Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Aygün, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.

    @Cculaa, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.

    @crazycells çok teşekkür ederim okuldan güncel davet mektubu istedim ancak 3 ay sonrası için bir mektup gönderebileceklerini tarafıma ilettiler😔 Süreyi öne çekmek için yazışmalarım sürse de vize ofisi Federal Goverment a gidecek belgeler için 1 aylık gap süresine ek 2 ay daha eklenmesinin daha uygun olduğunu söyledi.

    Merhaba,
    @Cculaa acaba bu konu ile ilgili bi gelişme oldu mu? Aracı vize merkezleri görüşme olmadan vize yenilemenin yaklaşık 10 gün sürdüğünü söylemiş ama... belki sizde bir gelişme vardır.

    @crazycells Amerika'den mevcut vize bitmeden gelip ikinci defa J1 vizesini yeni DS form ile yenilerken konsolosluk sayfasında belirtilen 10 gün bekleme süresine uymak gerekli mi? Yoksa Türkiye'ye girer girmez (veya henüz gelmeden; bu mümkün mü?) vize başvurusunu online olarak doldurabilir miyiz? Bu kısım çok karıştırdı kafamı. Bir de sanırım mülakatsız da olsa sanırım önce bir randevu atanacak; sonra görüşme olmama talebinde bulunulacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Vize yenileme süresi 1 aydan uzun sürer ise SEVIS numarasın & mevcut program riske girer mi o da kafamı kurcalıyor. Not: 2 sene home residency kuralına tabiyim.

    10 gunluk kural sadece fiziksel olarak konsolosluga gidecekseniz gecerli. Eger posta ile yenileme yapiyorsaniz herhangi bir kisitlama olmayacak.

    Turkiye'ye gelmeden once J1 basvurunuzu yapabilir (ucretleri odeyip, form doldurabilir), bir mulakat tarihi alabilir ve konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talep edebilirsiniz. Eger konsolosluk durumunuzu mulakatsiz vizeye uygun bulursa zaten sizi yonlendirecekler.

    2 yil kurali yeniden J1 vizesi almaniz icin bir engel degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rkruya, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.

    merhaba arkadaslar. ben j2 vizeye sahibim gecen yil esimin okul degisikligi sebebiyle vizemiz iptal edildi ancak sevisimiz guncellenerek Amerikada kalmaya devam ettik. onumuzdeki ay tr ye gitmeyi planliyorum ancak esim gelmeyecek. ben j1 olmadan vizemi yenileyebilir miyim?posta yoluyla yapmak icin basvuru yaptim ancak sizce j1 olmadan bir sikinti cikmasi soz konusu mu?

    sorun olmamasi lazim. Eger durumunuzu vize yenilemeye uygun bulurlarsa posta ile yenilerler. Yani J1 vize sahibinin sizinle olmamasi sorun degil; ama tabii ki hem kendinize hem de esinize ait formlar yaninizda olsun.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @crazycells, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan yeniden vize almak

    @hmpgc, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.

    @crazycells Merhabalar, bu konuyu çok yeni görebildim; ancak vakti geçmediği için tekrardan yazıp sormak istedim. Ben 2019'da WAT yapmıştım, dolayısıyla 2 yıl önce süresi dolmuş olan J1 vizem var. Şu an ABD'de beni J1-Intern olarak olarak çağırmak isteyen şirketim var ama bu iki J1 yine aynı vize kategorisi olarak değerlendirilir mi? Ayrıca, bugün 19 kasım olduğunu düşündüğümüzde, 31 Aralık'ta bitecek olan expansion'a J1 vizesinin yetişme ihtimali olabilir mi? Cevabınızı çok merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

    Evet, ayni vize kategorisi olarak degerlendirilir.

    Randevusuz vize alip alamayacaginiza konsolosluk karar veriyor, o nedenle ilk firsatta Istanbul ABD Konsoloslugundan randevu alip, daha sonra randevuya katilmadan vize alabilmek icin kendilerine mesaj gonderin. Eger randevusuz vizeye uygun bulunursaniz sizi yonlendirirler.

    Vizenin basilmasi ~1 ay suruyor.

    Hocam Merhabalar,
    Üzerinden yaklaşık bir yıl geçti, ancak geçen seneki soruşumda okulun da devam etmesi ile birlikte stajım mümkün değildi. Ancak şu an Büyükelçiliğin sitesindeki yazıda aynı kategorideki başvurularda eski vizenin üzerinden 48 ay'dan az geçmiş ise randevusuz vize alabilmenin mümkün olduğu yazıyor, dolayısıyla benim önceki J1 W&T vizem 2019 Eylül'de bittiği için, 2022 sonuna kadar başvurduğum takdirde yine randevusuz J1 alabilme ihtimalim mümkündür değil mi?

    Bir de ekstra mezuniyet ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Ben Ocak 2023'te mezun olacağım, ancak J1 intern vizesi öğrenci iken ya da mezuniyet sonrasında ilk 12 ay içerisinde alınabiliyor; dolayısıyla Ocak 2023'teki mezuniyeti beklememe gerek var mı? Program başlangıcını Şubat 2023 ve sonrası olarak göstererek, 2022 yılı bitmeden mezuniyetim öncesi J1 intern başvurusu yapmamda sizce sakınca olur mu?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • Merhaba,

    Aralik ayi icerisinde J1 ve J2 vizelerimizin yenilenmesi icin vize randevusu alacagiz. Randevu sayfasinda basvuru sahibi fiilen Turkiye'dedir seklinde bir Evet/Hayir sorusu var.
    Suan fiilen Amerika'dayiz fakat Aralik ayi icerisinde fiilen Turkiye'de olacagiz. Sizce hangi secenegin isaretlenmesi gereklidir?

    Eveti isaretlersem kargo yoluyla, hayiri isaretlersem konsolosluk randevusu yoluyula basvurabiliyorum.

    Tesekkurler


  • Merhabalar, baştan J-1 randevusuz yenileme yaptım, bilgilendirici olması açısından süreci kısaca paylaşmak istiyorum, daha önce ben baştan sona anlatılmış bir süreç bulamamıştım.

    J-1 vize ile 2 yıldır yüksek lisans eğitimi almaktaydım, vizem bittikten sonra da AT sürecimi başlattım, ve yeni oluşturulan DS belgesiyle vize sürem bittikten sonra 2 ay kadar da Amerika'da kaldım, şimdi riskli bir sağlık durumundan dolayı aniden Türkiye'ye döndüm. Academic Training yaptığım şirket büyük bir şirket değil, lokal 2-3 şubesi bulunan emlak ve inşaat alanında çalışan bir şirket.

    Vize yenileme başvurumu 17 Kasım'da yaptım, randevu sayfasında sorulan sorulara göre randevusuz vize yenilemeye sevkedildim ve daha sonra belgelerimi göndermem için talimat maili geleceğine dair bir mail aldım, ortalama sürenin de 2 hafta olduğu ama ayı da bulabileceğini yazmışlardı. Nihayetinde, neredeyse 2 hafta sonra 30 Kasım'da öğleden önce talimat mailini aldım, dosyalarımı hazırlayıp gönderdim ve sonraki Pazartesi dosyalarım teslim edildi. Teslimden 2 gün sonra 6 Aralık'ta DS-160 sorgusunda "application received" statüsünü gördüm. Sonrasında aynı haftanın Cuma gününde "approved" olan statü takip eden haftanın pazartesi gününde, 11 Aralık'ta "issued" oldu.

    Açıkçası süreç baya stresli geçmişti belirsizlikleren dolayı ama zamana bırakmak gerekli. Ben Amerika'da bulunduğum sürede 3 defa ailemi ziyarete gittim, dolayısıyla ülke bağlarımın güçlü olduğuna dair bir işaret olarak yorumlanmış olabilir.


  • @eminkavuk Hocam merhabalar. Fiziki olarak TR'de bulunmazken bu vize yenilemesinin yapilabilirligi konusundaki yorumunuz nedir? Ben bunu yapmayi planliyorum ama bir ornek de yok onumde acikcasi. ABD'de kalmaya devam ederken basvuru yapip belgeleri istediklerinde TR'deki bir yakinim vasitasiyla hizlica onlara gonderebilirim.


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 7
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum