Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@esat90 Eğer o pasaportta Amerika vizesi yoksa sorun olmuyor sanırım.
Mülakat tarihiniz açıklandığında konsolosluk ile iletişime geçip değiştirebilirsin. Eğer elinde varsa eski pasaportun fotokopisini de götürebilirsin. E-devlette eski pasaport numarası gözüküyorsa durumu açıklamak adına ekran görüntüsü de alabilirsin. Tabi nihai karar konsolosundur. Ama sorun olacağını zannetmiyorum.
Umutlarımızı kaybetmeyelim sevgili forumdaşlar, az kaldı diye hissediyorum, umarım en en en güzeli olur sabırla bekleyen hepimiz için! 🙂
Arkadaşlar hayalleri, umutları olan, sadece insanlar için değil tüm canlılar için, içinden güzel şeyler geçiren tüüüüüm forumdaşların yeni hayatlarında başlayacakları yolculukları, büyük bir gıptayla takip ediyorum. Şans sizinle olsun! Bizler, 2019'dan bu yana umutla bekliyor, hiç vazgeçmiyoruz. Lütfen sizler de vazgeçmeyin hayallerinizden. Büyüklerimiz hep "kısmetse olur" der, gerçekten eğer bu kısmette varsa, mutlaka olacaktır. En içten dileklerimle; Bol şanslar!
@Zehra-Nur-Akçalı ABD pırıl pırıl bir genç kazandı, tebrikler Zehra.
@gucarslan çok teşekkürler hayırlı olur inşallah. Ds260 formunu doldurduğumuz sayfada bu durumu gösteren bir ibare oluyo mu acaba ?
@smartcells, içinde söyledi:
2022 Excel tablosuna bakinca, sn. @smartcells 'in bu iletisi aklima geldi. Aylar once yaptigi bu yorumlar sureci ne kadar iyi ongordugunu bizlere gosteriyor aslinda. DV-2022 gercekten cok, cok ilginc bir yil oldu.
Sn @Megatron , DV mülakat mantığı "senin önünde kaç kişi var, EU'da 40K kazanan var ama kotası 20K, o yüzden CN'i 20K üzeri olan mülakat alamaz, gidemeyecek" şeklinde düz çıkarımlarla çalışmıyor ve ilerlemiyor. Bu süreci mülakata girebileceğiniz ülke ve konsolosluk bazında değerlendirebilirsiniz ki en doğu yaklaşım da bu olur. Biraz örneklendirirsem daha net anlaşılacak.
Budapeşte (ki oturum izni vasıtasıyla ben de oraya taşımayı düşünüyorum) Ocak/Şubat aylarına 11 randevu vermiş durumda ve bunların arasında cutoff içinde oldukları için CN 9xxx, 11xxx de var,. Yani Türkiye'de daha CN1xxx'lere gelmeden Macaristan'daki CN11XXX Şubat'ta vizesini alıp gitmiş olacak.
Sonuç olarak başta yazdığımı tekrar ederek bitiriyorum: Mülakat, vize için hesap yaparken CN, kota gibi rakamlar üzerinden gitmekten çok mülakata girmeye niyetlendiğiniz konsolosluğun kapasitesi ve performansı üzerinden değerlendirme yapmak an doğrusu olacaktır. Haziran/Temmuz ayları geldiğinde ve Ankara 20K üstlerine de mülakat vermeye başladığında belki bir çok ülkede CN3-4K'lar hala mülakat alamamış olacaklar. Şu andaki duruma bakarak karalar bağlayıp ağıtlar yakmak için çok erken.
1 Ekim 2022 olmadan "şu numara gidemez, bu numara mülakat alamaz" demek gerçek dışıdır. DV mantığında böyle bir tahmin yapmak yanlıştır.DV olayı genel olarak cut-off rakmaları, kota gibi rakamlardan çok konsoslosluk bazında ve kişisel imkan bazında pozisyon alıp ilerleyeceğiniz bir süreçtir. DV2021'de Türkiye'de 1XXX'ler henüz mülakat alamamışken dosyasını başka ülkeye taşıdığı anda mülakatını ve vizesini alan 20-35XXX'ler oldu.
Tahminimiz ve beklentimiz Ankara konsolosluğunun, geçmiş yıllardaki performanslarını da göz önüne alarak içinde bulunduğumuz fiscal year'ın bitimine kadar olan 8 aylık zamanda (30 eylül 2022'ye kadar) Türkiye'de mülakat bekleyen 800 kişiye de CN'i ne olursa olsun mülakat imkanı vereceği yönde. Ha bu olmayabilir de, hakikaten belki her ay sadece 5-10 mülakat verip bu seneyi böyle kapatabilirler, bu da ihtimal dahilinde. Demek istediğim bu: kesinlik yok.
İyimserlik Polyanacılık değildir. Mantıksızlık hiç değildir. Bazılarının kendi kafasında kurduğu ve temelsiz bir kibir ve özgüvenden gelen saçmasapan bir mantık yerine DV sürecinin ne olduğunu ve nasıl ilerlediğini, tarihsel ve güncel istatistiklerle ve tecrübelerle de destekleyerek, anlayarak ortaya koyan bir bakış açısı ve beklentisidir bizimkisi. Çünkü DV süreci 2+2=4 mantığıyla anlaşılacak bir süreç değildir ki mantık kurallarını ugulayarak bir sonuç çıkaralım.
@gucarslan Bu red var olan davanin Tum DV katilimcilarini kapsayacagi anlamina mi geliyor?
sorunuzun cevabı hali hazırda açılmış forum başlıklarda var, ayrı bir başlık açmanıza gerek yok.
@Berk-Şendil DS260 formunu doldurmuş olmak yeterli, diğer adımlar çok bir anlam ifade etmiyor.
@susadem şurası;
DV2020 gomez davacı class talebi olan bir dava ve bu yüzden vize talebi olan kişi sayısı neredeyse 36.500
36.500 gomez + 966 rai + 1550 goh davacısı vize talep edecek yani.
bunun üzerine 24.000 goodluck davacı sayısı eklenirse, vize talebi olan kişi sayısı 60.000 kişi..
rezev vize sayısı;
9095 gomez + 6914 gomez + 481 goh + 966 rai
sanırım bundna sonraki hesap basit;
60.000 vize talep eden kişiye / 17,426 vize
@SemihPehlivan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
Forum yetkililerinden ricamdır;
Bu başlıkta "Mülakat Deneyimi" dışındaki bir konuda gelecek olan postları silmeniz mümkün mü? Gerçekten bu başlıktaki bilgilere çok ama çok ihtiyacı olanlara büyük hizmet olur.
Hatta bunu bile silebilirsiniz.
dediginiz gibi bu baslik sadece DV2023 mulakatlariyla ilgili soru-cevap ve deneyimler icin uygundur. Basligi amaci disinda kullanan kisileri uyarmaktan ve hatta eksilemekten cekinmeyin.
Bunun disinda sadece deneyimlerin bulundugu su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri
Eğitim durumum ile ilgili olarak myo mezunuyum devam eden bir lisans düzeyinde üniversite kaydım var fakat öğrenciliğim pasif gözüküyor( 7 yıldır gitmiyorum ama uzun zaman harç yatırdım bu sene hariç) eğitim kısmını nasıl doldurmam gerekiyor. Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden 🙂
Salam herkesi tebrik edirem ilk once. Bir nece sualim olacag. Men Azerbaycan vetendahsiyam ama mulakata insallah Ankarada girecem. Burda konsul 6 ayliq hesab dokumu isteyirler. Bes telebe birisi veya is yeri olmayan biri onu nece gostere biler? TBilisideki sefirlik ancaq arayis isteyir. Ankaradaki sefirliye ele bir arayis teqdim etsey nece olar?
Amerika'da pandemi sürecinde yaklaşık olarak 40 milyon çalışan bireyin işini bıraktığını (iş bıraktığını) belirtiyor ortaya çıkan bu durumu göçmen politikaları ile kapatmaya çalışacaklarını düşünüyorlar. Bu süreç inşallah dv talihlilerine olumlu yansır.
@melcem merhaba vizenizi alabildiniz mi tarih görememdim de onun için soruyorum.Alamadıysanız neden alamadınız acaba (inşallah almışsınızdır)
@waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Mülakatta gösterilecek banka hesap dökümü New York’a gitmek isteyen birisi için 15.000$ yeterli midir? Yoksa bir kaç bin dolar daha yatırılması gerekir mi?
@boraozc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@barış-buz Merhaba, Telefon ile ulaşarak durumunuzu açıklayıp, randevu almaya çalışmanız tavsiye ediliyor.
Unganlar Pazartesi-Cuma günleri saat 17:00-19:00 arası telefonlara cevap veriyor. İsterseniz bu şekilde şansınızı deneyebilirsiniz.
Ayrıca mülakata sağlık raporu olmadan girebilirsiniz. Raporu daha sonra ilettiğinizde vizeniz basılır.
Sağlık raporu olmadan mülakata gidilebileceğinden emin misiniz? Doğrulanmış bir bilgi mi?
@smartcells çok teşekkür ederim çok açıklayıcı ve yalın bir anlatım yapmışsınız çok iyi anladım olayı
@barış-buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@barış-buz Merhaba, Telefon ile ulaşarak durumunuzu açıklayıp, randevu almaya çalışmanız tavsiye ediliyor.
Unganlar Pazartesi-Cuma günleri saat 17:00-19:00 arası telefonlara cevap veriyor. İsterseniz bu şekilde şansınızı deneyebilirsiniz.
Ayrıca mülakata sağlık raporu olmadan girebilirsiniz. Raporu daha sonra ilettiğinizde vizeniz basılır.Sağlık raporu olmadan mülakata gidilebileceğinden emin misiniz? Doğrulanmış bir bilgi mi?
Doğrudur. Sağlık raporu almadan mülakata girebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa basılması için sağlık raporunu ulaştırmanızı beklerler.
Öncelikle Unganları size tavsiye edildiği gibi telefonla arayıp bu şekilde randevu almaya çalışın. Bir şekilde randevu ayarlayıp araya sıkıştırabiliyorlar. Bu şekilde yoğunluktan yer olmazsa mecburen mülakat sonrasında gireceksiniz sağlık muayenesine.
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ayrıca mülakata sağlık raporu olmadan girebilirsiniz. Raporu daha sonra ilettiğinizde vizeniz basılır.Sağlık raporu olmadan mülakata gidilebileceğinden emin misiniz? Doğrulanmış bir bilgi mi?
Doğrudur. Sağlık raporu almadan mülakata girebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa basılması için sağlık raporunu ulaştırmanızı beklerler.
Öncelikle Unganları size tavsiye edildiği gibi telefonla arayıp bu şekilde randevu almaya çalışın. Bir şekilde randevu ayarlayıp araya sıkıştırabiliyorlar. Bu şekilde yoğunluktan yer olmazsa mecburen mülakat sonrasında gireceksiniz sağlık muayenesine.
Az önce Unganların ofisi ile konuşup mülakat sonrası randevu almam üzerine yönlendirildim. Merak ettiğim şey mülakat sonrası sağlık raporunu nasıl iletmem gerekiyor Amerika tarafına?
Bu arada @smartcells ve @boraozc cevaplarınız için çok teşekkürler!
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Öncelikle Unganları size tavsiye edildiği gibi telefonla arayıp bu şekilde randevu almaya çalışın. Bir şekilde randevu ayarlayıp araya sıkıştırabiliyorlar. Bu şekilde yoğunluktan yer olmazsa mecburen mülakat sonrasında gireceksiniz sağlık muayenesine.Az önce Unganların ofisi ile konuşup mülakat sonrası randevu almam üzerine yönlendirildim. Merak ettiğim şey mülakat sonrası sağlık raporunu nasıl iletmem gerekiyor Amerika tarafına?
Bu arada @smartcells ve @boraozc cevaplarınız için çok teşekkürler!
Vizeniz onaylındıktan sonra konsolosluk görevlisine sorabilirsiniz. Hangi yolla istiyorlarsa o şekilde ulaştırırsınız.
Yöntemler:
1- AIS kaydı oluşturarak PTT'ye vermek
2- Unganların kendilerinin direk yollaması
3- Sizin alıp elden konsolosluğa teslim etmeniz.
@smartcells genelde mülakat tarihine göre randevu veriyorlar diye biliyorum
@emirgenco, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells genelde mülakat tarihine göre randevu veriyorlar diye biliyorum
Onların vermesinden çok insanlar mülakat tarihlerine göre randevu kovalıyorlar. Ama Mart ayı için 466 mülakat dağtılınca doktordakii slotlar da doldu taştı.
@smartcells haklısın doğru
Mülakat maili geldiği zaman yapılacaklar:
(Konsolosluğun bilgilendirme yazısıdır)
Bu yazıda belirtilmeyen 2 durum var, fakat önceki mülakat tecrübelerinden gerekli olduğu biliniyor:
Arşivli Adli Sicil Kaydında eğer bir hüküm yazısı varsa, ilgili hüküme/yargılamaya gerekçe olan TCK kanun maddesi ve onun yeminli tercümesi de götürülmek zorunda.
İngiltere'de bir defada kesintisiz 6 aydan fazla kalınmışsa İngiltere'den police certificate alınmak zorunda. Diğer ülkeler için (güncel ikamet ve vatandaşlığı olunan ülkeler hariç) sadece 12 aydan fazla kalınmış ise için PC gerekiyor.
.
@smartcells Askerlik belgesi istenmiyor sanırım?
@caganpaker, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells Askerlik belgesi istenmiyor sanırım?
Hayır, TC vatandaşlarından istenmiyor.
Ama Türkiye dışında bir ülkede askerlik yaptıysanız götürmek zorundasınız!
@kitapsever bizi en son sıraya atmışlar çok gücendim bu duruma
@i̇brahi̇m, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakatta gösterilecek banka hesap dökümü New York’a gitmek isteyen birisi için 15.000$ yeterli midir? Yoksa bir kaç bin dolar daha yatırılması gerekir mi?
sizden beklenen gösterebildiğiniz maksimum tutarı göstermeniz.
bu durumu aile birey sayınız, yapmayı planladığınız iş vs. her şeyi etkiler.
bu yüzden maksimum tutarı göstermenizi tavsiye ederim.
@delop, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
İyi günler, Ankara konsolosluğundan dağıtılan tüm DV vizeleri(Eu, As, Af) Türkiye ye verilmiş olan toplam kotadan mı sayılıyor?
Şayet durum böyleyse benim gibi CN yüksek olan kişilere kota kalmaması gibi bir durum söz konusu olur mu?
İyi günler,
Bu soruma cevap bulamadığım için tekrardan yinelemek istedim.
Bilgisi olan arkadaşlar beni aydılatırsa çok sevinecem :).
@smartcells Merhabalar hocam, İş deneyimi olarak götüreceğimiz evrak e Devletten alınan Sgk 4A/4B Detaylı Hizmet dökümü oluyor sanırım. Meslek kod olarak yazar orada ama işe giriş-çıkış tarihleri vs. hepsi yazıyor.
@burak42, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells Merhabalar hocam, İş deneyimi olarak götüreceğimiz evrak e Devletten alınan Sgk 4A/4B Detaylı Hizmet dökümü oluyor sanırım. Meslek kod olarak yazar orada ama işe giriş-çıkış tarihleri vs. hepsi yazıyor.
İş deneyimi Lise diploması olmayanlar içindir. En az lise menuzuysanız böyle bir belgeye ihtiyaç yok.
Ais kaydının çıktısını mailden mi alacağız yoksa internet sayfası üzerinden mi?
@caganpaker size hangisi kolay geliyorsa.