Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

COVID-19 Dönemi boyunca Yeşil Kart Sahipleri Tarafından Sıkça Sorulan Sorular

  • Muslu Law Firm

    Amerika Birleşik Devletleri dışında bulunan ve COVID-19 döneminde Amerika Birleşik Devletleri'ne dönemeyen yasal sürekli oturma izni olan kişilerden ve yeşil kart sahiplerinden çok soru gelmektedir. Bu kişiler ABD'ye uçuş olmadığı için enfeksiyon kapmaktan korktukları için ya da maalesef enfeksiyon kapmış oldukları için ABD'ye geri dönememektedirler.
    Bu yeşil kart sahipleri anlaşılır bir şekilde yeşil kartlarını kaybetmekten endişe duymaktadırlar çünkü ABD'ye geri dönememeleri kendi hatalarından kaynaklanmamaktadır. Yasal olarak daimi ikamet eden bir kişi bir yıl içinde ABD'ye dönemezse, yeşil kartı teknik olarak ABD'ye yeniden giriş için geçersiz hale gelir. Bu durum kişinin ABD deki yasal daimi ikametinden vazgeçtiği anlamına gelmez. Bu kişi yasal daimi ikametinı terk etmediğini yine de iddia edilebilir ve kanıtlayabilir. Benzer şekilde, yeniden giriş izni, yeşil kart sahibinin iki yıl süreyle ABD dışında kalmasına izin verir. Yeniden giriş iznine sahip ABD dışında bulunan birinin, yeniden giriş izninin sona ermesinden önce ABD’ye geri dönmesi gerekir. Aksi durumda, kişi yeniden giriş izni bitiş tarihinden sonra ABD dışında kalırsa, yeniden giriş izni teknik olarak seyahat belgesi olarak geçersizdir, ancak kişi yine de yasal olarak ABD'de daimi ikamet ettiğini iddia edebilir.
    ABD dışında kalıp dönememiş yeşil kart sahipleri, vatandaşlığa kabul edilmeye uygunlukları konusunda da dikkatli olmalıdır.

    İşte Sıkça Sorulan Bazı Sorular ve Cevapları;

    1. Ülkemdeki tüm uçuşlar iptal edildiği için ABD'ye dönemiyorum. Son ayrılışımdan itibaren 180 günden fazla süre içinde ABD'ye dönersem herhangi bir sorun yaşar mıyım?

    Bir yeşil kart sahibi 180 günden fazla dışarıda kaldıktan sonra ABD'ye kabul edilmek isterse, yine INA 101 (a) (13) (C) (ii) uyarınca ABD'ye yeni giriş yapmak isteyen bir başvuru sahibi olarak kabul edilecektir. Giriş limanında başvuran bir başvuru sahibi olarak daha fazla incelemeye tabi olsanız da, özellikle 180 gün içinde geri dönmeme nedeni COVID-19 kısıtlamalarından kaynaklanıyorsa, kalıcı ikametgahı terk ettiğiniz için muhtemelen reddedilmeyeceksiniz. 180 gün içinde veya daha sonrasında dönüyor olmanıza bakılmaksızın, INA 101 (a) (13) (C) uyarınca kabul için yeni bir başvuru sahibi olarak muamele göreceğiniz başka gerekçeler de olabilir.

    2. Ülkemdeki tüm uçuşlar iptal edildiği için ABD'ye dönemiyorum. Son ayrılışımdan 1 yıldan fazla bir süre sonra ABD'ye dönersem herhangi bir sorun yaşar mıyım?

    Yeşil kartınız (Form I-551), son ayrılışınızdan itibaren ABD dışında 1 yıldan fazla zaman geçirdiyseniz, ABD'ye yeniden giriş için teknik olarak geçersizdir. Geri dönmeme nedeniniz COVID-19 ile ilgiliyse, konsolosluk açılır açılmaz ABD Konsolosluğuna Geri Dönen Yerleşik (SB-1) Vizesi için başvurmalı ve geri dönememenizin kontrolünüz dışında olan koşullardan kaynaklandığını açıklamalısınız. Yurtdışına geçici bir ziyaretten döndüğünüzü, ABD ile bağlarınızı sürdürdüğünüzü ve her zaman kalıcı oturma iznine devam etme niyetinde olduğunuzu göstererek daimi ikametgahınızı asla terk etmediğinizi göstermelisiniz.
    Bir gezi, aşağıdaki durumlarda geçici bir yurtdışı ziyaretidir: (a) nispeten kısa bir dönem içinse; veya (b) gezi, nispeten kısa bir süre içinde makul bir olasılığa sahip olan bir olayın meydana gelmesi üzerine sona erecekse. İkinci seçenekte olduğu gibi, ziyaretin süresi bir olayın meydana gelmesine bağlıysa ve zamanla sabitlenmemişse ve olay nispeten kısa bir süre içinde gerçekleşmezse bu ziyaret sadece Amerika Birleşik Devletleri'ne sürekli olarak dönme niyeti devam etmişse geçici bir ziyaret olarak kabul edilecektir.

    3. ABD Konsolosluğu SB-1 Vizesini reddetmişse veya faaliyetlerine yeterince yakın bir zamanda başlamadıysa ve son ayrılışımdan itibaren 1 yılı aşkın bir süre yurtdışında geçirmişsem ne olur?

    Yeşil kartınızın (Form I-551) süresi dolmadıysa, doğrudan ABD'ye seyahat etmek ve giriş kapısında kalıcı ikametinizi asla terk etmediğinizi iddia etmek isteyebilirsiniz. Bu, bir SB-1 vizesine başvurmaktan daha riskli olsa da, Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) yetkilisi, teknik olarak geçerli bir yeşil kart olmasa bile sizi ABD'ye alma yetkisine sahiptir. Gümrük yetkilisi sizi ABD'ye girmekte muafiyet verme yetkisine de sahiptir. Gümrük ve Sınır Koruma yetkilisi size muafiyet vermek için sizden Form I-193, Pasaport ve / veya Vize Muafiyet Başvurusunu doldurmanızı ve gerekli başvuru ücretini ödemenizi isteyebilir. Gümrük ve Sınır Koruma görevlisinin sizi ABD'ye almaması durumunda, ABD de olan yasal daimi ikametgahınızı devam ettirdiğinizi ve bu konuyu bir Göçmenlik Hakiminin incelemesini isteme hakkına sahipsinizç Ayrıca daimi ikametgahınızı bıraktığınızı kanıtlama yükümlülüğü açık ve ikna edici kanıtlarla hükümetin üzerindedir. Bu nedenle bu konuda size hazırlayacağımız dosyanın size yeşil kartınızı korumada çok yararı olacaktır.

    4. ABD'ye geri dönemememin bir sonucu olarak, yeniden giriş iznimin sona erme tarihini aştım, ne olacak?

    2 . ve 3. Soruya verilen cevaplar yeniden giriş izninin sona erme tarihini geçirmiş olanlar için de aynı şekilde geçerlidir.

    5. Yurtdışında kalırken yeniden giriş iznini yenilemeyi deneyebilir miyim?

    Hayır. Yalnızca fiziksel olarak ABD'deyken yeniden giriş izni için başvurabilirsiniz.

    6. Yurtdışında mahsur kalırsam ve vatandaşlığa alınma şartlarını karşılayamazsam herhangi bir istisna var mı?

    Evet. Yurtdışında belirli kuruluşlar için istihdam edilen ABD vatandaşlarının eşlerinin, ikamet şartının fiziksel olarak bulunması gerekmeyebilir. Bu istisnadan yararlanan çoğu insan, ABD'nin dış ticaretinin veya ticaretinin geliştirilmesiyle uğraşan bir Amerikan şirketi veya onun yurtdışındaki yan kuruluşu için çalışan ABD vatandaşlarının eşleridir.Askeri personel için de istisnalar vardır.

    Muslu Hukuk Bürosu olarak sizin için ne yapabiliriz?
    Girişiniz sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda Gümrük ve Sınır Korumasına sunulmak üzere ABD'ye girişinizi kolaylaştırmak için size bir dosya hazırlayabiliriz. Ayrıca sizi Gümrük ve Sınır Muhafaza tarafından yapılacak mülakata hazırlarız. SB-1 vizesine başvurabiliriz veya size özel durumunuzu inceledikten sonra başka hizmetler tavsiye edebiliriz.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com, https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ ve https://www.instagram.com/muslulawfirm/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yusuf-Saraçoğlu elinize saglik.

  • Muslu Law Firm


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 1
  • 3
  • 1
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum