Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @crazycells I-130a formunun 4 ve 5. sayfalarını tercümanın doldurması mı daha iyi olur? eğer tercüman doldurursa tercümana ait ekstra bir belge yüklememe gerek var mı?

• Merhaba, ben Amerikan vatandaşıyım ve eşim için I-130 başvurusunu zaten başlattım. Consular processing ile devam edeceğiz.

Anne ve babama başvuru yapmayı planlıyorum. Turist vizesine başvursak ve Amerika'da adjustment of status yapsak, mümkün müdür?

Gelir yetersizliği durumu ile ilgili bir sorum var. Banka hesabımda para var ama vergi beyannamem henüz 1 yıl olmadı ve yıllık kazancım düşük. Bu durumda başvurularımda herhangi bir sorun olur mu? Eğer gelirim yetmezse, başvurular reddedilebilir mi?

Teşekkürler! @gucarslan @crazycells ve değerli forum üyeleri

• Merhabalar ı 130 formu başvurusunu yaptık 12 süre verildi 5 ay sonra 7 aya düştü ve şimdi 16 aya yükseldi neden böyle birşey oldu sizce

• Orada yazan süreyi hiç baz alma gerçeği yansıtmıyor.

• Uscs de bir sıkıntı mı var bilmiyorum araştırıyorum ama bir şey elde edemiyorum 7 ay gösteren ı130 formu 16 ay oldu ve tekrar bugün baktım 22 aya yükselmiş bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar ne olduğunu anlamıyorum neden böyle bir şey oldu.

• @Yılmaz-Bozkurt şu an usciste aşırı yığılma var bizim dosya başvurudan bu yana 14 ay oldu normalde şimdiye kadar çoktan onay almış olmamız lazımdı. 4 ay önce 1 haftaya kadar düşmüştü süre hatta günler yazıyordu süre dolunca önce beklenenden uzun sürüyor yazdı sonra 8 ay yazdı. Şimdi de 2 hafta yazıyor ama ben artık pek bakmıyorum bile o kısma. Uscis işleyişi çok farklı ve orada yazan sürelerin hiç bir bağlayıcılığı yok sistem otomatik random atıyor o süreyi. İsterse 10 yıl yazsın dediğim gibi bağlayıcılığı yok. Şu an ki gecikme için araştırmadığım yerli yabancı forum kalmadı i-130 için aktif discord sunucularında dahi bulunuyorum şu an süreçler bayağı uzadı yapacak bir şey yok beklemekten başka maalesef

• Herkese merhaba.
    07/30/2024 tarihinde I-130 a başvurdum, ABD vatandasiyim ve esim benimle birlikte ABDde ikamet ediyor. Dosya California Service Centerda. Benden 3 ay once ayni başvuruyu yapan arkadaşım başvurusunun 4. ayinda GC eline Aldi.
    Biz hala sureci bekliyoruz ve başvurduğum gun gelen Case beign actively reviewing mesajından sonra hiçbir degisiklik olmadı.
    Californiadaki adresim son 10 yildir ikamet ettigim adresim ama dallas, Teksas'ta da bir adresim var ve su an gecici süreliğine dallastayiz.
    Dosyayı Teksas a tasimali miyim konusunda kararsız kaldım. Bir arkadasimin iltica avukatı var ve Teksasta iltica davalarinin çok çabuk sonuclandigini söylemiş. Ayni şey I-130 icin de geçerli olur mu sizce, Teksas, Californiaya gore daha mi hızlı isleme sokar case`i? Bilgisi olan varsa cevaplayabilir ise sevinirim.
    Herkese bol sans.

• @Alfa-Centauri herşeyin hayırlısı umarım en kısa sürede olumlu cevaplar alırız

• Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?

• Merhaba. Amerikan vatandaşı ile Türkiye'de evlilik yapmayı düşünüyoruz. Hangi vize türü için başvuru yapmamız gerekiyor ve süreç nasıl işliyor. Teşekkürler.

• @teoder evlenip hemen başvuru yapacaksanız CR-1, evlilik 2 seneden uzunsa IR-1 olarak veriliyor vize

• Ben evliliğimin 1. Yılında başvurdum i-130 onaylanana kadar 2 yıl geçmişti zaten şu an IR-1 görünüyor NVC de

• Merhaba ben Abd vatandaşıyım, türkiyede evlendim ve bütün işlemleri beklemek uzun süreceğinden eşimin de yanında olabilmek adına bu süreçleri halledene kadar trye taşındım 2022 aralıktan beri yani evlendiğimden beri trdeyim.

eşim annesini kaybettiği için işlemlere biraz geç başvurduk 2024 Mart ayında case received oldu. 11 nisan 2024’ten beri ise actively reviewing yazıyor. Uscis’den kontrol ettiğim zaman myprogress 17 ay gösteriyor. Bunun doğru olmadığını biliyorum.

Eşim 2025 ocaktan itibaren hamile. Şuan 3 aylık.
    Bütün bu işlemlerin hallolup Abd uçuşuna hazır hale gelmemiz ne kadar sürer tahmini olarak?

Bir de bebeğimiz Türkiyede doğacak. Avukata sorduğumuzda bebeğin işlemleri kolay dedi ancak yine yazmak istedim bebek için türkiyede konsoloslukta direkt vatandaş olması için mi başvuru yapacağız yoksa eşiminki gibi uzayacak mı süreç?

bu konu hakkında bilgisi olan yada benzer durumları yaşayan kişilerden cevap bekliyorum herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• herkese merhaba,
    sımdıden bekleyen herkese en kısa surede guzel haberler almak dılegı ıle demek ıstıyorum malum surec uzun ve beklemek yorucu:(bekledıgımıze deger ve ıyı kı derız 🙂
    benım sormak ıstedıgım i 130 formunu online olarak doldurduk eylul 2024 te ve bıze uscis basvurunuz alınmıstır dedı ve makbuzu onlıne aldık.su an ıcın sadece beklememız mı gerekmekte ekstra farklı bir sey yapmayacagız degıl mı?cok genel bır soru olmus olabılır.forumda okudugum kadarı ıle farklı bır durum yok gıbı ama ıste keske dememek ıcın tekrar tecrube edenlerden bilgi rııca edıyorum.sımdıden cok tesekkurler ve hepımıze bol sansss:)

• @Fatma-Antalya sadece bekleyeceksiniz bu süreçte başka yapabileceğiniz ekstra bir şey yok. Sadece NVC için sponsorluğu garanti altına almanız lazım eşiniz domilice mi eğer değilse oradan size bir sponsor lazım ve çoğu kişi kabul etmiyor

• @Alfa-Centauri cok sagol donus ıcın :)sımdılık bır mulakat gelsın sponsora o zaman bakarız dıye dusunduk,sponsorluk konusunda haklısınız sponsorun sorumlulugu cok oldugu ıcın kımse cokta yanasmıyor aslında.sız sponsor buldunuz dıye bılıyorum cogu gıttı azı kaldı.yakında abd den selam dersınız umarım.herkese bol sans:)

• @Fatma-Antalya evet çok zor oldu çoğu kişi kabul etmedi maalesef haklı olarak çekiniyorlar

• Merhaba
    Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
    “Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
    Yes
    No
    Hangi şıkkı seçmeliyim?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76

54.8k
Users

4.8k
Topics

483.3k

| | | |