@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
-
Surece yeni baslamis veya baslayacak olanlara kolay gelsin. Yeni duzenlemeler ile evlilik yoluyla greencard sureci daha da uzadi ve uzayacak. Basvururken en az 2 yili gozden cikartmak lazim. Processing times USCIS den gorebilirsiniz... Hele bide rfe olursa tam gecmis olsun.
-
@aguila Merhabalar,
Turist vizesiyle ABD’ye gelip içeriden (status adjustment) başvuru:
Mevcut durumunuza ve hedefinize (Eylül sonrası eşinizi yanınıza almak) göre süreci iki şekilde değerlendirebiliriz. Ancak en hızlı ve yasal açıdan en risksiz seçenek öncelikle önemlidir.Bu yöntem teoride hızlı gibi görünse de önemli riskleri vardır:
Turist vizesiyle ülkeye giriş yaparken sınır görevlisi, “Ziyaret niyeti mi yoksa göç etme niyeti mi?” sorusunu değerlendirir.
Vize memuruna evlilik niyetinin gizlenmesi vize sahtekarlığı olarak değerlendirilebilir ve gelecekteki göçmenlik işlemlerini riske atabilir.
ABD’ye girdikten hemen sonra evlilik yapıp statü değiştirme talebi (I-485) bazı durumlarda retle sonuçlanabilir.
Bu nedenle turist vizesi ile gelip içeriden başlatmak hukuki riskler taşıdığı için önerilmez.
Türkiye’den eş sponsorluğu (I-130) başvurusu:Bu süreç tamamen yasal ve doğrudur. Ancak Green Card sahibi olduğunuz için başvuru süreci biraz daha uzun sürer:
I-130 başvurusunu yaptıktan sonra eşiniz, F2A kategorisinde işlem görecektir.
2025 Nisan itibarıyla bu kategoride bekleme süresi yaklaşık 1 – 1,5 yıl arasında değişmektedir.
Ancak USCIS başvurusunu erken başlatırsanız (örneğin hemen evlendikten sonra yazın başvuru yaparsanız), 2026 ortasında ya da sonuna doğru eşinizin göçmen vizesiyle ABD’ye gelmesi mümkün olabilir.
Önerilen strateji:
Eylül sonrası eşinizi daha erken yanınıza almak istiyorsanız:
Düğünden sonra I-130 başvurusunu bir an önce yapın.
Bu arada eşiniz turist vizesine başvurabilir. Ancak başvuruda açıkça “Eşim ABD’de yaşıyor, ziyarete gitmek istiyorum” demelidir.
Turist vizesi alması garantili değildir, ama alırsa yalnızca ziyaret amacıyla gelip zamanında dönmesi gerekir.
Eğer ABD’ye gelip kalıcı olarak kalmak gibi bir düşünce varsa, tek ve güvenli yol Türkiye’den I-130 süreciyle gelmektir.
Dilerseniz, evlendikten sonra nasıl başvuru yapacağınızı adım adım da açıklayabilirim.
-
-
@kayanmehmet Çok basit profil düzenle kısmında imza alanını göreceksiniz, arkadaşlarımızdan birisinin imzasını copy paste yapıp, tarihleri kendinize uyarlayın, işte bu kadar. @gucarslan size elinden geldiğince yardımcı olacaktır, yeter ki tavsiyelerini dinleyiniz.
Ekleme: (Örnek İmza)
Dosya Numarası: 2025EUXXXXX
DS-260 Gönderimi: gg/aa/yyyy
Sağlık Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mülakatı: gg/aa/yyyy
Vize Onayı: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD İlk Giriş: gg/aa/yyyyDosya numaranızın ilk iki rakamını yazın yeterli. Örnek: 2025EU5XXX, 2025EU18XXX
-
@historian Merhaba Tesekkur ederim. O halde bu Claifornia veya Potomac green kart bekleme sureleirnin bir onemi yok yani Potomac 49 ay diyorsa bunun uzerine daha 7 sene daha bekleyebiliriz. Biz daha once ogrenci vizesi denek ancak ben US vatandasi oldugum icin red gordu ve direk GC basvurusunda bulunun denildi bizde bu yolu denedik.
-
-
Unganlardan randevu alırken elçilik randevusuna hazıranın 15 ne kadar izin veriyor ama bnm görüşmem 24 unde 15 ni işaretlesem sıkıntı olur mu ? Randevu almak için ayın 24 nu beklemek istemıyorum
-
-
Reddit, VisaJourney ve benzeri platformlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, boşanma sonrası tek başına I-751 başvurusu yaparak şartlı green card’ını başarıyla kaldıran birçok kişi olduğunu gördüm. Bu süreçte USCIS’in en çok dikkat ettiği konu, evliliğin nasıl başladığı ve hangi niyetle yapıldığı. Özellikle K1 vizesi ile ABD’ye legal olarak gelen, farklı ülkelerde eşleriyle tanışıp zaman geçirmiş, evliliğini ciddi ve samimi bir ilişki temeline oturtmuş kişilerin elleri bu noktada güçlü görünüyor. Ayrıca kendi sosyal çevremden biri, Facebook üzerinden sorduğum bir soruya yanıt olarak beni aradı ve bana kendi deneyimini paylaştı. Yaklaşık 1 yıl süren evliliğinin ardından tek başına yaptığı başvuruyla koşullu oturumunu başarıyla kaldırmış. Süreci oldukça detaylı şekilde anlattı ve gerçekten cesaret vericiydi.
Aşağıda, bu konuyla ilgili Form I-751’in resmi açıklamasından bir bölümü paylaşıyorum:“Eşiniz olmadan başvuruda bulunabilirsiniz; eğer eşiniz vefat ettiyse, boşandıysanız, ya da siz veya çocuğunuz fiziksel ya da duygusal şiddete maruz kaldıysa. Bu durumda, şartlı oturum aldıktan sonra ve sınır dışı edilmeden önce, istediğiniz zamanda başvuru yapabilirsiniz.”
Kimse, sırf bir göçmenlik sürecinden geçiyor diye, hayatını mutsuz bir ilişkiye mahkûm etmek zorunda değil. Evliliğiniz gerçekse ve bunu gösterecek makul belgeleriniz varsa, sistem sizin yanınızda olabilir.
Yani burada "boşanmayın" diyen arkadaşlar hangi verilere dayanarak bunları soylediklerini açıklarlarsa ben de mutlu olurum.i-751instr.pdf içerisinden aldığım bir kesit. Keza yukarıya türkçe açıklamasını da eklemiştim.
Filing with a request that the joint filing requirement be waived or individually filed. You may file Form I-751 without your spouse if they are deceased, you are divorced, or you and/or your conditional resident child were battered or subjected to extreme cruelty. You may file this petition at any time after you are granted conditional resident status and before you are removed from the United States.
Kaynak;
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-751instr.pdf -
Merhaba
Ben F1 vizesiyle dil okulu için Amerika’ya geldim. İlticaya başvurdum, ssn ve çalışma iznim gelince dil okulunu bıraktım. İltica süreci devam ediyor şuan hala mahkeme tarihi verilmedi veya görüşme yapılmadı. Geçen ay Amerikalı eşim ile evlendim. Şimdi I-130 formunu dolduruyoruz. Bu formdaki Immigration Information kısmındaki şu soruya ne cevap vermeliyim yardım eder misiniz?
“Was the beneficiary EVER in immigration proceedings?”
Yes
No
Hangi şıkkı seçmeliyim? -
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
-
@eyuphanyl kardeş merak etme sen ülkeye yasal girip 20 yıl sonra amerika vatandaşı ile evlensen bile affedilirsin. Sadece vatandaş ile evliliklerde overstayin affedilir. Gc sahipleri ile evliliklerde ve yasadışı girişlerde bu işlemez.
-
@MySea Cok tesekkurler cevabiniz icin
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim

I-130 formu ile ilgili sorular
-
Merhaba eşim Amerikan vatandaşı Türkiye’de evlendik ve eylülde I130 formuna kaşımda da k3 evlilik vizesine başvurduk tahminen ne zaman görüşmeye çağırırlar ? En son gelen başvurunuzu aldık mailinde de süre 8 ay yazıyor
-
........
-
19 kasım 2023'te i-130 başvurusunda bulunduk eşim vatandaş hala şaka gibi onaylanmadı. Processing time 1 haftaya kadar düşmüştü geçen ay şimdi 3 ay ay yazıyor. Tahmini ne kadar kalmıştır daha NVC ve randevu sıkıntısı yaşanan konsolosluk aşaması var en azından i-130 aradan çıksaydı
-
@Alfa-Centauri merhaba oradaki yazana inanmayın hiç bir geçerliliği yok bi bakıyorsun 2 hafta yazıyor bi bakıyorsun 3 ay. şimdilerde süreç 14 16 ay arası sürüyor benim 14 ay sonra onaylandı
-
Merhaba sorum olacaktı aile birleşimi ne kadar bi zaman sürer Green kartım var eşim ve çocuklarım için teşekkür ederim
-
@ahmetyorulmaz merhaba her aile.birlesimi turu icin farkli sure bekleniyor. Cocuklarinin evli olup olmdigi ve 21 yasin altinda veya ustunde olup olmadigi da bu sureyi belirler. Annem benim icin basvurmustu ama once amerikan vatandasi olup ondan sonra basvuruyu yapmksti. Ben evli oldugum icin de benim surecim 15 yil surdu. Evli cocuklara aile.birlesimi sureci de en uzun olan sureclerden biridir.
-
@Manushaqe merhaba çocuklarım 12 ve 3 yaşlarında
-
@ahmetyorulmaz green card li oldugunuz icin F2A prosesine tabi olmalisiniz diye dusunuyorum. Bu prosesin USCIS bekleme suresi de 35 ay gorunuyor. Bu arada amerikan vatandasi olursaniz IR'ye cevirtebilirsiniz o daha hizli oluyor.
-
I130 vizesine başvurup aynı zamanda k3 yapan da var mı ?
-
@gizz i-130 bir vize türü değil sadece vize türünüz için bir form. K1 de i-130 doldurur cr-1 ir-1 de
-
@Alfa-Centauri evet yanlış yazmışım söylemeye çalıştığım şey ı130 formuyla k3 ü yapan var mı? İletilerde herkes ı130 formundan bahsediyor k3 bilinmiyor mu acaba
-
Merhaba l-130 formunu doldurcam eşim ve 12 ve 3 yaşındaki çocuklarıma
bu kutucukların ikisinide işaretlemem lazım yoksa her ailenferdi için l-130. Formunu ayrı ayrımı doldurmam gerek
-
@gizz Sorunun yaninda parantez icerisinde 'Sadece bir kutuyu isaretleyin' yaziyor. Her aile ferdi icin ayri form dolduracaksiniz.
-
Çok teşekkür ederim
-
@Alfa-Centauri bugun icin gocmenligin sayfasinda yazan, vatandas olanlarin eslerine yaptigi case'lerin processing time'lari 15.5 ay. bizim dosyamiz toplam 14 ay surdu onaylanmasi, su an NVC processing' ini bekliyoruz.
abd de yasayan esiniz Expedite Request yapabilir (sartlari var, sagliyorsaniz hizlandirabiliyorlar) . Sabirla beklemeye devam, bol sans! -
@phoenixsuns Expedite Request dediğiniz k3 vizesi mi oluyor ?
-
@gizz basvurmayi dusunmustuk ama yapmadik. I-130'u (Petition for Alien Relative) ne zaman doldurmustunuz ? Bu siralar yaklasik 15.5 ay suruyor sonuclanmasi. I-130 formunuzu submit edeli cok olmadiysa k-3 e de basvurabilirsiniz. Yaparsaniz, hangi case'in sirasi once gelirse digeri iptal oluyor.Yani k-3 u doldurdunuz - once k3 onaylandi, I-130 iptal oluyor. Bu durumda esiniz nisanlilik vizesiyle abd ye giris yapacak ve abd'de evlenmeniz gerekiyor. (nisanlilik vizesi prosedurleri isleyecek) Gocmenlik bu durumu " aile uyelerinin ayri gecirdigi zamanlari kisaltmak icin" yururluge almis ancak yine gocmenligin aciklamasina gore, artik bu duruma cok gerek gorulmuyormus, hali hazirda dosyalar seri ilerliyormus (15.5 ay !) k-3 e basvuru yaparsaniz sistem sizden I-130 formunuzun case/receipt number ini istiyor. Bildigim kadariyla o formun bir ucreti de yok. Bol sans !
-
@gizz Hayir. Expedite Request, I-130 formunuzu "hizlandirma talebi" oluyor.
Bunun sartlari bulunuyor, Uscis in sitesinden maddelere bakabilirsiniz.
Kriterleri karsilayan bir durumunuz varsa, cok daha kisa surede I-130 formunuzu isleme aliyorlar. -
@phoenixsuns k3 vizesi evlenip i130a ek olarak başvuruluyor. K1 ise nişanlılık vizesi oluyor. Biz k3e başvurduk zaten çok umudumuz yok k3 ü genelde kimseye vermemişler. I130a bakıp bekletiyorlar.
-
Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.
-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?
-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.
- Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.)

Benzer Başlıklar
79
54.8k
Users
4.8k
Topics
483.3k