@zey23 merhaba. Siz green card sürecinde turist vizesini nasıl aldınız acaba biraz detaylandırabilir misiniz? Başvurunuzu Türkiye’den mi yapmıştınız
-
@ozanc, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
@anubis Öncelikle hayırlı olsun bende seneye dosyamı vize kolaylığı açısından Polonya'ya almak istiyorum(1 yıl eğitim ve ziyaret sayım fazla) Schengen vizesi ile dosya taşıma hakkında bilginiz varmı ?
Merhabalar, biz D tipi uzun donem vize ile tasidik, oturum iznimiz yoktu henuz. Schengen ile Polonya’ya tasiyabilen henuz duymadim hic.
-
Son 1 2 hafta icinde hangi ulkeye transfer yapan oldumu? Olumlu cevap varmi? Demek olarki butun konsollullara yazdim hic birinden musbet cevap yok ..
-
Merhabalar, gece bir anda aklıma geldi. Greencard başvurusu yaparken ki adresimle ds260 formu adresim farklı bu sıkıntı çıkarır mı? Biri green card başvurusunda ki ikametgaha göre biride normal yaşadığım adres
-
Merhabahalar, ben DS-260 formunu 29 mayısta yolladım case numberim ise 3 haneli tahminen ne zaman bana mülakat sırası gelir veya gelir mi acaba?
-
@Oguzhanyesildag
Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
Tahmin yurutemeyiz bu konuda. Sizin sureciniz 1 Ekim 2023 tarihinde baslayacak, mulakat alabilirliginizi (bultende aktif olma) de Eylul bulteninde ogrenebileceksiniz. Form (DS-260_ sonra bir geri donus olmayacak, Mulkat alana kadar tarafiniza bir haber gelmeyecek. Bunun suresi de bultene ve mulkata planlama tarihine baglidir. -
Teşekkür ederim.
-
@Semihmete tam olarak oyle degil, istese her gun 100 kisi bakacak kapasitede Ankara, esasinda sebep kibarca oldukca politik. Bu dediginiz dogru olsaydi, mesela Frankfurt ve Varsova konsolosluklari her tip vize icin bu kadar yuksek kapasite gostermezdi, onlar DV'yi de ayirmiyorlar is yuklerinde. Ankara baska hikaye, onlar da calsiiyor ama profil baska...
-
@smartcells, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)
DV kazananı olarak süreciniz boyunca KCC'ye mail atarak dosyanızın hangi aşamasında olduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki örneği verilen formatta bir mail hazırlayıp kccdv@state.gov email adresine göndermeniz yeterlidir.
Öncesinde bu mailin ulaştığına dair bir otomatik cevap gelir (Auto Reply). Oto mesajın gelmesi 5-40 dk arasında sürebilir.
Sonrasında bu mailinize asıl cevap muhakkak gelecektir! Asıl cevabın gelmesi iş yoğunluklarına göre 1 saat içinde de olabilir, günlerce de sürebilir.
Örnek email
(Case numaranzıdaki sıfırları yazıp yazmamak bir şey farkettirmese de siz tam olarak yazın):mail başlığı: 2023EUXXXX (case numaranız)
mail içeriği:
Name - Surname: ...... .......
Date of Birth: Ay / Gün / Yıl
Case Number: 2023EUXXXXDear KCC Officer
Please let me know if my DV file is ready for the interview.Thanks
Dikkat: mail içeriğinde kesinlikle DS260 veya gereksiz diğer kelimeleri, cümleleri yazmayın! Bu yüzden dosyanız yanlışlıkla açılabilir ve sıralamada geri düşebilirsiniz. İngilizcenizi göstermek için çabalamaya, edebiyat parçalamaya gerek yok, yukarıdaki örneği aynen yazmanız yeterli.
Ayrıca doğum tarihinizi AY-GÜN-YIL formatında olmasına dikkat edin!Bu sorgu maillerinize cevap olarak aşağıda açıklanmış 5 tip cevaptan birini alacaksınız. Hangi tip maili aldığınıza göre sürecin hangi aşamasında olduğunuzu görebilirsiniz:
Dosyaların KCC'deki Statüsü ve Sorgulamalarda Cevap Verilen Mail Tipleri
1) P3AS: Hiç bir işlem yapılmamış dosyaların statüsü. Bu durumdakiler 1. mail cevabını alıyorlar (Your forms have been received and are currently processing..)
7b07b42d-0ada-438f-a1b1-ce1d4cf976dd-image.png
####################################2) DOCC: Sadece ana talihlinin (Principal Applicant) DS260'ını inceledikten sonra geçilen statü. Eskiden bu aşaması tamamlanan talihliden evrak isteği yapılıyordu. Bu aşamada sorgulama yapılırsa 2. tip email ile cevap veriyorlar (Your DS260 has been processed...)
d89c1571-a483-42d4-891a-ba8a7359f0ae-image.png
####################################3) DOCQ: Hem ana talihli hem de varsa diğer aile üyelerinin DS260 kontrolleri bitmiş dosya statüsü. Eski sistemde evrak isteğine karşı bütün evraklar alınmış her şey tamamlanmış duruma karşılık düşüyor. Eskiden bu aşamaya gelenlere otomatik evrak onayı maili gönderiliyordu (Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled..) diye. Yeni sistemde otomatik gönderim yapılmıyor, onun yerine eğer sorgulama yapılırsa ve dosya bu statüdeyse 3. Tip email ile cevaplıyorlar (Records indicate you have submitted a complete and valid DS260 application...) diye başlayan mail
2b059eca-bc9e-4007-8563-76deb81d79c5-image.png
####################################4) VISA ALLOCATION: 3. aşamadan sonra Visa Allocation process'i başlıyor. Buradaki dosyalar mülakat verilmek üzere gönderilmeye hazır. Bu konumdaki dosyaları 2 ayrı statüde işaretliyorlar.
RV (Reported for Allocation of Visa): Dosya herşeyiyle mülakata hazır fakat henüz Cut-Off içinde değil AV (Allocation of Visa): Dosya mülakata hazır ve aynı zamanda Cut-Off içinde. Vize numarası tahsis edilir.Bu statüdeki dosyalara o mali yıl içinde dağıtalacak 55 bin vize havuzundan talihli ve yanındakiler için Vize Numarası atanıyor. Geriye kalan tek şey numarası bile belli bu vizelerin mülakat alındıktan sonra pasaportlara basılması.
Bu statüdeyken mail atıp sorgulandığında 4. Tip mail ile cevap veriyorlar (Your case number is now current for interview processing...) diye başlayan email. KCC, bu statüdeyken DS260 açtırma taleplerinizi veya transfer taleplerinizi kabul etmeyecektir, mülakat alınacak konsolosluklarla iritbat kurmanızı isteyecektir. Bununla ilgili ibare 4. tip emailin ilk paragrafının sonunda yer alır: Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
a89200f8-319c-465f-8d8d-7b88d3fbefaa-image.png
####################################5) INTERVIEW: Konsolosluklar dosya talebi yaptığı zaman KCC ellerindeki "Visa Allocation" listesindeki AV statüsünde olanları FIFO kuralına göre, yani AV listesine ilk giren ilk çıkar şeklinde dosyaları sıradan gönderiyorlar.
Bu aşamadayken mülakat aldığınızı bildiren notifikasyon maili (Required Entry Status Check başlıklı email) henüz size ulaşmamışsa/gönderilmemişse veya gönderilen emaili görmemişseniz (junk, spam kutusuna düşmüş olabilir veya emaile ulaşamıyorsunuz) eğer tam bu aşamada sorgulama yaparsanız Mülakat bilgilerini içeren 5. Tip email cevabını alırsınız.
5a05ad1b-cb26-4e0a-b517-004986024f4a-image.pngBu mail cevapları sıralı olarak ilerler. 4. tip mail almadan dosyanız mülakata hazır değildir ve mülakat alamazsınız.
Sorgu maillerini göndermek için bir sınırlama yoktur. Gün içinde bir kaç defa gönderebilirsiniz. Attığınız her maile ayrı ayrı Auto-Reply ve sonrasında cevap alırsınız.
Sorgu maillerine bakan, cevaplayan ekiple dosyaları işleyen ekip birbirinden tamamen ayrıdır. Attığınız sorgu mailleri hiç bir şekilde dosya işlemleri için yoğunluk yaratmaz herhangi bir şeyi geciktirmez ve sürecinize bir etkisi yoktur! Sorgu maillerine bakan ekibin tek işi bu mailleri cevaplamaktır.
Sorgu emaili gönderirken kritik 3 bilgiyi tam olarak vermezseniz dosya süreci hakkında cevap alamazsınız. Bu güvenlik amacıyladır. Birisi sizin adınıza sorgu yapıp öğrenmesin diyedir. Cevap almak için şu 3 bilgiyi tam olarak ve uygun formatta vermek zorundasınız: AD-SOYAD / DOĞUM TARİHİ (AY-GÜN-YIL) / CN
Bunları yanlış verirseniz şöyle bir cevap yazarlar:"Thank you for your inquiry.
In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites"
Herkese merhaba, yukarıda net olarak tarif edildiği şekilde mail gönderdim ama otomatik cevap dahi gelmedi, benzer bir durum yaşayan oldu mu hiç forumda?
-
@Bedosstv mülakat günü diplomanız olduğu sürece hiçbir sorun olmaz.
-
Haziran 2023 Vize Bulteni / Visa Bulletin For June 2023
Visa Bulletin For June 2023 Visa Bulletin For June 2023
-
@Kushimekito bun cavab tapsanız mene de deyin zehmet olmasa
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
sayın @crazycells gorusme sagladım kendılerıyle ds-260 konusunda yardımcı olamıyorlarmıs sadece adres istersenız baslıgı guncelleyebılırsınız teşekkurler
Hatirlatma icin tesekkurler, Elif Hanim bana da birkac gun once ulasti ve bilgilendirdi. ABD'de halihazirda baslamis olan ve Turkiye'nin gelecegi icin onemli bu secimde aktif olarak gorev aldiklari ve isin Turkiye ayaginda da aktif olacaklari icin onumuzdeki haftalarda @Turquoise-Horizon DS-260 formu icin danismanlik hizmeti veremeyecek. Tekrar bu hizmeti vermeye basladiklari zaman konuyu guncelleyecegim.
-
bu başlık, DV2024 süreci ile alakalı bütün sayısal verilerin tek bir çatı altında toplanması amacıyla oluşturulmuştur.
talihlilerin; yayınlanan vize bültenleri, aylık vize istatistikleri, caseler arası boşluklar ve buna benzer bütün verileri kolayca ulaşabilmesi amaçlıyla bu tip verileri burada paylaşacağız.
sizlerden ricamız, DV2024 ile alakalı aklınıza takılan bütün istatistiki bilgileri burada paylaşıp bu başlık altında sormanız.
geçen yılın istatistiklerini görmek için bu başlığı başlığını inceleyebilirsiniz.
çeşitlilik vizesi (DV) için ülke, bölge ve genel kota konuları için lütfen bu iletiyi inceleyin.
Kimin dosyasına ne zaman mulakat tarihi verilecegini ogrenmek ve ABD'deki yakın sehir veya eyaletlere gidecek forum uyelerinin birbirlerine destek olmalarini saglamak icin Dv2015'ten bu yana forumda excel tablosu oluşturuluyor. Son 3 yıla ait tablolar şurada:
Dv2020 tablosu: https://bit.ly/2V0zMOz
Dv2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ
Dv2022 tablosu: https://bit.ly/3ep3byM
Dv2023 tablosu: https://bit.ly/3KzLHwcDV2024'ün ilk bülteni sonrası görüşmek üzere 😉
peki bahsettiğimiz konular neyi kapsıyor?
Vize Bülteni (Visa Bulletin)süreç sırasında sıklıkla gündeme gelecek ve talihliler için oldukça önemli bir konu olan vize bülteni, çekiliş sırasında talihlilerin sahip olduğu case number'a (2024EU000...) göre hangi ay mülakatlara çağırılacağını belirten ve her ayın 15'i ~ 25'i arasında Department of States (DoS) tarafından yayınlanan bir bültendir. YeşilKartForum tarafından hazırlanan son yılların cut-off sayılarını görmek için buraya bakabilirsiniz..
yayınlanan vize bülteni, her zaman bir sonraki ay mülakata girecek talihlilerin case numaralarını gösterir.
örneğin, mayıs vize bülteninde haziran ayı'nda mülakat alacak caseler yeralmaktadır, haziran bülteni'nde ise temmuz'da mülakata girecekler.
💡 bülten, sadece DV talihlileri için yayınlanmaz. bir çok immigration visa için yayınlanır. bu yüzden DV talihlilerinin dikkat etmesi gereken kısım her zaman;
THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS ile başlayan ve aşağıdaki gibi şemalandırılan kısımdır.
95769b41-f5cd-4292-abac-f92bbc6be337-image.png
peki bülteni nasıl okumalıyız?
ilk olarak bulunduğumuz bölgeye (region) bakmamız gerekir. türkiye, EU bölgesinde yer alır ve yayınlanan bültende bu kısım bizi ilgilendirir.
yukarıdaki örnekten yola çıkarak, Mart 2021 bülteni'nde EU bölgesi için cut-off 12.000 olarak verilmiş. bu demek oluyor ki nisan ayı'nda case numarası 12,000'e a kadar ve süreçlerini devam ettirip evrak onayı almış talihillere vize mülakatı dağıtılacaktır. >>>*cut-off; vize bülteninde belirtilen sayı / dosya numarası (case number), sonraki ay için cut-off olarak kabul edilir. yine yukarıdaki örnekten yola çıkarak mart ayı'nda cut-off 12.000 olarak açıklanmış. bülteni okurken; "mart ayı'nda cut-off EU bölgesi için 12,000 olarak açıklandı" şeklinde kullanım doğru ve sağlıklı bir ifadedir.
*current; bulunulan bölgedeki (region) bütün dosya numaralarının (case number) artık aktif olduğunu ve mülakat alabilir (alacak değil) olduğunu gösterir.
örnek olarak mayıs 2021 vize bülteni'ne bir göz atalım. bültende görüyoruz ki bütün bölgelerde (bir kaç ülke hariç) bütün dosya numaraları aktif ve mülakat alabilir konumdadır. current bazen bütün bölgeler için, bazen de tek bir bölge için olabilir. bütün bölgeler current oldu ise "all current" tabiri kullanılabilir. bir talihlinin dosya numarası cut-off içindeyse, yani yayınlanan bültende belirtilen sayıya eşit ya da o sayıdan küçükse artık o talihlinin dosya numarası current olmuş demektir. hatta ve hatta; "ne güzeldir current olması, soğuk bir ekim ayında" şeklinde bir şiirde bile geçtiği de rivayet edilir.Screenshot_4.jpg
Vize İstatistikleri (Visa Statistics)Department of States (DoS), yine her ay vize bülteni gibi bir önceki ay bütün dünyadaki abd konsoloslukları tarafından verilen göçmen (immigrant) ve göçmen olmayan (non-immigrant) vizelerin istatistilerini yayınlar. bu istatisitikler ülke bazında olduğu gibi konsolosluk bazında da verilir.
siteye girdiğinizde sizi bu sayfa karşılar.
52692dde-7aaf-467f-9af7-83ff514e60d1-image.png
ilgili kısıma tıkladığınızda ve aşağı doğru indiğinizde ise bu kısma ulaşırsınız.
dileğiniz ayın verilerini görmek için de o aya tıklyarak kendi konsolosluğunuz için verileri okuma şansınız olur.d6667b12-363c-4ff0-90c3-bbd93b5ed5bd-image.png
peki bu istatistikler ne işe yarar?
doğru söylemek gerekirse süreci yakından takip etmeyen insan için hiçbir işe yaramaz. ama biraz derinlere inip süreci hakkında bilgiye sahip olmak isteyen insan için biçilmiş kaftandır. küçük bir örnek vereyim; bulunduğunuz konsolosluğun çalışma hızını, aylık bastığı vize sayılarını, hangi vizelere yoğunluk verip hangilerini işlemediğini bu şekilde görebilir.. dilerseniz ve imkanınıza varsa süreciniz için konsolosluğunuzu bu veriler ışığında değiştirebilrsiniz.
hem de bedava!
good deal 👌🏻 -
@snowflake Birdaha kazanıp da yine gidemeyenler var diye biliyorum.Olmadımı olmuyor demekki.Kısmettten öte birşey yok.
-
@ugursway baştacısınız, tam aradığım bilgi nihayet keşfettim
-
@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
-
@gucarslan Anladim, sonlara dogru AOS yapanlar ve mulakat alanlarin hesapta olmayan aile bireyleri yuzunden mi boyle bir fazla ortaya cikti diye dusunup sordum, tesekkurler.
-
Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
-
@Emin-Mammad Mümkündür, immiqrasiya vizanızın bitmə tarixi var, ona əməl etdiyiniz müddətdə ondan istifadə edə bilərsiniz. Ancaq sizdən ABD-a ikinci girişi izah etməyiniz xahiş oluna bilər.
-
@Hormek yukarıdaki yazdığım aşamdayız 🙂
umarım herkes hakettiği vizelere er ya da geç kavuşur, teşekkürler ❤

DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Kcc ye durumumu öğrenmek için burada paylaşılan örnek maili attim aşağıdaki otomatik cevap gelmiş. Herkese önce bu otomatik cevap gelip sonra durumu bildiren mailmi geliyor
The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, KCCDV@state.gov is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at dvprogram.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program.
For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry.
For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions.
Due to an increase in emails, it may take longer than normal to receive a response. We are reading and responding to every email, so please do not send duplicate inquiries.
Thank you for contacting KCC.
-
@gucarslan Çok özür dilerim, yanlış anladınız. Cevap olarak yazmıştım, iletiyi.
-
@The-inception Evet öyle oluyor. Size de çalışma saatleri içinde cevap gelecektir.
-
@gamefry Haklı olabilirsiniz. Bilmediğimiz çok nokta var. Yalnız bir taraftan da kota diye bir şey var ve bunu KCC belirliyor konsolosluktan bağımsız olarak. Ve CN sırasına göre bu onayı vermeye başladı. Kota dolunca illa ki durduracatır. Buraya takılacak Türkiye'den yaklaşık 300 kişi olacağını düşünüyorum. Yaklaşık 850 - 900 kişinin de mülakat alabileceğini düşünüyorum. 450'si gitti, kaldı 450 kişi. bu 400-450 kişiye de kalan 4 ayda mülakat verecektir Ankara.
KCC onayı alan herksin mülakat alacağını düşünürsek mülakattan ziyade KCC'nin onayı önemli gibi gözüküyor. Ona göre değerlendirme yaptım. Tabi Ankara yine de mülakat vermez ise daha az kişi mülakat alır. -
@yesilturk Kota konusu doğru fakat bu kotanın ülkelere göre dağılımı var. Kimi ülkede 6 binden fazla talihli varken, kiminde bin rakamından az. 6 bin kazanan ülkedeki herkese verirlerse zaten diğerlerine sıra gelmez. Bu yüzden ülkelerin alabileceği maksimum vize sayısı mevcut. Söylenen Türkiye’de seçilen sayısı kotanın altında. Normal şartlarda herkesin alması gerekiyor.
-
@gamefry Evet, o da şöyle oluyor. Örneğin Rusya ve Ukrayna'da 6000 kişi kazandı. Bu kazananlar ilk 12000 CN'i kazandığını düşünürsek tüm EU kotasını doldurmuş olacaklar ve başka hiçbir ülkeden kazanan olmayacak. Bunu önlemek için ülke kotası var. 6000 Rus bizim önümüzde olsa bile bunların en fazla 3850 kişisi bizi geçebilir. Türkiye'den kazananların hepsi ilk CN'leri almış olsaydı dediğiniz gibi herkes alabilirdi, ülke kotasına takılmazdı. Ama şimdi biz ülke kotasına değil, EU kotasına takılıyoruz.
-
Herkese selamlar,
Sıra numaram 25499 fakat visa bulletin den anladığım kadarıyla nisan ayı için henüz 25000 açılacakmış. Ben DS260 formunu yolladıktan sonra herhangi bir şey yapmadım. Gerekli belgeleri hazırlamaya başlamalı mıyım? Mülakata çağırılacağıma dair bilgilendirilecek miyim? Ya da herhangi bir bilgilendirme maili alıyor muyuz? Süreci sağlıklı bir şekilde takip edemiyorum ve işler nasıl ilerliyor pek anlayamadım
Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.
-
@yesilturk Süreç dediğiniz gibi dümdüz ilerlemiyor maalesef. Bu yüzden onaylanmamış olan yüksek CN’lerin de şansı mevcut. İşlemeye devam edeceklerdir.
Bütün konsolosluklar aynı verimde çalışmıyor. Vize alamayanlar oluyor vs. Şu ana kadar basılan vize sayısı da çok düşük. Bakalım nasıl işleyecek süreç.
-
@gamefry evet, bakalım. Bekliyoruz biz de. Hayırlısı olsun artık herkes için.
-
@yasbirq Çok teşekkür ederim. Ben düşük cnye sahip olduğum için bütün planlarımı belki giderim düşüncesiyle değil de kesin giderim düşüncesiyle yaptım. bazı iş tekliflerini kabul etmedim v.s. İnşallah mülakat sayıları daha fazla verilmeye başlar ve 27300'e kadar bütün cnler hayallerine kavuşur.
-
@yasbirq bu linkten forum içerisindeki talihlilerin durumlarını görüp kendinizi ekleyebilirsiniz.ben mülakat alan arkadaşları buradan takip ediyorum.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B9L66m7-eIUazculBiABMZ-7BKqQKgILIb398AIUK3g/edit?usp=sharing
ben kendimi listeye ekleyemediğim için @gucarslan beni eklemişti. siz de kendinizi eklemeye çalışın benim gibi yapamazsanız forum yöneticilerinden yardım isteyin.
-
@Ismail-Peynirci Merhabalar tabloya bende kendi bilgilerimi eklemek istiyorum ancak tablo korumalı sahibiyle bağlantı kurun diyor
-
@gucarslan ben dosyamin işlendiğine dair 3.maili almıştım. Agustostan beri vize bultenini takip ediyorum martta hepsi current oldu ds-260 submit ve islenmis sayisina göre nasil gidiyor bu sıralama anlayamadim.
-
@Duygu-0 ben de sizin gibi ekleyemedim. @gucarslan beni eklemişti. İsminizin imzaya taşımamışsınız. Profilinize gidin, sağ taraf da mavi kısa yol sekmesine tıklayın, düzenle seçeneğine gidin, oradan düzenleye bilirsiniz. örneğin benim imzam
Dosya Numarasi: 2020EU0005XXX
DS-260 Gonderimi: 24/06/2021
KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy
ayrıca telegram grubuna dahil olursanız. oradan da gelişmeleri takip edebilirsiniz. -
@gucarslan e devletten gerekli belgelerin pdf çıktıları alıp gonderdikten sonra kcc den aldığım son mail bu 12.10.2021 tarihli.
Durumumu sorgulatmam için mail atmam gerekir mi ?Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appointments are available. Interviews are scheduled numerically based on region and which case numbers have already been processed.
All DV 2022 interviews must be concluded by September 30, 2022. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via the email address listed on your DS-260 to check dvprogram.state.gov for details.
If your case becomes current and you have not received notification to check dvprogram.state.gov, you may contact KCCDV@state.gov to confirm all of your documents have been received, and that you are ready to be scheduled for an interview. This notice does not necessarily confirm that all your documents have been received or are acceptable.
This notice is not a guarantee of receiving a visa or a visa interview. KCC is a document processing facility and does not make adjudicatory decisions.
Important Notice on Missing Documents: You will need to bring all necessary documents to your interview, especially if you have not already provided them to KCC. You do still have time to provide documents to KCC, or an explanation of why a document is not available. As a general rule, any document that is listed as �available� on the country-specific guidelines must be reviewed by a consular officer during your interview. Failure to obtain all required documents will delay your case. If you claimed any of the exemptions to the passport requirement when you submitted your initial entry you must provide documentation or a statement supporting your claim to an exemption.
-
@Rhyme-Azfendak Anladığım kadarıyla işlenen dosyalar içerisinden cn sırasına göre randevular geliyor. sizin gibi mayıs ayı içerisinde ds260 submit edenlerden sizden yüksek cn'ye sahip olup mülakat alan yok. Bu durum mülakatların rastgele dağıtılmadığını gösteriyor. Şimdi tek beklememiz gereken önümüzdeki süreçte Ankara'nın bol bol mülakat dağıtıp bütün arkadaşlarımızın hayallerine kavuştuğunu görmek.
-
This post is deleted! -
Ben işlenen cn'lerden ziyade işlenen ayları merak ediyorum. en son haziran 3'ünde gönderilen cn'lere mülakat geldi. Yani hem cn'si yüksek hem ds260'ını geç submit etmiş dosyası işlenmiş arkadaşımız var mı? 3 hazirana kadar mülakat dağıtmak, kcc'nin mi yoksa Ankara konsolosluğunun mu insiyatifi? kcc dünya genelinde dosyaları işledikleri için haziran,temmuz,ağustos gibi ds260 ı geç submit edenlerin dosyaları yurtdışından mülakat verdiklerini öğrenirsek kcc'nin dosyaları işlemiş olup olmadığını anlayabiliriz diye düşünüyorum.
-
@ozgebayram4 Şimdilik ds260 submitini mayıs ayında gönderen cn 15700 altı dosyalar mülakatlarını aldılar. yani şimdilik mailin gelmesini bekleceksiniz. https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=NIV adresinden case number kısmıdaki eu ile numaranız arasındaki sıfırları silerek durumunuzu kontrol edebilirsiniz. ayrıca İsminizin imzaya taşımamışsınız. Profilinize gidin, sağ taraf da mavi kısa yol sekmesine tıklayın, düzenle seçeneğine gidin, oradan imza düzenleyebilirsiniz. örneğin benim imzam
Dosya Numarasi: 2020EU0005XXX
DS-260 Gonderimi: 24/06/2021
KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy -
@Ismail-Peynirci ilginize tesekkur ederim. fakat bahsettiginiz websitesinden soylediginiz sekilde cn mi girdigimde Invalid Immigrant Visa Case Number. diyor
Benzer Başlıklar
82
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k