Aramızda Product Manager olan var mı?
-
@CaliGirl-0, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Aslında eğitimimi bitireli uzun zaman oldu ama iş bulamadım maalesef. Deneyim eksiğim var ve yaptığım proje sayısı da çok yeterli değil. Özellikle referansım hiç yok, en büyük sorun bu.
Bu dumda olanlara tavsiyem githubdaki open source projelere aktif katkida bulunun. Her hafta aktif olun. Bir gun yorgunsunuz hicbirsey yapamiyorsunuz diyelim o zaman bile ceviri konusunda destek saglarsiniz.
-
-
@dilmel, içinde söyledi: FIRAT ÜNİVERSİTESİ Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (UOLP-Sam Houston State)
@cgokhan 2023 talihlilerinden, ne yazık ki gidememiş olabilir.
Aynen o gözümden kaçmış, umarım mülakat alır.
-
-
@Karras @Programmer dediği gibi eğer oturumun yoksa çok sağlam referansin olmalı. Bahsettiğin bölümde piyasa hintlilerde 🙂 Ayrıca bu bölümde burada iş bulma ihtimalin Türkiye'de bulma ihtimalinden daha fazla. Bizde her işi herkese yaptırma düşüncesi olduğu için bu iş alanı çok kısıtlı.
-
-
@harryp4, içinde söyledi: 10 yıllık yazılımcı deneyimim var, amerikaya turist vizesiyle gitsem iş bulup kalma ihtimalim nedir?
Oncelikle merhabalar. Ben lise mezunuyum amerikada calismak ve vatandas olmak istiyorum. Universite mezunu degilim ancak yazilim gelistirici olarak calisabilirim. Sizce nasil bir yol izleyerek calisma ve vatandaslik hakki elde edebilirim? Suan benim gordugum kadariyla en kolay yolu yazilim muhendisligi icin 2 senelik bir ogrenim gorup sonra 4 seneye tamamlamak. Daha kolay yollari var mi? Cunku bunun icin yeterli birikime sahip degilim.Eger calismama izin verirlerse karsilayabilirim. Ogrenciyken 20 saatte olsa abd ici baska sirkete remote calismama izin verirler mi? Yanlis bir sey dediysem affola nedense kendimi gergin hissettim 😢
Yapmaniz gereken sey bir is bulmak olmali. Su an is bulmak icin yeteri bilgi birikiminiz ve tecrubeniz olmadigindan bunu ancak egitim alarak ve egitim alirken surekli staj ve networking firsati kovalayarak yapabilirsiniz diye dusunuyorum.
Ama maalesef egitim almak icin bunu karsilayabilecek maddi birikiminiz oldugunu da gosterebilmeniz lazim, daha sonra bir ihtimal calisma izni de alabilirsiniz lakin sadece bu ihtimal uzerinden konsolosluktan vize alamazsiniz.
Universiteye hazirlik icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
Ayrica genel olarak bu konularda hazirlik icin su basligi da inceleyebilirsiniz:
-
@thestars sayin @yalta latife yapti 🙂 tabii ki konunun ne zaman once acildigi konuya bilgi aktarmak icin bir kistas degil.
-
@ahsenaydgdu ben Amerikaya ilk ayak bastığım gün Manhattan 5.cadde de bir firma ile bookkeeping ve accounting üzerinde mülaktım vardı. Arada hatırlı kişiler vardı ve hemen başlamam gerekiyordu. Eşim sen IT cisin ne muhasebesi dedi. Telefon edip mülakata gitmedim. Zaten ilk gidişimde kalıcı olmayı düşünmüyorduk. 1 hafta durup döndük.
Söz kısası sorunuza cevap: Neden Olmasın 🙂 -
interviewlara hazırlık için çok güzel bir kitap var.
Bu adreste de pdf versiyonu bulunuyor. Amerika'daki mülakat süreçleri Trdekinden tamamen farklı, her halükarda code sessionlarda data structures veya algoritma soruluyor. İlgili linkin faydalı olacağını düşünüyorum.
-
Merhaba, ben de Hacettepe BBY mezunuyum. Türkiye de yazılım alanında çalıştım. Amerika'ya gittikten sonra da bilişim alanında çalışmayı planlıyorum inşallah.
-
Bu başlığın altına gidebilir bir haber: https://webrazzi.com/2018/12/14/apple-kuzey-austinde-1-milyar-dolarlik-kampus-kuruyor/

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@yasavul Takip ettiğim söylenemez ama biliyorum hocam Dora’yı
-
@cvatulip ABD'de calisma iznin yoksa, cok ozel olmadigin surece sirketler size calisma izni icin para ve zaman harcamak istemezler. Ama eger remote calismaya baslarsan ve kendini ispat edersen, calisma izni almak icin sana yalvarabilirler bile.
-
@Karagoz Hocam orası öyle tabi ki avrupa için de geçerli o.adamlar neden sen diye sorar yani. Demek istediğim remote ilanların bile çoğunda ABD de bulunma ve oturum izni olma şartının ilanlarda çokça olduğu. O büyük bir dezavantaj bence.açıkçası aklımda öncesinde abd menşınlı bir şirkette remote pozisyonda kabul alma vardı ki gc çıkması durumunda kolaylık olsun. Tabi ki imkansız değil ama zor gibi görünüyor. Şuan mevcut durumda da remote çalışıyorum zaten yabancı bir oyun şirketinde. Olur da çıkarsa gc o zaman tekrar sürecin kendisine ve alternatif durumlara bakacağım artık.tabi gönlümden geçen arka planda uzun zamandır geliştirmeye çalıştırdığımız kendi oyunumuzun başarılı olması. Tabi bu daha uzun vadeli bir dilek.merakla bekliyorum olacakları.
-
@cvatulip Bir de sunu dusun; Bir sirket seni daha ucuza remote calistirmak varken, neden ABD'ye gelmeni istesin. Biz mesela, butun ekibimiz istanbul'da. ABD'de asla bir yazilimci calistiramayiz, zira maliyetler inanilmaz yuksek. Yazilimcilar uzakta, satiscilar ABD'de seklinde calisiyoruz. Tabii ki her sirket bir degil, bazi kurumlar proje bazli calisiyor, onlar ayni saat diliminde olan yazilimcilari tercih edebiliyorlar, ama nadir. Oyun sektorunde durum nedir bilmiyorum.
-
@Karagoz haklısın evet ama dediğim gibi benim takıldığım nokta bazı ilanlarda remote yazılıp sadece ABD de oturum izni olanların diye not düşülmesi, o zaman ilanı hybrid olarak aç yani dimi
Bakalım kısmet olur da gelirsek biz de kendimiz deneyimleyeceğiz tüm süreci acısıyla tatlısıyla, maliyet konusunda haklısın biz de orda şirketleşme yoluna gidip kendi yolumuzu çizersek ilerleyen zamanlarda ekibin çoğu türkiyeden devam ediyor olacak
-
@cvatulip genelde burada Remote denildigi zaman ABD ici kastediliyor. Farkli ulkeden calisma icin off-shore ifadesi kullaniliyor. Green Card iniz olsa bile sirketler Turkiyeden calismaya baslamaniza izin vermeyebilirler. Ama ABD vatandasi olursaniz belli sureligine ABD disindan calismaniza izin veriyorlar. Tabi bu sirkete gore degisebilir ama benim sahsen ve arkadaslardan aldigim tecrubelere gore durum boyle. Aslinda bu durumda hicbir sirket sizi direkt ise almiyor. Turkiyede subesi olan bir IT Solutions firmasi uzerinden ABD deki firma icin calisiyorsunuz. Remote ilanlarin anlami bu. Vergilendirmeniz ve diger islemler hep Turkiye uzerinden oluyor.
-
@arnblt Aa şimdi anladım hocam, bilmiyordum bu detayları. Teşekkürler bilgiler için.
-
@maliek42 bu kadar detayli cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum.
Acaba USA'da yapilacak bir yuksek lisans yada universitelerden alinacak sertifikalar şansimizi ne kadar arttiracaktir? Kesinlikle etkisi olacaktir tabi ama attigimiz tas urkuttugumuz kurbagaya deger mi? -
@jtcarlos bu konuyu son günlerde çok araştırıyorum. ve araştırmalarım sonucunda usa'de diplomadan ziyade sadece deneyime bakıyorlar. bazı kurslar var ama o kurslar ise sadece mülakatta sorulan sorulara cevaplama üzerine oluyor ve fake deneyim yazdırıyorlar hatta olası bir işe alımda referans talebi yapıldığında bu kurslar fake referans hizmeti dahi veriyorlar
-
@rezanclz hatta farkli (amerikadan kullanilan) isimlerle CV yazildigini okudum ve seyrettim , ayni cv ye cok daha fazla donus aliyorlar bu sekilde
, bir de yabanci gruplardan birisinde Rus bir adam yalandan Amerika deneyimi yazdigini bu sekilde ancak is bulabildigini yazdi bana da tavsiye ediyordu
-
@rezanclz bir de şu dolandiricilari anlatabilir misiniz? Dikkat edelim.
-
This post is deleted! -
Merhaba. Full Stack Web Dev olarak bilgim ve eğitimim var. Amerika'da bildiğiniz iş garantili bootcamp önerebilir misiniz? Web, programming, CS alanlarında da olabilir ama bir noktada AI alanına switch yapmak istiyorum yapay zekanın geldiği konumdan ötürü. Standart dev'ler zaten her yerde türedi. Özellikle LLM ve AI training'e ilgim var. Önerilerinizi bekliyorum.
-
@CaliGirl-0 2-3 yildir is garantisi diye bir sey yok. Degil bootcamp mezunlari, dunyanin en iyi okullarindan mezun olanlar bile is bulmakta buyuk zorluk cekiyor. Tam bir kriz ve kaos ortami var.
-
@Haliax Hala garanti iş diye satıyorlar ancak 12-13 bin dolar. Ben de iş analisti veya proje yöneticisi olarak bakmıştım ancak fiyatlar yüksek gelmişti. Ucuz olanlar sadece iş bulmana yardımcı oluruz ancak garanti vermeyiz diyorlar.
-
@okokok Peki gerçekten “garanti” mi? Yani parayı verdiğinize değiyor mu? Yukarıda bahsettiğim alanlarda garanti olmasa da “yardımcı oluruz” diyenleri biliyorsanız paylaşır mısınız?
-
@CaliGirl-0 staffing firmalari araciligiyla, mevcut mesleginizi yaparak sektore girmeye calisin. web programming,cs...vs. bu surecte isten kalan zamaninizda yonelmeyi dusundugunuz alandaki bootcamp/certificate programlarina gidebilirsiniz. sonrasinda mevcut firma icerisinde AI alaniyla alakali islere gecme sansiniz olur. zamani iyi degerlendirerek, hem para kazanir hemde tecrube. sonrasinda baska bir sirkette pozisyon bulursaniz, kazanacaginiz tecrube gecisinize yardimci olur.
-
@CaliGirl-0 Benim arastirdigim kadariyla bu kurslarda size ancak interview’de gelebilecek olasi sorulari cevaplayacak kadar ogretiyorlar. Ornegin, front-end developer icin bir kursa kaydolursaniz, size JavaScript’te class nasil acilir bunu ogretirler, o kadar. Zaten yazdiklariniza gore deneyiminiz var; bu kurslar size bilmediginiz bir seyi ogretmeyeceklerdir.
“Is garantisi” dedikleri sey de resume’ünüza sahte deneyim yazip daha sonra bu deneyimi sorgulayan firmalarin referans talebi oldugunda, sizi kendi sirketlerinde calismis gibi gosterip referans oluyorlar. Bazen mulakat sirasinda gelen sorulari yaninizda dinleyip, alttan kagida yazip cevaplari size iletiyorlar.
-
@rezanclz Gercekten boyle mi yapiyorlar?
-
@rezanclz, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
@CaliGirl-0 Benim arastirdigim kadariyla bu kurslarda size ancak interview’de gelebilecek olasi sorulari cevaplayacak kadar ogretiyorlar. Ornegin, front-end developer icin bir kursa kaydolursaniz, size JavaScript’te class nasil acilir bunu ogretirler, o kadar. Zaten yazdiklariniza gore deneyiminiz var; bu kurslar size bilmediginiz bir seyi ogretmeyeceklerdir.
Aynen öyle, bu konuda bilgim de eğitimim de var. En sık kullanılan programlama dillerini ve framework'leri, database'leri zaten biliyorum. Aslında eğitimimi bitireli uzun zaman oldu ama iş bulamadım maalesef. Deneyim eksiğim var ve yaptığım proje sayısı da çok yeterli değil. Özellikle referansım hiç yok, en büyük sorun bu. “İş garantili” gibi bir tanım görünce referans olunması açısından iyi bir fırsat olabilir diye düşünmüştüm. Ben bu zamandan sonra Web/App/Mobile Development alanlarında çok çok kalifiye olunmadığı sürece kolay iş bulunabileceğini zannetmiyorum. Bu nedenle ya AI ve Web'i birleştiririm, ya da direkt AI ile ilgili bir alana yönelirim diye düşünüyorum.
“Is garantisi” dedikleri sey de resume’ünüza sahte deneyim yazip daha sonra bu deneyimi sorgulayan firmalarin referans talebi oldugunda, sizi kendi sirketlerinde calismis gibi gosterip referans oluyorlar. Bazen mulakat sirasinda gelen sorulari yaninizda dinleyip, alttan kagida yazip cevaplari size iletiyorlar.
Bu yaptıkları ne kadar legal peki?

Benzer Başlıklar
97
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.3k