@JessePinkman Tamamen katiliyorum. Evet tabiki green card ile omur boyu vatandas olmadan yasayabiliniyor her 10 yilda bir. Cinli bir co-worker arkadasim 28 yildir o sekilde yasiyor gerci o mecburen green card ile yasiyor herkesin bildigi gibi ulkesi komunist oldugu icin eger ABD vatandasi olursa Cin vatandasliginda kalamayacak nedeniyle.Yasadigin ulkede digerleriyle tamamen ayni haklara sahip olmamak en buyuk eksiklik bana gore, hayatin boyunca gocmen olarak kalacaksin. Ozellikle onca yil calisip vergisini odedigim bir yerde elbette oy vermek isterim ve dahasi...Tabiki tercih meselesi.Ayrica eklemek isterim ki bundan 10 yil sonra belki de elimde bastonla greencard yenilemek icin evrak pesinde kosmayida asla istemezdim dogrusu ,tabi henuz bunamadiysam.Surekli diken uzerinde yasamak gibi olurdu aslinda cok fazla neden var detaya inersek..Artik bunlari dusunmek icin vakit harcamiyorum cok sukur ,imkani olan herkese vatandas olmayi tavsiye ederim..
-
@Maybeoneday teşekkürler, dediğiniz gibi 10 ay dışarıda kalmama rağmen başvuru yaptım,6. yılı beklemedim
-
@Nesil-Tural Esinizin en az 5 yil ABD'de yasamis olmasi gerekiyor.
*A person born abroad in wedlock to a U.S. citizen and an alien acquires U.S. citizenship at birth if the U.S. citizen parent has been physically present in the United States or one of its outlying possessions prior to the person’s birth for the period required by the statute in effect when the person was born (INA 301(g), formerly INA 301(a)(7)).
For birth on or after November 14, 1986, the U.S. citizen parent must have been physically present in the United States or one of its outlying possessions for five years prior to the person’s birth, at least two of which were after the age of 14.*
Kaynak:
Acquisition of U.S. Citizenship by a Child Born Abroad Acquisition of U.S. Citizenship by a Child Born Abroad -
Artik eligible olanlar ABD passport yenilemesini online yapabilecekler:
Renew my Passport Online Renew my Passport OnlineThis page includes information about our online passport renewal system, and instructions to complete your application.
-
@crazycells merhaba. yazdiklarinizi okudum tesekkurler. biz 5 yil green card ile yasadiktan sonra vatandasligimizi aldik. cocugumuz 9 yasinda. kendisinin pasaportu da geldi. ancak bir kisim n600 doldurmamizi bir kisimda doldurmamamizi soyluyor. n600 formu onemli mi cocugumuz icin bu konuda destek olursaniz mutlu olurum
-
-
Merhaba, ben eşim ve iki çocuğumla birlikte green card kazanarak Amerika ya yerleştik. Biz Amerika ya geldiğimizde kardeşim college de okuyordu.sonrasinda okulu bıraktı .Şimdi Amerika’da kalması için yasal süresi doluyor. 4 yıl sonunda arkadaşlarindan aldığı akılla iltica ya başvurup zaman kazanmak istediğini söylüyor. Biz açıkçası bu duruma karşıyız. Çünkü iltica edecek bir durumu yok. Onun bu kararı bizim vatandaş olmamızı olumsuz etkiler mi? Annem ve babama green card mi devretmeme sorun teşkil eder mi? Yanıtlarsanız sorumu Ya da bir yol sunabilirseniz bana gerçekten çok sevinirim.
-
@JessePinkman Tamamen katiliyorum. Evet tabiki green card ile omur boyu vatandas olmadan yasayabiliniyor her 10 yilda bir. Cinli bir co-worker arkadasim 28 yildir o sekilde yasiyor gerci o mecburen green card ile yasiyor herkesin bildigi gibi ulkesi komunist oldugu icin eger ABD vatandasi olursa Cin vatandasliginda kalamayacak nedeniyle.Yasadigin ulkede digerleriyle tamamen ayni haklara sahip olmamak en buyuk eksiklik bana gore, hayatin boyunca gocmen olarak kalacaksin. Ozellikle onca yil calisip vergisini odedigim bir yerde elbette oy vermek isterim ve dahasi...Tabiki tercih meselesi.Ayrica eklemek isterim ki bundan 10 yil sonra belki de elimde bastonla greencard yenilemek icin evrak pesinde kosmayida asla istemezdim dogrusu ,tabi henuz bunamadiysam.Surekli diken uzerinde yasamak gibi olurdu aslinda cok fazla neden var detaya inersek..Artik bunlari dusunmek icin vakit harcamiyorum cok sukur ,imkani olan herkese vatandas olmayi tavsiye ederim..
-
ABD ve Türkiye’de çifte vatandaşlığa sahip olabilir miyim?
Hem ABD hem de Türkiye’de çifte vatandaşlığı tanımaktadır, dolayısıyla her iki ülkenin de vatandaşı olmak mümkündür. Halihazırda vatandaşı olmadığınız ülkenin vatandaşlığına geçme sürecinden geçmeniz gerekebilir.
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın bir dezavantajı var mı?
Çifte vatandaşlığa sahip olmanın birkaç dezavantajı vardır. Her iki ülkenin vatandaşlarına uygulanan tüm yükümlülüklere tabi olursunuz, bu da her iki bölgede de askerlik hizmeti için kayıt yaptırmanız gerektiği anlamına gelebilir. Ayrıca çifte vergilendirmeye tabi olabilirsiniz, ancak birçok ülkenin bunu önlemek için vergi anlaşmaları vardır.
Statünüz, ABD Dışişleri Bakanlığı için çalışmak gibi belirli istihdam türlerine sahip olmanızı engelleyebilir.
Çifte vatandaşlık Sosyal Güvenliği etkiler mi?
Genel olarak, çifte vatandaşlığı olan biri Sosyal Güvenlik açısından ABD vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak, ABD'nin bazı ülkelerle uluslararası bir Sosyal Güvenlik anlaşması vardır ve bu genel kural çifte vatandaşlığı olanlar için geçerli değildir. Anlaşmanın şartları geçerli olacaktır.
Çifte ABD ve Kanada vatandaşları ile çifte ABD ve İtalyan vatandaşları için de özel kurallar vardır. ABD'de yaşayan ve Kanada hükümeti için çalışan herkes, Kanada hükümeti işçiyi ABD'de işe almadığı sürece Sosyal Güvenlik'ten muaftır, bu durumda Sosyal Güvenlik vergileri uygulanır. ABD'de İtalyan hükümeti için çalışan çifte ABD ve İtalyan vatandaşları, ABD veya İtalya'nın Sosyal Güvenlik sistemine vergi ödemeyi seçebilirler.
Çifte vatandaşlar her iki ülkede de vergi öderler mi?
Çifte vatandaşlar vatandaşı oldukları her ülkenin vergi kurallarına uymak zorundadır. Bazı durumlarda bu, her iki ülkede de vergi ödemek anlamına gelebilir, ancak genellikle çifte vergilendirmeyi önleyen vergi anlaşmaları vardır. Örneğin, ABD vatandaşları yurt dışında kazandıkları gelirlerin önemli bir kısmını bu ülkede vergi dışı bırakabilirler.
Çifte vatandaşlığın süresi doluyor mu?
Çifte vatandaşlığın süresi dolmaz. Ülkelerden birinin vatandaşlığından özellikle feragat etmediğiniz veya vatandaşlık statünüzü kaybetmenize neden olan çok sınırlı sayıda eylemden birini gerçekleştirmediğiniz sürece, çifte vatandaşlığınızı süresiz olarak koruyacaksınız.
-
@selito Merhaba , burada bahsettiginiz durumdayim ben de. Sizin surec nasil oldu? benim bosanma kararim cikti. Esimin soyadiylaydi Green Cartim ,pasaportum ,SSN kartim,Driver Licencse... Su anda Vatandaslik Basvurusu da yapmak istiyorum. Lutfen tum bu degistirlmesi gereken belgerleri nasil hallettiniz bilgi verir misiniz?
@crazycells Green Card'i esim kazanmisti ama o gelmedi ABD ye . Ben kendim geldim,calistim,okula gittim vs,,,, Dogalaolarak Benim Green Cartimda onun soyadi var. Ben kendi soyadim ile degistirdikten sonra yapacagim vatandaslik basvurusunda bir sorun cikar mi? Yani kazanan A soyadi iken simdi basvuru yapan X soyadi gibi . Tesekkurler -
@Riethian Abd deki isim değişikliği ABD’yi bağlıyor. Eğer Türkiye’de aynı değişikliği isteseniz Mahkemeye başvurmanız lazım. Sadece yapılması gereken işlem, Abd isim değişikliği için Türk Konsolosluğuna çoklu vatandaşlık ve isim eklemesi için baş vurmanız. Nüfus kütüğüne not olarak şerh düşülmesi gerekiyor.
-
Merhabalar,
Yaklaşık bir ay önce Houston bas konsolosluğunda pasaportumu yenilemek için bu şekilde evde fotoğraf çekip walmart dan çıktısını aldım. Bir sorun olmadı. Kabul ettiler. Pasaportum elime geçene kadar buraya yazmak istememiştim.
Ek olarak, walmart mobil uygulamasından çektiğim resimi yükledim. Matte kağıda 4x6 print($0.14) seçeneği ile bastırdım sonra evde makas ile 4 parçaya kestim.
Teşekkür ederim bilgi için… -
Merhaba
Eş vasıtası ile gc başvurumu yaptım. Turist vizesi ile abd ye geldim ve change of status yaptım. Seyahat kağıdı elime ulaştı ama süreç tamamlanmadı. Onunla birlikte tr ye gidip dönmek istiyorum. Abd ye girişte sorun yaşamam mümkün mü yoksa sorun yaratmazlar mı? Abd vatandaşı eşim de yanımda olacak girişte. Başından geçen varsa yazabilirse memnun olurum. Sevgiler -
Merhaba, ben de hem buradakilere belki yardimim olur diye hem de kendi sorumu sormak icin buradayim. Amerika vatandasi oldum ve hem isim hem de soyisim degisikligi yaptim. Vatandasliktan 1 ay once evlenmistim ancak evlilik esnasinda her hangi bir isim degisikligi talep etmedim. Tum degisklikleri kolay olsun diye vatandaslik sirasinda yaptim. Turkce ismimi middle name yaptim ve esimin soyadini aldim. Turk konsoloslugunda ise evlendigim icin sadece soyadimi degistiler. Ismim ayni kaldi. Yeni pasaportumda eski ismim ve yeni soyismim var. Amerikan pasaportumda ise yeni isim, eski ismim ve yeni soyismim var yani su sekilde ornekle aciklayayim:
Eski adim: Ipek yilmaz
Yeni Amerikan Pasaportum: Irine Ipek Baker
Yeni Turk Pasaportum: Ipek BakerBu sekilde Turkiye'ye girerken Turk, Amerika'ya girerken Amerikan pasaportumu kullanacagim. Benim sorum "Petition for Alien Relative" ile ilgili:
Annem icin greencard ve petition sureclerini baslatiyorum. Nufus kayit ornegim ile Amerikan ismimin uyusmamasi sorun cikarir mi?Amerikan ismim: Irine Ipek Baker
Turk ismim: Ipek Baker -
Arkadaslar bu kadar korkmayin, kendi ulkemiz var pasalar gibi doneriz, istenmedigimiz yerde zorla duracak halimiz yok. Yardima ihtiyaciniz varsa cekinmeyin kullanin devlet yardimlarini, yasalara uygun yasayin, sonrasinda onlar bizi atmak isteyecekse, bu benim sorunum degil basip giderim yani, ben olmasam bu Amerika nasil gelisecek? Bana yani gocmenlere bagimlilar zaten, kendileri bilir...
-
@Redblue Saniyorum avukatin dedigi gibi oncelikle i130 formu doldurup, IR-2 kategorisinden green card basvurusu yapacaksiniz cocugunuz icin. Alttaki linki inceleyin lutfen.
https://www.boundless.com/immigration-resources/ir-2-child-visa-explained/ -
Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de.
Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler.
Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim. -
Merhaba. Sizelere bir şey sormak istiyordum bilginiz varsa yardımcı okursanız çok sevinirim.
12 nisanda Ankarada CR1/CR2 kızım ve benim mülakatımız vardı. Her şey güzel ilerlerken eşimin boşanma belgesi istendi. Onuda avukatımız sağolsun gerekli değil diyince almadık yanımıza. O yüzden Ap’ye kalmış olduk. Yakın zamanda eksik belgenii gönderdik, pasaportlarımız vizelerimiz basılmış şekilde geri teslim aldık çok şükür. Dakat bu seferde benim hamileliğimden dolayı uçağa binmem yasak olduğu için (36. Gebelik haftasını geçtim) burda doğum yapmak zorunda kalıyorum.
Sorum şu eşim abd vatandaşı, ankara veya istanbulda kolaylıkla bebege pasaport çıkartıp gidebilirmiyiz? Yoksa benim vizem olduğu için otomatik bebekte yararlanabiliyormu?
Nasıl yapmamız gerekiyor? Hiç bir fikrim yok. Lütfen birisi bu konuda aydınlatabilirmi? -
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
-
@Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu :
ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
-
merhaba. benim de vatandaslik sureci ve bu donemde evlilik durumu hakkinda sorum olacak sizlere.deneyimleri olan arkadaslar bilgi verirse cok mutlu olurum 🙂
vatandasliga ilk basvuru yapildiktan sonra pasaporyt un size gelmesi ne kadar sure aliyor guncel bilginiz var midir ? vatandaslik basvuru surecinde 2 kez cagiriliyormusuz gorusme icin. biometrik randevusu, ve sinav. boyle midir ? turkiyede yasayan esimi (evlilikten sonra) buraya getirmek icin, ben green kartli iken mi basvuru yapmaliyim yoksa vatandasligi alip ondan sonra mi basvurmaliyim? eger vatandasligi aldiktan sonra basvurursam k1-k2 nisanlilik vizesi icin de uzunca bir sure bekleme surem olacak diye okumustum.
4,5 yildir green kartli olarak abd de yasamaktayim,bu yaz vatandasliga basvuracagim.
bu yil evlenmeyi dusunuyorum, kiz arkadasim turkiye de yasiyor, evlendikten sonra esimi buraya getirmek istiyorum. sorularim asagidaki sekilde :en hizli sekilde bu surecleri halledebilmem icin nasil bir yol izlemeliyim ?
cok tesekkur ederim!
Derneklerle ilgili soru.
-
Merhabalar. Ben turkiyede halkevleri uyesiydim. Bunu i485 e avukatin koydugunu hatirliyorum. Amacini sordugunda ben orada tiyatro yapiyordum ve cocuklara kirtasiye yardimi yapiyordum demistim. Uyelik tarihlerine de uye oldugum tarihi ve ne zaman gitmeyi biraktigimi soylemistim. Ama e devletten baktim hala uye gozukuyorum ve cok sasirdim. Simdi ne koysam yalan soyledin diyecekler diye korkuyorum. Bir de halkevlerine uye olmak sorun yaratir mi vatandaslikta? Deneyimi olan birisi varsa yazabilir mi? Ya da bilgili bir avukat. Tesekkurler
-
Merhabalar,
Sorunuzu Muslu Hukuk Bürosuna da iletebilirsiniz diye düşünüyorum. -
@Archie yazacagim sabah kendilerine. Tesekkurler...
-
@sercaned Bence problem olmayacaktir, buna dair bir belge istenecegini sanmiyorum.
-
@crazycells cok tesekkurler boyle seyleri duymak icimi rahatlatiyor. Burada egitim aldim, evlendim, araba aldim ev alacagiz hayirlisiyla, evladimiz gibi 2 tane kopegimiz var bunlardan ali koyacaklarina oldursunler daha iyi
Benzer Başlıklar
108
47.1k
Users
4.7k
Topics
459.7k