Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Güvenilir Yolcu Programları (Global Entry, TSA PreCheck, vb.)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Güvenilir Yolcu Programları (Trusted Traveler Program), ABD havalimanlarında daha hızlı güvenlik kontrolünden geçmenizi ve gümrük işlemlerini daha hızlı bitirmenizi sağlayan programlardır. Bu programlara başvuru yapan kişinin geçmişi incelenir ve güvenlik araştırmalarından sonra üyeliğinizin onaylanıp onaylanmayacağına karar verilir. Çoğunlukla başvurunun onaylanması için yüzyüze bir mülakat gerçekleştirilmesi de gerekir. Bu programlardan ABD vatandaşları ve Green Card sahipleri yararlanabilirler. Ödenen ücret 5 yıl boyunca sizi programın üyesi yapar, daha sonra üyeliğinizi yenilemeniz mümkündür. Aşağıdaki tabloda programların 5 yıllık toplam ücretini ve genel özelliklerini bulabilirsiniz. Başvuru ve güncel ayrıntılar için şu sayfayı kullanmalısınız:

    TSA PreCheck, ABD havalimanlarından yurtiçi veya yurtdışı için uçağa binerken işe yarar. Havalimanlarında çoğunlukla hiç sıra beklemeden sizin için ayrılan kapılardan güvenlik kontrolünden geçersiniz. Ayrıca pek çok havalimanında bavulunuzu kontrol için açmanıza da gerek kalmaz.

    Global Entry programı, ABD'ye yurtdışından gelirken hızlı gümrük işlemleri için işe yarar, ayrıca bu program TSA PreCheck'i de içerdiği için ABD dışına çıkarken de işlerinizi kolaylaştırır.

    NEXUS programı Kanada'dan ABD'ye girerken, SENTRI programı ise Kanada ve Meksika'dan ABDiye girerken işe yarar. Bu iki program da başvurunuza göre TSA PreCheck içerebilirler.

    Screen Shot 2021-04-10 at 7.45.50 PM.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrıca belirtmiş olayım... Bazı seyahat kredi kartları (travel credit cards) TSA precheck ve Global Entry için size 5 yılda bir kredi de verir. Eğer bu kredi kartlarından birine sahipseniz başvuru ödemenizi bu kartlarla yapın, bu şekilde bankadan başvuru ücretinizi geri alıp başvuruyu bedavaya getirmiş olursunuz.

    Bu faydayı sağlayan en popüler kredi kartları şunlar:

    • American Express Platinum Card
    • Chase Sapphire Reserve
    • Citi Prestige Card
    • Bank of America Premium Rewards
    • Capital One Venture Rewards

  • ...preclearence,turkce karsiligi her sey okay problem yok gibiye geliyor,bu an tam olarak turkce karsiligini bulamiyorum.CBP Custom border protection..bir nevi sinirlari koruma diyelim gumruk gecisleri hava limanlari deniz limanlari filan,ulkeye girilen sinirlar....amerika cbp uzun yillar evvel preclearence diye bir sistem uygulamaya baslamis,bazi devletlerden amerikaya gelecek insanlar icin,maksat, amerika havaalanlarindaki yogunlugu daha azaltmak,milletin saatlerce pasaport ve valiz kontrolundan kurtulmasi,o ucaktan inip baska bir ucaga binecekse vakit kaybetmemesi icin,diger sekilde asylum seekers yani kacak yollardan girmek isteyenler veya multeci gibi gelmek isteyenleri onlemek,terrorist girisini onlemek, terrora yardimci olacak silah veya gerecleri onlemek..

    .ilk once kanadanin bir kac sehrinde sistem baslatilmis sonra bir cok ulkeye yayilmis,amerikaya direk ucus yapan bir cok avrupa ulkesiyle yeni anlasmalar yapilmaya ve bu sistemi uygulamaya calisiliyor....Preclearence olan hava limanlarinda amerika bolumu var,yolcu oraya yonlendiriliyor,once check-in yapmasi lazim, check -in de pasaporta bakilir zaten bilet otomatik olarak gozukmektedir,check-in yapilip boarding karti verilir,yolcunun vizesi yoksa geri gonderilir, chec-in den sonra gumruk kismina gecilir pasaport kontrolu,burda kiosklardan forum doldurulur,parmak izi alinir, resim cekilir,makineden alinan forum ile pasaport memuruna gidilir,pasaporta bakar,foruma bakar sorular sorabilir,her sey normalse pasaporta giris yapar ve yolcu salonuna gonderir,artik ic hatlar yolcusu gibi amerikaya gidince hic bir yere ugramadan valiziniz alip cikabilirsiniz.
    ......yolcu salonunda beklerken yine amerikan gumruk gorevlisi gelip size soru sorabilir arama yapmak isteyebilir, hayir yapamazsiniz denilirse ,o zaman o ulkenin gumruk polisi gelir arama yapabilir,sual sorabilir,icabinda arrest yapar.

    .....preclearence disinda amerikaya girislerde beklemeyi onlemek icin gelistirilmis sistemler vardir,ucakta forum doldurulmaz, APC automatik passport control sistemi vardir, bir yerde kiosk denen makineler vardir,burda pasaport scann yapilir parmak izi verilir resim cekilir,forum makinede doldurulur, ondan sonra pasaport memurlarina gidilir...birde GLOBAL ENTRY vardir,net uzerinden uye olunur bir sefer 100 dolar odenir,yine uye olan kisi amerikaya girince yine kiosklara gider forum doldurur otomatik giris yapar ve gumruk memurlarini gormeden cikip gider.


  • Ben isim nedeniyle yilda 5-6 defa ucak seyahati yapan birisiyim. Covid nedeniyle son 1 yildir gitmiyorum ama bu yaz tekrar baslarim. TSA precheck sahibiyim ve gercekten cok buyuk kolaylik ve hiz kazandiriyor. Guvenlik kontrollerinden gecisler cok rahat oluyor.


  • @sir-altan @MySea @crazycells merhabalar, biz önümüzdeki ay içinde ilk girisimizi yapacagiz o yüzden bu konuda tecrubemiz yok. Gümrükte bekleme ve valiz arama işlemleri bezdirecek düzeyde uzun sürüyor mu? yılda maksimum 2 kez giriş çıkış yapacak biri için sizce bu hizmeti satın almaya gerek var mı?


  • .....kendim australyada yasiyorum,bir kac defa amerika ana topraklarinda bulundum.eskiden ucakta bir forum veriliyordu bu foruma,gida maddesi para gibi seyler isaretleniyor,ucaktan inince ilk is gosterilen yoldan gumruk pasaport kontrol masalarina yonlendirilir.ilk gidisimde san francis co da bir saat kadar sira bekledim zannediyorum,,,bazi saatlerde cok ucak iner,bazi saatlerde daha sakin olur.ucakta verilen forum gumruk memuruna verilir oda ne var ne yok diye sorar,duruma gore kart foruma isaret ceker,ya valiz aransin isaretidir, yad a gecsin gitsin isaretidir.

    ........irlanda,kanada ve bir kac ulkede amerikaya gidecek yolculara,hem o ulkeden cikis yapiliyor hemde amerikaya girisi yapiliyor, clearence center deniliyor, yani amerikaya giriste kolunu salliyarak gecip gidiyorsun.,gumrukden sonra valizlerin geldigi karousel denen yerler vardir burda valiz alinir,pasaporrta cok beklenirse, gorevliler karauselden valizleri alip baska bir koseye koyarlar,cunku arkadan baska ucain valizleri gelir.


  • @sir-altan değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Şu an bizim durumumuzdaki biri için gerek yok sanırım. Bu programlar duzenimizi kurup sık seyahat etmeye başlarsak o zaman işimize yarayacaktır


  • @senamd Yilda 1 veya 2 defa yapilacak ucak yolculugu icin degmez gibi geliyor bana. Ama yine de size bagli tabii ki.

    Ben is nedeniyle yilda birkac defa ucuyorum, o yuzden kolaylik sagliyor. Bu arada, TSA precheck icin ben ucret odemiyorum, isyeri karsiliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum