Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba eşim Amerikan vatandaşı Türkiye’de evlendik ve eylülde I130 formuna kaşımda da k3 evlilik vizesine başvurduk tahminen ne zaman görüşmeye çağırırlar ? En son gelen başvurunuzu aldık mailinde de süre 8 ay yazıyor

• ........

• 19 kasım 2023'te i-130 başvurusunda bulunduk eşim vatandaş hala şaka gibi onaylanmadı. Processing time 1 haftaya kadar düşmüştü geçen ay şimdi 3 ay ay yazıyor. Tahmini ne kadar kalmıştır daha NVC ve randevu sıkıntısı yaşanan konsolosluk aşaması var en azından i-130 aradan çıksaydı

• @Alfa-Centauri merhaba oradaki yazana inanmayın hiç bir geçerliliği yok bi bakıyorsun 2 hafta yazıyor bi bakıyorsun 3 ay. şimdilerde süreç 14 16 ay arası sürüyor benim 14 ay sonra onaylandı

• Merhaba sorum olacaktı aile birleşimi ne kadar bi zaman sürer Green kartım var eşim ve çocuklarım için teşekkür ederim

• @ahmetyorulmaz merhaba her aile.birlesimi turu icin farkli sure bekleniyor. Cocuklarinin evli olup olmdigi ve 21 yasin altinda veya ustunde olup olmadigi da bu sureyi belirler. Annem benim icin basvurmustu ama once amerikan vatandasi olup ondan sonra basvuruyu yapmksti. Ben evli oldugum icin de benim surecim 15 yil surdu. Evli cocuklara aile.birlesimi sureci de en uzun olan sureclerden biridir.

• @Manushaqe merhaba çocuklarım 12 ve 3 yaşlarında

• @ahmetyorulmaz green card li oldugunuz icin F2A prosesine tabi olmalisiniz diye dusunuyorum. Bu prosesin USCIS bekleme suresi de 35 ay gorunuyor. Bu arada amerikan vatandasi olursaniz IR'ye cevirtebilirsiniz o daha hizli oluyor.

• I130 vizesine başvurup aynı zamanda k3 yapan da var mı ?

• @gizz i-130 bir vize türü değil sadece vize türünüz için bir form. K1 de i-130 doldurur cr-1 ir-1 de

• @Alfa-Centauri evet yanlış yazmışım söylemeye çalıştığım şey ı130 formuyla k3 ü yapan var mı? İletilerde herkes ı130 formundan bahsediyor k3 bilinmiyor mu acaba

• Merhaba l-130 formunu doldurcam eşim ve 12 ve 3 yaşındaki çocuklarıma
    image.png bu kutucukların ikisinide işaretlemem lazım yoksa her ailenferdi için l-130. Formunu ayrı ayrımı doldurmam gerek

• @gizz Sorunun yaninda parantez icerisinde 'Sadece bir kutuyu isaretleyin' yaziyor. Her aile ferdi icin ayri form dolduracaksiniz.

• Çok teşekkür ederim

• @Alfa-Centauri bugun icin gocmenligin sayfasinda yazan, vatandas olanlarin eslerine yaptigi case'lerin processing time'lari 15.5 ay. bizim dosyamiz toplam 14 ay surdu onaylanmasi, su an NVC processing' ini bekliyoruz.
    abd de yasayan esiniz Expedite Request yapabilir (sartlari var, sagliyorsaniz hizlandirabiliyorlar) . Sabirla beklemeye devam, bol sans!

• @phoenixsuns Expedite Request dediğiniz k3 vizesi mi oluyor ?

• @gizz basvurmayi dusunmustuk ama yapmadik. I-130'u (Petition for Alien Relative) ne zaman doldurmustunuz ? Bu siralar yaklasik 15.5 ay suruyor sonuclanmasi. I-130 formunuzu submit edeli cok olmadiysa k-3 e de basvurabilirsiniz. Yaparsaniz, hangi case'in sirasi once gelirse digeri iptal oluyor.Yani k-3 u doldurdunuz - once k3 onaylandi, I-130 iptal oluyor. Bu durumda esiniz nisanlilik vizesiyle abd ye giris yapacak ve abd'de evlenmeniz gerekiyor. (nisanlilik vizesi prosedurleri isleyecek) Gocmenlik bu durumu " aile uyelerinin ayri gecirdigi zamanlari kisaltmak icin" yururluge almis ancak yine gocmenligin aciklamasina gore, artik bu duruma cok gerek gorulmuyormus, hali hazirda dosyalar seri ilerliyormus (15.5 ay !) k-3 e basvuru yaparsaniz sistem sizden I-130 formunuzun case/receipt number ini istiyor. Bildigim kadariyla o formun bir ucreti de yok. Bol sans !

• @gizz Hayir. Expedite Request, I-130 formunuzu "hizlandirma talebi" oluyor.
    Bunun sartlari bulunuyor, Uscis in sitesinden maddelere bakabilirsiniz.
    Kriterleri karsilayan bir durumunuz varsa, cok daha kisa surede I-130 formunuzu isleme aliyorlar.

• @phoenixsuns k3 vizesi evlenip i130a ek olarak başvuruluyor. K1 ise nişanlılık vizesi oluyor. Biz k3e başvurduk zaten çok umudumuz yok k3 ü genelde kimseye vermemişler. I130a bakıp bekletiyorlar.

• Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.

-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?

-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.

• Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |