@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
-
Surece yeni baslamis veya baslayacak olanlara kolay gelsin. Yeni duzenlemeler ile evlilik yoluyla greencard sureci daha da uzadi ve uzayacak. Basvururken en az 2 yili gozden cikartmak lazim. Processing times USCIS den gorebilirsiniz... Hele bide rfe olursa tam gecmis olsun.
-
@aguila Merhabalar,
Turist vizesiyle ABD’ye gelip içeriden (status adjustment) başvuru:
Mevcut durumunuza ve hedefinize (Eylül sonrası eşinizi yanınıza almak) göre süreci iki şekilde değerlendirebiliriz. Ancak en hızlı ve yasal açıdan en risksiz seçenek öncelikle önemlidir.Bu yöntem teoride hızlı gibi görünse de önemli riskleri vardır:
Turist vizesiyle ülkeye giriş yaparken sınır görevlisi, “Ziyaret niyeti mi yoksa göç etme niyeti mi?” sorusunu değerlendirir.
Vize memuruna evlilik niyetinin gizlenmesi vize sahtekarlığı olarak değerlendirilebilir ve gelecekteki göçmenlik işlemlerini riske atabilir.
ABD’ye girdikten hemen sonra evlilik yapıp statü değiştirme talebi (I-485) bazı durumlarda retle sonuçlanabilir.
Bu nedenle turist vizesi ile gelip içeriden başlatmak hukuki riskler taşıdığı için önerilmez.
Türkiye’den eş sponsorluğu (I-130) başvurusu:Bu süreç tamamen yasal ve doğrudur. Ancak Green Card sahibi olduğunuz için başvuru süreci biraz daha uzun sürer:
I-130 başvurusunu yaptıktan sonra eşiniz, F2A kategorisinde işlem görecektir.
2025 Nisan itibarıyla bu kategoride bekleme süresi yaklaşık 1 – 1,5 yıl arasında değişmektedir.
Ancak USCIS başvurusunu erken başlatırsanız (örneğin hemen evlendikten sonra yazın başvuru yaparsanız), 2026 ortasında ya da sonuna doğru eşinizin göçmen vizesiyle ABD’ye gelmesi mümkün olabilir.
Önerilen strateji:
Eylül sonrası eşinizi daha erken yanınıza almak istiyorsanız:
Düğünden sonra I-130 başvurusunu bir an önce yapın.
Bu arada eşiniz turist vizesine başvurabilir. Ancak başvuruda açıkça “Eşim ABD’de yaşıyor, ziyarete gitmek istiyorum” demelidir.
Turist vizesi alması garantili değildir, ama alırsa yalnızca ziyaret amacıyla gelip zamanında dönmesi gerekir.
Eğer ABD’ye gelip kalıcı olarak kalmak gibi bir düşünce varsa, tek ve güvenli yol Türkiye’den I-130 süreciyle gelmektir.
Dilerseniz, evlendikten sonra nasıl başvuru yapacağınızı adım adım da açıklayabilirim.
-
-
@kayanmehmet Çok basit profil düzenle kısmında imza alanını göreceksiniz, arkadaşlarımızdan birisinin imzasını copy paste yapıp, tarihleri kendinize uyarlayın, işte bu kadar. @gucarslan size elinden geldiğince yardımcı olacaktır, yeter ki tavsiyelerini dinleyiniz.
Ekleme: (Örnek İmza)
Dosya Numarası: 2025EUXXXXX
DS-260 Gönderimi: gg/aa/yyyy
Sağlık Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy
Vize Onayı: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD İlk Giriş: gg/aa/yyyyDosya numaranızın ilk iki rakamını yazın yeterli. Örnek: 2025EU5XXX, 2025EU18XXX
-
@historian Merhaba Tesekkur ederim. O halde bu Claifornia veya Potomac green kart bekleme sureleirnin bir onemi yok yani Potomac 49 ay diyorsa bunun uzerine daha 7 sene daha bekleyebiliriz. Biz daha once ogrenci vizesi denek ancak ben US vatandasi oldugum icin red gordu ve direk GC basvurusunda bulunun denildi bizde bu yolu denedik.
-
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim

I-130 formu ile ilgili sorular
-
Herkese Merhabalar, Aralık ayında başvuru yaptım. Dün ilk kez Case Is Being Actively Reviewed By USCIS şeklinde gelişme oldu ve bugün Notice Explaining USCIS' Actions Was Mailed olarak güncellendi. Bunun sebebi nedir?
-
@sezerrenderr Pek birsey ifade etmiyor, case assign edilmis oluyor. Benim 12 ay once oldu ve halen bekliyorum
-
USCIS UZERİNDEN I-130A formunda yanlış olduğunu farkettik bu belgeyi uscıs üzerinden güncelleye bilirmiyiz ve nasıl tşk ederim.
-
merhabalar,
geçen sene haziranda yaptiğim i-130 başvurumla alakali dün e-mail geldi ve uscis'de 'Case Is Being Actively Reviewed By USCIS' demesine rağmen, sistemdeki 'documents' tab içinde approve oldugunu belirten bir pdf var, buradan anliyorum ki dosya approve oldu ve case kısmı da yakında update olmuş olacak muhtemelen...i-130 başvurum onaylandiğinia göre burdan sonraki süreç nedir acaba ?
aslinda esas sormak istediğim şu normalde sanirim 2 -3 ay içinde mülakata girip diğer işlemleri de bitirip amerika'ya gidebiliyor olmam lazım, ancak özel nedenlerden dolayı bu gidişi max 1 sene kadar ertelemek istiyorum yani seneye hazirana kadar. Bu noktada bunu ertelemenin yolu varmı, yoksa illa şu kadar zaman içinde usa giriş yapman lazım diyormu , diyorsa o süre ne kadar bir süre ?
i-130 onaylandiktan sonra ds-260'a başvurmak için 1 sene süre var diye okudum bir yerde , bu bilgi dogrumu acaba
-
@ozgur75 merhaba. Tebrik ederim. Bildigim kadariyla bundan sonra NVC 'ye gececek dosyaniz. Ulusal Vize Merkezi. Onlar da sizin case'e review yapip sizden affidavit of support belgelerini, tax formlarini isteyecekler. Submit ettikten sonra , en son dosyaniz konsolosluga geciyor ve bilgilendiriliyorsunuz, konsolosluk gorusmesi oncesinde doktor muayenesi oluyor ve ondan sonra konsolosluga gidiliyor diye biliyorum. Ankara esinizin vizesini bastiktan sonra da 6 icerisinde ABD ye girmeniz gerekli.surec asagi yukari boyle ilerliyor. 1 yila kadar erteleme talebinizi gecerli sebepleriyle iletmeniz gerekebilir. Insallah istediginiz gibi olur hersey.
Ben de ABD vatandasiyim, gecen yil TR de evlenip esime basvurmustum agustos 2023 te. Hala " case is being actively reviewed by USCIS" diyor. Bugun sabah kontrol ettigimde ise "estimated time for a decision: 8 months" yaziyor. Nasil olacak bilmiyorum. Forumda bu sekilde olup bekleyenler var mi?
-
@phoenixsuns merhaba, eşim amerikalı ve tr’de yaşıyoruz. Geçen sene ağustosta evlendik biz de, önce 3 ay bekleme süresi verdi, sonra 3 ay daha verdi, sonra o 6 ay bitince “estimated”i 4 ay yaptılar, 3 gün önce eşimin residence permit’ını yeniledik 1 sene olarak, ertesi gün siteye girdiğimizde dosyaya karar verme süresi “15 ay”! Olarak değişmişti.
Bütün moralim ve yaşama hevesim gitti resmen. Sizinki iyiymiş yine yani sevinin bence -
Merhaba arkadaslar;
I-130 formunu doldurmaya calisiyorum, forma eklemem gereken evraklar konusunda guncel bilgilerinize ihtiyac duymaktayiz. Desteginiz icin simdiden cok tesekkur ederiz. Bir kac sorum var ayrica.- E-devlet uzerinden alacagimiz barkotlutum belgelere ceviri ve noter tastiki gereklimidir?
- Mahkemeden bosanma karari alip tercume ettirip noterletmek yerine, e-devletten almis olacagimiz tam vukuatli nufus kayit ornegini tercume ettirip noterletsek yeterli olurmu?
- Evliligimizi kanitlar nitelikte arkadaslarmizdan ingilizce yazi almak sartmidir?
- T.C evlilik cuzdanini tercume ve noter yapmak gereklimidir? . Direk fotokopilerini cekip sisteme yuklemek yeterli olurmu?
Rabbim tum sevenleri tez zamanda kavustursun insallah(Amin). Herkesin yolu acik olsun insallah.
-
Selamlar, sep 5 2024'de your case is approved
Ve sep 8 2024 ise case was sent to the department of state bundan sonrasinda saniyorum ki dosyam uscis den cikip nvc ye mi aktarildi ? Ve sorasinda mail mi gelmesi gerekiyor gerekli evraklarin gonderilmesi ve vize ucretinin odenmesi icin ? Bilen birisi var ise yardimci olabilir mi sadece emin olmak istiyorum. -
I-130 onaylandiktan sonraki asama nedir acaba? ne tur bir yol izlemeliyim.
-
@mrme12, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
I-130 onaylandiktan sonraki asama nedir acaba? ne tur bir yol izlemeliyim.
Ben de dün interview’e girdim ve bugün eşimin ve benim hesaplarımızda interview was canceled uyarısı gördük eşimin hesabında dosyalar kısmında 130 formunun onaylandığınını gördüm sonrasında bu konuyu şu anda ben de merak ediyorum şu an sadece 485’in onayı kaldı
-
@Can-Akyol Selam. Basvuruyu amerikadan mi yaptiniz yoksa turkiyeden mi? Ben esim icin basvuru yaptim turkiyeden ve onay aldiktan sonra nvc gonderildi . Nvc gerekli dosyalari yukleyip, ucretini odeyip nvcden onay aldik. suan randevu tarihini bekliyoruz.
-
@gizemnsalt merhaba, basvuruyu Turkiye'den yaptik nvc den mail geldi giris bilgilerini iceren ceac sitesine girebiliyorum ancak henuz odeme ekrani acilmadi, sebebini anlamadim acikcasi.
-
@crazycells Merhabalar, bu foruma henuz yeni katiliyorum. Umarim kurallara uygun bir yerden yaziyorumdur cunku soru sormak icin farkli bir opsiyon bulamadim. Ben Amerikan vatandasiyim 29 Mayis 2022 oglum icin I130 green card basvurusunda bulundum. Ben US deyim oglum ise TR de yasiyor. online process time takip ediyoruz belki 4 kez surec 1 haftaya indikten sonra uzun aylar blank kaliyor. Bu surec cok yorucu. Dosyasi Potamac da. Aradik bize 29 veya 30 ay surer dediler biz su anda 29. aydayiz ve 1 hafta kaldi gosteriyor. Forumda sorulari okurken bir Hanfendinin oglunun 21 yas uzeri bekar oldugunu ve turist vizesiyle geldigini okudum. Buna bizde basvurduk ancak denied oldu. Acaba hizlanmadi icin her hangi bir yol isleyebilirmiyiz?
-
merhaba arkadaşlar . i130 başvurum 7 ay önce onaylandı ama nvc den hiçbirşekilde bilgi yok , bu normal mi bukadar uzun sürmesi
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
@Pın-Ceylan basvurunuz avukat araciligiyla mi yapmistiniz? Ben tamamini kendim yapmistim ve bekleme suresi azalip tekrar cikti sizdeki gibi, case 14 aydir uscis te ve hala 6 ay yaziyor bugun icin(your case is being actively reviewed notuyla). Insallah sizde bir ilerleme olmustur.
Esinizle turkiyede yasiyorsunuz bu konuda size sorum olacak. Sponsorluk islemlerini nasil yapacaksiniz?
Amerika'da yasayan esin sponsor olmasi icin "adjusted gross income" limitleri var. Vergilerden sonra 2 kisilik(siz ve esiniz) bir household income'in minimum 25k+ olmasi gerekiyor diye okumustum. Vergi formlari beyan ediliyor ve bu etap NVC de oluyor. Biz de bu durumu saglayabilmek icin cok ayri kaliyoruz. Uscis dosyayi onaylayacak diye beklerken esime turist vizesine basvurmak istedik, onun icin de 1 sene sonraya gorusme gunu veriyor. Can sıkıcı durumlar.
Sizde simdiye dek bir guncelleme oldu mu?
Iyi gunler -
This post is deleted! -
herkese merhaba,uscıs sıtesınden tekrar kontrol ettıgımde sordugum kısımlar ıcın işaretli gördüm o yuzden gereksız mesguliyet vermemek ıcın sorumu sıldım. sıte uzerınden masa uzerıne kayıt ettıgım dokumanda o kısımlar bos olunca panık oldum ama foruma destek veren herkese tesekkurler.sızın sayenızde kendı basıma basvuru yapabıldım herkesın yolu ve sansı acık olsun.guzel haberler paylasmak dılegı ıle
-
Merhabalar. Ben ABD-TR vatandasiyim ve Turkiye'de yasayan esime gecen sene kasim ayinda i130 basvurmustuk. Konsolos olarak Istanbul sectik ama sadece Ankara evlilik vize islerine bakiyormus sanirim. USCIS otomatik olarak Ankara'yi sececek mi i130 onaylaninca? Yoksa bizim mi duzeltmemiz lazim?
-
@AkdenizMavisi Merhaba, Türkiye’de göçmenlik vize işlemlerini sadece Ankara’daki ofis yürütüyor I130 formunuz onaylandığında otomatik olarak Ankara’ya iletilecektir, ama yinede içinizin rahat etmesini istiyorsanız uscıs’e mail atıp danışabilirsiniz.

Benzer Başlıklar
76
54.8k
Users
4.8k
Topics
483.3k