• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    • IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

E

@ufuk_sa gözünüz aydın sevindim sizin adınıza randevunuz ne zaman verildi geçen hafta mı?
      sanırım agustos 2020 ilk başvuru tarihiniz oldugu için size verilmiş. biz ekim başvurusuyuz o sebeple sanırım verilmedi.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    • F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

B

Merhaba,
      Green card aldıktan sonra evlendim. ve evli olduğum eşim için greencard basvurusu yaptım. Formları doldurup 2 ay önce USCIS'a ödemeyi eşim için yapmıştım. Sorularım şu şekildedir:

Eşimin 18 yasından küçük velayeti annesinde olan çocugu için de benzer basvuruyu F2B vizesi için yapabilir miyim? Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Cocuk için de ayrı bir form mu doldurmalıyım, yoksa eşim için yaptığım basvuru yeterli mi? çocugun velayeti annededir. Formlar da annenin de imzası veya mülakatta rızası ile ilgili bir evrak gerekmekte midir? Malum vize süreçleri uzun sürmektedir. Çocuk 16 yaşındadır, yani basvuru yaptığımız tarih mi önemlidir yoksa vize alana kadar 18 yaşını doldurmuş olursa vize verilmiyor mu?

Teşekkür ederim.

• ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

M

Merhabalar herkese,
      Green card icin saglik raporumu ve esimden de evliligin gercek olduguna dair kanitlari field officea gondermemizi istemislerdi( interviewsiz onaylamak icin ) normalde bir sayfa kagidi 150 gun acip bakmayan Newark ofis evliligimin 2 sene olmasina cok az kaldigi icin bu belgeleri gonderdikten 4 gun sonra cumartesi gecesi mesai saatleri disinda onayladi. Tahminimce 2 sene dolmadan kart vermek icin dosyami hemen islediler diye dusunuyorum. Kirli oynadiklarina inaniyorum. 2 senelik Conditional kartim bu sabaha karsi onaylandi arkadaslar. Darisi diger bekleyenlerin basina.

• K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

emirgenco

@suat-mavi Yani arkadasinda dedigi gibi benim surecim 2021 ocak 25 te basladi 2021 aralik 6 da vizemi aldim 10 Bucuk ay surdu ama suan biraz surecler Allak bullak oldu bir bucuk seneyi geciyor

• IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)

S

@Gürman NVC email yolluyor mulakatiniz olusturulmustur diye. Sonra ais.info da hesap olusturup mulakatinizi confirm ediyosunuz. Zaten bilgilerinizi girince verilen tarih otomatik olarak cikiyor.

• I-130 formu ile ilgili sorular

Mohammed Sadeq88

@emredemirelgeo benimkide nebraska nvc ye gidecek bi gelişme varmi sizde

• Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

luchadora

@quattros Merhabalar! Ben de sizinle aynı durumdaydım. 2022 Nisan ayında aldım turist vizemi, Ağustos ayında ABD'ye giriş yapıp Eylül'de sorunsuz şekilde ayrıldım. Bu ocak ayında da IR1 başvurumu yaptık. Sorunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş ama hala aklınıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

• F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

Bberturk

arkadaşlar selam, eşimin abisi üzerinden F4 başvurumuz varken B1/B2 turist vizesine basvurduk,
      ''Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the united states and immigration services?''
      sorusuna eşimin DS-160 formunda evet işaretliyoruz. Yalnız benim ve çocuğumuzun formunda da evet işaretlemeli miyiz?

• Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

waterman

@azizozy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

@waterman oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. Ailem depremzede degil ancak ( yani sukur ki depremde bir can kaybimiz olmadi evleri de hasar gormedi ) orada yasadiklarini gostermem yeterli olur mu sizce?

Buna USCİS karar vericek maalesef fikrim yok.

• ABD Yolunda Evlilik

Madazimova Mohinur

Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
      Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
      Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
      2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
      Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
      Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
      Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
      Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏽

• Deprem bölgesinde yaşayanlar için GreenCard süreci

T
      Sign the Petition Sign the Petition

Designate Turkiye for Temporary Protected Status (TPS)!

• ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

H

@Sinem-Arslan, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi

Merhaba oğlum için i260 formu dolduracağım. Eşim Amerikan vatandaşı, ben green cardlıyım. Oğlum ilk evliliğimden velayeti bende ve yaşı küçükken ikinci evliliğimi yaptım. ve IR2 sürecini şuanki amerkan vatandaşı eşim üzerinden ilerletiyoruz. Yani stepfather üzerinden. Forma da baba ile ilgili bölümü öz babasının bilgileri ile mi yoksa başvuruyu kendi üzerinden yapan stepfather bilgileri ile mi dolduracağız?

Bende ilk evliliğimden olan kızımla beraber abd vatandaşı yeni eşim üzerinden başvuru yaptım. Kızımla dosyamız nvc de. Kızım 9 yasında. Abd girdiğimizde kızım otomatik abd vatandaşı olacak mı onu merak ediyorum. Sonuçta üvey babası istek yapıyor

• i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

5

Herkese merhabalar..
      Ben i-751 formunu gondereli 2 haftayi gecti.Cek kisisel cekti.hergun hesabima bakiyorum cek bozdurulmamis ,herhangi bir mektup da almadim.hic hareket yok yani.Bu normalmi ?

• Amerikan vatandasi esin uzun suredir ABD’de bulunmamasi

Handan

@gkorkmaz Merhaba. Sizin eşinize sponsor olmanız için ABD de ikamet ediyor olmanız şart. Geliriniz açısından fakirlik sınırı üstünde olmalı yıllık kazancınız, bu bilgiler başvuru yapacağınız websitesinde zaten var. Bu arada eğer Amerikadan işi bulup şirket sizi buraya tayin ettiyse bu da ABD de ikamet olarak kabul edilebilir bazı durumlarda. Size kolaylıklar diliyorum.

• Evlilik yolu ile Green Card Gorusmeleri Olumsuz sonuclanan

G

8 ay oldu bizde hala bekliyoruz gorusmeye bile giremedik. surekli email yaziyorum tup bebek yapmamiz gerek zamanimiz az ve bu ulkede cok pahali diye ama nafile. kimse calismiyor mu ofiste anlamadim

• Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

nevermore

@ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.

• Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri

crazycells

@wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri

Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık.
      1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz?
      2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz?
      3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır)

Şimdiden teşekkürler.

Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz:

Oca 23 Petition to Remove Conditions on Residence Petition to Remove Conditions on Residence

Use this form if you are a conditional permanent resident who obtained status through marriage and want to apply to remove the conditions on your permanent resident status.

Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor:

Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz...

Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz...

Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa...

Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.

• F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

mydream

Yeni gocmenlik yasa tasarisina gore ( umarim yasalasabilir) Aile sponsorlugu altinda basvuru yapmis olan kilisilerin priority datelerinin uzerinden en az iki yil gectiyse yillik kotaya bakilmaksizin 2500 dolarlik bir ucret odemeniz halinde adjustmen of status talebinde bulunabileceksiniz.

Tasarinin tamami icin...

• Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek

crazycells

@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek

Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?

Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?

Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.

Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

crazycells

@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Green Card çekiliş sonuçlarının açıklanması için kalan süre
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
    • 1
    • 2
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 33
    • 34
    • 24 / 34

I-130 formu ile ilgili sorular

i-130
    107
    675
    34273
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      sedasrc @mazeno last edited by

@mazeno cok tesekkur ederim. Peki belgeleri hazirladiktan sonra gondermem gereken adres nedir?
      o ilk sayfalar inceledigim ilk yelerdi ama sponsor ve mal varligi ile ilgili pek bilgi yoktu.

M 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        mazeno @sedasrc last edited by

@sedasrc ilk olarak USCIS'ten I-130 formunu online olarak doldurmanız gerekiyor. I-130 formuyla beraber gerekli belgeleri de online yükleyeceksiniz . USCIS'te bir hesap oluşturup işlemleri yapabilirsiniz. Mal varlığıyla ilgili yeterli bilgiye sahip değilim ama https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-864instr.pdf bu bağlantıyı inceleyebilirsiniz. Finansal yeterlilikler USCIS'ten ilk onayınızı aldıktan sonra ikinci aşamada gerekli olacak fakat ilk aşamayı başlatmadan önce ikinci aşamayla ilgili de tüm gereklilikleri karşıladığınızdan emin olmanız iyi olacaktır.

IR1
        Nebraska ->Texas SC
        Uscis'e ilk başvuru: 07.09.2021
        NOA1: 07.09.2021
        Uscis Onayı: 29.06.2022
        NVC documents submitted: 26.08.2022
        Documentarily Qualified: 20.10.2022
        IL: 27.01.2023
        Mülakat: 21.03.2023

Berkan Duru 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • Tugba
          Tugba last edited by Tugba

Merhaba. Geçen hafta rfe istenmişti benden ve gerekli certified translate gonderdim dün akşam online olarak. Sabah baktığımda reviewed yapılmış. Documents kontrol edeyim derken baktım ki ı-130 approved şeklinde doküman yüklenmiş. Sanırım gönderdiler. Fakat account üzerinde henüz “approved” ibaresi belirmedi.

Ayrıca bundan sonraki süreç nasıl işliyor acaba?

Geçen hafta arkadaşım interview aldı ve interview sonrasında bütün caseler approved oldu.

Bu şekilde öncesinde approval gelmesi veya account üzerinde belirmesi süreci etkiliyor veya değiştiriyor mu? @crazycells 🫠

Update: az önce case approved oldu sistemde. Peki bundan sonra eşimin yapması gereken bir şey var mi, yoksa sadece beklemeli mi?
          Notice üzerinde NVC falan yazıyor ama o kısım Amerika’da bulunan eşi pek ilgilendirmiyor diye biliyoruz. Yanlış biliyor da olabiliriz elbet. Bu nedenle bilgiye ihtiyacım var.
          @crazycells
          @crazycells
          @crazycells
          🫠

Aos for Spouse of USC
          Evrak gönderimi: 12/12/2021
          PD: 12/22/2021
          Biometric: 02/04/2022
          ı-130 Approval: 04/20/2022 (NBC)
          i-765/ı-131 approval: 06/28/2022
          Rfe for medical: Nov 18
          Approval 485: Dec 16
          GC received: Dec 30
          ————
          Miss California

crazycells 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Referenced by  C cokbekledik86 
          • Berkan Duru
            Berkan Duru @mazeno last edited by

@mazeno merhaba, online olarak I-130 ve I-130a dolduracagiz. Yalniz düğün , nişan vb resimleri hangi bölüme yukleyecegimizden emin degiliz. Marriage proof kisminin aciklamasinda yalnizca marriage certificate yaziyor. Bilgisi olan arkadaslar lutfen onemli 🙏 whatsapp arama kaydi,nikah,nişan resimleri,aile ile cekilmis toplu fotograflar. Bunlari hangi kisima yuklememiz gerekiyor tam olarak? Online basvuracagiz

CR1

NOA1 : 3rd of May 2022, Case Submitted (As of July 1, 2022, Case Is Being Actively Reviewed By USCIS)
            NOA2 : -
            CEAC : -
            DQ : -
            Health Check : -
            Interview : -

Tugba crazycells 2 Replies Last reply Reply Quote 0
            • Tugba
              Tugba @Berkan Duru last edited by

@Berkan-Duru, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@mazeno merhaba, online olarak I-130 ve I-130a dolduracagiz. Yalniz düğün , nişan vb resimleri hangi bölüme yukleyecegimizden emin degiliz. Marriage proof kisminin aciklamasinda yalnizca marriage certificate yaziyor. Bilgisi olan arkadaslar lutfen onemli 🙏 whatsapp arama kaydi,nikah,nişan resimleri,aile ile cekilmis toplu fotograflar. Bunlari hangi kisima yuklememiz gerekiyor tam olarak? Online basvuracagiz

öncelikle gereken belgeleri yükleyip gönderin. Daha sonra sınırsız dokümanlar ekleyebiliyorsunuz.

Marriage proof- marriage certificate olarak seçilecek zaten. Diğerleri icin Other documents diyebilirsiniz, ben o şekilde yapmıştım. sorun da olmadı.

Aos for Spouse of USC
              ————
              Miss California

Berkan Duru 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • Berkan Duru
                Berkan Duru @Tugba last edited by

@Tugba yani ucsis asamasinda dugun nikah resmi yuklemiyoruz? Doğru mu anladim?.. yalnizca marriage certificate yukluyoruz.

CR1

NOA1 : 3rd of May 2022, Case Submitted (As of July 1, 2022, Case Is Being Actively Reviewed By USCIS)

• Tugba
                  Tugba @Berkan Duru last edited by Tugba

@Tugba yani ucsis asamasinda dugun nikah resmi yuklemiyoruz? Doğru mu anladim?.. yalnizca marriage certificate yukluyoruz.

İsterseniz yükleyebilirsiniz. Sistem size öncelik olarak gereken evidence seçeneklerini sunacak. Formu gönderdikten sonra da yine istediğiniz kadar evidence yükleme şansınız var.

Aos for Spouse of USC
                  ————
                  Miss California

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • Berkan Duru
                    Berkan Duru last edited by

Arkadaşlar merhaba, bugun itibari ile I-130 formunu belgeleri ile birlikte online gönderdik. Ardından case was received diye bir confirmation maili aldık. Bu aşamada yapmamız gereken herhangi birşey var mı? Özetleyecek olursak süreç nasıl ilerleyecek?... bu sürecin 1 seneden daha kısa sürede tamamlanma olasılığı nedir?... Deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz, teşekkürler....

CR1

Tugba 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • Tugba
                      Tugba @Berkan Duru last edited by Tugba

Arkadaşlar merhaba, bugun itibari ile I-130 formunu belgeleri ile birlikte online gönderdik. Ardından case was received diye bir confirmation maili aldık. Bu aşamada yapmamız gereken herhangi birşey var mı? Özetleyecek olursak süreç nasıl ilerleyecek?... bu sürecin 1 seneden daha kısa sürede tamamlanma olasılığı nedir?... Deneyimi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun oluruz, teşekkürler....

130 icin extra yapılacak extra bir şey yok. İlerleyen zamanda rfe istenirse letter gönderirler zaten. Received letter 10 güne kadar elinizde olur. Üzerinde yazan priorty date visa bulletinden baktığınızda current görünüyorsa aos işlemlerini başlatabilirsiniz ( usa icindeyseniz)

Aos for Spouse of USC
                      ————
                      Miss California

Berkan Duru 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • Berkan Duru
                        Berkan Duru @Tugba last edited by

@Tugba teşekkürler Tuğba hanım.. Basvuruyu Türkiye'den yaptik biz. Yani eşim ABD'den başvurdu. Sanırım sizin ve bizim ki ufak da olsa farklı gibi.. cevaplar için teşekkürler umarım süreç sorunsuz işler hepimiz için. Bu noktadan sonra sanırım 2. mailin gelmesini bekleyeceğiz o halde?... tahmini bir süre var mı bunun için acaba.. belki net bilen arkadaşlar cevaplar.. süreci özet geçmek adına.

CR1

crazycells 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • P
                          Platon59 last edited by

@Tugba
                          Merhaba Kızımız AOS olarak bizim için I-130 CA başvurusunu 3 ocakta teslim etti. 8 Şubatta da Biometric tamamladık. Surecimiz sizin tarihlerinize yakın ama hiçbir gelişme yok şubattan beri. Fikriniz var mı? Tesekkurler.

AOS for Parents of USC
                          PD: 01/03/2022
                          Biometric: 02/08/2022
                          I-693 talep yazısı 25/05/2022
                          I-130 Approved 07/29/2022
                          Combo card 08/08/2022

Tugba 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • Tugba
                            Tugba @Platon59 last edited by

@Platon59, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@Tugba
                            Merhaba Kızımız AOS olarak bizim için I-130 CA başvurusunu 3 ocakta teslim etti. 8 Şubatta da Biometric tamamladık. Surecimiz sizin tarihlerinize yakın ama hiçbir gelişme yok şubattan beri. Fikriniz var mı? Tesekkurler.

Merhaba. Biz de biometric sonrası sadece bekliyoruz. Tek gelişme i130 kabul edilmesi oldu bizde. Kızınızın sponsorluk durumu uygunsa yakın zamanda sizin belgeniz de approved olacaktır.

Aos for Spouse of USC
                            ————
                            Miss California

P 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • P
                              Platon59 @Tugba last edited by

@Tugba Cevabınız için tesekkurler. Foruma sık giremiyorum. Gelişmelerinizden haberdar ederseniz memnun olurum. Bizim dosyamızda ki gelişmeleri de bildiririm. Herkesin dilediği sonuca hızla varmasını umut ederim.

AOS for Parents of USC
                              PD: 01/03/2022
                              Biometric: 02/08/2022
                              I-693 talep yazısı 25/05/2022
                              I-130 Approved 07/29/2022
                              Combo card 08/08/2022

Tugba 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • Tugba
                                Tugba @Platon59 last edited by Tugba

@Platon59, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

@Tugba Cevabınız için tesekkurler. Foruma sık giremiyorum. Gelişmelerinizden haberdar ederseniz memnun olurum. Bizim dosyamızda ki gelişmeleri de bildiririm. Herkesin dilediği sonuca hızla varmasını umut ederim.

Rica ederim. ❤️
                                Mutlaka , Tabiki haber veririm. 🤗

Aos for Spouse of USC
                                ————
                                Miss California

• T
                                  tampagv last edited by

Merhaba,

Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?

Teşekkürler.

Aos for Spouse of USC
                                  AOS Evrak Gönderimi: 07/12/2022
                                  Received: 07/14/2022
                                  NOA: 07/18/2022
                                  Biometric Scheduled: 07/22/2022
                                  i693 Deficiency Notice: 08/06/2022
                                  Biometric: 08/08/2022
                                  i765 Approved: 08/08/2022
                                  EAD Delivered: 08/13/2022
                                  SSN Delivered: 8/15/2022

• Tugba
                                    Tugba @tampagv last edited by Tugba

@tampagv, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Merhaba,

Eşim US vatandaşı ve benim için I-130 dolduracak. Formu benim USCIS hesabım üzerinden mi doldurması gerekiyor, yoksa kendisinin bir USCIS hesabı açıp mı doldurması gerekiyor?

Teşekkürler.

Kendi hesabından. Fakat neden hepsini beraber göndermiyorsunuz i485 paketi içerisinde? İ130 online göndermek için $535 veya $575 ödeyeceksiniz. İ485 paketi $1225. Extra ödemesi yok. Ben de i130 once doldurdum ve bi de extra $1225 ödedim. $1700 kusur yanı. Hepsini beraber göndermeniz kariniza olacaktır.

Aos for Spouse of USC
                                    ————
                                    Miss California

T 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • T
                                      tampagv @Tugba last edited by

@Tugba Selamlar,

i485 ücretinin hepsini kapsadığını bilmiyordum açıkçası. i485 paketine work permit vs. için olan formları da doldurup, tamamı için sadece $1225 mı ödüyorsunuz?

Aos for Spouse of USC

• T
                                        tampagv last edited by

Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.

Aos for Spouse of USC

• Tugba
                                          Tugba @tampagv last edited by

@tampagv, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

Ayrıca emin olamadım açıkçası. Turist vizesiyle ülkeye giriş yaptım ve uzatma talebinde bulundum; ancak henüz bir sonuç yok olumlu ya da olumsuz. Normal vize sürem bittikten 3 gün sonra evlendik. Out of status durumuna girmiş oluyor muyum acaba.

Bu sorunuz icin kesin bilgim yok ne yazık ki. Tecrübeli arkadaşlar cvp verirler sanırım.
                                          Diğer sorunuza gelince evet, i485 içinde work permit, travel izin, i130, i864,medical exam hepsi yer alıyor. Paket ücreti $1225. Extra ödemesi yok. Benim gibi once i130 gönderirseniz extra $500 küsür ödersiniz evet ☺️ Ben de bilmiyordum. Aslına bakarsanız öyle de yapmak zorundaydım çünkü o zaman green cardliydim ve visa current beklemem gerekiyordu ve current olduktan sonra i485 baslatabilirdim.
                                          Fakat siz zaten direkt citizen ile evlisiniz, haliyle visa her zaman current ve hepsini bir göndermeniz daha mantıklı.

Aos for Spouse of USC
                                          ————
                                          Miss California

T K crazycells 3 Replies Last reply Reply Quote 1
                                          • T
                                            tampagv @Tugba last edited by

@Tugba Çok teşekkürler cevabınız ve yardımlarınız için.

Aos for Spouse of USC

1 Reply Last reply Reply Quote 2

• 1
                                            • 2
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 33
                                            • 34
                                            • 24 / 34
                                            • First post
                                              Last post

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

T
                                            H
                                            E
                                            A
                                            E
                                            H
                                            F
                                            C
                                            G
                                            M
                                            M
                                            S
                                            C
                                            K

126

28.6k
                                            Users

4.8k
                                            Topics

341.5k

| | | |
                                            Forum Kullanımı | Kurallar | Künye | İletişim