsaniz ya da israrla forum duzenine saygi gostermeyi reddederseniz forumdan banlanarak cikarilacaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2022 TÜRKİYE Telegram Grubu'na Nasıl Dahil Olurum?

    ilk olarak DV2022 çekilişini kazanmış herkesi tebrik ederim!

    DV2022 sürecinin önceki yıllara nazaran yasaksız, sancısız ve sorunsuz geçmesi hepimizin tek dileği. arzuladığınız yasal göçmenlik ve amerika'da bir hayat kurma hayaline umuyoruz ki en kısa sürede kavuşursunuz.

    DV2020'deki arkadaşlarımızın başlattığı, DV2021'de de bizlerin devam ettirdiği Telegram Grubu oluşumu bu yıl da devam edecek ve sadece kazanan arkadaşların süreçlerini daha interaktif şekilde yönetmelerine imkan verecektir.

    hatırlatmak isteriz ki; kurulan telegram grubu tamamen ama tamamen bu forum teleminde kurulmuş ve bütün bilgi ve deneyimini bu forumdan almaktadır. gruba dahil olanlardan tek beklentimiz; telegram grubunda bilgisi alınmış, farkına varılmış ve DV sürecine fayda sağlayacak her şeyin forumdaki ilgili başlıklara aktarılmasıdır. bu, ilk başka bahsettiğim temeli YeşilKartForum olan oluşum için elzemdir.


    DV2022 Türkiye Telegram Grubu'na katılmak için;


    ⚠ dikkat etmeniz gereken en önemli konu; telegram'da kullandığınız kullanıcı adı'nın (username) formda oluşturulmuş ilgili alana yazılmasıdır. bu sayede sizi telegram grubuna dahil edebiliriz. eğer yeni bir telegram hesabı açacak ya da hazırda kullandığınız bir hesabınız varsa lütfen bir kullanıcı adı (username) tanımlamayı ve telegram gizlilik ayarlarınızı açmayı unutmayın.

    Screenshot_1.jpg

    Screenshot_20210513-113358.png

    bu online formu doldurduktan sonra ben ve diğer arkadaşlarımız en kısa sürede sizi DV2022 Telegram Grubu'na dahil edeceğiz. ilk bir kaç gün yoğunluktan bu süre uzayabilir. ama merak etmeyin, biz sizi unutmayız 😏

    tekrardan bu çekilişin herkese, bundan sonraki hayatlarının güzel bir başlangıcı olmasını diliyorum. umarım bütün kurumların layıkıyla çalıştığı, yasaksız, davasız, sancısız bir çekiliş yılı olur.

    telegram grubunda görüşmek üzere 👊🏻


  • Biz sonuçları bekliyoruz başvuracak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun 🙂


  • sekizkarakter


  • @Chandler Umarım hak eden herkese çıkar abi 🙂

  • ⭐⭐

    Kazananlar telegram grubuna dahil olmak için Excel listesinde kaydınız olmalı ve telegram kullanıcı adına sahip olmanız gerekiyor. Telegram kullanıcı adına sahip değilseniz sizi telegramda bulamayız. Telegramı ilk kez indiren kişiler lütfen telegram kullanıcı adı kısmını doldurun. Telegram bunu zorunlu tutmasa da sizi bulabilmek için bu bilgiye ihtiyacımız var. Eğer hali hazırda bir telegram kullanıcısıysanız kullanıcı adınız olduğuna emin olun lütfen.

    Telegram grubu yalnızca kazananlara özeldir. Lütfen kazananlar dışında gruba katılım talep etmeyiniz.

    @crazycells yeni başlık güzel olmuş. Herkese şans getirir umarım. Bizim çektiğimiz sıkıntıları DV2022 çekmesin. Herkese bol şanslar!

    30 saatten az kaldı 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera 2022 yeniden kurulacak oradaki 2021 farklı kurulacak çünkü her iki tarafın konuşmaları birbirinden farklı siz sdece mahkeme konuşurken 2022 olanlardan mahkeme ne yapsın konuşmalarını

  • ⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Telegram grubu icin duyuru! -duzenlenecek-

    Ben bunu görmeden yazmıştım. İstersen üstteki iletiyi silebilirim 🙄

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera 2022 yeniden kurulacak oradaki 2021 farklı kurulacak çünkü her iki tarafın konuşmaları birbirinden farklı siz sdece mahkeme konuşurken 2022 olanlardan mahkeme ne yapsın konuşmalarını

    Ben dv2021in telegram grubuna mı alım yapacağız dedim? Başlıkta gereksiz konuşmalar olmasın. İyi günler dilerim 🙂


  • @crazycells elinize yüreğinize sağlık. Bu iş gerçekten yürek işi. Bu paylaşımlar, bu paslaşmalar hayat kurtaracak nitelikte. tebrik ve teşekkür ediyorum 🙂 👏 👏 👏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Telegram grubu icin duyuru! -duzenlenecek-

    Ben bunu görmeden yazmıştım. İstersen üstteki iletiyi silebilirim 🙄

    kalmasinda hicbir sakinca yok, elinize saglik. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 evet, bu yil sadece talihli olanlar ve bilgilerini forumda paylasanlarin katildigi bir telegram grubu kuracagiz ve sayin @EzgiLera ve sayin @gucarslan bu konuda liderlik yapacaklar.


  • @crazycells Emeğinize sağlık, teşekkürler. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells neden liderlik yapacaklar bizler bir şey bilmiyor muyuz anlamadım bu liderlik olayını hangi kıstaslara göre bu belirleniyor buradaki insanlardan ne gibi üstünlükleri var ki ayrıcalık yapıyorsunuz açıklar mısınız


  • Yerimizi şimdiden alalım, herkese bol şans. Yarın akşam herkesin güzel haberlerini duymak ve Telegram grubunda görüşebilmek dileğiyle diyelim. Ayrıca başlığımız hayırlı olsun, emeğinize sağlık 🙂


  • Allahım düşük case number ile dv2022 talihlisi olarak burayı takip etmeyi nasip et


  • @quikless Bence dua ederken biraz daha detay belirt çünkü çıkmasa da takip edecez 🙂


  • @nevzatyildizz çok haklısın, dua ederken bile işi garantiye almak lazım, düzeltiyorum hemen 😃 nasıl oldu düzelmiş hali 😃


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum