@nnur DV2022 mülakat deneyimlerinde bununla ilgili çokça örnek bulabilirsiniz, lütfen son mülakat deneyimlerini dikkatlice okuyun;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/4609
@Ahmet-Demetgül her konsolosluk tercümana izin vermiyor araştırmanız gerekir taşıyacağınız konsolosluğa bağlıdır
Hala bi ses yok mahkemeden ! Şubat ayına girdik 4 ay oldu herhalde.
@sameTepecik doğrudur, benim söylemek istediğim sizin özelinizde değilde arka planda biz beklerken orda birileri dosyayı inceleyip konsolosluk görevlisinin önüne koymadan sıkıntılı bir yer var ise işaretliyordur gibi geliyor bana. Tek tek dosyaları kendileri incelemiyorlardır .
@TuRquality dosyanız DOCQ olduysa kcc yapmaz taşıma işlemini, gitmek istediğiniz konsolosluk yapmalı.
@trgt 3 haziran submit tarihi maalesef ki DV2022 süreci için kötü bir tarihti. Geçen sene bu tarih ve sonrasında submit eden bir çok kişi mülakatlarını çok geç aldı büyük bir kısmı da alamadı hatta ne yazık ki. Sırf bu yüzden bir çok kişi ülkenin 4 bir tarafına gidip oradan mülakat almaya çalıştı bu durumu yaşayan yalnız biri değilsiniz. Çok daha küçük CNye sahip kişiler bile sırf submit tarihleri nedeniyle sürecini başarılı sonuçlandıramadı
@Gökhan-Öz @hope123 dedigi gibi bunu artık kestirmek cok zor. Bakalım bu hafta nasıl bi mülakat dağılımı olucak..
Salam, bizim vizalarimiz approve alibdir, biz Amerikaya gedib green card apply edib geri donub 2-3 ay icherisinde getmek isteyirik. Legal olaraq green card goturmeden passportdaki viza ile girish cixish elemek mumkundur?
Gordugum inceledıgım kadarıyla süreci 20 den itibaren Türkiye için makaraya dönmüş bu olay , bunu bizlerde yasadık elbette
Yeni yılın yeni bir akış açısına , mantıga ve adalete vesile olmasını diliyorum tüm adaylar adına.. bu bozulan mantıgın geçici oldugunu inanmak istiyorum (3 yıl yeterli bir süre)
@Berk-Şendil en son submit tarihi.. düzeltme yapıldıysa yapıldığı tarih dikkate alınır yani.
selam ben Türkiyede okuyorum benim ingilizcem iyi deyi ben mulakat zamanı gürcüstanı diyilde Türkiyeni ankara konsolugunu secme hakım varvı cünki ben gürcüstan dili bilmediyimden igilizcemde iyi deyil eyer konsolostuk secme hakım yoksa gürcüstana gitdiyimde tercuman apara bilirmiyim ve mülakata gitmeden önce söylenmelimi nasıl söylenin yardımcı olursanız cok sevinirim . ÖNCEDEN TEŞEKÜRLER
@ayvalik10 O zaman case number konusunda da ayrıca şansa ihtiyacımız var.teşekkür ederim bilgi için.
@crazycells Merhaba hepinize, mesleğime Commercial and Industrial Designers SVP Range 2-4 years of preparation (7.0 to < 8.0) puanı vermekte. Şirket yöneticisiyim ve endüstriyel makine tasarımcısıyım, ürün geliştirme ve üretim planlamayı ben yapıyorum. Fakat lise terkim. Arge si tamamlanmış cihazların endüstriyel tasarım patentleri var 2016 den bu yana 12 adet patentin sahibi şirketim tasarımcısı benim. Türk Patent Endüstrisin patent ile ilgili evraklar da gözükmekte. Talihli olma durumunda, patent evraklarına ek yaptığım iş ile ilgili ne tip evraklar yanımızda götürmemiz gerekir? Mesela 4 ülke ile distribütör anlaşmalarımız var bu tip evraklar olması gerekir mi?
@srhnkskn hocam tebrik ediyorum. Benim adli sicil kaydıma olan soruma cevap vermişsiniz teşekkür ederim. Umarım ben de bir problem yaşamam. 🙂
Red alanlar gelmediği için neden reddedildiğini bilemiyoruzda. Başvuru formunu yanlış doldurulup doldurulmadigini mülakatta evrak kontrolünde yapıyorlar sanırım.
DV2022 de verilen vize sayısını 21 Ekim güncellemesiyle travel.state.gov da açıklamışlar. Bu sayının üzerine dv22 dava sürecinde hükümet avukatlarının açıkladığı Aos yapıp greencard alan 1440 kişiyide eklemeliyiz
Screenshot_20221101-175651_Chrome.jpg
Screenshot_20221101-195856_Twitter.jpg
Türkiye’den ayrılıp yurtdışında yaşamak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Ancak Batılı ülkelerden turist vizesi, yaşamak için oturum ve çalışma izni alabilmek oldukça zor. Seçeneklerden birisi “Amerikan rüyası.”
@gucarslan görüşmeyi kaçıranlar için ses dosyalarının olduğu linke aşağıdaki tweet üzerinden ulaşabilirsiniz ⬇️
az önce Travel State tarafından yapılan resmi açıklamaya göre,
DV2022 süreci için artık talihliler evraklarını KCC'ye göndermeyecektir.
ilgili belgeler, mülakat sırasında konsolosluğa sunulacak ve talihliler bu şekilde süreçlerini tamamlayacaklardır.
kısaca;
henüz evrak göndermemiş arkadaşların evraklarını KCC'ye göndermesine, göndermiş olanların da artik evrak onayi maili beklemesine gerek yoktur.
tüm DV2022 talihlisi arkadaşların gözleri aydın.
sonuçları nasıl olacak birlikte göreceğiz..
Effective immediately, individuals who were randomly selected to participate in the diversity visa (DV) program for fiscal year (FY) 2022 (DV-2022 selectees) only need to submit to the Kentucky Consular Center (KCC) the DS-260 immigrant visa application form for themselves and any accompanying family members. Once the DS-260 is received for all applicants associated with a case, that case will be eligible to be scheduled for a visa interview.
DV-2022 selectees no longer must submit to the KCC any other required supporting documents for DV-2022 in order to be eligible to be scheduled for an in-person interview at an embassy or consulate. Rather, all supporting documents for DV-2022 selectees will be collected in connection with the interview and evaluated at the embassy or consulate where the visa application is made. U.S. law requires all immigrant visa applicants provide certain supporting documents necessary to establish eligibility for a visa. The list of documents is available here: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-prepare-supporting-documents.html
Failure to provide all required supporting documents to the embassy or consulate will prevent applicants from establishing their eligibility for the visa and will result in refusal of the visa application; however, a refusal for lack of documents can be overcome by providing any missing documents to the consular section. We strongly encourage applicants to be prepared to demonstrate eligibility for the visa at the time of interview by having available all required documents.
Why are we making this change now? KCC pre-processed DV cases to ensure that DV applicants were well-prepared and secured all required documents prior to interview. This promoted efficiency at our consular sections and helped applicants demonstrate their eligibility. The Department is opting for this change to use all available DV appointments. As of now, the Department is treating this as a pilot program and will analyze the costs and benefits to this change later in the program year.
@gucarslan inanmıyorum bu müthiş bir haber
Müjde için çok çok teşekkür ederim
Inşallah 2020 2021 ve 2022 herkese birden verirler haklarını...🥳
Umarım bu durum bütün DV2022 talihlileri için süreci hızlandıran bir sonuç getirir. Talihli değilim ama hergün bugün mülakat verilmiş midir diyerek foruma giriyorum. Bundan sonra daha güzel haberler duyarız umarım
@gucarslan yani her an mülakat maili alabilir miyiz?
Gözümüz aydın arkadaşlar!
@berke1998 Geliyor gelmekte olan?
@gucarslan evrak talebi alip evraklarimi gondermis fakat henuz onay alamamistim. su durumda evrak onayi beklememe gerek kalmadi degil mi? yani sadece cn aktif oldugunda mulakat maili alacagim?
Son gelişme neticesinde "Kestane balının diyarı Amerika'dan selamlar." mesajımı taslaklara attım.
Hepimize hayırlı olsun.
AN İTİBARİ İLE KCC TARİH OLDU.! DOS’DAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE TALİHLİLER SADECE DS-260 FORMLARINI DOLDURUP BEKLEYECEKLER. KONSOLOSLUKLAR CASE NUMARASINA GÖRE RANDEVU VERİP DÖKÜMANLARI İLK ELDEN ALACAKLAR. ESKİ YILLARDAKİ GİBİ. BUGÜN-YARIN TÜM CURRENT OLMUŞ CASE’LERE RANDEVU DÖKÜLÜR.
HADİ BAKALIM SHOW BAŞLASINNNN.
@gucarslan sn Güçarslan benim ipad kömürle çalışıyor da, haberi yazana kadar siz bayramı başlatmışsınız. Çok teşekkürler!
@gucarslan şuan 80-90 tane onay almış dosya var ve sadece 8 kişiye mülakat verilmiş gözüküyor. Yanlış bilmiyorsam Şunu sormak istiyorum onay maili almış kişilerin dosyaları artık kcc den çıkmış konsolosluğun mülakat vermesine kalmış olmuyor muydu? Şimdi kcc aradan çıkınca bir şey değişmemiş süreç yine aynı hızda ilerleyecek demek olmuyor mu
Hepimize hayırlı olsun. Umarım olumlu etkisi olur bir an once
Harika haber
@darkside bülten içinde olan herkes için evet
@robbie evet, gerek yok. bültende cut-off içinde olduğunuzda sadece mülakat maili alacaksınız.
@Kitapsever onay alan dosya ile almayan dosya arasında hiçbir fark kalmadı artik. sadece cut-off içinde olan dosyalara mülakat verilecek. tek belli olmayan nokta mülakatlarin nasıl ve ne şekilde dağıtılacağı. onu da yakında göreceğiz..
@gucarslan harika haber
Yazdıklarınızda tamamen haklısınız. Benim demek istediğim basit şekilde dosya onayı stresi. Bu şekilde örneğin 27K, 4000’den önce onay aldığında, düşük CN için stresli dönem başlıyor.
Yoksa normal akışında giderlerse güzel sistem.
@gamefry artık evrak onayı alma durumu kalmadı ama